| Životinje i ostalo Pitanja, rasprave koja ne nalaze mjesto u gore navedenim kategorijama |
12-07-2006, 10:59
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
narucivanje peyotlea
molim vas ako neko zna mislim ako je vec narucivao peyotle s neta dali moze preci granu?jer sam vidio na stranici www.botanic-art.com da salju peyotle 5 godina star za 16 eura.
ako neko nesto zna bio bi mu zahvalan
|
|
|
12-08-2006, 07:10
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
upozorenje
moram vas upozoriti u vezi jedne cinjenice za koju ja nisam znala dok nisam nesto narucila pa to stalo na carini pa me zvali pa sto sranja..
uglavnom po zakonu nije dozvoljeno bilo kakvo unosenje sjemenki ili biljki ili sl. bez potvrde da ta biljka ili sjemenka nije stetna, opasna ili sta ti ja znam. posto to neces dobiti od nikog ko ti salje gljive, kaktuse ili sjemenke to ti nece proci granicu. otvorit ce paket i poslati to nazad...a mozda te i pozovu da te fino priupitaju sta je to?? :D
prema tome spore su jedino donekle sigurne jer se ne vide u pismu, pa produ bez beda...ali sve ostalo...ne bas...pamet u glavu
|
|
01-02-2007, 22:16
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
sta ispade da se moze, da prolazi a sta ne ...
|
|
|
01-02-2007, 23:27
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
spore OK...ostalo..zaboravi :D moj savjet...
|
|
01-03-2007, 12:06
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Prakticki je sve ok sta mozes natrpat u kuvertu, a da se ne vidi izvana da je nesto, osim papira, unutra...
|
|
|
01-05-2007, 19:33
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
bi li iko bio raspolozen onda da mi posalje pismo sa dvije markice ... ja cu ih liznut pa zalijepit ... eto nemora cak ni to :) :) :)
|
|
|
03-08-2007, 12:04
|
|
Registrovan: Dec 2005
|
Salvia
Ej, a da li je neko narucivao salviu sa botanic-arta, ono za 10 E 50g? Da li stize u zemlju bez problema ili... Dali je neko naruciavao iz Srbije... Tripco?
|
|
|
03-08-2007, 12:30
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
ne gljive naručivati!
jedino ako imaš vezu u smart shopu - ima recimo - čula sam od lika - ekipa radi tzv. choco paddo's - suhe - i meksičke, a i havajske - koje su još zgodnije jer su malene - meksičke nasjeku na kocke - čokoladiraju!!! I šalju ih kao choco-chips! nema šansone da ih ko otkrije. E al caka je u tome da baš moraš imat VEZU - jer su u NL i suhe postale ilegalne - znači ...
A peyote svaka budala već prepoznaje, tako da se osobno ne bi ni s tim zajebavala - možda San Pedro jedino - i to da se dogovoriš s likom u shopu da mu pukne etiketu neku kao 'cactus domesticus vulgaris'  - eto jedino tako
Hawwaian Baby Woodrose bi možda prošle, sjemenke, jednostavno zato jer je lipo cviće na slici, i jer je 'ruža'. Al nemoj me držat za riječ. Morning glory valjda isto može, iz istog razloga ...
Mene zanimaju yopo (cohoba) sjemenke - bi li se to moglo naručit ...
|
|
|
03-08-2007, 18:16
|
|
|
Spirit of Air
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Quote:
Originally Posted by blinky
Ej, a da li je neko narucivao salviu sa botanic-arta, ono za 10 E 50g? Da li stize u zemlju bez problema ili... Dali je neko naruciavao iz Srbije... Tripco?
|
Nemoj ocekivat veliku kvalitetu lista. Koliko para, toliko muzike, nažalost. Prema mojim "istraživanjima, ispada fda je list negdi oko 1 - 1,5 postotan. A domaće i ono šta zovu "prime harvest", zna ić i do 4%. U svakome slučaju, ako ti snaga lista nebude dovoljna, napravi extrakciju. Imaš ovde na forumu detaljan opis kako napravit visokokvalitetni extrakt.
Hawe nice trip to Salvia relm!
|
|
|
03-08-2007, 18:26
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
Originally Posted by Ramona_Red
ne gljive naručivati!
jedino ako imaš vezu u smart shopu - ima recimo - čula sam od lika - ekipa radi tzv. choco paddo's - suhe - i meksičke, a i havajske - koje su još zgodnije jer su malene - meksičke nasjeku na kocke - čokoladiraju!!! I šalju ih kao choco-chips! nema šansone da ih ko otkrije. E al caka je u tome da baš moraš imat VEZU - jer su u NL i suhe postale ilegalne - znači ...
A peyote svaka budala već prepoznaje, tako da se osobno ne bi ni s tim zajebavala - možda San Pedro jedino - i to da se dogovoriš s likom u shopu da mu pukne etiketu neku kao 'cactus domesticus vulgaris'  - eto jedino tako
Hawwaian Baby Woodrose bi možda prošle, sjemenke, jednostavno zato jer je lipo cviće na slici, i jer je 'ruža'. Al nemoj me držat za riječ. Morning glory valjda isto može, iz istog razloga ...
Mene zanimaju yopo (cohoba) sjemenke - bi li se to moglo naručit ...
|
Zaboravite gljive!!! Umisto gliva dobićete pandure na vrata. Jedino ako se kupi otisak spora, pa ga pošalju u pismu i onda - homegrowing.
Sve sjeme će proć, jer niko nemože zabranit ikome, a ni u zakonu toga nema, da uzgaja cvijeće. Jer sve te biljke to i jesu. Zabranjene su tvari u njima, ali u čistom stanju. Znaći za posjedovanje sjema i uzgoj ti niko nemože ništa, alio ako ti recimo uvate čaj od MG, e onda imaš "zabranjenu tvar" koja je na listi.
JA san naručiva i Mimozu i Psyhotriu i Cabreranu. Sve su ovo "biljni djelovi" (1. je kora korjena, a druge dvi su lišće). Pune su DMT-a, bile su mi čak i na fitosnitarnom pregledu, ali su prošle. Po zakonu imaš pravo kupit ove "proizvode" jer na njima iovako i onako piše da nisu "for human cosumption", a zna se nać i "for incense use only". Jedan put san carinicima reka da mi je to za religiozne svre. Muk s druge starne na tel. Pa kako to mislite... Jednostavano. To u Amazoni šamani koriste za... to je sveto... ja ću od toga napravit miris koji koristin za svoje religiozne prakse... Vi to ozbiljno? Naravno!
I nisan laga. A to šta će neko na carini mislit da san ludi i prikrižit se 20 puta... to se mene netiće.
Bitno je znat ZAŠTO je nešto naručeno i ČEMU to služi i točno ŠTA je to. Meni je dosad radilo 100%.
E, i btw, naručujte iz Britanije, Njemačke itd. NAši customs imaju nekakv pik na pakete iz Nizozemske, osobito kad vide nekakve nepoznate biljne mase u paketu.
Poz
|
|
|
03-08-2007, 18:43
|
|
Registrovan: Mar 2007
|
Quote:
Originally Posted by Hasan bin Sabah
Sve sjeme će proć, jer niko nemože zabranit ikome, a ni u zakonu toga nema, da uzgaja cvijeće. Jer sve te biljke to i jesu. Zabranjene su tvari u njima, ali u čistom stanju. Znaći za posjedovanje sjema i uzgoj ti niko nemože ništa, alio ako ti recimo uvate čaj od MG, e onda imaš "zabranjenu tvar" koja je na listi.
JA san naručiva i Mimozu i Psyhotriu i Cabreranu. Sve su ovo "biljni djelovi" (1. je kora korjena, a druge dvi su lišće). Pune su DMT-a, bile su mi čak i na fitosnitarnom pregledu, ali su prošle. Po zakonu imaš pravo kupit ove "proizvode" jer na njima iovako i onako piše da nisu "for human cosumption", a zna se nać i "for incense use only". Jedan put san carinicima reka da mi je to za religiozne svre. Muk s druge starne na tel. Pa kako to mislite... Jednostavano. To u Amazoni šamani koriste za... to je sveto... ja ću od toga napravit miris koji koristin za svoje religiozne prakse... Vi to ozbiljno? Naravno!
I nisan laga. A to šta će neko na carini mislit da san ludi i prikrižit se 20 puta... to se mene netiće.
Bitno je znat ZAŠTO je nešto naručeno i ČEMU to služi i točno ŠTA je to. Meni je dosad radilo 100%.
E, i btw, naručujte iz Britanije, Njemačke itd. NAši customs imaju nekakv pik na pakete iz Nizozemske, osobito kad vide nekakve nepoznate biljne mase u paketu.
Poz
|
jel LSA na popisu u hr? ne mogu je naci na popisu iz 04, koji je koliko kuzim uz jednu posve nevezanu nadopunu aktualan? jedino pose pod 'tvari koje se mogu koristiti za izradu droga' lizerginska kiselina - al po medjunarodnom imenu gledam wiki str o Lysergic acid i to je nesto skroz drugo - stvarno prekursor koji se moze koristiti za LSD, dok je medjunarodno ime LSA Lysergic acid amide il ergine, a niti jedno od tih imena, kao i kratica, nisu na tom popisu. Koliko vidim, dakle, LSA je savrseno legalan.
e ovo sa carinicima je jako :) Frend mi je tako isao narucivati, al kad je skuzio kako bi ovo pri preuzimanju moglo stvoriti komplikacije cisto je odustao i tvrdio da je u pitanju greska i da on nista nije narucio, pa su poslali nazad. Drago mi je cuti da se smije tako nesto ipak usuditi.
Sta ti ne mogu oduzeti DMT containing plants? A po kakvom onda zakonu su gljive ilegalne? DMT je na popisu isto kao psilocine i psilocibine , a gljive kao zivo bice nisu (niti mogu biti tehnicki posto pise da je to popis droga, tvari i biljaka, a gljive nisu biljke, reci ce svaki biolog)
Al sjeme bi trebalo biti posve sigurno, nema niceg ilegalnog (niceg na popisu) u njemu, a sve 'biljke iz kojih se moze dobiti opojna droga' moraju biti na popisu da bi im sjeme bilo kontrolirano, kaze zakon. A jedine tamo su canabis, koka i mak.
in any case, pretpostavljam da je MG (rivea i ipomea), HBWR, bilo koja od potvrdjeno aktivnih akacija (sadnica, sjemenka -Acacia maidenii, A obtusifolia, A phlebophylla, a koliko sam shvatio i A. confusa, A simplex i jos pokoja ) i ukrasni kaktusi ko san pedro i peruvian torch sigurni, jer svaki od njih je sasvim pristojno ukrasno bilje.
kod kore, korjena, lisca, to mora da je bizarno al valjda moze proci iako bi moglo bit tehnicki ilegalno jer sadrzi ilegalne supstance.
Kod sjemenja, vjerujem da tako i kod sjemenja neuglednih invasive biljaka ko P harmala (koja nema ni razloga bit ilegalna), iako je still bizarno. Isto is Desmanthusom - gdje sjeme bi moralo bit legalno premda bizarno, a materijal, hm opet, mogu identificirati DMT, al ako above prolazi...
A spore, kako su u pismu, nisu nikako uocljive i prolaze jer ih nemaju kako sprijeciti... Ionako tehnicki ne vidim kako su ilegalne, nisu na popisu biljaka a ionako nisu biljke pa ne mogu ni biti, a ne sadrze nista ilegalno same po sebi. Samo ne vidim sto im moze biti legalna upotreba.. Al to je ionako samo pismo...
Last edited by aryah : 03-08-2007 at 20:13.
|
|
|
03-08-2007, 20:00
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
Originally Posted by aryah
jel LSA na popisu u hr? ne mogu je naci na popisu iz 04, koji je koliko kuzim uz jednu posve nevezanu nadopunu aktualan? jedino pose pod 'tvari koje se mogu koristiti za izradu droga' lizerginska kiselina - al po medjunarodnom imenu gledam wiki str o Lysergic acid i to je nesto skroz drugo - stvarno prekursor koji se moze koristiti za LSD, dok je medjunarodno ime LSA Lysergic acid amide il ergine, a niti jedno od tih imena, kao i kratica, nisu na tom popisu. Koliko vidim, dakle, LSA je savrseno legalan.
e ovo sa carinicima je jako :) Frend mi je tako isao narucivati, al kad je skuzio kako bi ovo pri preuzimanju moglo stvoriti komplikacije cisto je odustao i tvrdio da je u pitanju greska i da on nista nije narucio, pa su poslali nazad. Drago mi je cuti da se smije tako nesto ipak usuditi.
Sta ti ne mogu oduzeti DMT containing plants? A po kakvom onda zakonu su gljive ilegalne? DMT je na popisu isto kao psilocine i psilocibine , a gljive kao zivo bice nisu (niti mogu biti tehnicki posto pise da je to popis droga, tvari i biljaka, a gljive nisu biljke, reci ce svaki biolog)
Al sjeme bi trebalo biti posve sigurno, nema niceg ilegalnog (niceg na popisu) u njemu, a sve 'biljke iz kojih se moze dobiti opojna droga' moraju biti na popisu da bi im sjeme bilo kontrolirano, kaze zakon. A jedine tamo su canabis, koka i mak.
in any case, pretpostavljam da je MG (rivea i ipomacea), HBWR, bilo koja od potvrdjeno aktivnih akacija (sadnica, sjemenka -Acacia maidenii, A obtusifolia, A phlebophylla, a koliko sam shvatio i A. confusa, A simplex i jos pokoja ) i ukrasni kaktusi ko san pedro i peruvian torch sigurni, jer svaki od njih je sasvim pristojno ukrasno bilje.
kod kore, korjena, lisca, to mora da je bizarno al valjda moze proci iako bi moglo bit tehnicki ilegalno jer sadrzi ilegalne supstance.
Kod sjemenja, vjerujem da tako i kod sjemenja neuglednih invasive biljaka ko Pharalis (koja nema ni razloga bit ilegalna), iako je still bizarno. Isto is Desmanthusom - gdje sjeme bi moralo bit legalno premda bizarno, a materijal, hm opet, mogu identificirati DMT, al ako above prolazi...
A spore, kako su u pismu, nisu nikako uocljive i prolaze jer ih nemaju kako sprijeciti... Ionako tehnicki ne vidim kako su ilegalne, nisu na popisu biljaka a ionako nisu biljke pa ne mogu ni biti, a ne sadrze nista ilegalno same po sebi. Samo ne vidim sto im moze biti legalna upotreba.. Al to je ionako samo pismo...
|
Ergin nija na popisu, meni se čini da san ga vidija. Sve ovo šta pišen, pišen iz iskustva. Ako ti čape spore, nije in problem nabit namjeru proizvodnje i stavljanja u promet, eto ako ne ništa, čisto da te zajebaju. Gljive nisu na popisu kao biljke, (jer i nisu biljke) .Spore ne sadrže ništa i trebale bi bit legalne, ali liku su čapili box i sporeprint, te su napisali da su mu zapljenili neprerađeni psilocibin (ili tako nešto, ne sičan se, bilo je u večernjeme, a za spore su rekli GRAM PSILOCIBINA!?!?!?!?!
Eto, toliko o našeme zakonu, zakonicima itd.
To šta DMT containing plants prolaze možda je samo zato jer nije toliko exponirano. Pretpostavljam da kad bi počeli na ulici nalazit da se prodaje mimoza itd, i to bi počeli nekako regulirat. U svakom slučaju, nigdi nema tog bilja na popisu, a gljive su itekako poznate; i to internacionalno.
Bitna je NAMJERA i NAMJENA.
Mogu identificirat sve. Fitosanitarna, ako dopšlatiš ti može točno izlistat šta je unutra, ali to je malo preskupo. Sam pregled (na bolesti, bube itd.) dođe od 15 - 45 kuna.
Akacije su odličan izvor Big D-a. Isprobana je A. mideni. Nisam osobno ali liku virujen. Ozbiljan je psihonaut.;)
|
|
|
03-08-2007, 20:29
|
|
|
Quote:
Ako ti čape spore, nije in problem nabit namjeru proizvodnje i stavljanja u promet, eto ako ne ništa, čisto da te zajebaju. Gljive nisu na popisu kao biljke, (jer i nisu biljke) .Spore ne sadrže ništa i trebale bi bit legalne, ali liku su čapili box i sporeprint, te su napisali da su mu zapljenili neprerađeni psilocibin (ili tako nešto, ne sičan se, bilo je u večernjeme, a za spore su rekli GRAM PSILOCIBINA!?!?!?!?!
Eto, toliko o našeme zakonu, zakonicima itd.
|
!!! amazing, sta i obrana ne moze uvjeriti suca da ne postoji ni mrvica dokaza da je itko imao namjeru ista stavit u promet i da je braniteljeva verzija price bar jednako uvjerljiva (esp given da je lako pokazati postojanje cijele subkulture koja tako brije po netu, po publikacijama etc), te opovrgnuti da je nadjen ikakav psilocibin, jer to prosto nije tocno, i stovise da jos nije pocinjeno nista ilegalno - da ga 'imaju' prosto za namjeru da napravi manje ilegalno djelo (personal use) nekad u buducnosti?? genijalno sudstvo nema sto...
|
|
|
03-08-2007, 22:32
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
!!! amazing, sta i obrana ne moze uvjeriti suca da ne postoji ni mrvica dokaza da je itko imao namjeru ista stavit u promet i da je braniteljeva verzija price bar jednako uvjerljiva (esp given da je lako pokazati postojanje cijele subkulture koja tako brije po netu, po publikacijama etc), te opovrgnuti da je nadjen ikakav psilocibin, jer to prosto nije tocno, i stovise da jos nije pocinjeno nista ilegalno - da ga 'imaju' prosto za namjeru da napravi manje ilegalno djelo (personal use) nekad u buducnosti?? genijalno sudstvo nema sto...
|
Neznan šta je s tin likon bilo poslin, ali zamalo san povratija kad san pročita taj članak.
Evo link http://www.vjesnik.hr/html/2006/02/2....asp?r=crn&c=5 na kome možete pročitat članak i divit se idiotizmu našeg pravosudnog sustava.
|
|
|
03-08-2007, 23:03
|
|
|
Quote:
|
fascinantno, i sto bitaj covjek tocno trebao napraviti s prirucnikom za uzgoj i psilocibinom? sta kemikalija koja raste sama od sebe? 
|
|
|
03-08-2007, 23:15
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
fascinantno, i sto bitaj covjek tocno trebao napraviti s prirucnikom za uzgoj i psilocibinom? sta kemikalija koja raste sama od sebe? 
|
Ma debili. Najvjerovatnije je da su mu našli sporeprint i "prekrstili" ga u psilocibin. Ma di to ima psilocibiba za naručit u tako čistoj formi? Koji dezinformatori i blamatori. Čisto da neviruješ; ali mame i tate koje to pročitaju lako mogu past u anksiozu i depru od ovakvog članka. A jesmo jebeni Balkan, mama mia!
|
|
|
03-09-2007, 14:43
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Kako je drustvo jako tragicno to nije normalno. Ovakvi clanci i "novinari", i regulacija/kaznjavanje za nesto sto cak nije ni sluzbeno ilegalno, mi dizu tlak na 400. Neki dan citao na Shroomeriju clanak iz amerike o Salviji. Kaze "It may be even more dangerous than LSD". Mislim da bi trebalo imat diplomu za biti ovako glup.
A tek emisije na TV-u. A tek onaj Saša Radović ( www.droge.hr). Mislim ovo je sramota za istinu, i sramota za slobodnu volju.
Last edited by ROX : 03-09-2007 at 14:45.
|
|
|
07-19-2008, 07:03
|
|
Registrovan: Oct 2004
|
Moje iskustvo sa narucivanjem raznih stvarcica
Ovako narucivao sam prvi put spore u koverti-prosle, drugi put paket tezak 5 kila u kojem je bilo Vermikulit, Perlit, Spore, Case za supstrat i jos par nekih stvari kojih ne mogu da se setim, znaci jedan ogroman paket koji je otvoren pregledan i lepo zatvoren i meni isporucen. Dalje, narucio sam preko azariusa San Pedro Cutting i to u dva navrata-proslo oba puta. Narucivao sam Peruwian Torch U prahu oko 800grama (20-30gr je jedna doza). na carini otvorili videli neki prah zatvorili i prosledili meni. Zanimljivo je da sam narucivao iz Perua i da sam prvi lik koji je narucio, i nije bilo avionskog prevoza do Srbije i putovalo vise od mesec dana. Dalje Pecurke Sveze i oni Vec Napravljeni Supstrati nikad nisu prosli, tako da do ne narucujte, semenke marijane su prosle u koverti 2 puta, oba puta iz Holandije.
S obzirom da imam iskustva sa kerovima i sa advokatima, bilo sta da narucis Vermikulit, perlit, Heroin Kokain, Atomsku Bombu, bilo sta, na svoju adresu, ako ne postoji trag, tj. ako niste platili karticom, ne mogu nikad da dokazu da ste vi to narucili, cak iako primite. Lepo kazes odkud ja znam ko mi je poslao. A Ako po vas dodju panduri, neko rece ne potpisuj nista bez advokata, brate pa potpisaces ti sve i to kako i sve sto ti oni kazu, ima da te biju ko vola, mene su poceli tako da mlate, ali ja sam im sve vec priznao i potisao,ali i ako recimo i potpisete nesto, Nista ali nista se ne vazi dok ne dodjete pred istraznog sudiju, e tu se vazi sve sto kazete. Jer ja sto sam to priznao kod pandura i potpisao, kod istaznog sam rekao totalno drugu stvar, i na osnovu te moje izjave mi sude a ne sta sam reko prokletim kerovima. Toliko od mene.
|
|
|
07-19-2008, 07:05
|
|
Registrovan: Oct 2004
|
jos nesto
Da, prosla je i Salvia, extract u paketicu koji je bio otvoren.
|
|
|
07-19-2008, 11:51
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 3
|
Ne kužim za šta ti sude,s čim si pao?Vezano uz naručivanje ili nešto treće.
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|