Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Životinje i ostalo

Životinje i ostalo Pitanja, rasprave koja ne nalaze mjesto u gore navedenim kategorijama

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 04-05-2007, 02:11   #21
cannebosanac

cannebosanac's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Ne znam baš što se tiče pucanja s daždevnjakovim izlučevinama , ali znam šta je daždevnjak i vidio sam ih bar 1000 u životu ovdje u Bosni pogotovo kad bih išao na selo u babe . Sjećam se svaki put pred kišu i po kiši u šumi bi ih bilo ko mrava , piče nekud uvijek uzbrdo ko da se boje poplave , u biti na nadmorskoj visini na kojoj sam ih viđao moralo bi se otopit 6 sjevernih i južnih polova da voda dođe do na tu visinu . I sjećam se uvijek da su mi kao djetetu pričali priče da se njih ne smije dirati i pogotovo da ih se ne smije ubijati ili zgaziti jer onda ispuste takav vrisak tj.zvižduk da mogu ubiti čovjeka ili ga bar natjerati da poludi ,naravno da je to samo mit neki ,ali ko zna možda je potekao baš iz tog nekog halogenog djelovanja , možda ga je neko nekad dirao daždevnjaka/e i onda polizao neoprane prste iza jela ,drvosječa neki ili mu je čak preko kože djelovalo ko što i LSD može pa ga je onda opalio ko zna kakav film možda mu daždevnjak nije samo vrištao i zviždao možda mu je svirao na saksofonu a ovi ovamo u bosni više preferiraju šargije i kojekakve nebuloze na violini ono cinci linci tindr lindr , kalesijski zvuci ,derventske lole i slični dilberi i onda bi ih daždevnjak ispizdio do smrti ili barem ludila takve odvaljene i utripane .Zajebajem se samo siguran sam da ima neke veze između tog mita o daždevnjacima koji vrište ,i tog tripoznog djelovanja .

cannebosanac is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2007, 17:02   #22
Anarhoster

Anarhoster's Avatar

Registrovan: Oct 2007

Ev' jedna fotka od nedavno. Naravno, kao i Amanita, na Papuku ima mnostvo ovih predivnih gmazova. morali smo pazit cijelim putem da ih ne nagazimo. Samo objektiv dolazi u obzir. Dok sam bio mlađi, dirao sam ih, ali sad im ne želim narušavat mir.

Anarhoster is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2007, 10:23   #23
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
Thumbs up

Quote:
ože pa ga je onda opalio ko zna kakav film možda mu daždevnjak nije samo vrištao i zviždao možda mu je svirao na saksofonu a ovi ovamo u bosni više preferiraju šargije i kojekakve nebuloze na violini ono cinci linci tindr lindr , kalesijski zvuci ,derventske lole i slični dilberi i onda bi ih daždevnjak ispizdio do smrti ili barem ludila takve odvaljene i utripane .
E, Canne: stari svaka ti čast, nasmijaa si me - eose ovdi cerekan sama sa sobom i prvom kaFFom ... eeeeheheh

(a lip je, e, beštijica - zalipija se cili - nema što - tripozan je i samo za gledat!)
Old 07-28-2008, 00:26   #24
karakondzula

Registrovan: Jul 2008

ej!
di ste, manijaci.

ja se bre registrovala samo da bih mogla da vam popljujem onaj clanak o dazdevnjacima (eto kakav sam coek, tj. zena - mesto da dodjem lepo da procaskam s narodom, ja ulecem cisto da bi udarala kontru).

Ko bre kaze da je islucevina dazdevnjaka opasna za kozu?
Jok, majkumu. Za sluzokozu, to da, al za kozu ne.
Jedini je zajeb sto ako mu pridjes suvise naglo, moze to svoje da strcne 30 centi u daljinu pa da ti uleti u oko ili u nos.
A onda ce jebeno da te pece narednih pola sata.
Al nece nista bitno da ti posjebe oko vida, njuha i tako to.

Eto, to sam tela da kazem.

Inace, ja izgleda imam dazdevnjaka u kuci.

Al se pojavljuje samo nocom.
Skace mi na plecke kad spavam potrbuske, zalepi mi one svoje prste ko na vakuum, pa krene da cima i drma misic i rastresa ga. Ono, masaza par ekselans.

I tako me drmajuci razbudi.
razbudi me dakle, ja otvorim oci a on odskoci s ledja i samo se cuje "tup!" tamo negde u mraku.
Nisam ga nikad videla al znam da je bio dazdevnjak. Sto posto.
Jerbo mi se to desava kad sanjam dazdevnjake i vestice.
I obavezno sledeceg dana kad izadjem napolje sretnem dazdevnjaka i vesticu.
nekad u paru a koji ut i raspareno.

eTO.

ako imate nesto da me pitate o dazdevnjacima samo izvolte.

(inace, dazdevnjak iliti vatreni salamander smatran je u mnogim kulturama za duha vatre:
simbolizuje prociscenje i tako to)

toliko za prvi put.

svidza mi se ovaj smajl s misterioznim nestankom, pa ce da ga udenem za kraj:

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules