Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Vanjsko Uzgajanje

Vanjsko Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za vanjsko uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 03-27-2008, 17:47   #61
shega

shega's Avatar

Registrovan: Mar 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Svaka cast kako si ovo dobro objasnio,nisam ovako fino i detaljno objasnjenje dosad citao!!
Old 03-28-2008, 07:57   #62
UNDERCOVER

UNDERCOVER's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Question

Koji je vama najidealniji način obrezivanja? Mislim na to koliko puta i nakon koliko papova listova režete! i iz kojeg načina bi se izvuklo maksimum iz biljke? molim provjerene odgovore..
E da biljka je feminizirana 100% sativa! i raste u max. mogućim uvjetima..

Last edited by UNDERCOVER : 03-28-2008 at 08:02.
UNDERCOVER is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2008, 11:12   #63
Brus
prs lee

Brus's Avatar

Moon Lander Champion!Tournaments Won: 1

Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 14
Pohvaljen 8 Puta u 6 Tema

Ne rezat - vezat!
Old 03-28-2008, 14:21   #64
UNDERCOVER

UNDERCOVER's Avatar

kako misliš vezat ?? majke mi prvi put čujem za to!! joj brus pa ti imaš na svako pitanje odgovor!
Old 03-28-2008, 14:32   #65
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Pročitaj si na forumu LST - Low stress training
Vežeš biljke prema zemlji tako da ti ostale grane rastu u vis i dobijaju više sunca a glavna gotovo uz zemlju ili koso ili kako god hoćeš, nema stresa kao kod rezanja
Old 03-28-2008, 14:35   #66
UNDERCOVER

UNDERCOVER's Avatar

da al to je sad dobar posao za napravit! dali vrijedi tolikog truda? ipak sadim outoor
Old 03-28-2008, 14:42   #67
KaraJack

KaraJack's Avatar

Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 6
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema

I te kako vrijedi, doljne granje će dobit više svijetla i bit će od pete do glave više kifova :p
KaraJack is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2008, 14:47   #68
M_wEeDmAn_88
pred ban

M_wEeDmAn_88's Avatar

Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 12 Puta u 11 Tema

Quote:
Originally Posted by UNDERCOVER View Post
Koji je vama najidealniji način obrezivanja? Mislim na to koliko puta i nakon koliko papova listova režete! i iz kojeg načina bi se izvuklo maksimum iz biljke? molim provjerene odgovore..
E da biljka je feminizirana 100% sativa! i raste u max. mogućim uvjetima..
inace to radis kada zelis usmjeriti energiju u zeljene djelove biljke .
ali za razliku od LST to stvara stres i zato se nebi trebalo raditi precesto i kada radis ne prunat vise od 1- 2 para listova (ovisno kojih ) inace moze biti stetno za biljku.
ne primjenjivati dok se prvi 5erokraki listovi ne pojave .
M_wEeDmAn_88 is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2008, 14:48   #69
UNDERCOVER

UNDERCOVER's Avatar

ok.. bitno je da se isplati! to mi je dovoljan poticaj.. hvala na odgovorima! poz

A šta napravit sa glavnim vrhom?

Last edited by UNDERCOVER : 03-28-2008 at 15:09.
UNDERCOVER is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2008, 15:15   #70
KaraJack

KaraJack's Avatar

Ništa, ne dirat, on će sam ići prema gore i to je za vrh super poticaj sa probijanje prema gore :D
Old 03-28-2008, 16:18   #71
EXtract

Registrovan: Apr 2007

Quote:
Originally Posted by M_wEeDmAn_88 View Post
inace to radis kada zelis usmjeriti energiju u zeljene djelove biljke .
ali za razliku od LST to stvara stres i zato se nebi trebalo raditi precesto i kada radis ne prunat vise od 1- 2 para listova (ovisno kojih ) inace moze biti stetno za biljku.
ne primjenjivati dok se prvi 5erokraki listovi ne pojave .
Stvarno ne znam zasto postujem ali valjda moram jer ne mogu da citam odgovore koji nisu na mestu pogotovo ako je odgovor ujedno i savet ... a outdoor je jednom u godini i nema smisla da neko upropasti grow zbog rekla kazala ...

Orezivane su sve pred cvetanje , 80% grana.Pojedine su orezivane nakon prvih 30-40cm.
I svtarno ne vidim gde je greska.Na trecoj slici je Fem Super Skunk (u pozadini) koji je dao 4 grane i cvetove u duzini od 40cm ...

ostale 2 slike su od biljki koje su orezivane jedno milion puta , ni na njima ne vidim gresku ... bar je ja ne vidim, jer su tako razgranate bile od 1,8 do 2,5m

Last edited by EXtract : 03-28-2008 at 16:24.
EXtract is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2008, 17:43   #72
M_wEeDmAn_88
pred ban

M_wEeDmAn_88's Avatar

Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 12 Puta u 11 Tema

krivo si me razumio...nisam davao nikakav savjet ...

samo sam u principu rekao sto je pruning i zasto se to radi .
M_wEeDmAn_88 is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2008, 20:21   #73
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Pa nije LSt neki velik poso uzmeš špagu i povežeš lagano biljku i tako na par puta da biljka ne pukne i koliko nisko hoćeš tak ostaviš privezano
Old 03-28-2008, 21:33   #74
EXtract

Quote:
Originally Posted by Šaman Šandor View Post
Pa nije LSt neki velik poso uzmeš špagu i povežeš lagano biljku i tako na par puta da biljka ne pukne i koliko nisko hoćeš tak ostaviš privezano
Verujem da nije veliki posao.

Koliko si ti puta radio LST i kakvi su ti rezultati sa i bez LST , a kakvi su ti rezultati sa orezivanjem i bez orezivanja.

Moze li jedan mali presek sa cinjenicama, mozda fortografijom ....

Moj prijatelj Wizard Of OZ / Nije LST
Old 03-28-2008, 22:08   #75
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Ma ja sam čisti teoretičar ne uzgajam nego meljem šta sam s foruma naučio
Old 03-28-2008, 22:23   #76
EXtract

Quote:
Originally Posted by Šaman Šandor View Post
Ma ja sam čisti teoretičar ne uzgajam nego meljem šta sam s foruma naučio
Pa dobro, teorija je teorija ali bez prakse teorija je ....
Upravo zbog ovoga sam se i javio da malo prosirimo sta je sta i ko kakvo iskustvo ima.

nakon 2-3 posta mi ostasmo bez jake i cinjenicne podrske za LST ...

Dal' onda treba reci coveku radi LST , bolje je nego orezivanje ?

Mislim da LST vredi ali ako je biljka na livadi i moze je svako videti u bilo kojem drugom slucaju to nije korisno .

Energija o kojoj se pricalo dolazi fotosintezom sto znaci da je neophodno dosta sunca, biljka u senci nece biti dobra ma sta joj uradili.
Kod orezivanja ,LST ili bez ikakvog rada na njoj princip je isti ... biljka se bori za sunce.

Cesto orezivanje se na neki nacin moze porediti sa SOG tehnikom , zato sto ce svaka novonastala grana traziti sunce pa ako orezes jos jednom i sledece grane ce se boriti za sunce a ti ces imati jedan veliki zbun pun cvetova.

Nadam se da nisam nekoga uvredio i da neko ovo nije shvatio licno.Jednostavno LST generalno nije dobar za ourdoor i svaki outdoor grower ce se sloziti sa ovim ... ako je livada onda LST.
Old 03-29-2008, 01:44   #77
Brus
prs lee

Brus's Avatar

A kaj kad ih LST-irash, one se ne bore za sunce kao?
Bore se ko i kad ih porezes.. LST je u principu isti k ko i rezanje, samo sto nema rezanja, i biljci se ne usporava rast.. Svaku granu koju ti privezes prema dole, ona odma pici prema suncu, nema da ona sad ostaje dole i zuji u hladu, naprotiv listovi, tj vrhovi idu prema gore, a istovremeno se po internodama pojavljuju novi zdanci koji ce u buducnosti bit nove grane/vrhovi.

E a kad ti to porezes, biljka prvo zuju da kaj mi se desilo, i onda pocinje tek pustati dve nove grane (kojima pak opet treba vremena da narastu), koje ce ak ih ne svezes/porezes, opet dominirati naspram donjih grancica i zaklanjati im sunce. S LSTom imas bolju kontrolu nad biljkom a i bolji yield, jer joj ne treba vremena za oporavak, nema stresa. Ubijas de muve jednim udarcem, odma izletavaju nove grane, a ove prve dalje nastavljaju normalan rast.

Nadalje, s LSTom nemres fulat.. kak god ti nju svezo ona ce picit dalje. Na kraju cesh imat ogroman bush sa masom vrhova (doduse manjih, al bit ce ih jaaako puno). Takodjer, biljka ce imat jacu stabljiku pa nema opasnosti od pucanja. A listove one mrcinske moras pocupat, kak god okreno.. Previse ih je keve im :D

Tak da ono... mislim da postoji jako puno cinjenica koje idu u korist LSTu.

Al da me ne shvatite krivo, i s obrezivanjem se daju odlicni rezultati postic, al osobno smatram da je LST jednostavniji i bolji za napravit. Mozes manje pogrijesit.

Proslih sezona sam ga primjenjivo, ne previse, al tad nisam bio na forumu tak da nemam dokumentaciju o tome. Bit ce zato ove sezone sve popraceno slikicama :D

I ne kuzim zake nebi bio dobar za outdoor. Pa metoda ti da vise budova, a kao takva je dobra i za uzgajanje na mjesecu.

Btw, ne vidim kak bi grow mogo propast zbog LST-a?
Btw2 onakva zbunjasta biljka se da i s LST-om bez beda dobit.. Al care, prijatelju obavezno cestitaj, biljka mu je predivna!

Last edited by Brus : 03-29-2008 at 01:51.
Brus is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2008, 01:57   #78
EXtract

Quote:
Originally Posted by Brus View Post
A kaj kad ih LST-irash, one se ne bore za sunce kao?
Bore se ko i kad ih porezes.. LST je u principu isti k ko i rezanje, samo sto nema rezanja, i biljci se ne usporava rast.. Svaku granu koju ti privezes prema dole, ona odma pici prema suncu, nema da ona sad ostaje dole i zuji u hladu, naprotiv listovi, tj vrhovi idu prema gore, a istovremeno se po internodama pojavljuju novi zdanci koji ce u buducnosti bit nove grane/vrhovi.

E a kad ti to porezes, biljka prvo zuju da kaj mi se desilo, i onda pocinje tek pustati dve nove grane (kojima pak opet treba vremena da narastu), koje ce ak ih ne svezes/porezes, opet dominirati naspram donjih grancica i zaklanjati im sunce. S LSTom imas bolju kontrolu nad biljkom a i bolji yield, jer joj ne treba vremena za oporavak, nema stresa. Ubijas de muve jednim udarcem, odma izletavaju nove grane, a ove prve dalje nastavljaju normalan rast.

Nadalje, s LSTom nemres fulat.. kak god ti nju svezo ona ce picit dalje. Na kraju cesh imat ogroman bush sa masom vrhova (doduse manjih, al bit ce ih jaaako puno). Takodjer, biljka ce imat jacu stabljiku pa nema opasnosti od pucanja. A listove one mrcinske moras pocupat, kak god okreno.. Previse ih je keve im :D

Tak da ono... mislim da postoji jako puno cinjenica koje idu u korist LSTu.

Al da me ne shvatite krivo, i s obrezivanjem se daju odlicni rezultati postic, al osobno smatram da je LST jednostavniji i bolji za napravit. Mozes manje pogrijesit.

Proslih sezona sam ga primjenjivo, ne previse, al tad nisam bio na forumu tak da nemam dokumentaciju o tome. Bit ce zato ove sezone sve popraceno slikicama :D

I ne kuzim zake nebi bio dobar za outdoor. Pa metoda ti da vise budova, a kao takva je dobra i za uzgajanje na mjesecu.

Btw, ne vidim kak bi grow mogo propast zbog LST-a?

hehehe koliko vidim nisi ti outdoor grower ili si na samom pocetku - nacitan kojekakvih foruma ... dobar grow je podaleko od tebe.Nemoj se uvrediti na ovim recima ali to je cinjenica.

Ako mozes nadji preko googla najbolji LST na svetu i linkuj ovde.
Dok to budes radio uporedjivaj sa ovim youtube ... i slikama postavljenim gore.
http://www.youtube.com/watch?v=-0ADAaW8rlY

mislim da posle ovih nekoliko postova svako treba da uradi po svom misljenju ako je u nedoumici Orezivanje ili Lst.
Old 03-29-2008, 02:17   #79
KaraJack

KaraJack's Avatar

Ja upotrbljujem oba nacina LST-a. Rezanje i spustanje, stime da kod rezanja cekam duze ali ipak dobijem sasvim drugi nacin dobitka. Odrezem glavu i dobjem dva preloma ili u fazi vegi naravno u sredini glave sa pincetom odstranim glavni izvor i automatski dobijam dva preloma bez rezanja. Nazalost sliku vuse nemam :( ali sta dobijem stime = rezultat je dvije masivne majke koja je struktura bolja od steckys.

Cenzura, neko se uvrijedio....

Last edited by KaraJack : 03-29-2008 at 02:39.
Old 03-29-2008, 02:31   #80
Brus
prs lee

Brus's Avatar

Dada kompa ja sam nacitan foruma a ti stavljas slike od PRIJATELJA i clipove sa jutuba. Btw tek sam doso na forum a imo sam dobre outdoor growove sto sam sve naucio od svojih roditelja poljoprivrednika i apliciro na ganji! Sad sam tu zbog indoora o kojem nisam nista znao, malo sam naucio, ali i to je nista naspram sto moras znat.

A ovi clipovi su zasigurno tvoji? Je ziher, mos mislit! Bravo care najbolji si grower na svjetu, baya si maher, ma jel ti mogu prijatelj bit, pliz molim te?

Prijatelju ja znam sto sam posadio i znam kako je pucalo.. DOBRO!
A jel tebi tvoj (imaginarni) prijatelj dao dima, ne znam.. a i boli me kara uostalom.
A ako govoris o cinjenicama, prvo nauci sto znaci rijec cinjenica i onda pricaj o istima..kaj ti znas kaj sam ja growo? tak da nemoj uletavat s ovakvim glupostima, samo se sramotis i ispadas glup.

I necu bit zajedljiv pa cu rec da su ove biljke predivne, al vise manje isto (bolje - vise gr suhog) se dobi lst-om. Al cilj ovog posta i foruma nije "Ko ce naci bolji snimak s juttuba" neg sirenje informacija. Al ti si posteno zabrijo da si kralj pa se tu isfuravas s jutubom?!?!!? A lik si tete mi!

Al ovo je sve voda tak i tak, tezi offtop pa vjerujem i nadam se da ce modovi pobrisat.. glupo je imat ovakva sranja na forumu..

Ajd bok, valjda ces naci koji dobra clip ili slikicu na guglu. Vidim da ti to dobro ide. Steta sto se to ne da popushiti.

Last edited by Brus : 03-29-2008 at 02:36.
Brus is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules