dobro si sve reko,samo trebeš pričekat dok ne stvori dovoljno jak korijen i rekao si tokom rasta(valjda misliš vegetacije) treba gnojiti sa gnojivom koje sadrži više dušika,tj. azota,a dušik se označava sa N,u smislu N-P-K,treba tokom vegetacije više N,ako me razumiješ,a tokom cvijetanja,gnojivo sa ve većimo mjerom P-K........nadam se da sam sve točno i razumljivo napiso.............
E zanima me a nemogu nigdje naći pa se nemojte ljutiti zbog ponavljana pitanja
Kako i pomoću čega se da izmjeriti ph vrijednost zemljišta i gdje to kupiti i koliko košta, znam da sam negdje vidio ali ne mogu naći
e jedno pitanje koliko vidim ovde svi koriste veshtachka djubriva no kod mene ovako stoje stvari:
svoje drage biljke ostavljam na milost i nemilost prirodi (jbg udaljen sam 300km od njih) zalivam ih jednom 2x mesechno i obichno budu male i opake (iskustvo iz proshlih godina) i sada mi je dunulo da ih nadjubram malo, vec su stigle do 2 gog para listica visoke su po 10 cm male slatke blente. e do sada sam radio npk preko lista kada sam kuci (onaj za listanje) ali meni je trip da ima dam stajsko djubre (zivotinjskog porekla) ovde na selu imam ovchije, kravlje i zivinsko. danas sam uzeo i napravio rastvor zivinskog u vodi 1 : 10 (logika mi je ajde male su treba im vishe azota)....
Kljuchno pitanje da li da ih zalijem sutra sa tim (bicu blizu njih josh 7 dana i zalivati ih...) a da one preteknu...
izvin te ako smaram ali shljiva i skunk znaju da pomute mozak....
pozdrav svima, novi sam na forumu,inače sam iz sjeverni Istre.Prije par dana ja i moj prijatelj smo se odlučili za vanjski uzgoj,pa imam par pitanja.Da li bi bilo dobro kad bih raskopao zemlju 30-40 cm,stavio sloj crvenice pomiješane sa piljevinom,a gornji sloj humusa,to sve smo mislili u jednom plasteniku, koliko često bi se trebalo pođubrivati?ako tko zna,molim da odgovori,hvala...
the best 'zemjiste' 25% humus 75% crvenje zemjiste.......to je zakon..pozz
Evo ovako....prvi put mi je da sadim vutru....pa zanima me dal je baš nužno djubriti zemlju?....i trebam li još ša raditi sa zemljom osim pomješati ju s humusom i dodati malo piljevine....i jel može crvenica?
sve ti al baš sve piše na ovom forumu!!.. a takava pitanja košto su tvoja ima postavljenih na stotine.. ovo prouči za početak http://www.vutra.org/vanjsko-uzgajanje.php