| Vanjsko Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za vanjsko uzgajanje. |
04-25-2007, 21:28
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 5 Puta u 5 Tema
|
par pitanja
pozdrav svima, novi sam na forumu,inače sam iz sjeverni Istre.Prije par dana ja i moj prijatelj smo se odlučili za vanjski uzgoj,pa imam par pitanja.Da li bi bilo dobro kad bih raskopao zemlju 30-40 cm,stavio sloj crvenice pomiješane sa piljevinom,a gornji sloj humusa,to sve smo mislili u jednom plasteniku, koliko često bi se trebalo pođubrivati?ako tko zna,molim da odgovori,hvala... 
|
|
|
08-06-2007, 12:03
|
|
Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Pitanje
Posto sam ja nov u svemu ovome(da se razumemo odma nikad nisam koristio niti cu )imam jedno pitanje.Posto sam bio kod dede u kampu sa ortakom i obilazili reku on mi je rekao(ortak ne deda!!!!) da je ovda nasao idealno mesto za gajenje.Preko reke je,suma je,niko ni lud ne prolazi tuda i ima puno sunca,takodje nije pesak nego zemlja.E sad mene zanima kolko je to dobro sto je na 5 metara od reke?Jel onda moze da se manje zaliva zbog nemam pojma podvodnih voda . . .mozda sam sad i lupio ali ko ce da zna ove stvari ako vi necete????????
Pozdrav
|
|
|
08-06-2007, 21:41
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Zemljište iz tvoga opisa čini se gotovo idealno za uzgoj ... nego, čemu se zamaraš oko tih stvari ako nikad nisi probao (vutru pretpostavljam) i nemaš namjeru probati ? Da ne ciljaš na komercijalni uzgoj ? Na takve ovde ne gledaju dobro ...
U svakom slučaju, za ovu godinu si zakasnio sa outdoorom.
|
|
|
08-06-2007, 22:02
|
|
Registrovan: May 2007
Pohvalio Puta:: 4
|
baš sam bahat
ako sam ja uzgoji na jebenom kamenjaru zaljevo je neredovito a nije me jedanput bilo 2tj. da se brinem o njoj.
dobio sam full tamnu pomalo ljubičastu dlakavu biljku.
nikad bolju travu nisam pušio :D
u svakom slučaj od previše brige trava i ispadne sranje(to je moje skromno mišljenje :D)
to je korov kolko je znam izrast će iz hraćke ako imaš sjemenje 
|
|
|
11-06-2007, 00:33
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
Znaci djubriti zemlju u prolece i 10-ak dana pre sejanja! pustiti biljku da oformi svoj krenov sistem,da se razvije malo,za to vreme je samo zalivati? A posle je vitaminima kljukati,aditivima? da li i djubriti u toku rasta biljku? Izvinjavam se ako nekog smaram sa pitanjem?
|
|
|
11-06-2007, 01:49
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 5 Puta u 5 Tema
|
dobro si sve reko,samo trebeš pričekat dok ne stvori dovoljno jak korijen i rekao si tokom rasta(valjda misliš vegetacije) treba gnojiti sa gnojivom koje sadrži više dušika,tj. azota,a dušik se označava sa N,u smislu N-P-K,treba tokom vegetacije više N,ako me razumiješ,a tokom cvijetanja,gnojivo sa ve većimo mjerom P-K........nadam se da sam sve točno i razumljivo napiso............. 
|
03-03-2008, 19:52
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
E zanima me a nemogu nigdje naći pa se nemojte ljutiti zbog ponavljana pitanja
Kako i pomoću čega se da izmjeriti ph vrijednost zemljišta i gdje to kupiti i koliko košta, znam da sam negdje vidio ali ne mogu naći
04-29-2008, 03:23
|
|
Registrovan: Aug 2007
|
e jedno pitanje koliko vidim ovde svi koriste veshtachka djubriva no kod mene ovako stoje stvari:
svoje drage biljke ostavljam na milost i nemilost prirodi (jbg udaljen sam 300km od njih) zalivam ih jednom 2x mesechno i obichno budu male i opake (iskustvo iz proshlih godina) i sada mi je dunulo da ih nadjubram malo, vec su stigle do 2 gog para listica visoke su po 10 cm male slatke blente. e do sada sam radio npk preko lista kada sam kuci (onaj za listanje) ali meni je trip da ima dam stajsko djubre (zivotinjskog porekla) ovde na selu imam ovchije, kravlje i zivinsko. danas sam uzeo i napravio rastvor zivinskog u vodi 1 : 10 (logika mi je ajde male su treba im vishe azota)....
Kljuchno pitanje da li da ih zalijem sutra sa tim (bicu blizu njih josh 7 dana i zalivati ih...) a da one preteknu...
izvin te ako smaram ali shljiva i skunk znaju da pomute mozak....
|
|
|
04-29-2008, 03:43
|
|
Registrovan: Sep 2007
|
Quote:
Originally Posted by choki123
pozdrav svima, novi sam na forumu,inače sam iz sjeverni Istre.Prije par dana ja i moj prijatelj smo se odlučili za vanjski uzgoj,pa imam par pitanja.Da li bi bilo dobro kad bih raskopao zemlju 30-40 cm,stavio sloj crvenice pomiješane sa piljevinom,a gornji sloj humusa,to sve smo mislili u jednom plasteniku, koliko često bi se trebalo pođubrivati?ako tko zna,molim da odgovori,hvala... 
|
the best 'zemjiste' 25% humus 75% crvenje zemjiste.......to je zakon..pozz
|
05-10-2008, 13:23
|
|
Registrovan: May 2008
|
Evo ovako....prvi put mi je da sadim vutru....pa zanima me dal je baš nužno djubriti zemlju?....i trebam li još ša raditi sa zemljom osim pomješati ju s humusom i dodati malo piljevine....i jel može crvenica?
|
|
|
05-10-2008, 17:24
|
|
Registrovan: Feb 2007
|
sve ti al baš sve piše na ovom forumu!!.. a takava pitanja košto su tvoja ima postavljenih na stotine.. ovo prouči za početak http://www.vutra.org/vanjsko-uzgajanje.php
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|