Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Vanjsko Uzgajanje

Vanjsko Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za vanjsko uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 09-24-2006, 16:45   #81
imported_sativac

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

oprosti, malo sam glup u devetom mjesecu, to je vec kronicno, tek u desetom...:)
uglavnom nasao sam neko zrnato gnojivo n:p:k=10:30:30, ono u granulama,
posuo sam i dobro zalio, javim rezultate
I nadasve hvala za trud koji si ulozio da mi odgovoris i
objasnis neke stvari,, kao ovo sa omjerom p k n, nisam uopce znao, oprosti zbog slika, cak sam veci pocetnik na kompu, nego u sadnji(mada je to totalno neprofesionalno 5-ta mi je godina, a svake imam bar jednu sa pola kile:)), i usput volio bi da ima vise slika na forumu, totalno mi je interesantno vidjet i druge curice,naucit cu ja vec ko ovaj rasta stavljat slike pa cete vidjet, imam nekih totalno ljepih curica koje imaju totalno normalne( velike, mesnate vrhove),, inace trudim se krizat ih sa sto boljim dizalicama, od mjesnih uzgajivaca, ima ih hvala bogu, al bedara mi je bilo kog vodit do mjesta gdje sadim, pa sam malo zagnjavio vas sa pitanjima,,jos samo nesto,
dali mi se isplati ove cure cupat prije kisa koje ce pocet ovaj tjedan, neznalica kaze jos 2-3 tijedna, ali progdnoza, i jos nesto- dali mi se isplati odrezat gornje grane i pustit ove dole da malo sazriju, ja bi gornju polovicu odcviko, sto vi mislite o tom?HVALA
Old 09-24-2006, 16:56   #82
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

znas sta ...nisam siguran da znas pa cu potrositi malo slova da ti kazem...

kada djubris biljku sa takvim djubirom (koje je izuzetno jako) nikada nemoj da djubrivo stavljas odmah pored biljke,vec ga stavi na 25-40 cm od biljke, po malo u krug...za jedno djubrenje bice dosta jedna saka djubreta ili jedna i po..
ako znas da ce kisa pasti obavezno na baceno djubrivo stavi malo trave koje ces da nacupas...inace ce kisa da rastopi djubrivo i ono ce od udaraca kapljica prskati po tvojoj biljci...gde kane nema lista...ako kane na stablo moze da ga osteti ako je biljka mala
uh..koliko je mnogo slova ako mi je ovo malo :shock:

nikada...nikada nemoj da orezujes biljku kada je ona vec poodavno usla u fazu cvetanja..nikada

bilju bi trebalo skinuti posle par dana sunca,tada je najbolje...ali ti tvoju biljku ne diraj ima ona jos vremena (pusti je malo neka zivi sta si se okomio na nju :D )
neznalica is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 19:09   #83
Bloodspiller

Bloodspiller's Avatar

Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema

Stavio sam biljku da mi se suši. (to je moja prva biljka koju sam uspio uzgojit, tj. druga ali prva je bila muška tako da se to ne broji) Uglavnom, nisam siguran dal sam ju stavio na vrijeme. Neznam dal sam uranio. Naime rekli ste da treba biti 70% dlačica smeđe boje, tj. mora biti pola smeđe pola žuto (tako nekako sam skužio s one slike, jer ako je cijela smeđa znači da je prekasno, jel tako?) E pa meni su neke dlačice bile cijele smeđe neke samo pola a neke su bile samo pri vrhu smeđe. Nisam siguran ali mislim da je bilo i par skroz bijelih. Šta mislite dal sam uranio ili to otprilike tako mora bit?

Evo jedna slika tek tako:
Old 10-01-2006, 19:24   #84
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

pa sta da ti kazem...po meni si poranio (koliko vidim sa slike)
nemam praksu da kazem za tako nesto u procentima (70%) jer to zavisi od vremenskih uslova
desava se da biljci od hladnoce i vlage potamne te dlacice o kojima pricamo a ona i dalje razvija cvetove bez problema
ne znam stvarno gde sam rekao to za 70%...hoces da mi iskopiras ako znas gde je ?

ali sve u svemu i da si pogresio i da nisi vec imas iskustva o ovome za sledeci put ces sigurno znati i bez pomoci drugih
Old 10-01-2006, 19:33   #85
Bloodspiller

Bloodspiller's Avatar

Ovako sliku sam stavio tek tako. Znam da nije dobro ispala. Imam još par slika ali nisu slikane sa digitalca pa neznam dal će vam te slike pomoći!

Old 10-01-2006, 19:37   #86
GreenMan
Grizem beton,zvacem armaturu

GreenMan's Avatar

Registrovan: Oct 2004

Slabo se vidi,ali kako god da je sad je gotovo,ti si biljku stavio na susenje tako da sad nema nazad.
Old 10-01-2006, 19:39   #87
Bloodspiller

Bloodspiller's Avatar

evo ovdje sam pročitao:
Quote:
Originally Posted by grucho
@ Rastaprivrednik
Vazno je da oko 70% tih dlachica dobije smedju boju-TEK ONDA je gotovo ,znachi ako su tek pochele ,neke,da menjaju boju to jos nije to....
Ma ako sam uranio uranio sam maximalno 5 dana. Nisam htjeo da bude prekasno zato sam ju stavio na sušenje. Šta bude jako velika razlika u kvaliteti ako sam uranio? Ajme sad sam se izbedirao... :(
Old 10-01-2006, 19:55   #88
GreenMan
Grizem beton,zvacem armaturu

GreenMan's Avatar

Registrovan: Oct 2004

Moj je stav da je bolje i da se malo zakasni nego da se porani.Ali nema to veze,kad probas znaces jel si zadovoljan ili nisi.
Old 10-01-2006, 21:33   #89
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

ma cemu bre razocarenje...kad bi ti ispricao sta se meni ove godine dogodilo ti bi se po toj logici ubio...
pazi, ako je bilo kvaliteno seme i odgajena kako treba ima da te razvali iako je, mozda, malo imas..

sto kaze Green nije strasno da se biljka u spoljasnjem gajenju ostavi malo duze...i ja sam to vec nekome pisao da ce mu prvo poceti zutiti cvet e to kad se desi znaci da je zadnje vreme za skidanje cvetova...
nema sablona za outdoor ni za jednu fazu...postoje samo pravila po kojima se gaji a koja se menjaju od situacije do situacije...
grucho je mozda mislio vise na indoor jer je "klima" uvek ista, redovno svetlo, voda, PH...i to vazi kako je napisano za indoor ...moze i za outdoor ali ako je sve idealno...sto je malo verovatno...

ah, ubi se trazeci
http://www.vutra.org/forum/viewtopic...ghlight=#14890
Old 10-01-2006, 22:47   #90
Bloodspiller

Bloodspiller's Avatar

Aj dobro vidjet ću kakva je biljka pa vam javim...
Old 10-01-2006, 23:16   #91
grucho

grucho's Avatar

Registrovan: Apr 2005
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Nemoj da brines,to su sasvim pristojni hedovi za biljku te velichine ako uzmemo u obzir da je gajena u saksiji...inache kod outdoor-a preferiram sadnju u zemlju posto se koren tamo moze bolje razvijati a od korena zavisi i ,kako velichina,snaga biljke tako i velichina hedova.Naravno biljka u saksiji je dobra sto se pomeranja i sklanjanja tiche....
Velichina tih hedova se ne bi mnogo promenila za nekoliko dana vise a sto se potencije biljke tiche nemoj da brines :wink: ukoliko je genetika dobra- radice :D a ukoliko nije :(
Old 10-09-2006, 16:23   #92
Bloodspiller

Bloodspiller's Avatar

Evo ljudi ubrao sam biljku, pa ono probao sam ju i nije loša uopće. ( s obzirom da je to moja prva biljka ) Bolja je od bilo koje vutre koju mogu nabaviti u rijeci tako da se može reć da sam prilično zadovoljan. Evo i slikice:
Old 10-09-2006, 18:20   #93
grucho

grucho's Avatar

Registrovan: Apr 2005
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Chestitam Bloodspiller!
Rekoh ja da ne brines,a uz to ovo ti je prvi grow,pomisli sta ce tek da bude kod sledeceg... :D
Old 10-09-2006, 18:53   #94
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

Ma odlicno ...za prvi put extra,jos malo da iscitas ovaj forum i sledece godine ima da odgajis zmaja.. :D
Old 10-15-2006, 22:35   #95
Weedran

Weedran's Avatar

Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema

Dakle znam da se u indoor uzgoju 48h prije branja gasi svijetlo, znači mora biti totalni mrak, pa je rezultat jača vutra. Zanima me da li i kako se to može primjeniti u vanjskom uzgoju, pada mi na pamet da preko biljke navučem par crnih vreća za smeće? Da li je netko imao slične ideje? :)

Weedran is online now   Reply With Quote
Old 10-15-2006, 22:41   #96
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

Pa ne znam sta da ti kazem...ja ne vidim razlog da joj to radim...

Inace ideja kao ideja moze da prodje samo sto nece totalno biti u mraku,jer ako zatvoris tu vrecu pri dnu ona ce svenuti pod najlonom..jos ako se pogodi topao dan :?

Nisam probao, a ti ako zelis :D
Old 10-15-2006, 22:48   #97
Weedran

Weedran's Avatar

Pa ono, palo mi na pamet, jer vele da ima pristojan postotak učinkovitosti u indoor uzgoju.
Navučeš par vreća preko nje tako da svjetlo ne prolazi ni najmanje, zavežeš vreću pri dnu stabiljke i pričekaš 2 dana, možda će se ugušiti ili šta ja znam, ali ionako joj se bliži kraj.

Old 10-15-2006, 22:55   #98
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

pa znas kao...ne treba tebi 2 dana...

ona ima po prirodi trajanja noci oko 10 sati (zavisi kada beres) dan ce joj trajati 14 sati i imas ponovo noc 10 sati
Sve ukupno bi imao mraka 34 sata

A plasim se da ne pocne da budja u najlonskom dzaku jer je puna vode a ako se pogodi topao dan nema nista bolje za razvijanja gljiva (budji) od ovakvih uslova...uz to jos i mrak (ma milina bozija za budj)

Kazem "ja ne bi" a ti ako mislis da je OK probaj...
Old 10-15-2006, 23:05   #99
Weedran

Weedran's Avatar

Da, imaš pravo, a čuj, nebi ni ja riskirao :D
...možda postoji drugi način, idem sad razmišljati... :D

Old 10-15-2006, 23:07   #100
neznalica
buntovnik bez razloga ;)

neznalica's Avatar

Vidim ja da ti trazis nacin da otezas sebi posao :D

Ajde ode i ja da odigram jednu Dotu...mislim da oderem one balvane sa battlenet-a
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules