| Vanjsko Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za vanjsko uzgajanje. |
04-27-2008, 20:57
|
|
Registrovan: Apr 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
nametnici
da li ste uspjeli dovrsiti outdoor grow bez sredstva protiv nametnika,i sto bi bilo dobro protiv takvih ako ej potrebno..
|
|
|
04-27-2008, 21:05
|
|
Registrovan: Dec 2007
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema
|
Feniks je po egipatskoj mitologiji sveto mitološko biće koje je u obliku vatrene ptice.
Govori
Feniks je po egipatskoj mitologiji sveto mitološko biće koje je u obliku vatrene ptice.
Govori se da živi 500, 1461 ili 12594 godina (ovisi o izvoru), feniks je muška ptica crveno-zlatne boje. Nakon kraja životnog kruga feniks izgori, a iz pepela nastane mladi feniks. Mladi feniks pepeo pretvori u jaje i šalje ga u grad Heliopolis ( grčki Grad sunca) u Egiptu. Govori se da se izliječi kad je ozljeđen, a to dokazuje njegovu besmrtnost - simbol vatre.
Još jedna osobina mu je da pomoću suza može izliječiti bilo kakvu ranu.
se da živi 500, 1461 ili 12594 godina (ovisi o izvoru), feniks je muška ptica crveno-zlatne boje. Nakon kraja životnog kruga feniks izgori, a iz pepela nastane mladi feniks. Mladi feniks pepeo pretvori u jaje i šalje ga u grad Heliopolis ( grčki Grad sunca) u Egiptu. Govori se da se izliječi kad je ozljeđen, a to dokazuje njegovu besmrtnost - simbol vatre.
Još jedna osobina mu je da pomoću suza može izliječiti bilo kakvu ranu.
|
|
|
04-27-2008, 21:11
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
High times odletio ti visoko sa feniksom a? :)
|
|
|
04-27-2008, 21:19
|
|
Registrovan: Dec 2007
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema
|
a e neka energija,ne znam sta mi bi
|
|
|
04-28-2008, 00:39
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
Biljke su 4 dana na 12/12. Jucer sam ostavio 14 svjetla slucajno (sranja s timerom). Sad dalje nastavljam s 12/12 normalno. Zanima me jel to moze stetiti biljakama, valjda nisam nest shebo? sry ak je debilno pitanje
|
|
|
04-28-2008, 01:15
|
|
|
elegant0r
|
Brener ne brini najvjerovatnije im nece im nista bit, ali nemoj ponavljat takve greske jer bi mogo brat sjeme umjesto hedova!
|
|
|
04-28-2008, 08:59
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Quote:
Originally Posted by DirtyDeeds
Imam 2 pitanja:
1.Biljcice su mi dosta male oko 5 cm no već sam ih posadio van i zanima me koje od ova dva gnojiva da koristim:a) NPK 7 14 21 + 24 SO4 ili b) N 27 + magnezijev oksid 4.8 te koliko da stavim u zrnima?To 10-ak cm oko stabljike inace jel ali pošto su male bliže ili?
2.Nešto mi je potpuno pojelo neke biljke,samo je stabljika ostala.To je puž,jel?I njega mogu sprjeciti piljevinom i/ili bijelim lukom jel?
Unaprjed hvala na odgovorima.
|
Jel može bilo tko odgovorit? I još jedno pitanje dodatno 3. Kad je po vama najkasniji datum za sadit oudoor ali tako da bude isplativo, recimo da se dobije bar 50-ak grama,pitam jer nikako da dobijem travu sa sjemenkama a posadio bi još par?
|
|
|
04-28-2008, 10:42
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 6
Pohvaljen 5 Puta u 5 Tema
|
Rađe nabavi neko drugo gnojivo,a ako ne,onda gnoji sa ovim prvim pod a) jer ovo u zrncima je uglavnom namijenjeno za travnjake,ima previše dušika u odnosu na druge elemente i ne može se pravilno dozirati,i znamo što bude ako ima previše dušika....
A za ove nametnike probaj onaj prirodni sprej protiv kukaca,googlaj,čitaj.... 
04-28-2008, 11:00
|
|
|
Ma oba gnojiva su u zrncima, to stari koristi za vocke gnojit.Imam još guano tekući ali mislim da to nije baš najbolje rješenje za outdoor a i nezgodno mi to koristit. Onda da stavim za pocetak 5-6 zrna a)? Hmmm....kad malo bolje razmislim vido sam ja tamo par puta zeca......ostala je samo stabljika od tih biljcica a nekak mi se cini da malo koji kukac jede na taj nacin i jos za samo 2 dana. Mislim da cu prvo pokušati samo stavit bijeli luk, napravio bi pesticid od Duhana, znam da bi on bio 100% djelotvoran ali mislim da su biljke još premale da bi podnjele taj otrov.
|
|
|
04-28-2008, 13:58
|
|
|
elegant0r
|
Popisaj se oko biljaka.. miris covjeka odvraca velike zivotinje poput zeceva, svinja itd..
Gnojio ja jos uvjek ne bi.. ako su 10cm, a ako i budes gnojit otopi najvise 2 zrcna u litri vode.. od svakog gnojiva po jedno.. cisto reda radi da prime neke nutrijente.
Tako bi bar ja napravio jel..
A tekuci guano ti je fenomenalno rjesenje pogotovo dok su u vegetaciji.. ne kuzim zasto ti je nezgodan za koristiti? Kukce sa dugana ubija nikotin.. a cini mi se da na ostale biljke nikotin nema nikakav utjecaj bez obzira na njihovu velicinu.. ako si nesiguran razrijedis malo jace taj pesticid i fin..
|
|
|
04-28-2008, 15:49
|
|
|
Koji je najbolji video tutorial za outdoor
|
|
|
04-28-2008, 16:49
|
|
|
Quote:
Originally Posted by UNDERCOVER
Evo ovako. savijaš je malo po malo kako joj nebi prekinio dovod hrane itd. kroz stabljiku..

|
Jel ovo znachi da bukvalno mozes da savijesh biljku tako da skoro lezi na nivou saksije?! I to nije stresno za biljku?!
|
|
04-28-2008, 17:16
|
|
|
pred ban
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 12 Puta u 11 Tema
|
pun k je mozes savit , ali u ranijim fazama dok jos stabiljka nije toliko ocvrsnula ....
naravnomozes i kasnije ali puno manje .
vjerojatno neki stres predstavlja kad je netezes vamo-tamo, pa ne znas sta bis pa je
vratis na drugu stranu i vrtis ko muha bez glave !
inace to lagano napravis i nemas beda :)
nebi LST biop toliko hvaljen da dobivas hermice !
pozz
|
|
|
04-28-2008, 20:46
|
|
|
Quote:
Originally Posted by elephant0r
Popisaj se oko biljaka.. miris covjeka odvraca velike zivotinje poput zeceva, svinja itd..
Gnojio ja jos uvjek ne bi.. ako su 10cm, a ako i budes gnojit otopi najvise 2 zrcna u litri vode.. od svakog gnojiva po jedno.. cisto reda radi da prime neke nutrijente.
Tako bi bar ja napravio jel..
A tekuci guano ti je fenomenalno rjesenje pogotovo dok su u vegetaciji.. ne kuzim zasto ti je nezgodan za koristiti? Kukce sa dugana ubija nikotin.. a cini mi se da na ostale biljke nikotin nema nikakav utjecaj bez obzira na njihovu velicinu.. ako si nesiguran razrijedis malo jace taj pesticid i fin..
|
Ma to sam i mislio popišat se okolo i odrezat malo kose pa razbacat bar nje imam dosta... Ma znam da još nije za gnojit ali neznam zapravo koliko je dobra zemlja na mjestu na kojem sam posadio......trebala bi biti dobra jer je biljka u 2 dana narasla primjetno,brže nego dok je bila u kupovnoj zemlji...E a pošto je tlo zbilja vlažno a tako ce i ostati još jel mogu onda samo par cm od biljcice zabit u zemlju 2-3 zrna, znam da mogu al jel bi to bilo dobro.Procito sam sve na forumu o gnojenju ali svugdje se spominje šaka kao mjera meni a meni se to cini puno...Ajd napiši kak da gnojim i kolko,ak nije problem u zrnima tak mi je najednostavnije odmjerit pa da ne gnjavim svako malo kolko da stavim.A za guano pretpostavljam ko i sa vecinom gnojiva 1/2 doze no sobzirom da je to u zemlji vani onda bolje cijela jel? A za nikotin nebih baš reko da je bezopasan.........tako sam citao a i iz iskustva sa nekim drugim biljkama znam da treba pažljivo, mislim da nema šanse da bi ju ubio ali vjerovatno naštetio više nego samo malo dricnut list. I NAPOKON sam opet dobio travu sa sjemenkama 2-3 sjemenke al još bolje,super za pušit + super za posadit, prejebena pa evo još nešto za posadit. Šta ti misliš do kad mi se isplati sadit? Recimo kad bi posadio još par u 6. mj da dobijem i 50g od te biljke to je bolje nego ništa.... Nemam baš puno sjemenki jer sam sakupljo vecinom samo od pravo dobrih trava a sad u zadnje vrjeme samo bez sjemenki dobivam, nije da se bunim ali eto volio bi posadit još malo...
|
|
|
04-28-2008, 21:09
|
|
|
elegant0r
|
Ma po meni ako ce biljka primat vodu nije kasno zasadit ni krajem 6mj.. bolje ista nego nista!
A za gnojenje ti neznam reci jer nisam koristio to u zrnu.. ali sam zato koristio tekuci guano i biljke ga obozavaju... za vegetaciju pogotovo..
A te sjemenke od "pravih trava" koje skupljas je vjerovatnije da ce bit bolje, ali ako je trava losa za pusit to ne znaci nuzno ako je uzgojis da ce biti losa.. mozda je ta koju si pusio bila uzgojena u katastrofalnim uvjetima a genetika je vrhunska!
Nikad neznas..
U svakom slucaju sretno..
|
|
|
04-29-2008, 08:20
|
|
|
Thnx.... Ma znam da može i od šugave trave biti odlicna genetika ali ovako je sigurnije a i dosta je jerovatno da su neke namjerno oprašene(prejebena trava, sa 1-2 sjemenke po vrhu) pa je moguce da neće zrasti domacica vec neka druga sorta.....a imam i par što od onih gdje je bio pun ***** sjemenki, vidi se ne baš dobro osušeno........a o.k za pušit e te ako dobro uzgojim bit će nešto zbilja posebno. Dobit će onda prvo u zrnu gnojivo a onda poslje guano i nek uživaju....
|
|
|
04-29-2008, 10:09
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
pa moze li mi tko vec jedan put reci koliko se u prosjeku ubere grama vrhova po biljci sative.. napisa sam tu temu i poslalo me na groblje.. pa neznan zar je to toliko glupo pitanje!!! moze li mi koji normalan covik odgovorit na ovo moje pitanje 
|
04-29-2008, 10:25
|
|
|
NE!!!!
Od kud mi znamo koju ti sortu uzgajš, kolko se dobro brineš za njih, koliko svjetlosti dobivaju, koliko je dobra zemlja, kad ces ih brati.........
Od 1-1000g ti je raspon cak i više.....
|
|
|
04-29-2008, 11:28
|
|
|
pred ban
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 12 Puta u 11 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Svirač_Trube
pa neznan zar je to toliko glupo pitanje!!!
|
sorry. ali da ! imas raspon od ....do u prijasnjem postu a ukoliko se ne varam
vec si dobio taj odgovor .
|
|
|
04-30-2008, 00:18
|
|
Registrovan: Feb 2007
|
Iman hesi TNT i Super vit.. E sad biljka  mi je visoka 30tak cm i trebo bi je krenuti gnojiti... a pošto je to feminizirani durban htio bi izvuć skoro maksimum iz biljaka ali je problem što neznam koliko ćesto da gnoim... mislio sam 1 tjedno po 25 ml (pola doze što piše na uputama) na 5l vode+vitamini 1 kap na 5l(kao što je na uputstvima)!!
E sad predpostavljam da će većina reć da gnojim kad vidim da je biljka gladna no kako bi primjetio da je gladna mora proći barem tjedan pa i više dana odkad postane gladna kako bi ona pokazala nedostatak nutrianata. e sad što vi mislite koliko da dozirama da je naravno ne spalim. unaprijed hvala na trudu i odgovorima. pozz
Last edited by UNDERCOVER : 04-30-2008 at 00:20.
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|