| Vanjsko Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za vanjsko uzgajanje. |
08-13-2006, 11:06
|
|
Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Kad da je "Skinem"
U zadnje 2 nedelje biljci su poceli da se suse oni veliki listovi i ostali su samo oni na granama (hedovima).
Sta da radim, kad da je skinem?
Zalivam redovno na 2-3dana po 2L vode.
Negde na forumu sam video "merac zrelosti" pa bih zamolio ako neko zna da ostavi link.
Poz
http://img207.imageshack.us/img207/9696/vu1bs7.jpg
|
|
|
08-13-2006, 12:42
|
|
Registrovan: Sep 2005
|
Krasna biljka nema sta...
Skini joj ovo osuseno zuto i polu zuto lisce, svo lisce koje je iscuclala vise joj nije potrebno, ostavi samo zeleno...
Groweri obicno rezu kad bjele dlacice posmedje 70-80%, kad vise ne proizvodi kristale, kad prestane proizvodit smolu, kad ti veliko lisce pocne zutit, kad miris dosegne svoj vrhunac, kad se budovi ne povecaju u zadnjih 3-4 dana.. to su glavni pokazivaci da ti je biljka spremna za rezanje.
Outdoors sam cuo da treba ostavit do prvog mraza..
Mislim da ti biljka jos nije gotova...
|
08-13-2006, 15:27
|
|
|
Grizem beton,zvacem armaturu
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Deluje da jos nije gotova,a i nekako je rano da bude.
Koliko ja znam uglavnom su biljke gotove krajem Septembra ili pocetkom Oktobra.Opet i to sve zavisi od vrste,odrzavanja,podneblja.Mozes pored ovog sto je gore napisano da upotrebis i sledeci metod.Otkini jedan vrh,osusi ga i probaj. :wink:
p.s. I smanji kolicinu vode za zalivanje,mozes je zalivati svaki dan,po malo.
|
08-14-2006, 18:08
|
|
|
Znaci vama je normalno sto se ona "dole" susi a gore zeleni? Majkumu ja reko nesto nevalja...
|
|
|
08-14-2006, 18:52
|
|
Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema
|
A zašto su ovi štapovi okolo?
08-14-2006, 19:55
|
|
|
Brateeeee...
Znachi kako je dobra :)
Koja ti je ovo ? Neka markirana siguran sam... mnogo lepa stvar, moje tri biljke nemaju hedove i lishtje ko ova tvoja.. a ipak su Outdoor i nisu u saxiji ;p
i sux :)
|
08-17-2006, 13:57
|
|
|
@GreenMan
Oh da znas da jesm, u prvi mah mi bilo zao da kidam hedove koji nisu dosegli svoj "vrhunac" jer nebi iskoristio biljku na pravi nacin.
Nekako se resih juce ajd reko nista joj nece biti i teska srca otkinuh joj jedan maleni dole blize korenu. Stavih ga u parce presavijene folije tako da pokrije ceo hedic i prelazioo sam peglom preko dok se nije osusio. Ispusih ga pred spavanje i mogu da kazem da radi fino. :D
100%domacica.
Poz
@Bloodspiller
Stapovi su tu jer su je stitili dok je bila mala da je nesto ne povredi, ali vidis kako vreme leti zaboravio sam na njih...
@SqlByte
Jok, to je "beba" jedne jako dobre vutre koju sam pusio prosle.
|
|
|
08-17-2006, 16:02
|
|
|
Administrator
Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema
|
Ovo je prikaz sazrevanja za unutranji uzgoj,kao sto su ti ostali rekli mozes se orjentirati po dlačicama i količini kristala...
Što se tice niskih temperatura nije problem jer biljka dok cveta moze i na 7-8˙C,dok je za vegetativnu fazu potrebno barem 17-18˙C.
Nije ovo tema ali ektrakt morskih algi ili lecitin če pomoči vasim biljkam da podnesu nepogodne temperature i sve ostale stresove..
|
|
|
11-27-2006, 15:23
|
|
|
ledena berba
evo jučer sam malo obišao sajt,išao malo prošetati,usput malo prokrčio i pronašao jednu biljku(slučajno ostala).preživila je par mrazeva,sve okolo suho pa i ona[img]  kvaliteta 5 samo malo reže.i zato nikad nije kasno....[/img]
|
|
|
02-25-2007, 19:07
|
|
Registrovan: Feb 2007
|
...............nebi je sad pri kraju trebo zaljevati...........sada je treba"izmučiti"..........
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|