čudno, da ti se uvek to desi
dobro promatraj ali zbog stresa-vremenskih neprilika.. može se več ženska biljka preobraziti u hemafrodit :(
sram je bilo.Zna se desiti i da ako upotrebljavaš seme biljke koja je tako oprašena-dobar deo opet bude hemafrodit
a i kod promatranja prilikom početka cvetanja, budite pozorni
nije zlatno pravilo ali je majka priroda pobrinula,da muška biljka nekoliko prije procveta...Malo više čitajte stranice,literaturu o bilju opčenito i sve je onda brzo mnogo jednostavnije.
Prema onome što kaže čuveni hibridizator Soma, polen Cannabis-a se u najvećem broju slučajeva prenosi do 500 metara. Ali, utvrđeno je da se može preneti i po nekoliko kilometara (čak do 10) ukoliko se sadi na nezaštićenim mestima u ravnici. Treba posebno izbegavati lokacije gde postoje u blizini zasadi idustrijske konoplje. Znam ljude koji su sadili u dolini Južne Morave na cca. 3km od najbližeg zasada industrije i opet je došlo do oprašivanja.
Industrijska-divlja konoplja raste na mnogim mestima kao korov.Barem je tako ovde kod mene, ona moze da oprasi biljke koje sadimo(hibride).Koliko daleko moze njihov polen da stigne ne znam tacno ali sam sadio biljku na sajtu ciju smo okolinu oko 1km detaljno pregledali vise puta i opet sam zavrsio sa hedovima gde semenke zauzimaju 50% . Mozda staklenik moze tu nesto da poboljsa ali i tu je verovatnoca da ce biti semenki velika-polen prolazi svugde! :cry:
Dobre muzjake nemojte ubijati odmah vec ih presadite na najmarkantnije mjesto u blizini neka lagano pustaju pulen i oprasuju sve"domacice" nece nijednu previse oprasiti a pomoci ce te cijelom kraju da dobije bolju vutru.Provjereno :)
Muke zive napolju.I ja se mucim sa tim problemom.Ali uglavnom samo dva puta sam uspeo da dobijem biljku bez i jedne jedine semenke.Uglavnom ima bar po neku.
To je dosta shkakljivo pitanje...sve zavisi ko shta voli...
Recimo, ja gotivim da vutra koju pushim ima shto manje semena a opet ako nemash semena, a dobra ti vrsta vutre, onda je "odneo vrag shalu" :twisted: ... Na kraju kada popushish sve, a ostao si bez dobrog semena, sledecu sezonu pushish...ali neshto drugo :P