Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Vanjsko Uzgajanje

Vanjsko Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za vanjsko uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 08-07-2007, 09:45   #1
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
Question Sušenje na otvorenom

Zanima me Jel ima koji način da se suši na otvorenom, recimo jer bi valjalo grane ostavit na nekom drvetu zaštićne od kiše di nisu na izravnom suncu i onda kasnije u vrećice i sve ostalo kak to ide.
Old 08-07-2007, 14:24   #2
choki123

choki123's Avatar

Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 6
Pohvaljen 5 Puta u 5 Tema

tako sam i ja mislio .na otvorenom,da je zaštićeno od sunca,al sam mislio u nekoj kao bazi,drvenoj kolibici,al me samo jebe to što će bit možda vlage
choki123 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 20:48   #3
dehhiher

Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

a na tavanu ??? jer i meni ce biti frka a ujutro je vlaga (u vazduhu - magli) show..
Old 11-04-2007, 11:43   #4
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Teško ćete na otvprenom zbog vlage u ovo vrijeme a na tavanu bi vjerojatno vajalo ako ne prokišnjava
Old 11-24-2007, 00:32   #5
Tripco

Tripco's Avatar

Registrovan: Nov 2005

Ko što Šandor reče, teško može na otvorenom u ovo doba godine kod nas. Čak i na primorju više nije pogodno, mada, opet, izvodljivo je za toplijih i sunčanijih jeseni (kakva ova nije). Ali, pošto je ova tema počela još letos, kad je to imalo smisla, par saveta za sledeću sezonu.
Dakle, imate neku ranu sortu koja završava najkasnije do sredine septembra. Sušenje se ipsrva može ibavlajti i na direktnom suncu, ali samo prvih dan-dva. Oko tog sušenja na suncu se suviše diže frka na zapadu, a poznato je da, npr. u Libanu posečene biljke ostaju i po nekoliko dana na suncu što daje poseban miris hashu. Kasnije se postave da vise na nekom mestu sa dobrim strujanjem vazduha i to je to.
Višednevno sušenje na suncu sam video na delu kod nas 93. godine prilikom sušenja jedne dobre količine hibrida Haze x neka indika (stiže krajem oktobra). Cele biljke su bile okačene ispod nadstrešnice neke stare kolibe usred polja i sušenje je od početka do kraja bilo i uz pomoć sunca, naravno, kad ga je bilo. Jena manja količina iste sorte je sušena i unutra. Na kraju, razlike u jačini nije bilo, ali u izgledu i aromi jeste. Ovi hedovi unutra sušeni su bili zelenkasto smeđi, dok su ovi napolju bili zlatnožuti. Miris je ipak bio bolji i intenzivniji kod ovih unutra, dok su ovi spolja sušeni bili bez nekog izraženog mirisa i dim je bio oštriji.
Old 02-20-2008, 15:05   #6
bosandjeros

Registrovan: Feb 2008

bok...
evo kako je moj prijatelj sušio svoju biljku:
budala ju je isčupala inije ju odma pobro doma nego je ostavio na livadi kao da se suši,a kad se vratio za par dana rosa mu je sjebala biljku 70% biljke mu je popljesnivilo.
a uvjek se pravi najpametniji.
bosandjeros is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules