| Vanjsko Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za vanjsko uzgajanje. |
05-31-2007, 23:18
|
|
|
Administrator
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema
|
konoplja-kukuruz
konoplja če pored nekih bilnih kulturi dobro uspevati naprimer kokuruz je jedan tih.
Kad poznajete okolinu i prilike...Isplati se razmisliti o sadnji nekoliko biljki za svoju upotrebu.
zemlja dobro preorana,rahla,nahranjena,.... pored je dobro sakrivena
koliko primenjujete sadnju medju kuruzom
|
|
|
06-01-2007, 01:12
|
|
Registrovan: May 2007
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Jegote dobra ideja kak si se toga sjetio!!!!! joj toooo caree!!!! ZIVJELA TRAVA!!!!
|
|
|
06-01-2007, 08:42
|
|
Registrovan: Jul 2006
|
Prije 12 godina smo frend i ja u jednom polju kukuruza našli oko 4m kvadratna zasađene konoplje... bilo je nekih 20+ biljki visokih oko 2m... naravno da smo skoro sve pobrali, ali nismo znali što sa time pa smo ih osušili na suncu (konji) uglavnom sjebali smo čavjeku cijeli urod, a dobili smo ništa... brdo lišća koje ništa ne puca... vjerojatno nisu ni bile spremne za branje (sredina 8. mjeseca) ili je bila industrijska pa zbog toga nije pucala. Poslije mi je bilo skroz mi je žao kaj sam to napravio  čovjek je ostao bez većine uroda, a mi nismo imali nikakve koristi od toga... još su mi to starci našli, pa sam imao informativni razgovor i brdo problema... to je tako kad je neko neuk, baš bed.
|
|
|
06-01-2007, 11:14
|
|
Registrovan: Jun 2006
|
da,po meni odlično mjesto.jedino što se mora malo kasnije sadit..pogotovo ove godine kod nas je bila suša,kukuruz nije nikao pa su ljudi ponovo sijali tako da je još uvijek dosta mali...
|
|
|
06-01-2007, 11:35
|
|
Registrovan: Jan 2007
|
Sezona kukuruza je obicno pred kraj 9. mjeseca pa zetva mora biti prije toga. Tako smo ograniceni na rane i brzo cvjetajuce vrste. Meni zanimljive sorte uglavnom zavrsavaju sredinom/krajem 10. mjeseca pa sadnja u kukuruzu otpada. Drugi problem je blizenje kraja sezone kukuruza kada on postaje zlatno zuti i onda se lako uocio zelenilo u njemu (kada se gleda iz daljine ili povisenog). Ali super za autoflower niske vrste; lowryder, maroc, master low, purple power...
|
|
|
06-01-2007, 12:24
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
Da, stara dobra fora koju za sve ove godine nikada nisam probao. Sad imam par komada razbacanih pa cu da vidim, otvorih u dnevniku Avalanche - outdoor pa dok traje izvestavacu.
|
|
|
06-01-2007, 13:24
|
|
|
Administrator
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema
|
ma večina kokuruza na manjim parcelama dozri i ubire sedo kraja oktobra.Zato je važno poznavati okolinu i uvjete...
Inačer sam ja za vreme Yuge sa frendom "krao" vuju njegovom matorcu i to u DALMATINSKOJ ZAGORI i to je bila strava od "domaje"
sve u kukuruzu
|
|
|
06-01-2007, 15:30
|
|
|
Grizem beton,zvacem armaturu
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Oprobano vise puta i to uspesno.Vazno je da ne posadite u kukuruz pre okopavanja ili spricanja protiv sirka i slicnih korova.U mom kraju je kraju je to krajem Maja i pocetkom Juna.I vazno je osloboditi dovoljno prostora,jer kukuruz kad krene raste jako brzo i ako je veci u startu biljkama ce biti tesko da docu do svetlosti.Zato pokidajte koji kukuruz i napravite mbiljci malo komfora.
|
08-23-2007, 22:03
|
|
|
Grizem beton,zvacem armaturu
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Upozorenje
Zbog susa i visokih temperatura kukurz ce ove godine da se bere mnogo ranije nego inace,tako da svi koji imate biljke ou kukuruzima obratite posebnu paznju na to.Nemojte da vam propadne sav trud pred sam kraj.
|
05-19-2008, 21:04
|
|
Registrovan: Feb 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
E imam pitanje u vezi sa presadivanje u kukuruze. Imam par biljaka koje bih stavio u kukuruze(imam odlicnu priliku) al jebe me to sto sam cuo da su prskani sta ja znam sa cim protiv korova i tako toga a nisu okopavani. Pa pitam jel bi mi to moglo uspjet bez problema iako je prskano sa tim sranjem????
Ima li ko iskustva sa tim???
Zna li sta????
p.s. Sadnja u kukuruzima je odlicna!!!! Zemlja odlicno pripremljena,usitnjena,pognojena...al samo sto jebe to da biljke treba prebacivat od pocetka do kraja maja u zavisnosti od velicine kukuruza, kad su posadenji i tako to....
Ja sam 2002 imao samo jednu u kukuruzima i tada su bili okopavani a i nisam smio vise jer jbg nisam smio:) i bila je muska nazalost al bila je 2,5m u visinu, nije bila razgranata al je isla u visinu boze sacuvaj. Znaci zemlja joj je vise nego odgovarala.
Ode ja sa predaleko:) samo zelim da vam kazem ako imate sta i ako je sigurno stavite u kukuruze isplati se!!!!!
I ISKUSNI recite sta u vezi onog sa prskanjem...
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|