Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Uzgoj FAQ

Uzgoj FAQ Iliti najcesca pitanja,nedoumice,zablude u vezi sa ugojem ...

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 03-04-2008, 19:09   #21
gargamel

gargamel's Avatar

Asteroids Champion!
Registrovan: Nov 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

neznam jel to legalno kod njih, al znam da se i u hr moze naruciti "ukrasnih biljaka" ww,
himalaya gold, lowryder itd. i te po meni nisu legalne...
gargamel is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 23:13   #22
bratic

Registrovan: Feb 2008
Pohvaljen 3 Puta u 1 Tema

koje je boje koverta od aliena? I kojeg je tipa?
bratic is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 23:30   #23
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema

E ljudi ja ne kužim koja je fora s ovim: http://www.kanabis.org/?p=p_26&sName=growshop
izgleda da je ovo hrvatski sajt i zato ne kužim na koju foru im ovo može proć.

Quote:
Originally Posted by bratic View Post
Likovi su poslali i poruku u koverti ovi iz shopa- Posto ste vi nama poslali 5 e extra i mi vama saljemo 5 sjemenki extra. Sto je odma i potvrdilo da ju je kupio
Koja bedarija, rofl
Weedran is online now   Reply With Quote
Old 03-05-2008, 16:13   #24
vatar

vatar's Avatar

Registrovan: Dec 2007
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Quote:
Originally Posted by Weedran View Post
E ljudi ja ne kužim koja je fora s ovim: http://www.kanabis.org/?p=p_26&sName=growshop
izgleda da je ovo hrvatski sajt i zato ne kužim na koju foru im ovo može proć.

Koja bedarija, rofl

Da svakako zanimljivo...ali ja iskreno nevjerujem da možeš u RH samo tako kupovati sjeme i opremu a da panduri nebi reagirali na to...a pazi ti adrese kanabis.org...mislim
vatar is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2008, 16:29   #25
M_wEeDmAn_88
pred ban

M_wEeDmAn_88's Avatar

Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 12 Puta u 11 Tema

ja sam neke stvari narucio sa te stranice ali da budem oprezan na neku poprilicno udaljenu
adresu od moje :)

u pitanju nisu bile sjemenke, ali ovo sta je , stiglo je bez beda i bez ikakvih komplikacija !

sad za sjemenke.... budem probao jednog dana :P

pozz
M_wEeDmAn_88 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2008, 10:13   #26
ilija9

ilija9's Avatar

da li neko zna ako oni meni posalju pismo kao preporuceno da li mogu ja da ga podignem ako nemam licnu kartu???
ilija9 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2008, 12:39   #27
3LOR

3LOR's Avatar

Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 1

Mislim da moras imati. Al slusaj ovo, narucio od nirvane prije dva tjedna i stigle jucer sjemenke sa preprepre**benim stealthom al ono pravi stealth (ne smijem reci kak izgleda) i dolazi najobicnije deblje pismo u sandučić i ne plaća se dodatna postarina nirvani neg sam sjemenke platis. Tak da je meni ful sigurnije i jeftinije ovak.
3LOR is online now   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 13:40   #28
Nishiken

Nishiken's Avatar

Registrovan: Dec 2007

Quote:
Policajci Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske u ponedjeljak su u 11,30 sati prijepodne na Trgu Svetog Trojstva u Osijeku zatekli 24-godišnjaka iz Bilja, kod kojega je pronađen paket s 15 sjemenki konoplje. Sjemenke marihuane su mu oduzete, a protiv njega slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog zbog počinjenog prekšaja iz Zakona o suzbijanju zloporabe droga.

http://www.glas-slavonije.hr/rubrika..._VIJESTI=88549

po prici i datumima to se onda poklapa, jel? Gadovi :(

Old 03-08-2008, 16:01   #29
mr.skunk
machado produkcija

mr.skunk's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 3 Tema

prvo je ovaj sa sjemenkama pao i murija ga isplasila
da ce ici u zatvor tri godine i onda je otpjevo i tog tipa sa pizzevima
capriciosse to bi ja rekao onako na prvu.a prvi dojam je uvijek tocan
Old 03-08-2008, 19:28   #30
GreenMan
Grizem beton,zvacem armaturu

GreenMan's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

Najmanje 100 puta sam rekao da ako neki zeli da naruci semenke obavezno naglasi da mu se posalje najobicinije moguce pismo i da placate gotovinom.Nikakve preporuke,ekspresi i ostala sranja.Obicno pismo u 99,99 % slucajeva nema sanse da neko kontrolise.

U svakom slucaju treeba biti oprezan i treba nauciti svoja prava.Semenke su potpuno iste kao i kod industrijske konoplje.Ja sam licno vidjao u prodavnicama ribolovacke opreme pakovanja od pola kilograma semenki.Neka mi neko dokaze da mi semenke nisu ostale u dzepu od tad.Mislim...ljudi pa morate malo mislit glavom a ne sve raditi napamet.
Old 03-08-2008, 19:48   #31
GreenMan

GreenMan's Avatar

@ bratic : Nemoj pogresno da me shvatis ali tvoja prica je vrlo sumnjiva i nelogicna

Ovo si napisao 26.02.2008.

Quote:
Vidi nisam poslao avionom nego obicno postom i platio sam oko 5 kn. I to 18og pa do danas od njih nisam dobio mail da su primili.
Zatim 28.02.2008. pises sledece :

Quote:
Narucio sjemenke putem neta i trebala je doci koverta kuci. Odabrana je kod narudjbe opcija seeds za postarinu od 5 E da dođe na kucnu adresu a nije!! Ostala je u posti carinjenja i kuci je stigao papir na kojem pise da dojem u ponedjeljak od 10-12h. Koji se vrag desava ako je nisu otvorili morat cu ja pred njima otvarati a carinici nisu blesavi i dobro znaju sta je. Dali je neko imao taki slucaj i ocemu se kvragu radi?
Quote:
Jednostavno ako ti u prijemnoj posti(a to ti je ona glavna posta u gradu iz koje se upucuje posta prema lokalnim postama) uzme neki peder u ruku pismo kao u mom slucaju kovertu sa sjemenkama i procita nizuzemska i zna da se u takim pismima i salju sjemenke moze lupiti zig da podljeze carinjenju. Smiju otvoriti razlog sam napisao gore. Nisam narucivao nista vise osim sjemenki i to nacinom seeds od 6 eura i nisam stigao nazvati alien da pitam tog konja zasto mi je poslao preporuceno pismo. Sumljam da je vec i nisu otvorili zbog sljedecih razloga:
1-dobio sam kuci plavu kovertu u kojoj je bila ona ceduljica koju ti postar obicno samu ubaci u sanducic.(to je normalan postupak jel su pismo slali iz poste carinjenja)
2- na toj ceduljici ti inace pise da posiljku mozes preuzeti od do i datum.
3-u mom slucaju ta su polja prazna i na poledjini pise neraspisanim rukopisom Molimo da dodjete u postu carinjenja u ponedjeljak od 10 do 12 sati.
4-Cim je ona u posti carinjenja znaci da je tamo iz jednog razloga a to je da je ocarine i otvore

Smrdi gadno na sranje
Quote:
Evo vam odgovor koji ste cekali. Prijatelj je isao po sjemenke i dosao u postu. Ljepo dosao na salter i primio kovertu krenio prema autu i na pola puta puf. U muriji 5 sati -posjedovanje. Cekali su da je digne i onda ga opalili tako da nema vise cije je i od koga je nego je bilo kod njega i to je posjedovanje. Nemojte se varati kad ubuduce budete narucivali sjeme jel oni vrlo dobro znaju sta je to i nije jedini koji je pao po njihovim pricama bude toga cesto. Pretres kuce sa psima i sve ostalo nije nista pronadjeno. Sto se hrv tice policija i postanski sluzbenici su vrlo dobro upoznati sa kovertama iz amsterdama. Uvjerenje da pismo nesmiju otvarati si mozete nabiti doslovno up your ass i trebalo bi dobro ljude upozoriti oko narucivanja tih sjemenki. Nikom netreba taj rizik i po mogucnosti bi ljudi trebali sami sjemenke od dobrih gandji ostavljati sa strane a ne narucivati pod laznim uvjerenjem steltha i sigurnosti. Posiljka nije poslana preporuceno nego obicno kao pismo i prepoznana je. Postrozili su oko toga i sam sam procitao na legalisu post koji je gargamel napisao(predpostavljam jel je jedini take vrste) Evo odgovor moderatora

Sve je stvar dokazivanja. Policija može pretražiti računalo (samo vrlo dobri znalci znaju brisati sve tragove), istražni sud pregledati njegove uplate - da li su išle u Nizozemsku. Također je za napomenuti da carina otvara sve pošiljke iz inozemstva i da nema više zafrkancije s tim stvarima.

Znaci sve je stvar dokazivanja cija je posiljka. Pa nemoraju oni nista dokazivati jednostavno je daju da ju preuzmes i opale te 20 m dalje kad je tvoja.
Quote:
Pazi ramona posiljka je dosla na prijateljevo ime ne na moje. Normalno je da je on isao po to a ne ja. Ja sam samo isao po njega na policiju. haha. Ma to je onaj peder postar koji je primio pismo ljepo prosljedio dalje carini da otvori oni policiji da zatvori i ceka. Jebo im pas...Ma reko sam mu ljepo ako je koverta zatvorena baci ju u pizdu materinu jel nema teorije da je zatvorena ako je bila na posti carinjenja. Likovi su poslali i poruku u koverti ovi iz shopa- Posto ste vi nama poslali 5 e extra i mi vama saljemo 5 sjemenki extra. Sto je odma i potvrdilo da ju je kupio

Da malo razmotrimo ovaj slucaj.

Koliko ja znam jos niko nije dobio semenke tako brzo kao ti.Po tovoj prici ti si obicnu posliljku sa lovom posla 18.02.2008. a tebi je posiljka sa semenkama stigla vec 28.02.2008.Ja jos nisam cuo da je neko ovako brzo dobio semenke.

Druga nejasna stvar je ovo sto sam bold-ovao.Prvo kazes da je postarina 5,zatim 6 eura.Onda kazes da si poslao okruglo 40 eura i da su oni verovatno,iako si ti naglasio da zelis obicnu posliljku,poslali preporuceno.Kako si ti zakljucio,zbog toga sto si poslao vise para.Onda na kraju kazes da semenke nisu tvoje nego od prijatelja i da je prijatelj najebao.A da je u koverti bilo 5 semenki vise i to sa porukom kako te eto caste zato sto si poslao vise para (mada nisi poslao 5 nego 4.5 eura vise,ali nije bitno).Na kraju ta fora da je isao u postu carinjenja i onako 'ladno preuzeo posiljku bez da su ga ista pitali ili pregledali sadrzaj...

Necu dalje da razvijam teoriju ali da ti kazem da ti nesto bas i ne verujem.Prica ti je konfuzna,da ne kazem suplja,na sve strane.

Hajde ti lepo nama sve ispocetka napisi kako je bilo i sta je bilo ali tacno i precizno.Objasni malo ove kontradiktornosti.Mozda sam ja paranoik,mozda sam samo lose procenio ali ti si ili ultra naivan i smotan ili si neka pandurcina??!?Treca mogucnost je da nemas pametnija posla nego da zajebavas narod po forumima.
Old 03-08-2008, 20:05   #32
GreenMan

GreenMan's Avatar

Quote:
koje je boje koverta od aliena? I kojeg je tipa?
Pa jel' nije tvoj drug dobio kovertu pa moze on da ti kaze koje je boje i kojeg tipa?

Izgleda si ti ipak neka pandurcina koja nema pametnija posla.

p.s. Ponavljam ti da me ne shvatis pogresno ali zaista prica ti je skroz nejasna.I molim te da nam je pojasnis.
Old 03-10-2008, 20:04   #33
mrzux

Registrovan: Feb 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Naivna pandurcina, da je zavrsio barem 3 razreda skole moga je sta i saznat :D hahahaha,
Old 03-11-2008, 10:55   #34
Cane_

Cane_'s Avatar

Meni je iz nirvane stiglo mnogo dobro stealth pakovanje.

Poslato je kao preporuceno pismo (registered), ali je otvarano na carini!

Medjutim pakovanje je jako dobro i uopste nije delovalo sumnjivo.
Cane_ is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2008, 12:35   #35
abnormal

abnormal's Avatar

Angry

@3lor....velis da ti je od nirvane stiglo za dva tjedna???????????????

ja sam poslao kovertu s lovom 28.2. i jos im nije stigla......
poslao sam najobicnije pismo...(mozda je trebalo avionom) ....

kakva su vasa iskustva????
da li da se pozdravim s lovom ili da jos malo pricekam???
abnormal is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2008, 13:20   #36
3LOR

3LOR's Avatar

Registrovan: Apr 2007

Prvo jesi li ostavio dobre podatke, drugo jesi li sa lovom poslao broj narudžbe, trece mozda su te sjebali na pošti ak su skuzili da su pare nutra. Mislim da te ovi iz nirvane nisu zeznuli. Btw. na profilu kad se logiras na nirvani pogledaj u kojoj je fazi slanje tvoje posiljke.

Last edited by 3LOR; 03-18-2008 at 13:22.
3LOR is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2008, 13:32   #37
abnormal

abnormal's Avatar

ma sve bi trebalo biti pod kontrolom.....
lovu sam dobro zamotal u papir (tak da se ne može skužit),i na taj isti sam napisal br. narudžbe....
pošiljka je konstantno u fazi "waiting for payment" ....
nego da nisam možda trebal poslat i lovu za poštarinu????
al kolko vidim da ne treba....da je uračunata u cijenu...

Last edited by abnormal; 03-18-2008 at 13:58.
abnormal is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2008, 23:19   #38
kersme_ch

kersme_ch's Avatar

Registrovan: Aug 2006

taman sam hteo da narucim semenke sa http://www.buydutchseeds.com/default.php. i sve uradio oni mi poslali moj broj na meil. i sutra sam hteo da posaljem lovu... a sad me istripovao ovaj, pa sam se predomislio.... skroz zbunjen:) razmisljam svica, provali ce me.... hmm
Old 09-19-2008, 23:49   #39
LucidDream
Chavli i kreletke :S

LucidDream's Avatar

Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema

ma bre...ako hoces da budes paranoican i pesimista nemoj narucivati...pa bre covece,sta ako ti sad upadnu panduri u stan,nedaj boze,i nadju ti biljke...ti ne razmisljas ili se pravis lud...
nista ne menja da te neko ubedjuje celu noc da ce sve lepo proci...e pa nemoze tako...od nicega ne zavisi...mogu te provaliti a i ne...to je to...rizikujes ili ne...
pa eto...moras i na to misliti...imash biljke u stanu...moze te neko odrukati itd...sta znam..to je rizik koji moras prihvatiti ako zelis uzgajati...

To je to momci...ili da ili ne...i tacka .

Quote:
Originally Posted by marva View Post
leave the almighty marva alone
LucidDream is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2008, 23:53   #40
LucidDream
Chavli i kreletke :S

LucidDream's Avatar

Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema

Nisam pesimista,veruj mi...ali ono sto sam rekao su samo opcije koje stoje i nema ispravke...
Za grow cuti,nikom ni reci...nema tu najbolji drug,tra la la...ako rizikujes svoju slobodu nek bude s dobrim razlogom...

Semenke obicno stignu bez problema...eto,desavaju se i ovakve stvari kao sto pise u naslovu teme,ali morate na to racunati ako ste vec resili da uzgajate i narucujete s neta...

Zelim vam puno srecnih growowa i puno masnih hedina...Lu

Quote:
Originally Posted by marva View Post
leave the almighty marva alone
LucidDream is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules