Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Marihuana » Upotreba

Upotreba Kuvanje, kolaci, water pipes i ostalo.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 03-08-2007, 16:21   #1
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
Default Izrada lule hlađene vodom, and more...

Prvo pitanje/ideja mi je bila kako maksimalno iskoristiti dim (jer kao što znaju naši groweri, vutru koju uzgoje sami je predragocijena da bi izgarala bezveze u zrak) jer je joint minimalno unčikovit što se tiće iskoristivosti, puno previše izgori bezveze. I zaključio sam da je lula ono što meni treba, pa sam ju napravio i to je izgledalo ovako:

Izgledalo je savršeno, ali sam zaboravio na jednu bitnu stvar kod ovakvih "klasičnih" lula, a to je da pri potpaljivanju u grlo ulazi iznimno vruć dim/zrak, prevruč, gotovo nepodnošljivo vruć. Stoga sam zakljućio da to tako nemože i ako želim sačuvati zdravlje moram misliti dalje... Naravno razmišljao sam o "klasičnim" waterpipe-ima i bong-ovima, ali to mi je preveliko, nepraktično i brzo se usmrdi, i trebao sam nešto manjih dimenzija.
Tada sam dobio ideju da na lulu samo montiram spremnik s vodom i izradio sam ovo:

... tokom izrade sam dobio bolju ideju pa izradio ovo, šta je konačan izgled:

To je waterpipe ali malih dimenzija i lako se čisti. Za detaljni nacrt izrade pogledajte OVU PowerPoint prezentaciju. Sa ovim waterpipe-om dobio sam sve što sam namjeravao; maximalnu iskoristivost vutre, filtraciju i hlađenje dima. Za razliku od ostalih homemade waterpipe-ova, ovoga netreba čistiti (poznato je da se dosta teško čiste), već kada se piksa usmrdi, jednostavno zamjenite za drugu, u mom slučaju piksom od 200g cedevite, sav "mehanizam" koji vam je potreban je na zatvaraču.
Ranije sam izradio OVAJ waterpipe ali na tu konstrukciju se stavi join pa priča o iskoristivosti pada u vodu, i nakon par upotreba taj waterpipe se mogao baciti u smeđe zbog nepodnošljivog smrada. Jedina dobra stvar koju je imao je samo hlađenje dima.

Kako maksimalno iskoristiti grass:

Napomenimo da se na waterpipe-ima i bong-ovima ne koristi tobacco. Odmjerite od oka koliko vam treba vutre da izgori u potpunosti sa samo jednim potpaljivanjem/uvlačenjem, pa samo toliko stavite na waterpipe (to ćete brzo shvatiti praksom), i držite dim što dulje u plućima. Zatim stavite drugu dozu. Možete staviti i više pa nakon što uvučete dim stavite prst na mjestu gdje se potpaljiva vutra, da ne izlazi dim. Ovom tehnikom meni je bilo dovoljno samo par dima kvalitetnog vrhića sa slike, za puni doživljaj high-a.

Po meni ovo je najbolji način konzumacije odma poslije vaporizera.

Mane i vrline različitih načina konzumiranja vutre:

Waterpipes/bongs

vrline:
- prolazeći kroz vodu dim se ohladi, time štiti sluznicu pluća i puno manje ju oštećuje nego vruć dim
- voda ima bitan efekt filtracije, velika količina kancerogenih tvari kao šta je katran se filtrira u vodi
- ne koristi se tobacco koji ima kontraefekt od vutre (kombinacija duhana i vutre brzo smori i ranije čini čovjeka umornim, pogotovo ljude koji inače ne konzumiraju tobacco)
- vrlo dobra iskoristivost vutre

mane:
- ne baš najpraktičnije sprave za konzumaciju u svim prilikama

_________

Pipes (klasične lule)

vrline:
- netreba koristiti tobacco
- relativno male dimenzije i praktične u gotovo svim prilikama
- jednostano i brzo pripremanje vutre za konzumaciju

mane:
- iznimno vruć dim oštećuje sluznicu pluča
- unos svih kancerogenih tvari koje nastaju gorenjem

_________

Joints

vrline:
- iznimno praktičan zbog malih dimenzija, za sve prilike

mane:
- treba kombinirati tobacco zbog dobivanja na masi i da dulje gori
- velika neiskoristivost vutre, pogotovo ako nije pomješana sa duhanom
- relativno vruć dim oštečuje sluznicu pluča

_________

Vaporizers (sprave za isparavanje)

vrline:
- iznimna iskoristivost vutre
- ne kombinira se sa duhanom
- vutra ne sagorijeva nego isparava i time su maksimalno smanjene kancerogene tvari koje nastaju gorenjem, nema katrana i ugljičnog monoksida
- high dobiven konzumiranjem vutre putem ove sprave je najčišći i intenzivan.

mane:
- preskupe sprave, i teške za homemade izradu
Weedran is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2007, 22:39   #2
outdor@c

outdor@c's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

........svaka čast.......a jeli prolazi dim kroz vodu..........
outdor@c is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2007, 22:46   #3
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Naravno da prolazi, kakvo ti je to pitanje uopće? :)
Old 03-10-2007, 02:25   #4
RastamanBG
pred ban

RastamanBG's Avatar

Registrovan: Mar 2007
Exclamation

svaka chast weed-ran. jedino shto mi se ne svidja je shto si koristio LEPAK,koji je jaaaako shtetan. ja sam pre jedno mesec dana napravio hommade bong i posho sam izbushio preveliku rupu, uzeo sam selotejp i zalepio. kad sam uvukao "na suvo"(da vidim da le negde imam curenje vazduha) hteo sam da umrem kad sam osetio lepak.odma sam ga bacio i napravio novi koji sam zatvorio zhvakom.
eto jedino sam na to pokushao da ti skrenem pazhnju. ne zezaj se sa lepkom. it's bad for u!!!

Last edited by RastamanBG; 03-10-2007 at 02:35.
RastamanBG is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 05:55   #5
Head

Head's Avatar

Registrovan: Oct 2006

Ono je silikon kao shto se meni chini.

P.s.Dobra fora sa pipe-om, mora se probati.
King of kings, lord of lords, conquering the lion of the tribe of the Judah Jah Rastafari, never live never faithfull never shown who've been zion eyes words of wisdom,wisdom that burn your eyes man and with your eyesburn you are going to zion eye man to all WICKEEEEEEEEEEED
Head is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 12:12   #6
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

A da ste pročitali uputstva znali biste da nije silikon :)

@RastamanBG vjerojatno misliš na ljepilo "Super Bond", da to je jako ljepilo, i dok je još u tekućem stanju nagriza sve živo, ali njega sam koristio samo na temeljnim mjestima gdje treba jako držati, kad se osuši on se plastificira i nema više problema, a pri upotrebi plamen upaljača ne dolazi do njega. Ovo drugo masivno ljepilo je zapravo tekuća plastika za pištolj "Glue Gun" i ona je totalno bezopasna. Uglavnom upotreba ovog waterpipe-a je safe.
Old 03-10-2007, 12:16   #7
RastamanBG
pred ban

RastamanBG's Avatar

Registrovan: Mar 2007

ok moracu da napravim izgleda jako fancy, samo moracu to kod ortaka jer njemu cale daje da koristi alat bez pitanja a i moj matori ne koristi mnogo metal tako da nema alat za njega.
javicu ti kad ga budem napravio
poZZ
RastamanBG is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 14:58   #8
DOGGY

DOGGY's Avatar

Registrovan: Nov 2006

svaka cast na powerpoint prezentaciji... mozda to izvedem kad nabavim sve kaj mi treba...
DOGGY is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 16:15   #9
Ramona_Red

Ramona_Red's Avatar

Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

a jeste kad pušili na kantu? ono, s vodom - ovako - uzme se boca velika plastična od kole ili fante kojoj je odrezano dno - boca se uroni u kantu vode sve do kraja - na to se pričvrsti samo ona lulica/čaškica di se stavi - zapali se - i boca lagano vuče prema gore, i kako se vuče (to je ko da neko puši pa vuče) tako se lagano puni dimom - kad si je izvukao cik do površine vode (paziš da ne digneš jer ode dim) - izdahneš - makneš čaškicu s travom - staviš na to usta i spustaš bocu ponovno prema dolje, u vodu, prema dnu kante - samo moraš opušteno, pustit da ti dim sam ulazi u usta, a ne da vučeš, jer možeš povuć onu šugavu vodu što smrdi ka ona iz bonga - kako spustaš bocu tako ti dim sam šiba u pluća - ti ne moraš niš raditi - to je ko da ti netko daje šat! Puca ko blesavo - malo je grdo viditi, još grđe je ako ti se (a spontano ti dođe da vučeš, a ne smiš!) dogodi da ti uđe ona voda šugava u usta - a i, naravno, nije za svaki dan! Samo mi po kući fale kante i smrdljive plastične osakaćene boce s katranom po sebi
Al isplati se probat - fora je!

Što se tiče te tvoje cedevita-lule - možeš to i jednostavnije - uzmeš čašu veliku široku - napuniš vodom malo - uzmeš komad alu-folije - malo je spališ upaljačem - pričvrstiš na čašu gumicom - s jedne strane napraviš rupicu za usta ko na jogurtu, a s druge iglicom izbušiš jedno dvadesetak rupica na koje ćeš stavit malo pepela od duvana i na to komadić šita/trave/kuhane koke čak/salvije - zapalit - povuć dok ne napuniš čašu - izdahnut na brzinu i opet zapalit i sve skupa ffffffffffffffffffp!!! Veri veri simpl bat ifektiv! Samo što tu i tam moraš prominit foliju jer ode u q
Ramona_Red is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 16:45   #10
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ramona_Red View Post
Što se tiče te tvoje cedevita-lule - možeš to i jednostavnije - uzmeš čašu veliku široku - napuniš vodom malo - uzmeš komad alu-folije - malo je spališ upaljačem - pričvrstiš na čašu gumicom - s jedne strane napraviš rupicu za usta ko na jogurtu, a s druge iglicom izbušiš jedno dvadesetak rupica na koje ćeš stavit malo pepela od duvana i na to komadić šita/trave/kuhane koke čak/salvije - zapalit - povuć dok ne napuniš čašu - izdahnut na brzinu i opet zapalit i sve skupa ffffffffffffffffffp!!! Veri veri simpl bat ifektiv! Samo što tu i tam moraš prominit foliju jer ode u q
Ne kužim :) I kakvu ulogu ima voda ako dim ne prolazi kroz nju? To tvoje mi izgleda ko ovaj pokušaj pravljenja waterpipea: http://forums.vutra.org/showpost.php?p=411&postcount=1 koji to nije :)
Old 04-01-2007, 12:38   #11
b r a i n c h i p
pristojan momak

b r a i n c h i p's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema

Evo moga stroja, na shemu weedranovog, radi predobro. Dim je skroz hladan i ugodan, tesko da ce se opec grlo.
Koristena je tegla od krastavaca , cijev za bojler, vrh od kemijske i vrh špine sa mrezicom za lulu. Spojevi su ulovljeni sa jakim silikonskim ljepilom sa donje strane poklopca.
Ako radite sami neku spravu za pusenje preporucam svima ovakve pajpove, najbolji su.

Respect the PRAVILNIK
b r a i n c h i p is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 14:01   #12
Weedeemer

Weedeemer's Avatar

brain je vodoinstalater

~ Jesus on Rock and roll
Weedeemer is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 15:58   #13
b r a i n c h i p
pristojan momak

b r a i n c h i p's Avatar

Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema

prije dimoinstalater...
a legendo
fulao sam profesiju, stvarno sam trebao za vodoinstalatera, ide mi dobro

Respect the PRAVILNIK
b r a i n c h i p is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 19:31   #14
Weedeemer

Weedeemer's Avatar

btw, imenuj tog mutanta

~ Jesus on Rock and roll
Weedeemer is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 23:53   #15
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Brainch onaj waterpipe izgleda totalno cool :). Kad sam ga gledal zabrijal sam si da je ona cijev unutra zmija, kako imaju oni u labosima pokusne zmije u staklenkama :)
Old 04-09-2007, 20:15   #16
Twilight Kid

Twilight Kid's Avatar

Quote:
Originally Posted by Weed-ran View Post
Prvo pitanje/ideja mi je bila kako maksimalno iskoristiti dim (jer kao što znaju naši groweri, vutru koju uzgoje sami je predragocijena da bi izgarala bezveze u zrak) jer je joint minimalno unčikovit što se tiće iskoristivosti, puno previše izgori bezveze. I zaključio sam da je lula ono što meni treba, pa sam ju napravio i to je izgledalo ovako:

Izgledalo je savršeno, ali sam zaboravio na jednu bitnu stvar kod ovakvih "klasičnih" lula, a to je da pri potpaljivanju u grlo ulazi iznimno vruć dim/zrak, prevruč, gotovo nepodnošljivo vruć. Stoga sam zakljućio da to tako nemože i ako želim sačuvati zdravlje moram misliti dalje... Naravno razmišljao sam o "klasičnim" waterpipe-ima i bong-ovima, ali to mi je preveliko, nepraktično i brzo se usmrdi, i trebao sam nešto manjih dimenzija.
Tada sam dobio ideju da na lulu samo montiram spremnik s vodom i izradio sam ovo:

... tokom izrade sam dobio bolju ideju pa izradio ovo, šta je konačan izgled:

To je waterpipe ali malih dimenzija i lako se čisti. Za detaljni nacrt izrade pogledajte OVU PowerPoint prezentaciju. Sa ovim waterpipe-om dobio sam sve što sam namjeravao; maximalnu iskoristivost vutre, filtraciju i hlađenje dima. Za razliku od ostalih homemade waterpipe-ova, ovoga netreba čistiti (poznato je da se dosta teško čiste), već kada se piksa usmrdi, jednostavno zamjenite za drugu, u mom slučaju piksom od 200g cedevite, sav "mehanizam" koji vam je potreban je na zatvaraču.
Ranije sam izradio OVAJ waterpipe ali na tu konstrukciju se stavi join pa priča o iskoristivosti pada u vodu, i nakon par upotreba taj waterpipe se mogao baciti u smeđe zbog nepodnošljivog smrada. Jedina dobra stvar koju je imao je samo hlađenje dima.

Kako maksimalno iskoristiti grass:

Napomenimo da se na waterpipe-ima i bong-ovima ne koristi tobacco. Odmjerite od oka koliko vam treba vutre da izgori u potpunosti sa samo jednim potpaljivanjem/uvlačenjem, pa samo toliko stavite na waterpipe (to ćete brzo shvatiti praksom), i držite dim što dulje u plućima. Zatim stavite drugu dozu. Možete staviti i više pa nakon što uvučete dim stavite prst na mjestu gdje se potpaljiva vutra, da ne izlazi dim. Ovom tehnikom meni je bilo dovoljno samo par dima kvalitetnog vrhića sa slike, za puni doživljaj high-a.

Po meni ovo je najbolji način konzumacije odma poslije vaporizera.

Mane i vrline različitih načina konzumiranja vutre:

Waterpipes/bongs

vrline:
- prolazeći kroz vodu dim se ohladi, time štiti sluznicu pluća i puno manje ju oštećuje nego vruć dim
- voda ima bitan efekt filtracije, velika količina kancerogenih tvari kao šta je katran se filtrira u vodi
- ne koristi se tobacco koji ima kontraefekt od vutre (kombinacija duhana i vutre brzo smori i ranije čini čovjeka umornim, pogotovo ljude koji inače ne konzumiraju tobacco)
- vrlo dobra iskoristivost vutre

mane:
- ne baš najpraktičnije sprave za konzumaciju u svim prilikama

_________

Pipes (klasične lule)

vrline:
- netreba koristiti tobacco
- relativno male dimenzije i praktične u gotovo svim prilikama
- jednostano i brzo pripremanje vutre za konzumaciju

mane:
- iznimno vruć dim oštećuje sluznicu pluča

_________

Joints

vrline:
- iznimno praktičan zbog malih dimenzija, za sve prilike

mane:
- treba kombinirati tobacco zbog dobivanja na masi i da dulje gori
- velika neiskoristivost vutre, pogotovo ako nije pomješana sa duhanom
- relativno vruć dim oštečuje sluznicu pluča

_________

Vaporizers (sprave za isparavanje)

vrline:
- iznimna iskoristivost vutre
- ne kombinira se sa duhanom
- vutra ne sagorijeva nego isparava i time su maksimalno smanjene kancerogene tvari koje nastaju gorenjem, nema katrana i ugljičnog monoksida
- high dobiven konzumiranjem vutre putem ove sprave je najčišći i intenzivan.

mane:
- preskupe sprave, i teške za homemade izradu
ne radi link
Twilight Kid is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 21:53   #17
outdor@c

outdor@c's Avatar

Quote:
Originally Posted by Weed-ran View Post
Naravno da prolazi, kakvo ti je to pitanje uopće? :)
........sorry na pitanju ali nigdje se ne vidi unutrašnja cijev koja ide u vodu.............pa sam mislio da je pajp a ne bong...............
outdor@c is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 12:54   #18
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Ok autdorac, vidi se sve detaljno na power point prezentaciji, i to NIJE bong nego waterpipe, što se može zaključiti iz konstrukcije.

Twilight Kid radi link:

> from sitesled
> from rapidshare
Old 04-10-2007, 14:29   #19
Rasta_Man

Rasta_Man's Avatar

Registrovan: Apr 2007

Fantasticno

Bob Marley ! Legalize It!
Rasta_Man is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2007, 23:22   #20
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Divno, eto inspirirao si me da probam istu takvu napravit :) Ionak imam 3 prazne posude od cedevite.

Samo me zanima di ima ovo ljepilo za kupit? Ovo sto ko gel izgleda, neznam jel to silikonsko il ne, ne kuzim se