| Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje. |
10-07-2006, 15:23
|
|
Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Dalmatinski Rudelaris
Evo da vas upoznam sa jednom novim vrstom
Ko je pratio postove zna o cemu se radi ..
Radno ime joj je Dalmatinski Rudelaris a zanimljiva je po tome sto je jako mala 100 % Autoflower a sad je u ljubavi sa low riderom pa ce mo vidjeti sto ce izaci.Zanimljiva je sto ima samo jedan list rijetko neki sa 3 mala i i nerastu u parovima neko na trecinu.. ova na slici je manja od mame jer je vegetaciju imala vani na 14-10 do 12-12 a sad je u toplo :)
ova mala je od pocetka indoor i bit ce mnogo veca ali ne veca od 80 cm (tolika je bila mama)..

mala:

|
|
|
10-08-2006, 00:21
|
|
Registrovan: Nov 2005
|
Čekaj, ona do kraja ima samo po jedan lisni zaperak? Ako je tako, to je već "Stealth" biljka, teška za . otkrivanje u outdoor-u (da već ne pominjemo visinu). Odlično, samo napred.
|
10-08-2006, 17:12
|
|
|
da :)
Mama im je bila takva imala je tanji list i isto po jedna niko ni ne skuzi da je vutra kako izgleda posto je ta rijetka (prva sto sam na nju naletio) a tata je neki "divljak" od njihove djece od njih sedam dvije su imale ovakve karaktristike sljedi daljne ukrstanje a birat cu ovakve...i kad se stabilizira idemo na neki kup...thc je po mojoj procjeni kod mame bio vise od 5 %
|
|
|
10-10-2006, 19:41
|
|
|
buntovnik bez razloga ;)
Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Zanimljivo....veoma zanimljivo
Jel ti nije tesko da malo pises o njoj a ako si pisao daj mi link ovde...
|
|
|
10-10-2006, 20:10
|
|
|
nine tesko :)
Frend i ja smo sadili outdoor od sjemenki koje bi pusili kroz godinu kako je kod nas malo toplije vec u 2 mjesecu su bile posadjene jedna se odmah isticala od drugih imala je samo jedan list i to nije bio nazubljen kao od palme i odmah je pocela cvijetati u aprilu je postigla oko 65 cm i bila je cjela u jednom cvatu samo su dvije najdoljne grancice malo strsale imam negdje sliku pa cu je postati..nismo je htjeli brati mada je vec bila skoro zrela nego smo je pustili jos 2 mjeseca ali je za to vrijeme narasla samo do 80 cm.Oprasili smo je s najboljim muskarcem kojeg smo imali ali nazalost nije imao nista od ovih karakteristika.Jednu sam ja stavio u box i rasla je strahovito brzo (brze od big buda i onih iz indoor mixa i djelovala je zdravije.Nazalost ni ona nije izgledala ko mama i bila je muska.Onda sam posadio sve sjemenke i vidjet ce mo jedna je sigurno takva.Srecom kod frenda se pojavila jedna (kasni outdoor) i nakon dugih pregovora nagovorio sam ga da mi je da posto ide zima a kod mene joj je toplije.Dolnje cvijetice sam oprasio sa low riderom a ako daj boze bude muski istih karakteristika onda ce mo i s njim.To bi bila prava biljka za outdor brzo rastuca manje od 2 mjeseca (po mami i tati) visina tate je bila 1 m a mame 80 cm znaci bit ce mala a uopce ne lici na vutru jedino ce je skuziti onaj koji pusi:) kad vidi cvijet. ima jos o njoj u postu domacica + lowrider i jos negdje..
|
|
|
10-17-2006, 04:13
|
|
|
buntovnik bez razloga ;)
|
Growimire
Druze to sto ti imas se zove "whorled phyllotaxy"
nije toliko retko i imaju ga i drugi od nekih drugih sorti....
mada neki hvale neki kude kolicinu koju daje
neki kazu isto sto i ti - da ima previse muskih biljki
neki kazu da je genetika u ovakvom poremecju veoma slaba i odrazava se na kolicinu i kvalitet
Quote:
|
it's called whorled phyllotaxy. my first grow had one that lucky for me, turned out female. got real nice yield
|
Quote:
|
The first pic is somthing that happens to a plant its like a mutation its called a "trifoliate" this can be bad and it can be good trifoliates usually have weak genetics but I have seen huge trifoliate plants that yield well.....
|
Quote:
|
always seem to turn out male also , i have 3 at the moment , 2 seedlings , i huge male
|
Nadam se da sam ti pomogao u nadi da saznas sta ustvari imas....
|
|
|
10-17-2006, 04:19
|
|
|
buntovnik bez razloga ;)
|
Evo ti i za kraj jedno od misljenja...
Ali to je samo misljenje I NEMOJ DA ODUSTAJES
Quote:
-this is as far as i know
-its been posted that they are not the best plants ( not noticed this at all )
-its recessive ( i believe this )
-that some will only do it for time and as the nodes stagnate the trait is lost ( not noticed this but mine never get the chance )
|
|
|
|
10-17-2006, 14:25
|
|
|
Zvijer
Promatran ga i nemogu vjerovat list se dijeli na pola ???÷×ß doduse tek jedan mozda ce i drugi neka jebena mutacija ili je to normalno...
|
|
|
10-17-2006, 18:58
|
|
|
buntovnik bez razloga ;)
|
Mutacija druze...cuo si sta misle neki ljudi koji gaje za banke semena
Malo se oni u Holandiji igrali,malo ti a sa svima vama se poigrala priroda i eto...
|
|
|
10-31-2006, 15:01
|
|
|
Nova taktika
Provao sam jedan cvijet i nisam mogao vjerovati odlicna je puca i u glavu i u tijelo ne zaostaje nista po snazi za ovima "komercijalnima" posjekao sam joj zrele cvijetove ostavio one nezrele ,oprasio je s low riderom..Braca i sestre joj ne izgledaju ko ona pa cu je provati prebacit u vegetaciju i drzat je za majku tako ce je bit lakse"bredati" bacio sam je na 18-6 pa nek misli da je proljece:)valjda ce pustiti nove grancice.
|
|
|
10-31-2006, 15:46
|
|
Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 1
|
nisam znao da je autoflowering sorte moguce vracat iz cvijetanja u vegetaciju...
|
10-31-2006, 18:46
|
|
|
Áutoflower
Nisam ni ja siguran da moze al provat cu. Big Buda sam uspio ponovo ozeleniti nakon cvijetanja pa se nadam da cu i ovu jer nikako nemogu dobiti ono sto hocu vjerovatno treba tata biti sa za tim feno-karakteristikama da bi ih dobila djecica (jedan list,jedan bud, autoflower,ravni list)....ako dobijem bar jedan klon bit ce mnogo lakse...
|
|
|
10-31-2006, 18:46
|
|
|
Grizem beton,zvacem armaturu
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
|
Ja sam ove godine imao jednu biljku koja je imala lisce uglavnom sa tri "prsta",bilo ih je i sa jednim,i nesto malo sa pet "prstiju".Sorta mi je nepoznata.Gajena je outdoor tako da je bila visoka oko 120 cm.
|
10-31-2006, 19:00
|
|
|
Tri prsta :)
Ova mala sto je rasla s tri prsta je posla s vragom strasno je zaostajala za drugima jedan par listova bi se normalno razvio a drugi par bi se djelio na pola (neuspjesno) i ostajao krzljav,nakon treceg noda je pocela je zaostajati i rasti bezveze i jos je mudonja pa je platila glavom.Dvije seke su joj zive i dobro napreduju ali izgledaju ko nase domacice koje su mjesavina domace landrace stative i Indice koje su prije 40-tak godina donesene iz Maroka trgovackim brodovima i ovdje su se ljepo prilagodile i krizale s domacicama i sad su to lijepe vrste.
|
|
|
10-31-2006, 21:39
|
|
|
ruderalis-se nemože bacit nazad na vegetaciju
ona ne reagira na dužino dana (svijetla) počne cvatat kad je dovoljno stara njoj za cvatanje ne treba režim 12/12 i zbog toga je jasno da je nemožeš stavit nazat na vegetaciju ako promjeniš režim svijetla na 18/6
lp
<baphomet>
|
11-02-2006, 14:52
|
|
|
Utjeha
Bas si me utjesio :) ali ipak nije cisti Rudelaris pa se nadam da ce uspijeti ako ne nema veze bit ce sjemenki pa ce mo drukcije a od njega ionako se nebi mogao puno puta napusiti :lol:
|
|
|
11-03-2006, 12:46
|
|
|
ma dobro je to da se učiš o genetici :wink:
lp
<baphomet>
|
11-12-2006, 21:41
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
e ako ti smijem zamolit za par sjemenki jer imam savršen box za takvu vrstu. ako treba dat cu ti nešto uroda,platit sjemenke.PPPLLLLIIIIIZZZZZZZZZ
|
|
|
11-13-2006, 14:16
|
|
|
Sjemenke
Ove sjemenke ti bas nebi bile ok jer neznam sto ce se dobiti...dva puta sam je stavio na oprasivanje a jedva sam izbrojio 4-5 sjemenki :( ako projekt
uspije u sljedecoj generaciji ce bit nesto ili ako ozeleni ponovo pa uberem klon... vec je bila previse zrela kad sam dobio pulen pa ce bit jako malo sjemena...
a najbolje ti je nabavit cisti Lowrider bar ces znati sto ce biti....
|
|
|
12-04-2006, 04:35
|
|
|
pred ban
Registrovan: Dec 2006
|
Dvospolac?
zanima me jeli tko kad uzgojio biljku sa muškim i ženskim cvjetovima....dogodilo se meni na zadnjem outdoor-u...na 40ak cm dobio sam "dlaćice" i poćela se razvijat lijepa ženskica, kad nakon mjesec dana na vrhu biljke pojavi se muško cvijeće?? sadio sam u stakleniku neko domaće sjeme (iz piza). prvo sam kidao "loptice" ali je u sljedećih mjesec dana svaki vrh bio prekriven cvijećem. stabljika se sama oplodila u kolovozu i dala, normalno, topove pune sjemenja, trava neobićna, ne baš ukusna ali je držala... nekad i previše.....pozdrav i javite o slićnim iskustvima ako ih ima jer se dugo raspitujem i groweri me uglavnom demantiraju jer nemam slike :cry: :cry: :cry:
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|