Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Unutrašnje Uzgajanje

Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 08-20-2008, 17:07   #2361
doomer

doomer's Avatar

Registrovan: Sep 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Reflektor koji je tvornicki napravljen za te zarulje ti nie dobar, moras si sam slozit reflektor ili kupit slozeni u nekom od grow shopova, (pogledaj si malo kako su slozeni stvarno je jednostavno)

A sto se sarajeva tice probaj poslam PM beezeu on ti je iz bosne i mislim da zna gdje ima za to nabavit u sarajevu
Old 08-20-2008, 17:16   #2362
stihoklepacmo

Registrovan: Aug 2008

@doomer

o kombinaciji stednih i halogenih lampi nisam ni razmisljao
trebalo bi ih previse
za halogene reflektore sam isto tako svjestan da ne koriste puno vec jednostavno imam kuci 2 komada pa razmisljam mogu li se iskoristiti kao dopuna glavnoj sijalici
stedne i halogene sijalice su isto tako zamisljene samo kao nadopuna glavnoj ako bi se odlucio da ne pravim box vec da osvjetlim cjelu sobu
ideja je bila da oblozim sobu i biljke stavim na sredinu pod glavnu lampu
lampa bi bila postavljena na kuku tako da se moze dizati i spustati po potrebi
par stednih i halogenih sam mislio postaviti odozdo ili izmedju saksija(posto ne griju) zato da i donje grane dobiju nesto kvalitetnog svjetla

a reflektori....
eto.....
da se iskoriste ako izasta valjaju......
ako nista drugo dobro griju zimi....

svakako mi bezze u stanu stoje
stihoklepacmo is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2008, 17:22   #2363
stihoklepacmo

Quote:
Originally Posted by doomer View Post
Reflektor koji je tvornicki napravljen za te zarulje ti nie dobar, moras si sam slozit reflektor ili kupit slozeni u nekom od grow shopova, (pogledaj si malo kako su slozeni stvarno je jednostavno)

A sto se sarajeva tice probaj poslam PM beezeu on ti je iz bosne i mislim da zna gdje ima za to nabavit u sarajevu

znaci da je dobra sijalica
samo nevalja reflektor
ako je samo reflektor u pitanju onda nije problem
na istom mjestu se moze posebno kupiti grlo,starter i ostalo vec se meni ucinila fina ideja kupiti sve u komadu
neznam jeli beeze u pitanju ali procitao sam taj post i zapisao adresu
cini mi se da je u pitanju prodavnica kod ohr-a na grbavici
poslacu mu pp da provjerim

jos jednom hvala ti puno na pomoci
Old 08-20-2008, 17:38   #2364
doomer

doomer's Avatar

Evo ti moj HID sistem od 400w kako izgleda, vidis da je lim napravljen od lima za reflektore i vidis kako je savijen vise puta jer je tako iskoristivost najveca, dakle treba ti dosta veci lim a ne onaj mali od 500w halogenih, ovo je unutra metal halide 400w zarulja al inace na taj balast ide i hps pa samo mjenjam, a sto se odabira zarulji tice uredu su ti te za biljke zarulje, to su ti agro zarulje s povecanim plavim spektrom mada meni to bas i nije neko rjesenje, ja bi ti radje savjetovo son t pia plus ili son t greenpower, al kazem ti i agro je odlicna zarulja.

EDIT: da bezze_sa, posalji mu pm, valjda ce ti odg : )
Old 08-20-2008, 18:51   #2365
stihoklepacmo

Quote:
Originally Posted by mr.skunk View Post
dobro dosao na forum i ugodno citanje ti zelim, vidim logike imas znaci samo nabavi tu reflektorcinu i ne daj dilerima pare vise.
ako bude srece zaboravicu da postoje
Old 08-20-2008, 19:07   #2366
stihoklepacmo

Quote:
Evo ti moj HID sistem od 400w kako izgleda, vidis da je lim napravljen od lima za reflektore i vidis kako je savijen vise puta jer je tako iskoristivost najveca, dakle treba ti dosta veci lim a ne onaj mali od 500w halogenih, ovo je unutra metal halide 400w zarulja al inace na taj balast ide i hps pa samo mjenjam, a sto se odabira zarulji tice uredu su ti te za biljke zarulje, to su ti agro zarulje s povecanim plavim spektrom mada meni to bas i nije neko rjesenje, ja bi ti radje savjetovo son t pia plus ili son t greenpower, al kazem ti i agro je odlicna zarulja.

EDIT: da bezze_sa, posalji mu pm, valjda ce ti odg : )
hvala jos jednom.bar znam da je sijalica dobra i da ima kupiti dodatni pribor za nju. sastavljanje mi nije problem.

inace moja prva ideja je bila ova:

HPS 600 W352.50Kuna
Philips HPS žarulja Son-t Plus Pia od 600 W snage i svjetlosnog toka od 88000 lumena. Procijenjeni srednji vijek trajanja je 16000 h pri 5 % slabljenju. Pia tehnologija omogućava veću sigurnost i trajnost. Hps žarulje koriste se za biljke u cvatu ,kad je biljkama potrebno najviše energije odnosno svjetla. Hps žarulja daje narančasto crvenkastu boju što znači da je toplina njezine boje oko 2 do 3 tisuće kelvina. Hps ili natrijeva žarulja ima više primjena no jedna od njih je i agro. Natrijeva žarulja pomaže uzgajivačima bilja, voća i povrća da nadomjeste nedostatak sunčeve svjetlosti. Hps ili natrijeve žarulje dolaze kao elipsa ili tubularna oblika. Tubularni oblik žarulje puno je praktičniji radi širenja snopa svjetlosti i refleksije.

uz odgovarajucu opremu:

Starter Kit 600 W975.00Kuna
Click to enlarge
Kit koji uključuje : Prigušnicu za 600 W HPS, starter i reflektor sa odgovarajućim žicama.

http://agrohobby.net/product_info.php?products_id=34

ili ovu kombinaciju:

KIT KOMPLET 600 W

Cijena:1150.00KN

600 W kit sadrži: žarulju Sylvania GroLux 600 W HPS, 600 W prigušivač,750 W starter, reflektor, 3 m žice, 2 m kabela i utičnicu za struju. Rasvijetli površinu cca. 1,8 m2. Primjeren je za rast i cvjetanje biljaka.

http://www.kanabis.org/?p=productsMo...-komplet-600-w

ali kao sto rekoh.....
zelje su jedno ......

ako postoji mogucnost da se ovo nabavi cini mi se da bi rijesio problem

Last edited by stihoklepacmo; 08-20-2008 at 19:09.
Old 08-20-2008, 20:14   #2367
doomer

doomer's Avatar

Da to ti je samo kit njihov, evo ja cu ti rec ja sam kupio u lipaprometu svoj 600w komplet za 850kn son t pia plus, znaci zice i reflektor ti racunaju 300kn + postarina , jbg tako ti to ide kad kupujes kod ovih sto prodaju za uzgajivace pa onda oni jos lupe ekstra % na cijenu robe, lipapromet je glavni distributer phillipsa za hrvatsku pa je jasno da je kod njih najjeftinje...

dobra ti je ta agro zarulja, nije dobra kao green power u cvjetanju al sigurno je bolja u vegetaciji.

neces fulat s nijednom od tih zarulja a sylvania ti je najjeftinja, mada i phillips ustvari ima najjeftinju jednu zarulju a ime joj je Son-t pro takva zarulja od 400w kosta 90kn : )

ako si reko da pare nisu problem idi na phillips son t pia plus, greenpower ili agro.

hidraponika je novi sponzor site-a i neznam dal salju van srbije a kanabis.org salje iz hrvatske, znam da ne salju u srbiju al nisam siguran dali salju u bosnu, ovi ce ti sponzori vise trebat sto se tice gnojiva a ne same opreme.

i usput da bi taj njihov kit bio potpun trebali bi davat i lance s kojima ces to objesit za zid al ocito ces i nakon kupovine takvog kita morat jos kupovat lance i kukice i pizdarije nikad kraja.

EDIT : evo kako je izgledao i moj prvi reflektor hehehe to mi ga je napravio frend autolimar u par minuta dok smo joint kurili.

Last edited by doomer; 08-20-2008 at 20:40.
doomer is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2008, 16:04   #2368
predatores

pozdraw!zanima me dali je izvedivo da od maticne bijlke uzmemo klon zamrznemo i upotrijebit taj klon kasnije
predatores is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2008, 16:17   #2369
gargamel

gargamel's Avatar

Registrovan: Nov 2007
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

moguce je kolko je moguce da covjeka zamrznes i poslije upotrijebis.... (za nesto drugo osim jela)

bez zajebancije, nemozes zamrznut klon. jedino mozes othranit koji klon i oprasit ga da dobijes sjemenke, koje onda mozes cuvat dosta dugo (ne u zamrzivacu). mozda ti se "posreci" da dobijes hermica pa opet mozes spremit sjeme. druge nema
gargamel is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2008, 02:35   #2370
mobyy

mobyy's Avatar

Registrovan: Feb 2007

POCETNIK:
Imam dve biljcice od po 2 nedelje. Nalaze se u veoma malom box-u velicine 25x25x70. Rasveta je CFL 865 suma 200W i 16w 865 neonke (suma = 2500Lum). Jedna se razvija OK dok druga raste sa stalnim podignutim listovima prema vrhu box-a. Rasveta je udaljena od biljke nekih 3-4cm. Kao da se listovi skupljaju prema sredini biljke. nikako da se rasire???
U cemu je problem, da li treba da dodam rasvetu i udaljim od vrha biljke???
Old 08-23-2008, 02:50   #2371
mobyy

mobyy's Avatar

Evo i slike:

http://mobyy.pictiger.com/images/16527512/

Svetlo je na 20/4
Old 08-23-2008, 09:00   #2372
ZNX

Registrovan: Aug 2006
Cool

Kupio sam jučer u smartu hps philipsovu žarulju hps 400 w, te prigušivač i onaj mali *****, ne znam kako ga vi zovete ali on je rekao da je to propaljivač (propaljivač???????). E sad može ml mi netko postati link čemo zapravo služe i prigušivač i propaljivač i ono što je najbitnije shema spajanja istoga, zajedno sa sijalicom? Naime, pretraživao sam stranicu i forum, ali nisam uspio naći ništa. Ako ne znate koji je točno link, može i topic pa otprilike u kojem intervalu stranica bi se nalazila dotična rasprava ili post o tome.
Stoji mi na propaljivaču i prigušivaču shema, ali prilično sam neuk što se tiče spajanja tih pizdarijica, iako mislim da nije teško.
ZNX is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2008, 09:58   #2373
doomer

doomer's Avatar

Moby : previsoko su ti zarulje i okreni to vodoravno a ne okomito i slozi im reflektor nekakav ako bas nemas lim za reflektor mozes im napravit od limenke od 0,5 od pive......

Znx : probaj ovaj link : http://img186.imageshack.us/my.php?i...pajanjenw8.jpg

mada je bilo i boljih slicica kako spojit napravu mozes i po ovoj shemi ako ces shvatit kako ako neces znati napravit cu ti ja da lakse shvatis.
Old 08-23-2008, 12:31   #2374
ZNX

Registrovan: Aug 2006

Quote:
Moby : previsoko su ti zarulje i okreni to vodoravno a ne okomito i slozi im reflektor nekakav ako bas nemas lim za reflektor mozes im napravit od limenke od 0,5 od pive......

Znx : probaj ovaj link : http://img186.imageshack.us/my.php?i...pajanjenw8.jpg

mada je bilo i boljih slicica kako spojit napravu mozes i po ovoj shemi ako ces shvatit kako ako neces znati napravit cu ti ja da lakse shvatis.
E hvala, samo daj mi reci za što oni zapravo služe i kakvi su to kabeli, to nisam dobio s tim?
ZNX is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2008, 12:58   #2375
rasta-zg

rasta-zg's Avatar

Registrovan: Jul 2008

neki dan su biljke pokazale spol i od 4 biljke 2 muske 1 hermić i 1 zenska,muske sam odrezo a sta da radim s hermicem donja polovica biljke ima one muske kurčeve a gornja one dlake jel to iskoristivo ili da i nju odrezem
rasta-zg is online now   Reply With Quote
Old 08-23-2008, 14:22   #2376
bruno93

bruno93's Avatar

Registrovan: Jun 2008

Odrezi jaja i otat ce cura
bruno93 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2008, 16:04   #2377
mobyy

mobyy's Avatar

TNX Doomer :)
Old 08-23-2008, 22:30   #2378
ze marko

Bok ,zanima me da li je netko probao uzgoj u kompjuteru ili sličnim dimenzijama. Okušao bi se u tome ali nisam siguran do koje mjere bi to funkcioniralo.
Kako da pogodim rast biljke i svedem ga u samo 60 cm? Hoce li lampa proizvoditi previše topline?
Treba li ventilator goriti i po noći?
Gledao sam na forumu slike gdje je to bilo izvedljivo i cak je lijepo izgledalo ali koliko je to posto sigurno da izraste u tako skućenom prostoru.
Hvala na odgovoru
ze marko is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2008, 22:58   #2379
bruno93

bruno93's Avatar

Registrovan: Jun 2008

Moze se bez broblema uzgajat naprimer SCROG tehnihom, imas dnevnik uzgoja bas takav.

evo od Laidback-a ali nije do kraja jer mu je lowryder ispo muski

http://forums.vutra.org/dnevnik-uzgo...c-growbox.html

evo ovaj sa SCROG.om od ganjaPeople-a

http://forums.vutra.org/dnevnik-uzgo...-u-izradi.html

Last edited by bruno93; 08-24-2008 at 00:29.
bruno93 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 16:17   #2380
ze marko

Hvala bruno , sve sam nasao na tom linku. E to me bas jos vise ohrabrilo.
Slijedeci tjedan krecem sa svojim uzgojem.
Nasao sam stranicu www.kanabis.org, i tamo je ponudena kupnja sjemenka. Da li je to moguće?
Još pise " 6 sjemenki, lowrider" 300 kn. ?
Je li moguce da se mogu naruciti preko tog sitea koji je u Hrvatskoj?
Zvuci mi nevjerovatno.
Jesi li cuo za to?
ze marko is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules