Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Unutrašnje Uzgajanje

Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 10-13-2008, 17:51   #2621
Stoner
daje banove sakom i kapom

Stoner's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

vlažnost prevelika nemože biti može biti samo temperatura ili prehladna ili pretopla optimalni raspon od 22-25 C znači sobna temperatura. bez previse kemijanja samo dva tanjura jedan ko poklopac vata za lićeko namočit ju i unutra staviti seed a vatu u tanjure i ostaviti 24 sata a onda provjeravati svakih par sati jel niče .Kad nikne odmah u zemlju i to je to .
PROČITAJTE
PROČITAJTE
Stoner is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2008, 17:55   #2622
zelenikawasaki

zelenikawasaki's Avatar

Registrovan: Jun 2008
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

pa najbolje bi bilo sobna temperatura... tak oko 22... al ono ni to nije pravilo proklija ona uvjek osim kad je rjec o ekstremnim temp...
probaj ih ostavit jos par dana (meni su sad ove zadnje sjemenke proklijale nakon 5dana u maramici a nakon 10 u kalicu u zemlji (stim da je zemlja bila prevlazna al ajd)...
to sto se tice vlage treba uvjek bit vlazno ne mokro nego tek tolko da nije suho :P da se ona moze probit kroz zemlju na gore.. neznam ja nikad stim nisam imo problema... ono cak i iz zajeb.ncije mi je uvjek proklijalo...
ak ti sad neproklija stavi ju na mracno hladno mjesto (ladica) i probaj opet za tjedan-dva dana..
trebala bi izac...
Old 10-13-2008, 18:54   #2623
rangoo

rangoo's Avatar

Registrovan: Sep 2008

jos jednom!!! molim vas za pomoch!!!

dali itko ima iskustva sa kupovnom vodom za pice tipa studena jana i sl.
zvao sam njihov besplatni telefon da ih pitam za ph i rekli su da je negdije od 7-7,2
znaci malo luznato ne....ali su te vode dez klora i tih sranja koja su u vodi iz pipe al opet imaju tj. obogacene su mineralcicima i slicnim fini tvarima.....

dali mogu kompenzirat ..znaci kupim zemlju sa manjim ph pa biljcicu zaljevam sa malo vecim ph i dali bi to bilo ok
Old 10-13-2008, 19:50   #2624
balcan_smoke
Prs Lee

balcan_smoke's Avatar

Tournaments Won: 1

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 4
Pohvaljen 6 Puta u 6 Tema
Question

da si googlao koliko si puta ovđe pitao
sigurno bi imao odgovor
ili hoćeš da svako napiše da nema iskustva sa tom vodom ?
Old 10-13-2008, 22:18   #2625
Stoner

Stoner's Avatar

pa da kako kaže kolega balcan nitko ni nema iskustva sa tom vodom jer je to glupost kao prvo i osnovno preskupo a kao drugo ako već izdvajas novce onda kupi destiliranu vodu ili kupi Revers osmosis filter koji kosta oko 1000 kn po pet centrima a destilirana voda koliko ja znam ima ph od 5.5 ili tako nešto i nema nikakvih onečišćenja u sebi znači nebi trebala provoditi . tako da neznam što ce ti jana
PROČITAJTE
PROČITAJTE
Old 10-14-2008, 04:58   #2626
Gensbuster

Gensbuster's Avatar

Dragi Stoner, planiram kupiti ovu zemlju i ako ti nije problem reci mi s cim je i u kojem omjeru trebam pomjesati da unutra mogu ubaciti proklijalu sjemenku i da mi ne sprzi korijen. :) Takodjer, slobodno reci gdje se te dodatne stvari mogu nabaviti. I, s obzirom da ocito imas iskustva s tom zemljom, kada da pocnem gnojiti? Nakon 20 dana ok?

E da, ako itko zna gdje ima za kupiti kockaste duboke i uske tegle u Zagrebu, bilo bi super! :)

Hvala puno!
Quote:
Originally Posted by Stoner View Post
ovako što se tiče mladih biljki u Hr nisam našao bolji kupovni sooil mix od ovog :

Composana za mlade biljke koja ima ph od 5.0 do 6.5(No ne brinite se Ph poraste sa našom vodom i zaljevanjem samo tako ) , odgovarajuci N:P:K omjer (za one koji neznaju Dušik:Fosfor:Kalij) i ima u sebi već Perlita i Agrosil i naravno mikroelemenata.
Možete ju kupiti u Baumax ili Bauhaus samo treba malo bolje potražiti i nije skupa oko 1 kn po kili znači oko 2.5 eur za 20 litara pa ljudi sretno
E da usput kao ok je i za kloniranje tako da po meni best kod nas .

Old 10-14-2008, 14:05   #2627
Stoner

Stoner's Avatar

nemoras uopce 20 dana ni taknut gnojivo :D samo voda odstajala ili prokuhana i profiltrirana i sve pet. onda u cvjetanju zagnojis malo po potrebi sa veg gnojivom i ostalo samo Boosteri razno razni po izboru tipa Biocanna Bioboost ili Biobizz Topmax ili od Hesi PK 13-14. i bez previse kemijanja tako da nebi bilo problema .

No da napomenem svim growerima svaki grower koji nema ph i ec metar radi skroz na sljepo tako da je sve to napamet i dosta puta idu i problemi sa kojima se ili pomiris i nosis se sa njima kako znas i umijes ili kupis mjerne instrumente pa tocno znas sto radis .

nadam se da sam pomogao pozz
PROČITAJTE
PROČITAJTE
Old 10-14-2008, 20:16   #2628
Šišmiš

Registrovan: Oct 2008

ja imam pitanje..ja sam prije nekih 3 tjedna bezveze ubacila par sjemenki trave (ne znam koje,al je dobra =) u kaljić i izrasle su mi 2 male biljčice,ma kojih 10 cm..sada sam presadila u veći kaljić i ubacila još jednu sjemenku, ali iz nje je izrasla neka druga biljčica,tamnije zelene boje i više oštrijih listova (prve dvije imaju više zaobljenij i svjetlije su boje)..stavila sam to u ormarić u kuhinji, bijele boje (ne znem visinu,dubinu i to)oblijepila folijom i stavila običnu lampu unutra..i one rastu, začudo..sada sam kupila neko tekuće gnojivo,pa i to ću sipat svaki mjesec..al bitno je da rastu,odnosno, ne venu, niti žute niti ništa. Al,ne razumijem se uopće u uzgajanje, pa me zanima kakve to lampe trebaju biti, ventilator i to? Nadam se da neće uvenuti, baš mi je drago i baš su slatke! I,kako da prepoznam jesu ž ili m?=) Paaa,ako ima netko kome nije teško objasniti meni laiku, da objasni ukratko...hvala! =)
Old 10-14-2008, 20:42   #2629
Flegy

Flegy's Avatar

ej narode..opet ja s problemom jednim oko svjetla..posto sam danas preso cjeli sisak i nisam nigdje naso nikakve hps i prigusnice i startere bar od 250W..pa me zanima dal bi bila koja dobra sijalica od ovih par odabranih koje sam mislio da su malo bolje za biljcice al mi treba strucno misljenje....

1.Infrared 250W

2.reflektorska zarulja za rast biljki 75W

3.zarulja za biljke 75W

4.il da uzmem neki halogeni reflektor?

5.il da putujem za zg po hsp s nekom dobrom kartom da bi se mogo snaci :)

Last edited by Flegy; 10-14-2008 at 23:28.
Flegy is online now   Reply With Quote
Old 10-14-2008, 23:51   #2630
Flegy

Flegy's Avatar

bas steta sto niko nije dobre volje da da neki brzi odg...
Old Jučer, 00:08   #2631
zelenikawasaki

zelenikawasaki's Avatar

najbolje bi ti bilo put pod noge i gas za zgb...
nije zagreb toliko kompliciran... i ovdje na forumu imas objasnjeno tocno di je koja trgovina i sta ima u njoj... pa ono malo search ili onaj thread gdje kupitit opremu i tamo ti sve pise..
za ove ostale lampre neznam al ja se nebi upusto u to...(sacekaj nekog drugoga da ti nes napise) al ja osobno bi iso s hps (a kontam da ce ti i drugi to rec..)
ugl
sretan put!
pozz
Old Jučer, 00:16   #2632
Flegy

Flegy's Avatar

Quote:
Originally Posted by zelenikawasaki View Post
najbolje bi ti bilo put pod noge i gas za zgb...
nije zagreb toliko kompliciran... i ovdje na forumu imas objasnjeno tocno di je koja trgovina i sta ima u njoj... pa ono malo search ili onaj thread gdje kupitit opremu i tamo ti sve pise..
za ove ostale lampre neznam al ja se nebi upusto u to...(sacekaj nekog drugoga da ti nes napise) al ja osobno bi iso s hps (a kontam da ce ti i drugi to rec..)
ugl
sretan put!
pozz
procito sam si vec to dje ima sta i to vec vise puta al sam mislio da si mozda ustedim put i pitam prvo vas iskusne
Old Jučer, 17:18   #2633
Bothanicharrr

Bothanicharrr's Avatar

BOLEST
Kupio sam zemlju supstral ili tako nesto .... i nije to nis cudno nego kad sam stavio zemlju u kalice skonto sam da u zemlji koju sam kupio ima malih micro glista , pa me zanima dal neko zna dali gliste stete biljci ili mozda pomazu ??? mislim bacio sam zemlju al me zanima .... *??
Old Jučer, 17:46   #2634
Tarki

Tarki's Avatar

Moon Lander Champion!
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 14
Pohvaljen 8 Puta u 6 Tema

U pa di botanicaru u koprive
kako bi gliste mogle biljku pojest bogati?

sad odi skupi tu zemlju natrag
i posadi bilje u to!

EDIT
e i jos jedna stvar

Tarki is offline   Reply With Quote
Old Jučer, 23:10   #2635
zelenikawasaki

zelenikawasaki's Avatar

ev jedno mozd mal glupavo pitanje
al ovo me zanima cito radi znatizelje...
jel se modje stavit svjetlo recimo na pod i tako cimat biljke da rastu u stranu po podu i tako ih razvlacit onda s lstom vamo tamo gore dole...
jel ono ako je neki prostor nizak a dugacak ono bilje bi islo na svjetlo pa ono sad neznam sta vi mislite.
p.s.
neplaniram vak gajit neg mi palo na pamet ono cinilo mi se zanimljivo...
Old Jučer, 23:14   #2636
staro lane

Registrovan: Oct 2008

pardon sto nije tema al jel netko vidio onog groznog RED koja cenzurira sve vas prisutne?? ako da kazite da je cimer trazi
hvala
staro lane is offline   Reply With Quote
Old Jučer, 23:24   #2637
vandalx

vandalx's Avatar

Registrovan: Aug 2008

2 glupa pitanja:
1.Topiranje-kuzim da se capne vrh biljke,no da li ga trebam odsjeć pod kutom ili samo ravno,i da li da rezem cijelu granu(mislim na cijelu internodu) ili tocno ispod lista na vrhu?sa koliko dana vegetacije se to otprilike radi?
2.da li je dobro radit LST i topiranje zajedno,ako da,koje da radim prvo?
ko bi rkeo da mgou ovo protictai bez probmela ljduksi mzoak je spuer svtar, ili sam ja gniejlaac...nmea vzee kiojm rdeoslijeodm su npaisnaa svloa u reijči, dok su god pvro i znjade svloo na sovm msjetu.
vandalx is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules