Zdravo drugari !
Evo ja da javim kako sam resio onaj problem sa pH. Mislim da je to na 10-oj strani. Posle 3-dnevnog obilazenja grada u potrazi za lakmus listicima ili bilo cime da izmerim pH ja sam poludeo. Niko nema pojma sta je to! Na kraju mi je jedan lik rekao da jedini nacin da izmerim pH da uzmem lopatu zemlje i odnesem u poljoprivredni institut! Tamo ti analiziraju zemlju to najsitnijih detalja i to platis 20e. Posle 3-4 dana biljke su izgledale ovako:
Sve 5 sam zasadio u novu zemlju sa zeolitom (pH 6.5) i isprao destilovanom vodom ( pH 6.8 ). Trebalo im je par dana da se oporave i taman kada sam sam mislio da ih bacim pocele su da se oporavljaju i sada izgledaju ovako:

U box sam dodao dva orange bud-a (od 4 semenke proklijale dve). Dodao sam i jos stednih (6400K) i sada imam oko 10000 lumena u box-u.
Ali iskrsli novi problemi... Strpao sam 5 biljki u 1 saksiju od 3 litre. Nema sanse da ih razdvojim, unisticu im korenje. Mislio sam da ih pustim jos malo pa da ubijem najmanju od njih. Zatim te 4 da presadim u saksiju od 8-10 litra i onda na 12/12 pa cim se pokazu muzjaci da ih skinem(nadam sa da bar budu 2) i onda da dobijem 2 biljke u 8-10l saksiji. To i nije tako strasno :D Ako neko ima bolji scenario naka javi.
Ustvari meni ta domaja i nije toliko bitna, bitno je da Orange bud uspe. Domaja je tu samo za budzenje experience-a :D . Da nije bilo domaje ja bih najverovatnije unistio Orange bud. Covek se najbolje uci na svojim greskama...
Sledeci problem su listici za pH. Moram da ih narucim preko neta. Nasao sam. Ali da li ima svrhe za se obratim za
marketing@vutra.org . Vise bih voleo da vutra.org zaradi koji evro nego neki retard.
I na kraju poseban respect za neznalicu koji je ubo u srz problema !
Quote:
mozda si zemlju stavio losu
mozda si si PH upropastio vodom i spustio Kalijum
|
mislim da su oba bila problem...
Ah da... iskopao sam neki tutorijal za LST koji sam detaljno proucio i primenicu ga (mala visina box-a). Da li je OK da ga prevedem u kratkim crtama i okacim slike svega toga kako se radi s tim da cu da stavim link ka sajtu odakle mi a kasnije kada odradim LST okacim svoje slike (ili neko drugi sa vutra.org stavi slike LST postupka).
pozdrav...