| Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje. |
06-09-2007, 11:24
|
|
Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
@ Janez, stavi ih u zemlju (najbolje u jiffy) ispod neke žarulje i dobro zaljevaj... ja sam imao sličnih problema, kad sam ih stavio u zemlju za par dana su bile vani.
@ sch, mislim da nije pametno biljku držati tako dugo u mraku, dovoljno je 48h prije same berbe.
Last edited by gens : 06-09-2007 at 11:33.
|
|
|
06-09-2007, 14:22
|
|
Registrovan: Feb 2007
|
 De da vas samo pitam hoce li ovo biti dovoljno za regulaciju PH . stavio sam i koliko su kostale jer se mozda kvaliteta ocituje prema cijeni ....
|
|
|
06-09-2007, 14:31
|
|
|
 ovo moze pomoci amaterskim uzgajivacima da vide u cemu je problem . sa strane na textu pise N , P H ili koji je vec problem .
|
|
|
06-10-2007, 01:17
|
|
Registrovan: Nov 2005
|
Ova slika što je Bull postavio i koja potiče od Jorge Cervantes-a (koga jako poštujem) je odlična. Ja lično i ne mogu da napravim neku razliku u deficijentu alkalnih mikroelemenata uživo (npr. između Mn, Zn i Fe) i ova slika mi je donekle pomogla u tome, ali to su finese koje i ne moraju da se znaju ako se koristi neko dobro gorivo sa obiljem mikroelemenata. Ja bih u vezi ovoga hteo da upozorim na slike 4 i 5 (Primer Estado soberfert N i Ultimo Estado soberfert N što bi bilo primarni stadijum i zadnji stadijum prezasićenja sa N).
Naime, većina sativa, posebno one koje imaju u sebi mnogo latinoameričke i južnoazijske genetike (ili su već takve landrace) imaju same po sebi svetlije zelene listove i prezasićenje azotom se očitava na ovaj način. Ali, kada su u pitanju indike to ne važi. Avganci, kao što je Deep Chunk ili neki stariji originalni NL (npr. NL#2), pa čak i California Orange imaju prilično tamnozelenu boju listova. Kod njih ćete taj problem najčešće malo kasno uočiti, tj. primetićete tek kad listovi budu prilično isušeno "izgoreni".
S druge strane, kod indika trebate biti oprezniji s upotrebom N, jer imaju manje potrebe za njim, pošto su adaptirane na prilično siromašna zemljišta. Nepisano pravilo - što je više tropske genetike, više i potrebe za N.
|
06-11-2007, 11:02
|
|
|
ogledalo kao reflektijuca povrsina?
Pretragom nijesam nasao nista o ovome, pa ako sam pogrijesio SORRY svima!
pitanje:
box=170x110x70/ stranice=bijela mat / master son-t agro 400w;oko nje bijeli mat lim. 4ndelja svetanja.
nesto se tripujem da je slaba svjetlost, ne po biljkama vec po vizuelnom efektu (nije kao kad zabljesne alu folija) a kako sve izgleda vidjecete kad bacim pic-ove.
da li je ogledalo bolja stvar da stavim kao reflektujucu povrsinu oko hps-a ili mi je sve ovo trip. mislim da je zbog reflektovanja toplote bad. sta kazete?
poz
|
|
|
06-11-2007, 11:51
|
|
|
zajebant
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 3 Tema
|
Ogledalo niposto ono guta vecinu svjetlosti i jedino sto pravi jedan veliki hot-spot koji moze da unisti biljku. Bijela boja ti je po meni bolja opcija i od alu-folije.
|
|
06-11-2007, 13:00
|
|
|
znam da je na drugom mjestu po kavalitetu reflektovanja bijela mat boja, al kad se navarim pada mi svasta na pamet, a obzirom da bih tada za sekund sve napravio, bolje da pitam..... inace nijesam mislio sve da obsijem ogledalom (mada bi bio kravljevski trip=da se zatvorim unutra) vec samo reflektor sijalice, ali bi przio ko zmaj....
poz
|
|
|
06-11-2007, 14:13
|
|
|
To ti je sigurno dovoljno svjetla, ja imam box sličnih dimenzija, isto tako bijeli, rasvjeta je HPS 250W i neonke 2x18W i 2x36W
|
|
|
06-11-2007, 19:59
|
|
|
Evo kako izgleda unutrasnjost;
evo kako izgleda hps;
pitanja:
1. Jel normalno da su visokoj (samo je jednom rezana) listovi onako uz stabljiku?
2. ovo je rezultat cega? (sve imaju identican mix zemlje) to se desava srednjoj
3. Donji listovi zuti, po meni ok, al vec kad smaram da pitam i to
danas pocela cetvrata nedelja/saksije su MALE! 9l, al sad nema spasa/rezane, osim visoke.
mozda lice na nesto? dvije niske su moguc skunk (bar su sjemenke izvadjene iz dobrog skunk-a)
ps. nema sanse da mogu naruciti sjemena, sigurnost ugozena,mali grad ;(
pozdrav
Last edited by s.t.a.r.s. : 06-13-2007 at 21:35.
|
|
|
06-11-2007, 20:19
|
|
|
Rasvjeta i box se čine ok... jedino što bi ja kao sjenilo stavio neki lim ili recimo aluminijski pladanj - to sam napravio kod sebe i odlično funkcionira, puno bolje reflektira svijetlo od bijelog sjenila.
1. Sve ovisi o sorti, obzirom da ne znaš što sadiš možeš svašta očekivati.
2. ne znam... a ne želim nagađati ;) za svaki slučaj provjeri pH
3. u cvjetanju je normalna stvar da listovi žute zbog nedostatka N, tako da mi se to čini normalno
I još jedan savijet, obavezno podigni ove niže biljke čim bliže žarulji i stavi neki ventilator da puše između žerulje i njih da ih ne spržiš.
|
|
|
06-11-2007, 20:29
|
|
Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
@stars
koliko cesto i sa cime biljke gnojis?
|
|
|
06-12-2007, 10:30
|
|
|
pa to je ono sto sam pitao prije. cini mi se da bijeli lim koji je sad oko hps-a losije reflektira , a opet procenti govore drugacije. samo sam oko sijalice mislio nesto promijeniti, jer ona je ipak kratka u odnosu na duzinu boxa
eto, nije mi palo na pamet da ove nize podignem ... glup....a ventilatori postoje, dva vade a jedan ubacuje vazduh, on je izmedju hps-a i biljki...
oni bolesni listovi su donji, pa se ne brinem mnogo, ipak sam im z....bo saksije. male su, pa to mnogo utice na stabilnost.
nalaze se u 100% humusu koji je odlicnog kvaliteta, nemam sad kod sebe specifikaciju, i malo stiropora,redovno h2o2.
|
|
|
06-12-2007, 16:49
|
|
Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 3
|
Quote:
Originally Posted by Dobrovoljac
Narucio sam indor mix kod aliena i stigao mi je...posto sam nabavio seme od nirvane i nije mi bilo potrebno da otvaram ovaj mix,na poledjini kesice u kojoj su oni poslali seme pise da seme cuvamo u frizideru!?
 Da li cemo tim uspeti da sacuvamo seme i nekoliko godina?
|
da,dobro su ti rekli!!! evo npr. ja sad uzgajam jednu domaju koja je u friz..bila pa sigurnih 6-7 mjeseci,proklijala jako brzo caak u nekih 2-3 dana ako se dobro sjecam..ali pazi!
..to sto budesh drzao u friz..zapakuj ih sto bolje hermeticki i nemash problema:) 
|
|
|
06-12-2007, 18:09
|
|
Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema
|
piše na forumu ali ajd...
seme držite na tamnom,suhom mestu,temperatura mora biti ispod 20˙C je se kod 25˙C več počinju razgradjivati nenasičena ulja....inačer ja dosta puta u zip vrečicupa u kutijcu i može tako slobodno u hladnjak-frižder
|
|
|
06-13-2007, 01:36
|
|
|
daje banove sakom i kapom
Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
od metar pa na dalje
|
|
|
06-13-2007, 21:15
|
|
|
 Znam da je netko rekao da se prema sjemenu ne moze odrediti kojeg ce spola biti biljka ... malo sam trazio i nasao ovu sliku . (nadam se da znate engleski , ako ne .... prevesti cu ja .... samo recite...)
|
|
|
06-13-2007, 23:48
|
|
Registrovan: Dec 2006
|
PomoĆ
aj ljudi pomozite.
hoću da poručim semenke preko neta ali mi treba neka proverena priča šta da kažem da bi mi oni to dobro sakrili. dajte bilo šta samo da je provereno. pošto sam već shvatio da je najbolje da direktno uplatim noviac u banku ovo mi je jedino frka dal će oni to dobro da sakriju da mi nebi propala lova.
inače mi je prvi grow super uspeo u box-u tako da je proveren i spreman za nešto ozbiljnije i kvalitetnije. ako imate neki fin predlog šta da uzmem recite. razmere su mi 60cm x 40cm i visoko je oko dva i pometra. na sve to dođe hps od 150w koji se ispostavio odličan jer mi je dao odlično svetlo a nije mi se pregrevalo.
|
|
|
06-13-2007, 23:53
|
|
Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 1
|
ma joj...neznam...kontam da to radi da bi se vec znalo za to...i bilo primjenivano...vrijedi probat...al nevjerujem....
|
06-14-2007, 20:46
|
|
Registrovan: Jun 2005
Pohvalio Puta:: 5
|
Muska, jel da? :D
|
|
|