Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Unutrašnje Uzgajanje

Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 06-05-2007, 11:26   #941
Narquila

Narquila's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Quote:
Originally Posted by Shkabo View Post
Pozdrav svima.Prema savetima sa ovog sita porucila sam semenke i dovela ih do klijanja.
Imam terasu u potkrovlju koja je osuncana ceo dan i dobro zaklonjena od pogleda pa planiram na njoj da uzgajam moje nove mezimce.Dakle zivece napolju,a opet u saksijama,pa me interesuje koje upute da pratim za vanjsko ili unutrasnje uzgajanje ili za takve uslove postoji nesto trece.
Ovo je prvi put da se oprobavam u uzgoju dragih mi biljcica i svaka pomoc mi je dobrodosla.
Posto uzgajas na terasi prati vise vanjski uzgoj jer nece ti trebati lampe, neces imati problema sa temperaturom i vlagom;
Jedino ce ti trebati vece saksije(kante) i bilo bi ti najbolje posto prvi put sadis da otvoris dnevnik uzgoja jer ces kao pocetnioca imati dosta problema koje ce trebati rjesiti;
Old 06-05-2007, 12:45   #942
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema

Quote:
Originally Posted by Shkabo View Post
Pozdrav svima.Prema savetima sa ovog sita porucila sam semenke i dovela ih do klijanja.
Imam terasu u potkrovlju koja je osuncana ceo dan i dobro zaklonjena od pogleda pa planiram na njoj da uzgajam moje nove mezimce.Dakle zivece napolju,a opet u saksijama,pa me interesuje koje upute da pratim za vanjsko ili unutrasnje uzgajanje ili za takve uslove postoji nesto trece.
Ovo je prvi put da se oprobavam u uzgoju dragih mi biljcica i svaka pomoc mi je dobrodosla.

pa balkon je vani ali opet toliko specifično,da je najbolje pratiti vanjski i nutrašnji uzgoj.
Gledaj da ti u vege fazi bude sto vise na svetlosti a u cvetanju ti treba oko 7 sati direktnog sunca i bit če ok

sretno

www.vutra.org/pravilnik

budimo odgovorni do sebe i ostalih, tako čemo najbolje promovisati cannabis kulturu
SLO-Era is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2007, 16:14   #943
Doktor

Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

Kako se tj kada pocinje sipati prehrana u zemlju ako vec imamo gotov supstrat kao naprimer ovi! Dali mi praporucujete nest! Hvala unapred

SEEDLING
veoma fina struktura, 2 puta prosejana mešavina crnog i belog treseta, kreč, kompleksno min. đubrivo kojem su dodati Radigen mikroelementi
6,0pH 0,7Količinađub. [ g/lit. ]
za setvu semena svih vrsta cveća, čak i za vrste osetljive na so

STECKMEDIUM
fina struktura belog treseta, 25 vol. % perlita (1 - 7,5 mm), kreč, kompl. mineralno đubrivo kojem su dodati Radigen mikroelementi
5,7pH 0,5Količinađub. [ g/lit. ]
za ožiljavanje i razmnožavanje reznica svih vrsta cveća i lekovitog bilja

SUBSTRAT 1
fina struktura, mešavina belog i crnog treseta, kreč, kompleksno vodotopivo đubrivo sa mikroelementima
6,0pH 1,0Količinađub. [ g/lit. ]
za klijalište, naročito za spororastuće i na so osetljive biljke uzgojene u plitkim posudama i saksijama prečnika do 9 cm

SUBSTRAT 2
srednja struktura, mešavina belog i crnog treseta, kreč, kompleksno mineralno đubrivo sa mikroelementima
6,0pH 2,3Količinađub. [ g/lit. ]
za saksije i razvoj bujnih i na so tolerantnih biljaka u dobrim uslovima
Doktor is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2007, 17:11   #944
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

vis emanje svi ti substrati imaju hrane vise nego dovoljno za tri sedmice

www.vutra.org/pravilnik

budimo odgovorni do sebe i ostalih, tako čemo najbolje promovisati cannabis kulturu
Old 06-06-2007, 07:58   #945
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
Default Zalivanje

Koji režim zalivanja je preporučljiv u zadnja 2 tjedna cvijetanja? Možda 1 tjedan svako 2. dan, a zadnji tjedan nikako ili...?
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2007, 09:11   #946
Stoner
daje banove sakom i kapom

Stoner's Avatar

pa bilo bi poželjno ih zaljevati što više a da ju ne prezaliješ radi samo ispiranja korjenskog sistema a i same biljke. Go away fertilizer go away :)
PROČITAJTE
PROČITAJTE
Stoner is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2007, 09:50   #947
Shkabo

Shkabo's Avatar

Registrovan: Jun 2007
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Hvala na odgovorima.
Poslusacu vase savete,pocela sam da vodim dnevnik i uz vasu pomoc nadam se da cu imati uspeha.
Shkabo is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2007, 14:04   #948
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

pitala-pitao si za zadnje dva tjedna cvetanja koliko zalivat- svaki dan ispiranje.To jest sto vise vode,tako da ispira zemlju i izlazi iz posude.Inačer kod normalnog zalivanja se zaliva toliko da ne teče van-ako je uradjena dobra drenaža
Sa ispiranjem češ dobiti barem 40% bolji ukus!!!!!!!!!!!!

sretno

www.vutra.org/pravilnik

Old 06-06-2007, 19:18   #949
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Pohvalio Puta:: 7

Quote:
Originally Posted by SLO-Era View Post
pitala-pitao si za zadnje dva tjedna cvetanja koliko zalivat- svaki dan ispiranje.To jest sto vise vode,tako da ispira zemlju i izlazi iz posude.Inačer kod normalnog zalivanja se zaliva toliko da ne teče van-ako je uradjena dobra drenaža
Sa ispiranjem češ dobiti barem 40% bolji ukus!!!!!!!!!!!!

sretno
Ma kužin "normalno" zalivanje i drenaža je OK, al ovo ispiranju sa svakin zalivanjen, lagano a ne odjedanput...
Znaći, ovo je bolje nego provest totalni flushing...
Fala meštre
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2007, 22:08   #950
Doktor

Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

Ako za uzgoj koristim celu prostiriju dali postoji mogucnost da se temperatura regulise Klima udedjajem ako mi to finansijski ne predstavlja problem?
Doktor is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2007, 04:12   #951
Stoner

Stoner's Avatar

naravno da da samo probaj uzet neku malo bolju klimu sa inverterom jer te imaju i vlažnost kontrolu !!! a to je jako bitno i trebaju se često mjenjati filteri da nebi dobio nekakve gljivice ili kojekakve napasnike
PROČITAJTE
PROČITAJTE
Old 06-07-2007, 15:52   #952
sch

sch's Avatar

Registrovan: Mar 2007
Default trebam savjet

ovak, mislim da mi je biljka gotova i spremna za berbu, ali nisam siguran.nekako mi je čelav gornji dio biljke.sav je u lišću, a pravih vrhova ko da ni nema,a cvijeta 2 mj..šta da radim?slike sam stavio u galeriju
sch is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2007, 16:25   #953
Stoner

Stoner's Avatar

ako vidiš da je ostatak biljke gotov poberi jer neke biljke imaju tako malo da se izrazim zdrmanu genetiku pa im se može desiti loš "flower to leaf ratio" ili u prevodu biljka se više koncentrira na produkciju male lisne mase koja je inače uz sami cvijet nego u sami bud production .
PROČITAJTE
PROČITAJTE
Old 06-07-2007, 19:01   #954
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

sch ne vidi se dobro u galeriji malo to zoomiraj

jeli ti se to oprašilo-mužjakom,hemijem

www.vutra.org/pravilnik

Old 06-07-2007, 22:29   #955
sch

sch's Avatar

nije hermafrodit,samo mi izgleda ko da su donje grane sazrijele a vrh biljke je prelisnat (ima lisnatih grana ali nema cvjetova.šta da onda berem ove druge grane?

Last edited by sch; 06-07-2007 at 22:32.
Old 06-08-2007, 16:41   #956
trigger

trigger's Avatar

Registrovan: Sep 2005

nikako, samo ćeš zeznit ph- što će se prvo odraziti na boji lišća! presadi to u veću saksiju ako ikako možeš, time će ti biljka biti zdravija i veća sa boljim prinosom!
trigger is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 23:06   #957
Janez

Registrovan: May 2007

Jedno pitanje. Imam sjemenku već 6/7 dana u vodi i neće pustiti korijen. Šta da radim?
Janez is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 23:15   #958
Narquila

Narquila's Avatar

Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Quote:
Originally Posted by Janez View Post
Jedno pitanje. Imam sjemenku već 6/7 dana u vodi i neće pustiti korijen. Šta da radim?
Ja uvijek koristim taj metod za klijanje i uvijek mi se pokazao dobar. Meni uvijek proklijaju do 5/6 dana a kod tebe izgleda ne valja sjeme bar ja tako mislim
Old 06-09-2007, 07:39   #959
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema

Sch @ Haveru, da nisi slucajno "pojebo" joj fotoperiod. Meni se tako desilo sa jednom biljkom. (indica vise nego sativa, nisam znao koja je tacno vrsta. Sve cekao da je skinem, i ono kao neka jos par dana itd itd... Biljka je bila rega u mraku 12h, ali u tih 12h ne mogu reci da je bio TOTALNI MRAK, TV je blizu bio, (koji je citavu noc radio) i jutro kad svane posto je ona u cosku sobe bila, ono prva na udaru jutarnjeg svjetla (sto naravno bi trebalo biti!) i donji headovi sazreli praaavo ono, cak se poceli i kriviti grane malo, dok iduci prema vrhu sve su manji, i manje zreliji, nisu ni blizu kao donji, a sam vrh je poce izbacivati nove listove, koji su rasli brzo. (Ne znam kako da objasnim!!???) Isto kao u sredini vegetacije, ono od vrha nista bas nije se moglo iskoristiti. Bas je smijesna bila na izgled. Sjebo se bio naravno, skonto sta joj je odmah, (jebi ga, nisam imao uslova finih, inace to je bio prvi moj indoor-grow)
I ostavim ja nju (reko haj neka je jos malo, i sve kako je vrijeme prolazilo, donji bujali headovi bujali bas, oko sredine biljke zrelo je bilo, ali ne toliko "masivno" kao donji, a vrh, samo izbacivao sprat po sprat... pravo smijesna biljka bila majke mi... Ubrzo sam je skin'o, i fakat mi zao bilo sto se to desilo, jer je bila extra, extra dobra.... Ljudi (koji puse svaki dan ovu sa ulice vuvu, padali od ove, majke mi... trojica se tako razvale da je to cudo, stvarno.... A ona mi je kao najbolja bila (prije dok se to nije pojebalo, i u nju bas polagao najvise nade... neki govorili kako 15 godina ima da nisu ovakvu vuvu pusili, i mene je bas "lomila" pravo, jer to mi je bio prvi grow koji sam SAM odradio... od veoma malo cicka smotaju jedan joint njih npr: dvojica i tako se "oduzmu" da se ja ovamo valjam od sege. I taj grow (od 4 ili 5 biljaka) mi je trajao skoro 2 mjeseca. Jer veoma malo je dovoljno da me "razobada" i pola dana tako me ubije da nisam mogao vjerovati. Ulicnu pusim, ja i raja po 5-7 kom. dnevno i ono...eee kad sam ovu probao tad sam skontao neke stvari.
Sjeb je bio kad je nestalo to sve, pa ove ulicne sam mogao ispusiti koliko sam htio, i nikako onaj high nisam vise imao :(
Odo ja u OT, pravo se raspricao..... sorry ljudi
pozz

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2007, 10:43   #960
sch

sch's Avatar

bezze, fala ti mnogo.imaš pravo.vjerojatno je fotoperiod jer sam nešto prćko oko toga.tako je i sa mojom biljkom.donje grane su pune smeđih vrhova, a gore ... ništa.samo grane s lišćem. i meni je ovo prvi indoor grow.svašta joj se bilo desilo.bio sam radio lst i tako preko noći otpojilo se to sve i spržila se tako da joj se lišće osušilo na vrhu skroz, pa sam ja to obrezo malo, tj. odstranio sve nekrotične djelove.neznam jel to pametno,ali sad kad je planiran odrezat, stavio sam je u mrak,i u mraku je nekih tjedan dana već.nadam se da će se možda pojaviti bar neki mali cvijetići na vrhu biljke.dali smije uopće toliko bit u mraku? e da, i čuo sam da poslje rezanja biljke,prije sušenja treba na neko vrijeme stavit u škrinju, pa tek onda na sušenje. jel mi može neko objasnit zašto u škrinju?
pozdrav