Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Unutrašnje Uzgajanje

Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 04-12-2008, 15:49   #2021
fukmondo

fukmondo's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

sure you can!
everithing you vond,just do it...

LST moes al lanano to shiri...
a sto se listova tice slobodno cepaj,ali postepenooo
Old 04-12-2008, 23:13   #2022
Vutra ranking

Registrovan: Apr 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Pozdrav! Ja sam procitao vise puta one linkove o ugzgoju i jako sam se zbunio. Pa bih Vas pitao kako to sve ide redosljedom. Eo kako ja to zamisljam :
1. Pripremit mjesto za ugzoj i regulirat temperaturu, zrak, itd. Sve uvjete koji su potrebni za uspjesan uzgoj. Te napravit grow-box. E kod boxa imam jedno pitanje, ja cu otprilike napravit box kako ga ja zamisljam pa cu vam stavit sliku da vidite jeli dobro ili gdje sam pogresio. Znaci moje pitanje: Kad napravim box, trebam li samo donji dio (podlogu) prekrit pvc vrecom ili cijeli box?
2. Kad je box gotov, stavit sjeme da klije. E kad biljka pocne rast u jogurt casici, jel ju onda trebamo presadit u kalj ili dok malo naraste?
3. Poslije klijanja promatrat kako biljka raste, ima li nepozeljnih stetocina, zrak temperaturu itd. E sad dalje neznam sta slijedi pa bih vas pitao. Sto znaci vegetacija biljke? Treba li biljku zaljevat vodom, i kakvom? Gdje kupit opremu koja nam treba (neonke coolwhite, pc ventilator, adapter. Itd.)? Gdje kupit sjeme(probao sam na onom linku aliengrow, ali mi neradi outlook express, vec moram koristit freemail)? Šta su budovi i kako izgledaju? Jeli pametno zapaliti novinski papir da bi se zrak obogatio CO2 plinom? Kada biljke cvijtejau? Sta znaci THC?Gdje mgu kupit sjeme Show White, Misty,Silver Pearl biljki, s tim biljkama bih probao svoj prvi uzgoj? E pa sad ako mozete da mi odgovorite na ova pitanja bio bih vam zahvalan. Pozz.
Vutra ranking is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2008, 23:20   #2023
bongash
Δ9-tetrahydrocannabinol

bongash's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema

Quote:
Originally Posted by Travanda View Post
imam jednu biljku u ormaru koja je u 20 danu cvjetanja, i došla je do limita visine.(1 metar)
i počela se kriviti, šta da radim? lst možda?
i dali se smiju listovi donji rezat sad dok cvijeta, da dobim više svjetla?
Malo si se kasno sjetio LSTrati, nije metar mala stvar ...
U principu LSTrati možeš uvjek, naravno, bolje je u vegetaciji. Još bi spomenuo da indice puno bolje reagiraju na LST u cvjetanju za razliku od sativi koje su više drvenaste i budu 'pretvrde'.

Nego, meni se čini da tebi fali svjetla, 1m a tek 20 dan 12/12 ... osim ako je nisi držao 3 mjeseca u vegetaciji ?

Baci neku fotku ... već je vidim mršavu i izduženu, no offence.

P.S.
Osim ako nije grmalj monstrum, u tom slučaju, skidam kapu.
Skunk #1, 2X150W
Klonovi 12/12 - eksperiment
12/12 iz sjemena - eksperiment

Vutra.org pravilnik

Onda uzmem, sanjam kako sam ja rasta
da umesto saksije imam cela bašta.
Da mi čuva granje imam pas i mačka
ko mi dira granje gađaću ga s praćka.

Last edited by bongash; 04-12-2008 at 23:25.
bongash is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2008, 00:00   #2024
bongash
Δ9-tetrahydrocannabinol

bongash's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema

Quote:
Originally Posted by Vutra ranking View Post
Pozdrav! Ja sam procitao vise puta one linkove o ugzgoju i jako sam se zbunio. Pa bih Vas pitao kako to sve ide redosljedom. Eo kako ja to zamisljam :
1. Pripremit mjesto za ugzoj i regulirat temperaturu, zrak, itd. Sve uvjete koji su potrebni za uspjesan uzgoj. Te napravit grow-box. E kod boxa imam jedno pitanje, ja cu otprilike napravit box kako ga ja zamisljam pa cu vam stavit sliku da vidite jeli dobro ili gdje sam pogresio. Znaci moje pitanje: Kad napravim box, trebam li samo donji dio (podlogu) prekrit pvc vrecom ili cijeli box?
2. Kad je box gotov, stavit sjeme da klije. E kad biljka pocne rast u jogurt casici, jel ju onda trebamo presadit u kalj ili dok malo naraste?
3. Poslije klijanja promatrat kako biljka raste, ima li nepozeljnih stetocina, zrak temperaturu itd. E sad dalje neznam sta slijedi pa bih vas pitao. Sto znaci vegetacija biljke? Treba li biljku zaljevat vodom, i kakvom? Gdje kupit opremu koja nam treba (neonke coolwhite, pc ventilator, adapter. Itd.)? Gdje kupit sjeme(probao sam na onom linku aliengrow, ali mi neradi outlook express, vec moram koristit freemail)? Šta su budovi i kako izgledaju? Jeli pametno zapaliti novinski papir da bi se zrak obogatio CO2 plinom? Kada biljke cvijtejau? Sta znaci THC?Gdje mgu kupit sjeme Show White, Misty,Silver Pearl biljki, s tim biljkama bih probao svoj prvi uzgoj? E pa sad ako mozete da mi odgovorite na ova pitanja bio bih vam zahvalan. Pozz.
Zanimljivo si ovo postavio, pa bi ja prvi.

1. ne trebaš ništa zamišljati kad postoji provjerena shema kako se rade boxovi, a ima nacrta i gotovih primjera tona po netu, pogledaj, informiraj se

2. zašto bi išta prekrivao PVC vrećom ???

3. Ne znam šta je kalj, u svakom slučaju, biljku presađuješ kad malo ojača (bar dva para listova)

4. E svaka ti dala, na ovome sam se baš nasmijao ... i zar postoje 'poželjne' štetočine ? :)

Ovo ostalo je prezbijeno da bi boldao, kakva su to pitanja, 'trebam li zaljevati vodom ?', a ne nego vapnom. Nadalje, ne znaš što je vegetacija, pa to se uči u osnovnoj školi iz biologije. Još ću ti samo reći da ne pališ ništa u i kraj boxa jer ćeš kuću zapalit, a ovo ostalo možeš nači na forumu, samo upiši tražene pojmove u search ili u google.

Ne mislim ništa loše, dobro je da si pokazao interes za uzgoj, ali brate, ne znaš niti najosnovnije stvari, sjedni, načitaj se, prikupi informacije ... i budi redovit u školi, jer kako vidim, nije ti jača strana.

Sretno sa uzgojem i dobrodošao na forum.
Skunk #1, 2X150W
Klonovi 12/12 - eksperiment
12/12 iz sjemena - eksperiment

Vutra.org pravilnik

Onda uzmem, sanjam kako sam ja rasta
da umesto saksije imam cela bašta.
Da mi čuva granje imam pas i mačka
ko mi dira granje gađaću ga s praćka.

bongash is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2008, 18:31   #2025
Travanda

Registrovan: Mar 2008

nije mršava, već duplo deblja od druge, možda bacim fotke i opišem grow.
Travanda is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2008, 23:33   #2026
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema
Talking

Obrezivanje biljke..
to ne znači ,da če dat više uroda,več sa time oblikujemo biljku...ja gojim več toliko-ti izrazi-lst,scrog,super scrog ..ma kiseli kao kiseli kupus...:) Kad obrezujemo kao prvo prethodni dan dobro zalijemo biljku...ili barem 3-4 sata pred obrezivanje...obreizvanju je bolje pristupiti po luninim menama.., jer se rane tako bolje cele...To se radi na 14 dana,ne svakih 3 dana po malo...U cvetanju je bolje iskoristiti šečer iz listova(sami odu) te obrezati-naravno ako je cela u lisitovima a visoka 45/50cm. Kod nekih možda na kraju skinem nesto vise ili zadnje dane večinu...Ali potraži malo ršenje po forumu uzogja...baš su ok sastavili postove članovi..svako svoj doprinos na osnovu svojih iskustva... heroji rada :)
nadam se,da ste razumeli išta...zaduvan zapetljam ja pošteno...
Ovo je inače tema pitajte sve sto vas intersuje...Tu se javljau prijes svega novi članovi...ZATO PITAJTE I DALJE...samo,da ste punolteni!!
svakom ko smatra,da ima iskustva podelit znanje i pomoč-hvala i dobro došla pomoč
Kome se neda odgovarat....-kumim te nemoj jadnika isprepadat na prvom,drugom postu...
Svi smo bili i ostali početnici i heroji uzgoja :)
LST = lepše,sastvait,trebao / box :)

www.vutra.org/pravilnik

budimo odgovorni do sebe i ostalih, tako čemo najbolje promovisati cannabis kulturu
SLO-Era is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 00:00   #2027
neko

neko's Avatar

Registrovan: Jan 2008

Evo da se ja nadovezem na slo-erin post o LST (lepse sloziti treba box). Ne krecite u grow bez kompletno uradjenog boxa. Nemojte stavljati semenke na klijanje ako nemate sve, ama bas sve, sto je potrebno makar za vegetaciju. Nemojte probleme resavati u hodu. Kao, stavicu sad za prvo vreme stedne sijalice, a posle cu srediti rasvetu kako treba, napravicu reflektor, odvod toplog vazduha sa sijalice, kupicu Mh i sa njom sve potrebno da bi svetlela (grlo, propaljivac, prigusnicu, tajmer, kablove itd.), a onda shvatite kako te stedne daju malo svetla i vegetacije ne pocinje da tece kako treba, i eto problema. Jos ako neku stavku nemozete na kupite jos istog dana kada se problem pojavi, eto jos vise problema. I umesto da nasa draga biljcica napreduje kako treba, ona se bori za goli zivot. Samo nabrajanje svih potrebnih stvari je veliki problem, e a sad zamislite koliki moze da bude tek veliki problem sve te nabrojane stvari staviti na svoje mesto. Zato, LEPO SLOZITI TREBA box, pa tek onda potpuno spreman krenuti u avanture.

P.S. Nadam se da me razumete sta hocu da kazem. Malo sam
neko is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 15:38   #2028
griva

Registrovan: May 2005

Imam biljke koje se nalaze vec 40 pod svetlom 24
visine su u proseku 65 cm
problem je sto su pocele da pokazuje pol biljkama t.j. pojavile su se oni beli konci a na nekima jajasca
Sto po svoj prici nebi nikako smelo u rezimu svetla 24
Old 04-15-2008, 16:39   #2029
NoTrippin

NoTrippin's Avatar

Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 3

griva To ti se zove predcvjetanje i nikako nije problem,meni dođe
vrlo korisno jer odma znaš spol i rješiš se mudonja.Obično tako
izbace koju dlaku ili mudo kad ih držiš malo duže na vegetaciji al
nije pravilo
Old 04-15-2008, 23:26   #2030
Ograz

Ograz's Avatar

Registrovan: May 2007
Default Tek da se javim

Rjeshen problem sjemenja: domaja z x J1m(po mom misljenju Afgan) oplodjeno, sjeme spremno od 2 mjeseca do sad.
Ipak imao sam srece tkz AfganJ1m x AfganJ1z (jedna baba od 2 sjemena) napravio sjeme.
Dobro lupa.

A sada radim ormar da mogu ubirat saki tjeda jednu malu bebu...

Afgan z je odcvjetao i regenerira se jer je GENIJALAN, big buds chak pod clf ima...

Neda mi se na net ali pratim Vas. Pozdrav svima... Susim u pecnici hehe odoh!
Ograz is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2008, 18:17   #2031
lolchina

Talking skunk

hteo bih da pocnem da gajim skunk...jel moze neko da mi kaze uopsteno o tome...gde da nabavim semenke? koje zemljiste je potrebno? imam prostoriju pored stana velicine 2m x 1m , da li moze da posluzi za ovo? koja svetlost je neophodna? kolko cesto treba zalivati? cime treba zalivati? kako da prepoznam zensku biljku? na koje stvari posebno treba da obratim paznju? hvala puno unapred
lolchina is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 00:11   #2032
Doktor

Registrovan: Feb 2007
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
Cool

E a da ga poprskamo tecnim kokainom i onda kada rolamo da posolimo odozgo sa horsom???
Kontam da bi to bilo prejako!!!
Ja sam jednom pusio kokain sa dodatkom pojacanog THC-a sa LSD-om
Odvalilo me, a ja sam uzgajao taj THC cist 100% ali to je jako komplikovano da vam sada objasnjavam!!!!
Doktor is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 01:11   #2033
Doktor

Registrovan: Feb 2007
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
Cool

Provali ko meni kaze da stavim misomor???
Jeli i on povecava THC kao i LSD sto kazes!!!
Zamisli stavis nesto u nivcanik i ono ti poveca svotu novca u njemu!!!
Svatas li ti sta balavis???
Ja sam samo malo sarkastican!!!

Doktor is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 09:43   #2034
gargamel

gargamel's Avatar

Asteroids Champion!
Registrovan: Nov 2007
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

svjetlo:
http://forums.vutra.org/unutrasnje-u...07-svetlo.html
zemlja
http://forums.vutra.org/unutrasnje-u...ma-zemlje.html
prihrana:
http://forums.vutra.org/unutrasnje-u...na-biljki.html

sjeme nadji u paradaizu.
koristi malo http://forums.vutra.org/search.php
procitaj stiky-e.
gargamel is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 16:41   #2035
Greatboy

Greatboy's Avatar

Default Problem

Iman 7 malih biljčica koje rastu u posudici promjera 15cm! Šta da radim? Biljke su tek izrale na nekih 2 cm! Kad ću ih prisadit? i kako?

Rastu u razmaku jedna od druge 1 cm!

Last edited by Greatboy; 04-20-2008 at 16:44.
Greatboy is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 16:50   #2036
KaraJack

KaraJack's Avatar

Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 6
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema

Jedno pitanjce, šta ne tražiš malo na forumu reporte i greške i tvoja je da su ti sve jedne pokraj druge, presadi odmah da ima svaku svoj pot te dovoljne su ti mini potovi.

Primjer: mini pot (klijanja)=> 4L pot (vegi) => 12 ili 20 šta ti odabereš! (cvijetanje)
Old 04-20-2008, 16:56   #2037
Greatboy

Greatboy's Avatar

Strah me da neoštetim biljčicu jer je još mala! Mislo sam da ih pustim još da malo rastu pa da ih onda prisadim i razmišljao sam da tri biljke izčupam da ostale mogu rast?

Pogledao sam na forumu malo, ali ipak je ode tema "Pitajte sve što vas interesuje"!
Old 04-20-2008, 17:04   #2038
KaraJack

KaraJack's Avatar

Pohvalio Puta:: 6
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema

Haha, samo ti daj, ja ti kažem i kažem ti iz savijeta što prije to bolje, nikakva umijetnost :D Neznam koji show izvodiš? Kipaj ih malo po malo i jednu za drugom ništa posebno, samo si pripremi sve i sve 5 ;)
Old 04-20-2008, 17:18   #2039
gloSS_ZelenKy
mr. gljiva

gloSS_ZelenKy's Avatar

Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Aj neka netko i pročita malo po forumu, možda će stvari
biti jasnije

gloSS_ZelenKy is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 19:49   #2040
m1k4c

m1k4c's Avatar

Pusti ih jos malko slobodno, zasad ti zauzimaju malo mesta, a i jos je rano za neku selekciju, ako budes morao da odbacis 2-3 biljke, bolje je da sacekas i vidis koje ce biti najzdravije. Druga stvar je - mala posuda ce pomoci korenom sistemu da se razgrana i popuni celu posudu, onda je samo lepo nakvasis, prevrnes i pomalo tapkas sa strane i izaci ce ceo sadrzaj u jednom komadu umesto da ti se raspada pa da se presadjivanje pretvori u rescue mission. Tri - cetiri nedelje mozes da cekas (otkad su proklijale), tada ce vec biti lakse odluciti.
m1k4c is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules