Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Unutrašnje Uzgajanje

Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 03-19-2008, 12:05   #41
Gonzo

Gonzo's Avatar

Registrovan: Dec 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Koliko hoćeš, možeš odmah na cvjetanje, a možeš ih vegetirati još neograničeno, ovisi kolika želiš da ti bude biljka na kraju cvjetanja. Računaj da će ti na kraju cvjetanja biti oko 2 i pol puta veća nego na kraju vegetacije, pa ovisi koliki ti je prostor i koliko joj možeš dopustiti ( tu još uračunaj i udaljenost od lampe), a logično je da veća bilka daje veći urod. Moje su bile 50cm kad su krenule na 12/12, sad imaju oko 1.3 m, s tim da sam im savijao vrhove, inače bi ih spalila lampa
Gonzo is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2008, 13:08   #42
griva

Registrovan: May 2005

Vrlo bitno pitanje
Posto ovde pise http://forums.vutra.org/unutrasnje-u...pocetnike.html da poraste 2X
a ti si napisao 2 i pol puta zbog planiranja mislio sam da ih pustim do 1m u vegetativnoj fazi i 1 metar cvetajucoj fazi sto bi za ovaj box bilo ok ali vec 2,5 metara biljka je previsoka to vec menja mnogo toga
Old 03-19-2008, 13:39   #43
pavel

Registrovan: Jan 2008
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

po toj logici bi mi narasle jos 20cm (sada 20cm) u fazi cvijetanja?
pavel is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2008, 14:00   #44
Gonzo

Gonzo's Avatar

Registrovan: Dec 2007

Ovisi i koja je sorta, sative idu u visinu, pogledaj malo po netu. A čitao sam i da je nekima u cvjetanju porasla 3 puta, ali obično je bliže prema duplo, velim ovisi kako koja sorta i kakvi su uvjeti. Ja imam widow i narasla je malo više nego duplo. Uglavnom, računajte da imate teglu od npr 30cm visine, lampa nije u razini sa stropom nego visi malo niže (kod mene 30cm), i još računaj na oko 50cm udaljenosti lampe od vrhova. Znači ako imaš 2m visine, kad odbiješ sve ovo ostane ti ni 1m visine za biljku. Ali zato joj napraviš jedan lagani LST, tj saviješ biljku pod pravim kutem i tako svežeš. Osim šta ćeš visoku biljku moći ugurati u manji prostor, bolje će se razvijati, jer će srednji i donji dio imati više svjetla, a vrh će se sam okrenuti prema gore i nastaviti rasti. Ali to je već druga tema...
Gonzo is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2008, 19:12   #45
Doktor

Registrovan: Feb 2007
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
Cool

Kako mislis da ti svetlo dodje do donjih grana kada ti biljka bude 1.5m?
Covece vezes joj vrh i savijas na dole ako rasta mnogo u vis a samim tim dajes sansu donjim granama da stignu visinu vrha i samim tim dobiju vise svetla!
Vise svetla veci prinos i masniji hedovi!
Znaci praktikuj LTS jer sa visinom ne dobijas puno toga sem duge vagetacije! A i ne rastu sve toliko puno!
Indike oko 40% budu vislje u odnosu na vegetaciju a sative idu do 100%!
Ali kazem ti mani se visine savijaj je u pocetku i napravi sto vise grana u istoj visini kako bi bile jednako udaljene od svetla!

Pozz!
Doktor is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules