Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Unutrašnje Uzgajanje

Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 08-16-2006, 17:45   #1
Growimir

Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default H2O2

era kaze:
Koren biljki treba kisik.Zato probamo i raditi sto zracniju zemlju...
Sto se tice vodikovog peroksida-H2O2

Koristi se 3%-medicnski kojega mozeze kupiti u svim apotekama i opste nije skup.Sluzi za ispiranje,dezinfekciju...
Napisacemo topic posebno o H2O2 ali u glavnom nastaje kemijska reakcija gde se sproscaju molekule kisika koje se vezu na koren!!! Sa tim koren dobiva neophodan kisik,tako mozemo zastiti biljku od prevelike vlage-vode,dezinficirat cemo i zemlju-sto je dobro i protiv razvijanja plesni.....,i kod ispiranja u zadnjoj fazi takodje ja osobno stavljam...
Napisat cemo obsirniji topic
NA 1l VODE IDE OKO 3-4ml H2O2

Nevidim topic pa da malo ubrzam posto sam ga nabavio ,apotekarka kaze da je to to ali nevjerujem joj :) na bocici pise SOL. HIDROGENI 3% koliko cesto ga treba koristiti i jeli uopce to to?
Growimir is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2006, 21:02   #2
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema

to je to :)
koristis od 2-4ml na litar vode.Možes ga koristiti prilikom zalivanja vodom,ispiranja biljke... jedino ga ne mesam sa gnojivima..

a ovih nekoliko dana cu posvetiti vise vodicu za uzgoj a manje na vase odogovore i bit ce polako nesto.Čak sam resijo puzu od duvanja da pravim
Ako Cro istanbura Italijane u nogometu-onda cu veceras poceti :D

www.vutra.org/pravilnik

budimo odgovorni do sebe i ostalih, tako čemo najbolje promovisati cannabis kulturu
SLO-Era is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2006, 10:05   #3
5AR

5AR's Avatar

Registrovan: Jun 2006

a u kojoj fazi zaljevate s tim? :?:
5AR is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2006, 20:59   #4
Growimir

Default Prava stvar

Preporucujem vam da ovo koristite.Nisam mogao vjerovati frend mi ima jednu biljku koja je bila zasadena u obicnoj kupovnoj zemlji bez drenaze,stiropora i ostalih preparata stalno se mucila nismo znali sto joj je .Otkad sam je zalio s ovim preporodila se u dva dana cvijetovi su se duplirali i sad blista ona i on :)
Growimir is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2006, 09:36   #5
5AR

5AR's Avatar

znači može i u fazi cvjetanja.ode ja u apoteku :banana_jahach:
5AR is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2006, 20:38   #6
Vanzemaljac

Vanzemaljac's Avatar

Registrovan: Jan 2006

Juče sam i ja probao na svoje dve biljke,čini se da im stvarno prija :)
Vanzemaljac is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2006, 17:11   #7
doomer

doomer's Avatar

Registrovan: Sep 2005

Poceo sam im davat H2O2, zanima me dali im to treba davat svaki put kad ih zaljevam ili kako cesto ?
Old 08-27-2006, 13:21   #8
doomer

doomer's Avatar

Registrovan: Sep 2005

Zar nitko nezna ?
Old 08-27-2006, 17:28   #9
gens

gens's Avatar

Da, i ja čekam odgovor... baš sam jučer nabavio bočicu od 20ml.

Danas planiram prvi puta tako zaliti... a onda čekam savjet.

Kako je kod ostalih? Da li ste svi primjetili neke razlike tako brzo kao GrowNoob?
Old 08-27-2006, 21:22   #10
grucho

grucho's Avatar

Registrovan: Apr 2005
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Evo kako ja radim:
Zalivam biljke svaki drugi dan (ovo je malo promenljivo posto ako primetim da treba chesce onda svaki dan a ako je zemlja dovoljno vlazna onda redje),Mesam 0,5 ml h2o2 od 35% na 1 litar vode-ukoliko mesam h2o2 od 3% onda 4-5 ml na 1 l vode,sa ovim zalijem biljku jedan dan a kroz 2 dana u vodu dodam samo gnojivo.Znachi jednom h2o2 jednom gnojivo.Chak i kod klijanja koristim ovaj rastvor sa peroxydom.H2O2 dodatno obezbedjuje kiseonik korenu biljke posto ako koren nema dovoljno kiseonika (najchesce zbog preteranog zalivanja ili TVRDE zemlje)pojavice se problemi kao sto su fungus,truljenje korena...smrt biljke :( Koristim H2O2 od klijanja do pred berbu kada 2 nedelje zalivam samo vodom ...
Ukoliko imate dobru zemlju koja dobro propusta kako vodu tako i vazduh ,nema potrebe za h2o2 mada ne moze da skodi ali ukoliko preterujete sa zalivanjem ili imate zemlju loseg kvaliteta koja se brzo stvrdne onda vam preporuchujem h2o2 i strogo se pridrzavajte prepisane doze posto previse moze da sprzi koren.Vodonik peroxyd od 3% nije opasan za kozu ruku ali ako koristite neki jachi ,6-12-35% pazite na ruke! :wink:
Old 08-27-2006, 21:56   #11
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

nisu svi zagovornici ali ja stavrno nisam imao problema sa njegovom upotrebom a mnogo koristi.
Nema sta škoditi uz zdravu upotrebu

www.vutra.org/pravilnik

budimo odgovorni do sebe i ostalih, tako čemo najbolje promovisati cannabis kulturu
Old 08-29-2006, 12:22   #12
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema

Eh, upravo to htjedoh reci... Vidim da "buja" biljka od tog, ali meni je to hidrogen (ili se varam?...)mislim te sve hemijske cestice cemo MI u pluca udisati... :( Zbog toga (ima i ostalih slicnih razloga) se 2-3 nedelje prije "skidanja" ispira cistom vodom.....
Ali opet...mislim ako je sebi gajim, nema potrebe za zurbom... Dobro rece Era "uz zdravu upotrebu" :)

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 13:58   #13
grucho

grucho's Avatar

Hidrogen nece niko udisati ,bar ne ako zaliva biljku rastvorom koji je vec opisan a ne na neki drugi nachin!?Vodonik-peroxyd,hidrogen,h2o2 ili kako god se vec naziva,ima jedan atom kiseonika vise od obichne vode i kada ga umesamo u vodu i sa tim zalijemo biljku taj atom kiseonika se oslobadja i ostaje u zemlji i na korenu biljke tako pomazuci "disanje korena",ovim se direktno ne ubrzava rast biljke niti se na neki drugi nachin remeti razvoj ,jedino se sprechava "gusenje korena" koje je posledica preterane vlaznosti zemljista ili losa zemlja koja ne propusta vazduh.Nije ovo ni komplikovano niti ima tu nekog velikog filozofiranja,jednostavno ako imate dobru zemlju i iskustvo dovoljno da ne preterujete sa zalivanjem nema potrebe da koristite h2o2 ,a ukoliko niste sigurni ili zelite chisto preventivno da ga koristite,nema nikakve opasnosti ,naravno ukoliko ga koristite pravilno!
Old 08-29-2006, 16:31   #14
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Ok, nisam hemicar nikakav da sad pricam o tim zajebancijama, ali samo koliko (pitaj Boga...) smo ispusili vuve koja je prskana ko zna cime sve...

Old 08-29-2006, 17:25   #15
SLO-Era

SLO-Era's Avatar

i ako bi popili tu vodu ništa vam se nebi desilo.Valjda :oops: PROBATI NE TREBA!!!
naime taj 3% H2O2 se koristi u medicini i za ispiranje grla/razblažen,čiščenje rana..

www.vutra.org/pravilnik

Old 08-31-2006, 21:01   #16
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

hehehhe ok koristiti ga u malim kolicinama, vjerovatno nema nikakvog loseg ucinka po nasa pluca...ali govorim opcenito, mislim koliko se prskaju inace biljke koje kakvim sranjima....

Old 03-28-2007, 01:28   #17
Eddie

Registrovan: Dec 2006

Hidrogen sluzi za dezinfekciju vode i sprecavanje razvoja mikroorganizama u zemljistu koji menjaju njegova svojstva i stetno uticu na koren.

H2O2 se moze naci u koncentraciji 3,6, 12 i 30%. Preporucuje se 30% zato sto nema u sebi aditive koji ga drze stabilnim i sprecavaju da se razgradi na kiseonik i vodu. Takav koncentrovani rastvor se dodaje u kolicini od 0.3 do 0.6 mililitara na litru vode. Znaci deset puta slabiji 3% rastvor bi isao u kolicini 3-6 mililitara.

Kupite spric sa bazdarenim oznakama da bi mogli precizno odrediti kolicinu. Posle uzimanja odredjene kolicine napunite spric do kraja sa destilovanom vodom pa tek onda pomesajte sa vodom za zalivanje. Pazite da vam ne pada na ruke ili druge delove tela jer je vrlo agresivan u toj koncentraciji.

Inace u propisanoj dozi nikakvih stetnih efekata nema i u tome je njegova prednost za razliku od drugih hemijskih dezifekcionih sredstava.

Da dodam jos nesto sto ce biti zanimljivo korisnicima Opera browsera. Widget dodatak za preracunavanje mera - konverziju iz bilo cega u bilo sta (oz, tablespoon, galons pints i ostale cudne mere koje se mogu naci u uputstvima na netu)
http://widgets.opera.com/widget/5171/download/

Last edited by Eddie : 03-28-2007 at 01:35.
Eddie is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2007, 03:24   #18
grucho

grucho's Avatar

Tema je malo stara ali vrlo korisna i stoga bih posle ovog predhodnog posta od strane Eddie-a hteo jos jednom da naglasim da razlog zbog kojeg koristimo h2o2 NIJE dezinfekcija vec obezbedjivanje kiseonika korenu ! Kolichina h2o2 koju stavljamo u vodu je mala za tako nesto i vec je i Era napisao da se takva voda mozda chak moze i piti ...NIKAKO NEMOJTE POKUSAVAT PITI !!!...ovo samo tako kazemo da bi naznachili koliko taj rastvor nije stetan.
Znachi koristimo radi sprechavanja problema koji mogu nastati kod preobilnog zalivanja i gusenja korena !!!
Old 03-30-2007, 04:30   #19
Eddie

Registrovan: Dec 2006

Siguran sam da je kolicina mala da bi se koren nadisao a dovoljna za ubijanje stetnih mikroorganizama ali ne bih voleo da se ovo pretvori u polemiku.
Ono sto je jasno je da biljkama prija i to u koncentraciji oko koje smo se svi slozili i nema potrebe da nagadjamo kakvi se procesi odvijaju u zemlji.
Eddie is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2008, 11:51   #20
Bahamut

Registrovan: Feb 2008
Pohvalio Puta:: 1

Quote:
Originally Posted by Bezze_Sa View Post
hehehhe ok koristiti ga u malim kolicinama, vjerovatno nema nikakvog loseg ucinka po nasa pluca...ali govorim opcenito, mislim koliko se prskaju inace biljke koje kakvim sranjima....
Vjerovatno jedan od razloga zbog chega sadish biljku, da znash shta duvash
Bahamut is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules