| Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje. |
03-02-2008, 21:52
|
|
|
daje banove sakom i kapom
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Eto kolega ti dobro kaže u mojem slučaju ja koristim composanu za mlade biljke kroz cijeli grow tako zpočnem u njoj kad selim selim opet u nju i onda je to to samo počneš gnojiti sa bloomerom i boosterom jer ionako sve te firme kažu da se gnoji i sa vege gnojivom naravno u malim dozama i u cvjetanju tako da ... eto sve ti je pojašnjeno do kraja
moj izbor je composana za mlade biljjke jer ima perlita i finog pjeska ili agrosila i jako je lagano zagnojena tako da se to brzo i potroši pogotovo ako su biljke veće :D
a kasnije dodje i s vremenom filing za pognojit i sa čim :D uživaj i samo napred
EDIT : jer nemoj mislit da usred cvjetanja nemože usfaliti N -dušika ili nešto od mikroelemenata koji se nalaze i u nutrientima za vegetaciju
Last edited by Stoner; 03-02-2008 at 21:54.
|
|
|
03-03-2008, 21:20
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Stoner
EDIT : jer nemoj mislit da usred cvjetanja nemože usfaliti N -dušika ili nešto od mikroelemenata koji se nalaze i u nutrientima za vegetaciju
|
E. Svasta ja mislim. Ova substralova je jako slicna, sa lava-granulatom (perlit) i dodao sam oko 25% nekog domaceg kvalitetnog treseta ph 6,5 dok je substral 6.8ph. i oko 10% stiropora sa drenazom od keramickih plocica izlomljenih na komade u sloju od 2cm u saksijama od oko 10l +/-1l.
So Far, So Good.
A Zalivanje. Jer obavezno svaki dan, po malo, recimo 2,5l vode na 8 saksija.?
|
03-03-2008, 22:25
|
|
Registrovan: Feb 2007
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Zalivaj 3 puta nedeljno!
Kada pocnes da prehranjujes na te tvoje saksije ide oko 2L vode, znaci 1/2 doze za prehranjivanje po litri! Tj na te dve litre ide ti mera kao za jednu celu dozu! Kapish??
Znaci tako sa prehranom sipas u utorak . i u petak a onda u nedelju cista voda!
PA opet u utorak i cetvrtak sa prehranom pa u nedelju cista voda! Uvek po 2 litre!
Tj mozda i treba manje od 2L ili vise!
To odredjujes tako sto sipas vode polako u te saksije od 10L dok ne procuri dole i to ti je doza! Tako znas koliko da sipas svaki put! Jer nevalja da curi dole iz saksije!
|
|
|
04-14-2008, 08:59
|
|
Registrovan: Sep 2007
|
E al pitam ja vas koliko da gnojim...?
Recimo na gnojivu piše 50ml na 10l, ja pripremim mješavinu od 10l i onda samo tom mješavnom zalijem biljku dok mi se ne počne cijedit iz tegle. Koliko puta tjedno?
|
|
|
04-15-2008, 00:42
|
|
Registrovan: Feb 2007
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Vidi kralju ovako!
Prvo treba da izmeris koliko ti tegla prima vode zapreminski!!!
Znaci uzmi litru vide i obelezi crtice recimo na svako decilitar!!!
Onda polako zalivas!!
Malo naspes pa sacekas minut dva pa ovet i tako sve dok ti ne procuri dole!!!
Kada procuri pogledaj koliko si potrosio vode!
Ako si sipao ceo litar to ti je doza sa kojom zalivas u buduce biljku u toj tegli bilo sa cistom bilo sa vodom u kojoj je prehrana!
Ako ti je na 10L 50mL onda ti je na 1L 5ml
Ali zlatno je pravilo da zalivas sa pola doze sto znaci po litru 2.5ml prehrane!!!!
Znaci mozes recimo zalivati 3 puta nedeljno stim da u dva zalivanja dodas pola doze prehrane a onda treci put cista voda!!!
Ja tako radim i nemam problema!
Ako ti biljka pokaze neka znake postaj pa cemo ti reci dali si preterao mada mislim da sa ovakvim tretmanom neces imati problema!!!
Jos jedna bitna stvar ti je ta da kada presadjujes onda ti netreba prehranjivanje oko 20-25 dana!!!
Zato pazi sta radis!! Dok presadjujes u vegetaciji gotovo da i netreba prehrana ali u cvetanju posle tih 20-25 dana obavezno pici ovako i to naravno neku prehranu sa vise P i K!!
Sada sam ti ja malo nasr'o ovde sve sto vec ima negde na forumu ali nije me dugo bilo pa reko da tebi pomognem!!!
Pozz i srecno!!
|
|
|
04-25-2008, 11:48
|
|
Registrovan: Mar 2008
|
i meni bi trebalo neko pk gnojivo u zgu....da ne naručujem s neta....
na forumu ima puno toga o prehrani, svi bacaju neke omjere, imena gnojiva, a nitko gdje to ima za kupit.
daj recite gdje ima za kupit u zagrebu pk?
i trebao bi mi super vit ili neki drugi dodatak, jel mi biljci fali magnezija, a životinjska govna ne mogu baš nabavit.
|
|
|
04-28-2008, 20:33
|
|
Registrovan: Aug 2007
|
evo sad i mene pametne... ovako, napikala sam nekoliko sjemenki, preciznije 4, počele su rasti, 2 su oko 10 cm, a 2 malo manje (kasnije sam ih posadila), sve je o.k., lijepo napreduju, međutoa, počele su malo žutjeti, znači, treba im gnojiva. čitala sam par uputa i negdje sam našla da trebam nabaviti gnojivo sa slijedećim postotcima: N/P/K 25%/10%/21%. pretražila sam 10 cvjećarni i biljnih apoteka i ne mogu nigdje naći ništa takvo... da li je možda ispravan postotak 2,5%, a ne 25%? koje god gnojivo sam zavatila, sva imaju manje postotke, je li to možda greška? pomagajte da ne propadnu my babies!!!
thx!
|
|
|
04-29-2008, 11:40
|
|
|
pred ban
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 12 Puta u 11 Tema
|
pa cisto sumnjam da im treba prihrana ako imaju tek 10 cm . . .
pitanje je u kakvu zemlju si ti to "piknula" ? ? ako je soilessmix onda im treba , ali ne
vjerujem .
ne moras imati takvo gnojivo, samo da je za vegetaciju i da ima veci omjer N i K od P :)
ali na situ imas mnogo gnojiva koje pojedinci koriste i koje hvale ... mislim da je tu u
pitanju npr Plantela i slicno
|
|
|
04-29-2008, 12:51
|
|
|
Evo ja sam u fazi vegetacije koristio Plantellu List, a sada za cvetanje koristim Plantellu Cvet. Evo ovde moj dnevnik uzgoja pa pogledaj kako napreduju.
http://forums.vutra.org/dnevnik-uzgo...ji-grow-4.html
Meni se cini da su skroz OK.
Pozdrav.
|
|
|
07-25-2008, 20:24
|
|
Registrovan: Jun 2005
|
Kritike su dobrodosle jer ko radi taj i gresi.Iritiralo me to sto sve i svasta trpaju u zemlju a isti ti ljudi pocetnika koji je pitao kako da pojaca biljku jer ima slab rad uz pomoc hemije ispljuju.A ne shvataju da su isti. Mislim da je neko to trebao da im kaze.
Ne ebe nas nacin nego to sto nas ljudi ne razumeju kad pricamo :-)
|
07-25-2008, 20:40
|
|
|
Prs Lee
Tournaments Won: 1
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 4
Pohvaljen 6 Puta u 6 Tema
|
...pišemo
glas bi bio djelotvorniji 
|
|
|
08-09-2008, 02:51
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Kupio sam teguće gnojivo "vita" sa 6-7-8. Jeli to koristivo?
|
|
|
08-09-2008, 10:48
|
|
Pohvalio Puta:: 1
|
da za cvjetanje je korisno.
|
|
|
09-24-2008, 20:02
|
|
Registrovan: Sep 2008
|
Pozdrav ekipa,
vidim da se neki dosta razumiju u gnojenje... Zanima me kako se gnoji(kako često, količina) biljka koja se uzgaja hidroponski, te mjesta gdje se dotični supstrati mogu kupiti ?
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules