| Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje. |
01-17-2007, 00:10
|
|
Registrovan: Sep 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Nemam vise savjeta za prihranu, takodjer imam biobizz asortiman i mislim da prehrana preko lisca nije dobra u 12/12.
Quote:
doomer
Kako onda mozes da pricas o hemiji ako ne znas razliku izmedju organske i neorganske smese.
|
Ako u spricalici koristis 100% organske tvari onda mozda i nije problem ako se kasnije dobro ispere! ja sam ti govorio o prskanju s kemijskim gnojivima ! OK na biobizzu pise 100% organic, ali pitanje je kakav bi okus ostavio na budu da ga spricas s tim....
i btw ne pricam o "hemiji" nego o biologiji rasprava je: folijalna prehrana vs korjenska prehrana.
|
01-17-2007, 01:25
|
|
Registrovan: Dec 2006
|
Sta komplikujete lepo na ambalazi pise koliko treba da prodje vremena izmedju prskanja i berbe uostalom ne valja ni zemlju djubriti pre berbe a nema ni koristi. Te hemikalije nisu otrovi ali nisu predvidjene da se unose u ljudski organizam u izvornom obliku.
I nema neke velike razlike izmedju prirodnog i vestackog djubriva ako je kvalitetno (mislim na sadrzaj nezeljenih materija, radioaktivnost itd.)
|
|
|
01-17-2007, 17:27
|
|
|
buntovnik bez razloga ;)
Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Ja nemam pojma ,Pitajte Balcan_smoke ...
Last edited by neznalica : 06-30-2008 at 04:38.
|
|
|
02-05-2007, 03:34
|
|
Registrovan: Jan 2006
|
pocetak prihrane
Zanima me kada treba krenuti sa prihranom biljke, rkako u veg tako i u cvet fazi?
Nasho sam samo ovo:
Quote:
|
Ako biljke rastu u većim posudama, nije ih potrebno prihranjivati 30 do 45 dana, no kasnije će im prihranjivanje biti potrebno. Za manje posude a pri normalnom intenzitetu svijetlosti može se početi prihranjivati biljke s polovicom propisane doze od 3 ili 4 tjedna uzgoja.
|
Last edited by hsrt : 02-05-2007 at 03:45.
|
|
|
02-05-2007, 04:18
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Quote:
|
Ako biljke rastu u većim posudama, nije ih potrebno prihranjivati 30 do 45 dana
|
Da ako ih stavis u posudu od 10-15 litra.
Quote:
|
Za manje posude a pri normalnom intenzitetu svijetlosti može se početi prihranjivati biljke s polovicom propisane doze od 3 ili 4 tjedna uzgoja.
|
Zavisi... Kakvog je kvaliteta zemlja i kolika je tacno posuda. Moze se poceti za 10 dana ali mozda i 20...
Proceni sam... Ili napisi kolika je posuda i kakvu zemlju koristis pa ces dobiti odgovore na forumu... a ti nadji prosek izmedju odgovora i uporedi sa procenom i onda ces imati odgovor... lol al sam zakomplikovao... 
|
|
|
02-19-2007, 18:57
|
|
|
pred ban
|
koliko znam ovdje na forumu nema puno clanova (ako ih uopce i ima) koji prakticiraju hidroponic, ako ti je tako napeto pocet bas s time podi na koji strani forum i raspitaj se pa podjeli znanje s nama ovdje
|
|
|
03-28-2007, 20:59
|
|
Registrovan: Jan 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
jedno pitanje u vezi hrane,trenutno su u 11. danu cvjetanja,dok su bile u veg fazi hranio sam ih sa 7-4-8 ,dakle slaba hrana jer sam pomalo skeptičan u vezi s bilo kojom hranom,nastavio sam ih s tim istim hranit ali zanima me jel bi triba pojačat dozu budući da im je sad potrebniji kalij kojeg ova hrana nema baš puno?
|
03-28-2007, 23:50
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Doktor
Evo ovako! Znaci pravim sobu za uzgajanje pa istom principu kao
sto je to radio lik iz dokumentarca -I GROW CHORONIC-!
Znaci ko nije gledao Dzaba cita jer neznam kako da objasnim!
To nije 100% hydro sistem vec tajmirane pumpice koje 3 puta
dnevno po pola sata recimo zalivaju GRODAN blokove tj kocke u kojima
je i zakorenjena biljka! Kasnije je prebacujem u SERAMIS
(Valjda znate sta je!?) a to je samo zbog korena i zbog kiseonika
koji je potreban korenu!
Znaci pitanje je kakva mi prehrana treba u takav sistem za zalivanje?
Ako je to specijalno djubrivo, OK preporucite mi neko za fazu vegetacije
i meko za fazu cvetanja! Tj. dajte mi neku web stranicu sa koje mogu
to sto mi preporucite da porucim!
I molim vas da ako znate kako da mi pomognete poruku ostavite u
-privatne poruke- Hvala svima koji me razuneju i zele mi pomoci!
|
E moj doktore. :-)
U mome selu bi rekli ... Jebo' bi a da mu ne uđe ...
Don't get me wrong, ali nije dovoljno pogledati filmić da bi to odradio u praksi. Ako sam dobro shvatio nikad nisi radio hydro ?
Kakav si sa uzgojem u zemlji ? Jel' ti ovo prvi pokušaj uopće ili ... ?
|
|
|
07-05-2007, 15:53
|
|
Registrovan: Jun 2007
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
jel uopce dobro imati sustav stalne prehrane jel korijen treba imati odmora i treba kisik da dise, neki kazu da je dobro stalno hraniti biljke...ali moj lega je sadio i imao je sustav stalne prehrane ali biljke mu nsu bas dobro izgledale..korijen se previse umorio i rijetko kada je dolazio do zraka...sad je to rijesio tajmerom koji je programiran da hrani biljke 3 puta na dan po 15 min, sustavom hidroponizacije...tako da mislim da je to puno bolja solucija nego sustav stalne prehrane.
|
07-21-2007, 11:45
|
|
|
Administrator
Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema
|
OVA TEMA JE BILA OTVORENA KAKO BI VAM POMOGLA OKO HRANJENJA -NAŽALOST IMA SVAKAKIH GLUPOSTI ALI O PREHRANI MALO.
Večina preprata za prehranu koja možet enači u vasim trgovinma su mineralnog porekla, nažalost je organskih,bio gnojiva vrlo malo moguče kupiti u prostoj prodaji na području bivse Yu.
Svakako je moguče naručiti kvalitetna prirodna gnojiva sa kojim čete odraditi dobar urod+ ukus kojeg nemože nadmasiti nijedno mineralno...
Jedna takvih companija je i Plagron...naravno ima tu i drugih proizvodjača koji spadaju u vrh kvalitete.Jeste tesko odvojit novaqc za sve ali ako kupite jedan komplet gnojiva-taj vam može poslužiti za par godina sadjenja!!!!!!
Kasnije kad steknete iskustva uzgoja i nesto osnovnog znanja o prehrani biljaka,metabolizmu,.. možete i sami probati napraviti prirodno djubrivo....
evo nekoliko primera čime osobno ponekad zamenim :
dušik- koji je potreban za rast biljke :KRV
fosfor -za razvoj korena,cvetni nastavak,cvetanje: bat guano ili fosfati
kalij- ugljevje-pepeo
kalcij-dolomit
železo-krv, životinjski izmet
magnezij-krv,životinjski izmet
mikro elementi(Mn,Cu,Bo,...)- morske alge
amino kiseline- krv
proteine-krv
vitamine-morske alge
hormone-morske alge
enzimi-morske alge
huminska kiselina- morske alge
dizanje PH kalicj,pepeo,..
spustanje PH sok limuna,sulfati
za sve one kojima je lakse i jednostavnije može super poslužiti pake poput ovog koji sadrži:
paketi su radjeni po željama odnosono odabiru sadnje-bio,kokos...
ja ču navesti bio paket
1l alga grow-vege faza
1l alga bloom-cvetanje
250ml green sensation-dodatak za veči kompaktniji urod
100ml plagron roots- razvoj korena
100ml phyt-amin- za metabolizam
planer uzgoja-hranjenja
Plagronova reklamna majica
znači tu imate sve sto vam treba od početka do kraja.Cena je oko 50eura ali to če vam trajati nekoliko sezona.Svakako možete to upotrebljivati i za prihranu povrča,ruža...
Ja sam naveo Plagron jer je on nas sponzor a spada u sami prirodne prehrane za nase biljke

|
|
|
08-19-2007, 13:06
|
|
|
Administrator
|
Pa sto bih stavljao PK kad imas clonex-možeš onda radije njega malo staviti...Nikakvo hranjenje nije potrebno-dapače bas tako spržite najvise clonova
|
|
|
08-19-2007, 14:08
|
|
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
sad sam uzeo u apoteci neke kao granule za hranit biljke...stvar je strasno jaka pise da na 10l zemlje ide 1 granula na svakih 100 dana, stavio sam 2 na 15 litara i stvarno nema sta biljka mi je pocela jako lijepo napredovati...dali da koristim bolje takvo gnojivo u krutom obliku ili bolje u tekucem ??
sto bi bilo bolje za biljku u ranijem stadiju razvoja ?
hvala
|
08-19-2007, 14:55
|
|
|
Administrator
|
pa onda stavi u kamenu vunu.Gledaj da je vlažna ali ne bas ono skroz previse.Bilo bi najbolje kad bi otkucao ceo postupak ....jao kuckanje :(
Večer pre samog postupka dobro zalij biljke-važno
pripremi alat i dezinfikuj-sto tanji/ostriji nož to bolje:skalpel ili olfa nož (dezinficiran) če extra odraditi
destilirana voda
hormonski prašak
kad budes pravijo zarez na kamenoj vuni-jedan rez oko 1cm drugi par mm zbog boljeg oprijema.Kamena vuna je dobra jer je zračna,koren može slobodno kud mu volja i daje dobar oprijem za kamenu vunu
gledaj ,da je temp oko 22-25˙C i vlaznost.Možeš jednom dnevno pustiti CO2 (pecilni prasak-kis)
Kako bi ubrzo okorenjivanje listove klona prireži a nove poganjke odreži
Dobar klon je od minimum 10-15cm nadalje.
ajde sretno pa pitaj ako sta nije jasno
|
|
|
09-08-2007, 03:07
|
|
|
Ero samo pitanje vezano za prvi post o prihrani ..... da li se ovim redosledom koji si naveo gnoji biljka.... i ako moze (ne nadjoh nigde na forumu) orjentaciono koliko dugo traju faze gnojenja za INdoor
Last edited by Shomy_KGB : 09-08-2007 at 03:13.
|
|
|
09-13-2007, 14:08
|
|
|
Administrator
|
Doktor@ da tu rupicu sam mislijo,važno je da se stablo i koren oprijemaju jer če se koren tako brže i bolje razrasti
shomy@ kao sto doktor:) reče, zavisi od potrebe biljke i faze njenog rasta.
|
|
|
09-14-2007, 02:56
|
|
Registrovan: Nov 2005
|
Verovatno je malo kasno za savet outdoor growerima za ovu sezonu (sem, možda, Primorcima koji rade neke kasnije sative), ali za indoor će sigurno pomoći. Naime, na tržištu Srbije se prodaju djubriva izraelske fime Haifa. Ne znam koliko dugo, ali ja sam otkrio tek ovoga leta. Pretpostavljam da se mogu naći u svim ex-Yu državama (ispravite me ako grešim) Ova firma je prvenstveno specijalizovana za djubriva sa visokim postotkom kalijuma i mikrolelemenata, pri čemu koriste određena azotna/dušikova jedinjenja koja ne izazivaju vezivanje hlora i natrijuma što je vrlo bitno u procesu sazrevanja plodova. Za nas je to jako bitno jer hedovi onda ne poprimaju onaj "travasti" biljni ukus (ipak se ne mogu neke stvari do kraja ispraviti "curingom", zar ne?).
E, sada, na terenu iz iskustva vam mogu reći da to znači BOOM za povećanje roda.
Moj dobar drug je ove godine radio "indoor to outdoor" varijantu sa Ultra Skunk i jednom domaćicom koja vuče korene iz Durban Poison. Iz određenih razloga nije mogao da ih zaliva celih mesec dana tokom jula meseca (kad su bile najveće vreline, kod nas, u Nišu, u tom periodu 9 dana preko 40C, jednom čak 45C). Neke biljke su uginule, ali po jedna od ove 2 je nekako preživela (uz jedva 10% preostalih listova, možda i manje). Trebalo ih je početkom avgusta povratiti nazad. Prvih 10 dana je išlo samo zalivanje vodom, a onda je uključeno Haifa djubrivo 15:15:30 sa dodatkom Mg i Ca. Rezultati posle mesec dana su više nego dobri (nadam se da ću uskoro dobiti fotke): hedovi su jako dobro razvijeni i primećuje se intenzivna proizvodnja smole. Ne može se očekivati neki značajan prinos, ali je jačina početkom septembra već bila sasvim O.K. kod ove Durban domaje.
Drugo đubrivo koje sam pre par dana kupio je 12,5:0:43. To je više iz razloga što imam sortu smokava koje dozrevaju svoj treći rod u oktobru i zbog palmi, juka i agava u vrtu kojima je ovde potreban kalijum da bi preživele ponekada oštre zime (oko -13-15C), mada se nadam da ni ova neće biti takva. Verujem da bi takvo djubrivo uradilo žešći Boost za hedove. To ćemo videti ove zime u indooru.
Za Haifa Chem link
http://www.haifachem.co.il/template/....asp?maincat=3
|
09-14-2007, 03:33
|
|
Registrovan: Aug 2007
|
Mozes li navesti gde se mogu naci ta djubriva u Srbiji.
Hvala
|
|
|
09-14-2007, 08:22
|
|
|
Administrator
|
Ako ste iz Bg ima kod Zelenog venca-pijaca od Semenarne trgovina,ako nista imas tamo
Unichem-Plantela proizvode sa kojima možeš odradit solidan uzgoj.
U biti uvek gledajte najvise elemente koji su u gnojivima, ne firme!
|
|
|
12-09-2007, 20:27
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
Moram vam rec da se osjecam malo glupo dok ovo sve citam, dok sam imao prvu biljku blago receno nisam imao pojma o uzgoju, a posebno o prihrani, tako da sam biljku sopo s tri vrste gnojiva: kruto, tekuce s kojim sam zalijevo (cistom vodom ni nisam zalijevo) i prsko sam gnojivo po listovima i izrasla je odlicna biljka, svi koji su probali rekli su da je predobro.
|
|
|
12-09-2007, 21:07
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
postoji koje gnojivo za proizvodnju trichoma,da povecava njihov broj,meni nije toliko vazna velicina buda,vise kvaliteta,da je masno i jako
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|