Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Unutrašnje Uzgajanje

Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 06-05-2006, 06:51   #1
Weed-bong

Weed-bong's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default Djubrenje u fazi cvetanja

Jel ima neko da podeli sa nama licno iskustvo u djubrenju biljke u fazi cvetanja kako,koliko,kolko cesto itd.Malo detaljnije objasnjenje ako moze.
hvala
Old 06-05-2006, 09:07   #2
SLO-Era
Administrator

SLO-Era's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema

polako,bilo je napisano dosta toga o hranjenju za vreme cvcetanja,ako se je bas sve izbrisalo napisat cu popodne

www.vutra.org/pravilnik

budimo odgovorni do sebe i ostalih, tako čemo najbolje promovisati cannabis kulturu
SLO-Era is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2006, 08:19   #3
Weed-bong

Weed-bong's Avatar

jel moze sta da se vrati i imam jedno pitanje dali je OK ako biljku do kraja cvetanja djubrim sa 12/53/12 ili da kupim 12/12/36 neko mi rece da kad biljka skroz procveta i stvori budove da kupim ovo 12/12/36 kaze puno Kalijuma pomaze cvetovima da budu veci, a neko mi rece da dosta phosphora pomaze cvetovima da narastu veci.
Sad ako ima neko da mi pojasni ovo malo detaljnije.Znam da je N u fazi vegetacije najpotrebniji ali,sta je vise potrebnije u fazi cvetanja P ili K???

evo neki text
Nitrogen (N)

* Nitrogen is a part of all living cells and is a necessary part of all proteins, enzymes and metabolic processes involved in the synthesis and transfer of energy.
* Nitrogen is a part of chlorophyll, the green pigment of the plant that is responsible for photosynthesis.
* Helps plants with rapid growth, increasing seed and fruit production and improving the quality of leaf and forage crops.
* Nitrogen often comes from fertilizer application and from the air (legumes get their N from the atmosphere, water or rainfall contributes very little nitrogen)

Phosphorus (P)
* Like nitrogen, phosphorus (P) is an essential part of the process of photosynthesis.
* Involved in the formation of all oils, sugars, starches, etc.
* Helps with the transformation of solar energy into chemical energy; proper plant maturation; withstanding stress.
* Effects rapid growth.
* Encourages blooming and root growth.
* Phosphorus often comes from fertilizer, bone meal, and superphosphate.

Potassium (K)

* Potassium is absorbed by plants in larger amounts than any other mineral element except nitrogen and, in some cases, calcium.
* Helps in the building of protein, photosynthesis, fruit quality and reduction of diseases.
* Potassium is supplied to plants by soil minerals, organic materials, and fertilizer.

Calcium (Ca)

* Calcium, an essential part of plant cell wall structure, provides for normal transport and retention of other elements as well as strength in the plant. It is also thought to counteract the effect of alkali salts and organic acids within a plant.
* Sources of calcium are dolomitic lime, gypsum, and superphosphate.

Magnesium (Mg)

* Magnesium is part of the chlorophyll in all green plants and essential for photosynthesis. It also helps activate many plant enzymes needed for growth.
* Soil minerals, organic material, fertilizers, and dolomitic limestone are sources of magnesium for plants.

Sulfur (S)

* Essential plant food for production of protein.
* Promotes activity and development of enzymes and vitamins.
* Helps in chlorophyll formation.
* Improves root growth and seed production.
* Helps with vigorous plant growth and resistance to cold.
* Sulfur may be supplied to the soil from rainwater. It is also added in some fertilizers as an impurity, especially the lower grade fertilizers. The use of gypsum also increases soil sulfur levels.
Old 06-09-2006, 13:31   #4
SLO-Era
Administrator

SLO-Era's Avatar

Default Re: Djubrenje u fazi cvetanja

Quote:
Originally Posted by Weed-bong
Jel ima neko da podeli sa nama licno iskustvo u djubrenju biljke u fazi cvetanja kako,koliko,kolko cesto itd.Malo detaljnije objasnjenje ako moze.
hvala
weed bong, ti bas i nisi novi clan, ako me pamcenje ne vara.....sta si onda citao dok se nije forum srusijo-sve je to bilo vec napisano :wink:
salim se malo :)

Ako biljka ikad treba dohranjivanje/hranjenje, onda je to svakako u fazi cvetanja.Osobno biljku za vreme cvetanja zalivam vodom svaki dan, ali po malo!!!! nikad toliko, da istece iz saksije....Hranim svakih desetak dana.
Sto se tice P-K kao elementa

kalij K je neophodan za rad encima,transport snovi po zilnem sistemu(ksilemu i floemu).
kalij je vazan i kod nastanka i punjenja uroda..

fosfor P je neophodan za razvoj koreninskog sistema i cvetnog nastavka i dozorevanja....

-taj 12/53/12 je dobar za razvoj koreninskog sistema i razvoj cvetnog nastavka
-12/12/36 to je dobro za razvoj ploda
- e sad kad bi nasao jos mono kalijev fosfat 0/52/34..ili nesto slicno

tako bi imao za sve faze cvetanja optimalan odabir...

napisacemo ponovo obsirniji topic o hranjenju...

www.vutra.org/pravilnik

budimo odgovorni do sebe i ostalih, tako čemo najbolje promovisati cannabis kulturu
Old 06-10-2006, 02:25   #5
SLO-Era
Administrator

SLO-Era's Avatar

i onda na kraju poslednjih 15-20dana ispiranja vodom radi ukusa.......

sretno

www.vutra.org/pravilnik

Old 06-10-2006, 08:34   #6
Weed-bong

Weed-bong's Avatar

Ma ko ce da zapamti sve a zaboravio da sacuvam text zato od sad cuvam svaki text,nego moje biljke su 16-17 dana cvetanje i trenutno ih djubrim sa 10/52/10 a ne ko sto sam gore naveo djubrim ih pri svakom zaljevanju tj svakodnevno ali vrlo mala doza jedna mala kasika od kafe na 3.5 litara vode svaki dan biljke zalijem sa 350ml takvog rastvora i isto toliko vode naravno prije djubrenja, biljke mi izgledaju STRAVA 100 vrhova na sve strane sve budovi inace ako nisi pratio moj grow ostale su mi 3 zenke dve zajedno i jedna posebno vrhovi bili rezani na ove dve 3-4 puta pa su malo nize od ove sto je ostala sama jer sam nju rezo samo jednom zato sam joj vrhove nakrivio na dole i vezao ih zicom kako bi ove dve biljke dostigle njenu visinu pa sad vrh raste u obliku slova S kad otvorim box unutra SUMA BRATEEEEEE DZUNGLA HEHEHE moram da uzmem kameru da ih slikam ovih dana.
Znaci biljke cu uzgajati jos nekih 40 dana a preostalo mi je svega jos 15cm visine u boxu biljke su sad visoke nekih 80-85cm sta da radim ovako planiram da im vrhove iskrivim jos jednom ali tako cu sacuvati svega 10 cm sto mi daje 25cm dali je to dovoljno mislite li da ce biljke presisati tih 25cm za 40 dana????Vrhovi porastu za 1 cm dnevno, nego dali ce biljke prestati rasti ovom brzinom kad budovi postanu jos veci???
Old 06-10-2006, 09:45   #7
SLO-Era
Administrator

SLO-Era's Avatar

nemoj to djubriti svaki dan

www.vutra.org/pravilnik

Old 06-11-2006, 01:51   #8
Weed-bong

Weed-bong's Avatar

Imam novo djubrivo za Paradajz i nesto mi je cudno jer je crvene boje strah me da zalijem biljke sa njim da ih ne za***** djubrivo sadrzi 18-18-21 ali N je 14% Urea nitrogen 2.6% nitrate nitrogen i 1.4% Amonical nitrogen tako pise na kutiji i kaze da djubrivo pomaze paradajzu da dostigne maximalnu mogucu velicinu i djubrivo je samo za plod ne za vegetativnu fazu,djubrivo jos sadrzi 0.05% magnesium 0.10% u vodi rastopljivog IRONA 0.05% manganese i 0.05% zinc na pakovanju kaze da izmesam jednu malu kasiku djubriva na 4 litre vode i da zalivam svakih 7 do 14 dana.
Kliknite na l;ink za vise informacija o djubrivu:
http://www.scotts.com/media/media/00042.pdf

ja sam naime napravio mix jedna mala kasika 18-18-21 i jedna 10-52-10 na 3.5L vode i sa tim planiram da ih djubrim jednom nedeljno dali je ok mesati djubriva razlicitog proizvodjaca ili ne????
Old 06-12-2006, 08:35   #9
Weed-bong

Weed-bong's Avatar

Jel su stvarno svi na ovom forumu postali lenji pa ne odgovaraju na tudje postove vise ili ja postavljam glupa pitanja???
Ma odo ja na weedfarmer tamo mi bar ljudi odgovore kad pitam nesto ovde svi ste postali pizde obicne
Old 06-12-2006, 15:27   #10
hsrt

hsrt's Avatar

Registrovan: Jan 2006

brate cemu takva prozivka foruma??
jer vidis da forum jos nije u 100%-tnoj funkciji
:?
hsrt is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2006, 16:06   #11
SLO-Era
Administrator

SLO-Era's Avatar

ja nisam mesao na taj nacin djubriva nikad.Sto se tice boje djubriva ima jih svakakvih.Pudi oprezan pa barem stavi pola predpisane doze djubriva, da ne bi izgorijo biljku...prati nakon nahranis nekoliko dana kako ce reagovati biljka.
Pa vecinom se zadnjih nekoliko sedmica rast biljke malo umiri ali neke sative i dalje rastu kao lude

www.vutra.org/pravilnik

Old 06-12-2006, 18:26   #12
GreenMan
Grizem beton,zvacem armaturu

GreenMan's Avatar

Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

Quote:
Originally Posted by Weed-bong
Jel su stvarno svi na ovom forumu postali lenji pa ne odgovaraju na tudje postove vise ili ja postavljam glupa pitanja???
Ma odo ja na weedfarmer tamo mi bar ljudi odgovore kad pitam nesto ovde svi ste postali pizde obicne
A koliko vec cekas na odgovor?Skoro ceo dan?!Slusaj ovako ovde niko nije placen,niti ima obavezu da odgovori bilo kome.Mozda ljudi ne znaju,mozda nemaju vremena,mozda nisu bili na forumu.A mozda i postavljas glupa pitanja.To u krajnjem slucaju nije ni bitno.Shvati da postoje i druge stvari u zivotu i budi malo strpljiviji.Znas kako kaze izreka "strpljen,spasen".Uopste nije kulturno ovakvo ponasanje.Toliko da znas.Ovo ti je opomena pred iskljucenje. :!:
Old 06-12-2006, 20:15   #13
Weed-bong

Weed-bong's Avatar

pa iskljuci me evo ti moj IP ako vec toliko smetam slobodno me iskljuci...
A jel bi se ti strpio da ne znas kako da djubris biljke a ostalo ti je svega 35 dana do kraja cvetanja i budovi nisu ni u pola razvijeni kako bi trebali da budu razvijeni.
A sto ti moderatoru nisi bas prijateljski raspolozen sa mnom od kad sam ja stupio na ovaj forum zasto to????
Old 06-12-2006, 20:20   #14
Weed-bong

Weed-bong's Avatar

Quote:
Originally Posted by SLO-Era
ja nisam mesao na taj nacin djubriva nikad.Sto se tice boje djubriva ima jih svakakvih.Pudi oprezan pa barem stavi pola predpisane doze djubriva, da ne bi izgorijo biljku...prati nakon nahranis nekoliko dana kako ce reagovati biljka.
Pa vecinom se zadnjih nekoliko sedmica rast biljke malo umiri ali neke sative i dalje rastu kao lude
Hvala ti slo-era ti si stvarno jedini od moderatora koji se stvarno trudi da pomogne ljudima sa savetima i sa stecenim iskustvom HVALA :!:
Old 06-12-2006, 21:53   #15
GreenMan
Grizem beton,zvacem armaturu

GreenMan's Avatar

Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

Kao sto si i sam primetio odgovor si dobio.

A sad da ti pojasnim nekoliko stvari:
1.Koliko ja znam niko od moderatora nema nista protiv nikog.Ja nemam sigurno.Niti ima razloga za tako nesto niti zato postoje moderatori.
2.Ponavljam ti da niko ovde,ni moderatori ni clanovi nisu ni svemoguci niti imaju za obavezu da odgovore na svako postavljeno pitanje u roku za koji ti smatras za odgovarajuci.Pretpostavljam da svi imaju i neke druge obaveze sem da prate forum i odgovaraju na pitanja 24 casa dnevno.
3.Opomenuo sam te jer nemas pravo,ni ti ni bilo ko drugi,da ljude ovde nazivas pizdama.U najmanju ruku to nije kulturno.
4.Ponavljam da nije nista licno.Jednostavno takvo obracanje je neprihvatljivo.
Old 06-13-2006, 07:21   #16
Weed-bong

Weed-bong's Avatar

ok i ja sam malo prenaglio ali jebiga razumi me brate.
Old 06-13-2006, 11:44   #17
SLO-Era
Administrator

SLO-Era's Avatar

samo polako :)

www.vutra.org/pravilnik

Old 06-14-2006, 02:09   #18
Weed-bong

Weed-bong's Avatar

hej slo-era zasto mi se budovi sporo razvijaju jel to normalno biljke su 20 dana u sistemu 12/12 pod 14 000 Lumena svetlo 2700 Kelvina sta bi moglo biti u pitanju budovi izgledaju maleni a biljke previsoke i nikako da prestanu rasti a listova previse na biljci mislim da biljka trosi previse energije u rast pa su zato cvetovi maleni.
Old 06-14-2006, 02:13   #19
Weed-bong

Weed-bong's Avatar

Quote:
Originally Posted by sally
evo opet malo o zdravki.. :)

sad je u trecem tjednu cvjetanja i meni se cini da dosta dobro napreduje.
jel u redu ovakvo stanje za ovu fazu?

cak sam isla brojat headove, za sad ih je tridesetak. znam da to nis ne znaci, znam da ce se, kako budu rasli, spajati u jedan, ali nema veze, zvuci mi impresivno :)
ove biljke su u trecoj nedelji cvetanja kao i moje al moje nisu ni blizu ovih ja sam mojima rezo vrhove i sad imam 100 vrhova sporednih grana ima na sve strane a budovi vrlo maleni jedva vidljivi i sporo se razvijaju.Sta da radim da im ubrzam rast?????

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules