| Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje. |
12-08-2006, 19:13
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
hehe jebi ga :?
pa nisi valjda mislila da ces da dobijes nesto sa obicnom zaruljom od 100w ? ;>
|
|
|
12-08-2006, 19:14
|
|
Registrovan: Jun 2006
|
ja se potpuno slažem sa tobom:)
lp
<baphomet>
|
12-09-2006, 10:05
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Quote:
|
Originally Posted by Travar
|
a moj prijatelju ti stvarno pricas gluposti...moaram ti ovako rec
frend moj koji zivi u italiji je odgojio masu biljaka ovim putem kao i ja ...sto sam vidila vlastitim ocima...prema tome MOZE SE!!!na obicnu zaraulju...jbga nije kao na HPS...al ide :roll:
|
|
|
12-09-2006, 10:25
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by neznalica
Pa ne znam kate...deluje mi kao da se nesto stvano ozbiljno desilo jer si sasvim drugi izgled biljke postovala 07.12 a sada je 08.12 ...
|
je ozbiljno je...mislim da sam skuzila u cemu je problem...cimer mi je zalio nakon mene,i mislim da je od previse vode laganini pocela se susit...ali
evo danasnje slike 9.12
Quote:
|
Listovi su joj previse sasuseni za jedan dan i deluje kao dehidracija ali mislim da problem lezi u tamnim pecatima na listovima sto nikako ne bi smelo da se desi pa makar i ona venula prirodno ili to bio problem vode...
|
imao si pravo :wink:
Quote:
Svetlo koje si ti koristila verovatno znas da se ni ti ne bi snalazila po kuci da ti je ono osvetljenje,,,znaci izabrala si najgore ,daje svetlo(nikakvo) a greje kao nenormalno..te nase kucne sijalice toliko malo lumena imaju da je to uzas od kvaliteta...
Kad bi opisala koliko je imala svetla (sijalica) na dan a koliko sunca,kada si je zalivala i koliko,koliko je posuda i koja zemlja unutra,sta si koristila od prehrane-koliko cesto i u kojoj razmeri mozda bi i dosli do resenja...
Ovo mozemo probati ako si bas bas radoznala ....u svakom slucaju videla si zasto ovi momci ulazu toluko truda i novca da bi odgajili nekoliko biljaka za sebe ...
:?
|
na dan je imala 12h svjetla tako isto cistog mraka...zaljevala sam je svako jutro po 1dl. vode
u posudi je od 25cm
od prehrane sam stavila zemlju koju ste mi preporucili prije tjedan dana...zaboravila sam kako se zove
|
|
|
12-09-2006, 10:27
|
|
|
ima bit da ce se ipak mala vratit u zivot :D
|
|
|
12-09-2006, 11:03
|
|
Registrovan: Dec 2006
|
Po svoj prilici prezivela je traumu zbog presadjivanja, prilicno je velika i na cvetanju i nije vise za taj sport.
|
|
|
12-09-2006, 11:04
|
|
|
kako mislis na taj sport? :?
|
|
|
12-09-2006, 11:40
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by kate
Quote:
|
Originally Posted by Travar
|
a moj prijatelju ti stvarno pricas gluposti...moaram ti ovako rec
frend moj koji zivi u italiji je odgojio masu biljaka ovim putem kao i ja ...sto sam vidila vlastitim ocima...prema tome MOZE SE!!!na obicnu zaraulju...jbga nije kao na HPS...al ide :roll:
|
haha, te biljke bi bas voleo da vidim :lol:
|
|
|
12-09-2006, 11:47
|
|
|
cim prije dobijem mail...vidit ces ih :P
|
|
|
12-09-2006, 12:34
|
|
Registrovan: Sep 2005
|
kate...nedaj se podjebavati...oni se tebi smiju..ali vidim i imash volju....i da se trudish...na jednoj strani je tochno da treba hps lampa...a na drugoj vrijedi i trud...kako se oni tebi smiju..kao pochetnica...tako se ja mogu njima smijati..
zato ne brini sta prichaju...trudi se i dalje i ako mislish nesh lijepo posadit onda si nabai hps ili mh lampu:)
LP SM :D
|
|
|
12-09-2006, 13:02
|
|
Registrovan: Dec 2006
|
Quote:
|
kako mislis na taj sport? :?
|
Mislim na presadjivanje, verovatno si otresla previse zemlje sa korenja i pritom novi supstrat ima vise djubriva i drugacije osobine pa je potrebno vreme da se bilka prilagodi. Kao kod rasadjivanja paprika i paradajza bilke nekoliko dana izgledaju sparuseno a poneka i uvene. Tesko da visak vode moze da izazove tako naglo susenje.
|
|
|
12-09-2006, 13:45
|
|
|
e da...ali prilikom presadjivanja sam ama bas cijelokupnu biljku uspila izvadit zajedno sa zemljom u kojoj je bila u novi box...tako da nije u tome problem...i nadodala novu (istu)zemlju i nadopunila veci box :?
|
|
|
12-09-2006, 13:50
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by Smokemashine HR
kate...nedaj se podjebavati...oni se tebi smiju..ali vidim i imash volju....i da se trudish...na jednoj strani je tochno da treba hps lampa...a na drugoj vrijedi i trud...kako se oni tebi smiju..kao pochetnica...tako se ja mogu njima smijati..
zato ne brini sta prichaju...trudi se i dalje i ako mislish nesh lijepo posadit onda si nabai hps ili mh lampu:)
LP SM :D
|
da, jebote .. bas sam glup sto sam puk'o 100e za hps, kad sam mogao za 0,5e da imam ekstra biljke ..
smokemashine glupo je da growing expert, kako ti pise ispod nicka ima ovakve odvale ..
pa ti prvi znas da koliko para das .. toliko muzike dobijes ;>
kate .. ti se trudi i dalje kako ti kaze
smokemashine, ali trud ti se nece isplatiti .. dok god ne resis pitanje svetla
|
|
|
12-09-2006, 13:56
|
|
|
hvala tebi brate na savjetima...ali mogo si to ljudnije rec...p.s-sjeti se svog prvog sadjenja :wink: ne zaboravi i ti si nekad bi pocetnik i trazi savjete
thx Smokemashine HR
:D
radim na tome da cu uskoro kupit lampe... :wink:
|
|
|
12-09-2006, 14:29
|
|
Registrovan: Jul 2006
|
H2O2
Ako sam dobro skuzio problem je u visku vode kupi u apoteci 3 postotni H2o2 tj vodihov peroksid razrijedi 5 ml u l vode i zalij s tim ...
|
|
|
12-09-2006, 14:53
|
|
|
Quote:
|
p.s-sjeti se svog prvog sadjenja :wink: ne zaboravi i ti si nekad bi pocetnik
|
to si dobro rekla:)
lp
<baphomet>
|
12-09-2006, 15:52
|
|
|
pa ja sam i sadio prvi put sad .. i nisam trazio savete.
ali pre nego sto sam krenuo, procitao sam sve zive forume i pogledao sve zive filmove o gajenju vutre.
Znaci usao sam u to kao pocitnik, ali spreman pocetnik sa tudjim iskustvima ..
Nisam ja nikakv expert, samo hocu da ti pomognem da se ne zajebavas za dzabe.
|
|
|
12-09-2006, 16:04
|
|
Registrovan: Apr 2005
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
E sad Kate ,stvarno mi je zao !!!
Ukoliko mislis da je problem sa vodom pokusaj stvarno sa H2O2 pisao sam u ovom topic-u o njemu a i Growimir ga je spomenuo.
A sto se tiche onih koji se zezaju na tudju stetu....Sta reci ,njihova dela govore za sebe...
Dokaz da problem nije bio sa svetlom je taj da je biljka izgledala prilichno dobro,Kate reche da je presadjivanje proslo bez problema,koren ostao ne ostecen,znachi nije ni to uzrok.Previse vode zna da zezne ovako biljku ali u sluchaju kada je zemlja preterano vlazna duze vreme 3-4 dana.
Oni listovi sto su ti zuteli ,ne verujem da imaju veze sa ovim posto,kao sto vec napisah, i kod mene se to desava i to je obichno starenje listova koje biljka odbaci jer joj nisu potrebni...
Pa sad Kate ako ne uspe ovaj grow uspece sledeci ,ne daj se obeshrabriti i javi ako treba pomoc,kako za uzgoj tako i za degustaciju plodova :)
|
12-09-2006, 16:25
|
|
|
:roll:
|
|
|
12-09-2006, 17:00
|
|
|
i ja sam sadijo 6 godina vani i bilo je ok,a prvi in-door poraz totalni na 1m2 pod 400W hps sam dobijo jedva 30g vutre a sad pri drugom isti uslovi i bilo je 286g:)
biče bolje kate :wink:
lp
<baphomet>
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|