| Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje. |
09-29-2005, 11:27
|
|
Registrovan: Sep 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Pomoc oko indoor gajenja
Prostorija 2m x 2m x 2.4m.Zidovi oblozeni alu folijom.
Rasveta 4x400W HPS,ventilacija 1 ventilator 22cm dovodi vazduh dole i 1 22cm odvodi vazduh gore + ventilator sobni koji duva izmedju biljki i lampi.
Temperatura od 26 do 28 stepeni,sve u svemu odlicna ventilacija.
Vlaga nepoznata jer nemam merac vlage(ako moze neko da mi kaze gde se moze nabaviti u Srbiji).
Semenke 70 kom Nothern light NIRVANA posejane u plasticne case od 2DL u Humus (ph7 do 8) izmesan sa stiroporom.Na dnu case drenaza od sljunka.
Za 7 dana od izbijanja biljke su porasle od 4 do 8 cm.Jos uvek ne razumem pricu o rastu od 2 do 4 cm dnevno,jer mislim da imam odlicne uslove a one opet ne rastu tolliko brzo.
Kada budu oko 15 cm mislim ih presaditi u posude od 110 litara precnika 57cm oko 12 biljki u jednu posudu.Djubrivo koje cu koristiti je BIO NOVA Ground. Sto se tice CO2 videcemo nesto cu smisliti,mozda Co2 bocu i nasumicno prskanje iznad biljki.Sta jos moze da se doda na ovu pricu dodajte ko ima iskustva dobro ce mi doci saveti.Ako nesto mogu da pomogne pitajte. Ako nesto radim pogresno dobro bi mi dosao savet od iskusnijih uzgajivaca.
|
|
|
09-29-2005, 15:47
|
|
|
Grizem beton,zvacem armaturu
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Pa jos je rano da rastu tako brzo,tuh 2-4 cm,kad malo izbije vise lisca onda ce sve brze da raste,prosto u pitanju je fotosinteza,ti na biljci koja je stara 7 dana imas jedan par onih malih listica a kad bude bilo vise lisca i fotosinteza ce bolje funkcionisati ~) Naravno zavisi i koliko drzis upaljeno svetlo.
|
09-29-2005, 17:14
|
|
|
Svetlo je upaljeno 24 sata.Reci mi sta mislis o presadjivanju da li sam izabrao dobre posude i kad da ih presadim.Hvala na pomoci
|
|
|
09-29-2005, 17:59
|
|
|
a zasto je bolje pustit da proklijaju u malim posudama pa ih onda presadit u velike nego odmah u velike???
|
|
|
09-29-2005, 22:43
|
|
Registrovan: Mar 2005
|
poz
Idi na opciju "TRAZI"...zatim zadaj sve poruke od SLO-ERA...moras sve ispochetka ...preskochio si azbuku... ~) :mrzimpc
|
|
|
09-30-2005, 18:41
|
|
Registrovan: Jun 2005
|
Sve si za sad uradio po ps-u...rasveta ti je odlichna za taj prostor...samo me interesuje jedna stvar...a to je - necesh valjda odma' pod HPS lampama da gajish...
Shto se tiche nirvane...naruchivao sam od njih vishe sorti i bash sam zadovoljan uchinkom u odnosu na cenu...naravno...postoje jache kompanije ali su jako skupe...
Izvor CO2 za sad dok su ti biljke mlade moze biti mineralna "kisela" voda...napuni neki rasprshivach njom...naravno pre toga dobro isperi...i ako si u mogucnosti par puta dnevno poprskaj
Jedino mi nije jasno zashto jednostavno nisi reshio da krenesh od klonova, bilo bi ti znatno isplativije...mada i kasnije mozesh da izdvojish par biljchica na stranu da bi ostvario kontinuitet u proizvodnji...
Nadam se da ce ti s' biljchicama krenuti dobro...a ti pishi ako neshto zatreba
|
10-01-2005, 13:57
|
|
|
Imam 3 HPS i 1 growlux Nisam razmisljao o metalhalid.Mislis da bi sa metalhalid islo brze.Prosli put sam imao 2 growluxa po 400.Ta za kiselu sam znao.Znas imam veliku dilemu oko presadjivanja.Mnogi groweri stavljaju vise biljki u jednu vecu posudu a neki po jednu biljku u manju posudu 10l.Ja sam stavlja po 3 biljke u podudu od 30l Sada cu videti jos se nisam odlucio.Poslazu ti neke fotke pa ces videti kako napreduje.Ako imas neki savet pisi.Inace svetlo je ukljuceno 24h
|
|
|
10-01-2005, 15:09
|
|
|
HPS daje narandjasto-crveni spektar boja jel tako?
zanima me dali je ok da se od starta pa sve do urodaa koriste HPS
|
|
|
10-01-2005, 16:20
|
|
|
poz
Neki groweri kazu da kad je vise biljki u saksiji , korenje se zapetlja i to je uzasno lose za rast cvetova...svi preporuchuju jednu biljku u jednu saksiju...(sto veca saksija,veca biljka)...takodje svi preporuchuju MH lampu za vegetativnu fazu ili sonT agro philips koja u sebi ima 20% plave svetlosti...sa njom ides od pochetka do kraja... ::dzok Ona ima najvise lumena i najduze traje ...
|
|
|
10-02-2005, 13:18
|
|
Registrovan: Jun 2005
|
Nikako ne stavljaj HPS dok su u vegetativnoj fazi...obavezno nadji MH lampe ili bar shto jache neonke, mada ce ti s' njima ici malo sporije...u sushtini moracesh da nadjesh neku shto jachu rasvetu s' plavim spektrom svetla...
Shto se tiche tvoje dileme oko presadjivanja...znam da je malo skuplja varijanta...ali ja bi se odluchio za - jedna biljka jedna saksija...
U sushtini imacesh mnogo problema oko uzgoja...barem sad u pochetku, koliko vidim...Moraces da nadjesh nachin da stabilizujesh temperaturu u sobi, jer sad nailaze hladni dani, i tvoj ventilator ce pocheti tokom zime da uvlachi extremno hladan vazduh koji ne godi biljkama...posledica toga bi mogli biti shupljikavi cvetovi koji su suvishe brzo naterani da sazru
Druga stvar...tvoja HPS lampa proizvodi negde oko 50000 lumena/m2...rasveta koja prelazi granicu od 25000 lumena/m2 zahteva dodatne kolichine CO2...moraces obavezno da nabavish bocu...
Toliko od mene za sad...pishi
|
10-02-2005, 14:42
|
|
|
poz
Growlux je lampa sa plavim spektrom svetlosti...koristi se kod majki i klonova...mozes sa njom u vegetativnu fazu...:)
|
|
|
10-02-2005, 14:46
|
|
|
Greska
Imas gresku sa izborom humusa...Cannabis voli ph od 6,5 do 6.8...sve preko 7 ne valja ...tako da nadji zemlju koja ima ph od 6 do 6.8 ph...kad ph predje 7...biljke pochinju da zute i ukoche se nece da rastu.
ako mi ne verujes pitaj nekog drugog... ~)
|
|
|
10-06-2005, 02:56
|
|
|
Re: Greska
Quote: