Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Unutrašnje Uzgajanje

Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje.

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 01-07-2008, 23:22   #141
smoke on the water

smoke on the water's Avatar

Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

znam, ali nigdje ne piše ništa jednostavno, ne da mi se komplicirati sa termometrima i ventilatorima, ja bi jednu do dvije biljke, sasvim dovoljno...
hvala
smoke on the water is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2008, 23:31   #142
LucidDream
Chavli i kreletke :S

LucidDream's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema

Aman pa pise ti i za biljke pojedinacno...
Imas informacije HPS sijalicama,raznih model;a,i svim ostalim sijalicama za unutrasnji uzgoj...Za zemljiste imas informacije kolika bi trebala Ph zemljista da bude...
Za semenke imas od cuvanja do narucivanja od firma...
Kaze da ti se ne da komplicirati sa ventilatorima i termometrima,ali brate to ti treba i za 1 biljku...Samo uzmi i citaj,a veruj mi imaces puno na naucis ovde...

Quote:
Originally Posted by marva View Post
leave the almighty marva alone
LucidDream is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 00:01   #143
Schlomo

Schlomo's Avatar

Registrovan: Jul 2006

Quote:
Originally Posted by smoke on the water View Post
znam, ali nigdje ne piše ništa jednostavno, ne da mi se komplicirati sa termometrima i ventilatorima, ja bi jednu do dvije biljke, sasvim dovoljno...
hvala
s takvim stavom, teško da ćeš nešto uzgojit.
Svejedno je uzgajaš li jednu ili sto biljaka.
Da bi uspješno uzgojio jednu biljku moraš zadovoljiti određene uvjete, a to je stvorit joj klimu i ostale uvjete slične vani, pa ako imaš prostora, staviš biljaka kolko hoćeš.

ali imaj na umu, bez malo muke i truda, ništa od toga.

::: moj experimentalni dnevnik uzgoja ::: :)
http://forums.vutra.org/showthread.php?t=1466
Schlomo is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 13:03   #144
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema

Quote:
Originally Posted by baphomett View Post
E bazze nisi u pravu ima za dobit HPS sijalicu od 100W...govorim ti jer sam je sam koristio u svom prvom growu,bila je Radium.
evo link od 100w hps sijalice:
http://www.hydroponicequipment.com/d...temnumber=1220

lp
<baphomet>
Znam, znam... nisam se izgleda dobro izrazio, mislio sam da kod nas nema za kupiti... btw: imas hps od 30W, 50W isto :) ... hehehe
pogledaj http://www.1000bulbs.com/High-Pressure-Sodium/ i ja sam se iznenadio....
svakakvih sad i CFL imas :)

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 10:50   #145
metodOne

Registrovan: Jan 2008
Default Hladnoca

Da li bi bilo pametno da sad posadim biljku i da je drzim u kuci kojih mjesec dana pa da je stavim van(tavan mog strica alkosa-nije nista namjesteno a i ima propuha pa se brinem da se biljka ne bi smrzla a u kuci je ne mogu drzat dulje od mjesec dana)?
metodOne is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 20:20   #146
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by metodOne View Post
Da li bi bilo pametno da sad posadim biljku i da je drzim u kuci kojih mjesec dana pa da je stavim van(tavan mog strica alkosa-nije nista namjesteno a i ima propuha pa se brinem da se biljka ne bi smrzla a u kuci je ne mogu drzat dulje od mjesec dana)?
Pa tako se i radi :), najbolje mislim....
Prvo je posadiš u kući, i dok ona ojača, tj. nikne nekih 10-15cm, onda je presadiš vani... to je najefikasnija metoda, nego da je odmah direkt staviš vani!!! :) Ali to vrijeme što ćeš je držati u kući, gledaj da je držiš pod što boljim uslovima, na to mislim, što više sunca da ima, toplote i sl. Još ako imaš ograđen balkon... - pun pogodak!!!
Ali ako je budeš držao na tavanu, znači u mraku, slabo ćeš šta imati od nje... jer za dobru out biljku, (a i indoor) veoma je bitno kako će "krenuti" sa rastom, ako kad nikne zbog nedostatka svjetlosti, zakržlja, takva će ti biti do kraja... zato proklijaj sjeme, ubaci u neku čašicu, i drži je na koliko je god moguće više sunca i naravno toplote (nema veze što je vani npr: hladno, stavi je na prozor, jer sunce jače grije kroz staklo, nego direkt, zbog toga sam i spomenuo "ograđeni balkon"....a u medjuvremenu, vani traži mjesto koje je najbolje za nju... znači da ima što više sunca preko dana (od izlaska do zalaska...) da nije negdje, (kad poraste) u hladu, tj. neki objekad da pravi joj hlad (npr: oko 16:00 ili prije...), naravno i zemlja u koju ćeš je presaditi, da nije puna korova i kamenja (ako jeste, očisti prvo...) i tamo pred cvjetanje, okopaj malo oko nje, ne preduboko naravno, da ne bi sjebo korjen, al to će joj extra dobro doći... i bićeš na konju :)

btw: ovo si trebao postati u Vanjski Uzgoj

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 10:59   #147
metodOne

Quote:
Originally Posted by Bezze_Sa View Post
Pa tako se i radi :), najbolje mislim....
Prvo je posadiš u kući, i dok ona ojača, tj. nikne nekih 10-15cm, onda je presadiš vani... to je najefikasnija metoda, nego da je odmah direkt staviš vani!!! :) Ali to vrijeme što ćeš je držati u kući, gledaj da je držiš pod što boljim uslovima, na to mislim, što više sunca da ima, toplote i sl. Još ako imaš ograđen balkon... - pun pogodak!!!
Ali ako je budeš držao na tavanu, znači u mraku, slabo ćeš šta imati od nje... jer za dobru out biljku, (a i indoor) veoma je bitno kako će "krenuti" sa rastom, ako kad nikne zbog nedostatka svjetlosti, zakržlja, takva će ti biti do kraja... zato proklijaj sjeme, ubaci u neku čašicu, i drži je na koliko je god moguće više sunca i naravno toplote (nema veze što je vani npr: hladno, stavi je na prozor, jer sunce jače grije kroz staklo, nego direkt, zbog toga sam i spomenuo "ograđeni balkon"....a u medjuvremenu, vani traži mjesto koje je najbolje za nju... znači da ima što više sunca preko dana (od izlaska do zalaska...) da nije negdje, (kad poraste) u hladu, tj. neki objekad da pravi joj hlad (npr: oko 16:00 ili prije...), naravno i zemlja u koju ćeš je presaditi, da nije puna korova i kamenja (ako jeste, očisti prvo...) i tamo pred cvjetanje, okopaj malo oko nje, ne preduboko naravno, da ne bi sjebo korjen, al to će joj extra dobro doći... i bićeš na konju :)

btw: ovo si trebao postati u Vanjski Uzgoj
Problem je u tome(zaboravio sam napisat zadnji put) da on nema prozor na tom tavanu nego u otvoru za prozor su naslagane cigle sa dosta velikim razmakom tako da bi bilo dosta svijetlosti svijetlosti ali i ulazi hladni zrak pa se zato bojim da se mozda ne bi biljka smrzla
metodOne is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 11:15   #148
LucidDream
Chavli i kreletke :S

LucidDream's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema

Nemoj saditi u hladnoj prostoriji...Nece proklijati,izgubices seme dzabaka...
Strpi se pa za 1-2 meseca posadi...Dok malo otopli...

Quote:
Originally Posted by marva View Post
leave the almighty marva alone
LucidDream is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 16:11   #149
siouxsie

Registrovan: Oct 2007

ovako, sadim northernlights i white rhino. imam jedino hps. e sad biljke su niknule i ja sam im naravno upalio to inace vrlo jako svjetlo. pocele su da divljaju tj. rastu brzo u vis, a malo listaju, pa su pocele savijati se. sta da radim?
siouxsie is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 16:31   #150
rasmc

rasmc's Avatar

Koliko ti je udaljeno to "jako svjetlo" od vrha biljke i koje je jačine?
Kolika ti je temperatura?
Možeš poslat to uslikano pa če ti ljudi objasniti.
Pozdrav
rasmc is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 18:26   #151
siouxsie

Registrovan: Oct 2007

ovako, udaljena je nekih 35cm, ali kad bi je priblizio, imam osjecaj da bi ih sprzio. da li da ih i na samom pocetku drzim 18-6? mozda da ih drzim manje pod svjetlom vise bi listale a manje rasle? hps ima 800w. nemam kako slikat. hvala. peace
siouxsie is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2008, 18:37   #152
M_wEeDmAn_88
pred ban

M_wEeDmAn_88's Avatar

Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 12 Puta u 11 Tema

pa ovako....dobar ti je osjecaj jer to nemas sta priblizavati ! ali nisi nista rekao za temp ?

kakva je cirkulacija zraka ? imas ventove uopce ? :)

mislim da time sta bis im skratio svijetlo , nebis nista dobio.... ja svoje inace drzim na 24 i

nemam nikakvih problema .

hehe...opet mi se desava jedna situacija a to je da nisam vidio 800 w hpsicu, ali nema

veze:)

to nas dovodi do pitanja koliki je box ?

to je snazna zarulja i ne kuzim da se biljke izduzuju prema svijetlu i jos je na 35 cm ....

ne mogu objasniti dok ne vidim slike ...mozda ce ti netko pomoci i bez slika .
M_wEeDmAn_88 is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules