Lijepi pozdrav dragi groweri :)
Odlucio sam upotpuniti ovaj nas forum sa malim uputama za water curing.
Ovo radim prvi put, naravno samo radi experimentiranja i sirenja svojih obzora

Nacitao sam se po drugim forumima o toj tehnici curinga i sad kad sam ju isprobao mogu rec da sam zadovoljan.
Prednosti su: barem tako kažu oni iskusniji, koji se ovime duže bave.
- Za cijeli postupak vam treba 10 dana najvise, ukljucujuci sušenje. znaci, dosta brze je od klasicnog nacina.
- Postiže se maksimalan urod, jer nema ispiranja biljke zadnjih 2 tjedna, sto znaci da ju se moze gnojiti sve do zadnjeg dana.
- Prikrivenost, jer ovako osušena marihuana ima nekih 10 % mirisa, za razliku od one sušene na zraku. ( ja sam testirao kod svoje stare, i nije nista namirisala na meni, a inace me namirise na par metara kad pljugam :)
- Potentnost tj. jacina marihuane se poveca, jer THC ostane zarobljen u biljnom ulju koje se ne mijesa s vodom i tada se puno sporije THC rastvara na druge canabinole, dok se na zraku sve to puno brze odvija.
- Jos jedna prednost, je sta ce se sve ono lose iz marihuane, gnojiva, klorofil, ma sve otopiti u vodi,i time biti puno ugodnije za pusenje.
- Kazu da se izgubi oko 70% težine, kad se koristi ova metoda, nesto vise nego na klasican nacin, ali zato se nije izgubilo nista THC i prema principima matematike, time bi marihuana trebala biti potentnija.
a princip je vrlo jednostavan...
Svjeze ubrani vrhovi ce provest 7 dana porinuti pod vodom, s tim da se jednom dnevno voda mijenja.
Nakon 7 dana, vrhovi se stave u ventilirani prostor i osuse se za 24 - 48 h.
Evo, budem polagano uz fotke prikazao cijeli postupak, kak sam ja to napravio.
Ova prica zapocinje sa dragom biljkom zvanom Erik, koja nakon nekog vremena mi prestala biti draga :)
Bio je on lijepa biljka, donekle zdrava i ponosita ali zbog manjka gnojenja, eto sav pozutio pred kraj cvijetanja.
I rekoh ja sam sebi,ruzan si mi pa cu bome na tebi eksperimentirati, pa sam ga osisao lijepo i najvece budove odlucih potopit u vodi.
Ovisno o tome kolko trave imate, tolka ce vam posuda trebat, za moj eksperiment sam koristio 1L vode.
E evo je najvazniji dio, znaci kad polijete budove vodom, gledajte da ipak imate par cm vode iznad njih i onda ih necime potopite, da ostanu na dnu posude, jer ako vam ista izroni van, obecajem vam da ce popljesnivit :)
ja sam to riješio na ultra primitivan nacin, sa stvarima koje su mi bile nadohvat ruke, kao sto vidite na fotki. obicna kutija od cd spindla drzi budove potopljene u vodi,a metalna ljepljiva traka ga sprijecava od izranjanja.
Stavio bi i kamen ili ciglu, da mi je bila u blizini :)
Ovako izgleda voda koju sam mijenjao prvih 5 dana, znaci tu bi se sad trebale nalaziti sve one lose, stetne tvari, koje nagrizaju grlo, prde i smrde :) ( nekima )
I onda nakon tjedan dana, lijepo ih izvadimo van, stavimo susiti blizu ventilatora, i nakon 24h, budovi bi izvana trebali biti dovoljno suhi za degustaciju.
Evo za usporedbu, ako nekoga zanima, vodoravni bud je sušen na klasičan, naglavačke objesen nacin, a ovi ostali, su proveli tjedan dana u vodi. Pa sad vidite razliku.
eh...sad, moj osobni dojam.
Okus u ustima mi se stvarno nesviđa dok pljugam.
Predugo sam vremena proveo uz miris marihuane i jednostavno se nemrem odvojit od njega.
To je ipak osobno misljenje, nekome ce se garant svidjet i ovako isprana.
E, sad dok pusim feeling bi opisao, kao kad vam se filter zacepi pa frula slabo vuce.
E upravo tako je i meni, ali dim ide normalno, jednostavno ga jako slabo osjecate.
Prednost je sto definitivno mozete vise i lakse udahnut.
Miris je bome uvelike smanjen, trebat cu u javnosti to istestirat, ali mislim uz neke tobacco rizle ili blunt s okusom, bez problema bi mogao u bircu zapaliti :)
no.. uglavnom, stvarno nije tesko za napraviti, 5 minuta dnevno za vodu promjenit i to je to, a isplati se isprobat, makar za naku Stealth pricuvu marihuane.
Uzivajte