| Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje. |
04-27-2007, 13:09
|
|
Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Danas sam u Baumaxu na Jankomiru naletio na sredstvo za stimulaciju rasta korjena, postoje 3 vrste ovisno o vrsti biljke, ova koju sam uzeo je za djelomično odrvenjele reznice Plantella rhizopon 2. Cijena za bočicu od 25g je 58kn oko 8€.
Last edited by gens : 09-07-2007 at 15:21.
|
|
|
04-28-2007, 20:27
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
Ja uzeo davno još ga nisam imao prilike koristiti ,a mislim da se cijena nije mjenjala Talijanski Rigenal P 250 grama košta :
4.80 KM = 2.45512 € = 18.0862 Kuna = 41.0537 Dinara = 122.785 Tolarjev
Znači mnogo povoljnije nego ovaj što ga je gens našao dobiješ deset puta više za 3 puta manju cijenu . Mislim da bi ovaj trebao valjat . Ne mogu sad više pisat i govorit gdje sam kupio i onako ne bi smjeli reklamirati . Moram ići kasnije ću usporediti sastojke , trebala bi biti ista stvar unutra . Možda i nije ,nemam pojma ?
Edit : Provjerio sam nisu isti sastojci u ovome rhizoponu je indol butanska kiselina a u Rigenal P je nekakav NAA (alfanaftalenacetico) . I ovog Rigenala P nema na popisu SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA KOJA IMAJU DOZVOLU ZA PROMET I PRIMJENU U REPUBLICI HRVATSKOJ .
I da dodam još samo ovo u vezi kloniranja bez ikakvih sredstava sam pročitao i na Overgrowu i tamo je pisalo detaljno kako se radi i pisalo je da posuda(kad se radi sa vodom) mora biti neprozirna . Ja sam probao par puta i ne znam zašto mi nije uspjelo, vjerujem da ta metoda radi zašto meni nije htjelo nemam pojma .
Last edited by cannebosanac : 04-29-2007 at 18:07.
|
|
|
05-19-2007, 15:23
|
|
|
Administrator
Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema
|
sto se tiče kloniranja:
Često na netu i stranicam o uzgoju naidjemo na gomilu suvišnih besmislica... koje nas samo zbune.
kloniranje ili pravljenje razsada nije nikakva umetnost-vase bake i matere to rade sa ruzama bez preparata i rasnih hormona.
Treba je napomenuti,da se neke sorte kloniraju bez ikakvih poteškoca-dok su poneke osetljivije!!!!
Važno je samo u kojoj fazi biljki odrezemo grančicu,kisik za koren,vlaga i toplota(koren/rast voli toplotu),svetlost
možete u svim večim trgovačkim centrima nači zemlju za razsad,podtaknjence,klone koje poseduju velik % fosfora koji je potreban za razvoj korena pa pravo u zemlju...
gledajte,da su vam grančice-klonovi barem 10-15cm,ubrzate čete rast korena, tako sto čete one male lističe na dnu grančice odrezati a gornje prirezati...
U ostalom napisano je valjda več puno toga!!!
sretno
|
|
|
08-18-2007, 16:42
|
|
|
General vojske ashishara
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Koliko je preporučljivo ukorjenjene klonove nastavit držat pod fluo-lampama prije prebacivanja pod HPS?
|
|
|
08-18-2007, 17:33
|
|
|
General vojske ashishara
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
1. put klonira u kamenoj vuni. U roku 7 dana razvija se dobar korjenski sistem. Otišle u outdoor.
2. put klonira u kokosu, nije loše ispalo,samo je hebeno jer kokos loše zadržava vlagu. Uspjeh oko 70%. Ošle i one u šetnju s prirodom 
Idući put ću kolnirat kako piše u uputi na plantelinoj bočici hormona. Direktno u zemlju. Ionako se primjeti da se ukorjenila jer počne rast.
|
|
|
08-19-2007, 13:03
|
|
|
Administrator
Registrovan: Oct 2004
Pohvaljen 7 Puta u 6 Tema
|
Pošto ja ne proizvodim puno klonova,kao sto kaže hasan zadnje vreme samo umočim u hormonski prasak i pravo u zemlju za klonove-rasad,probao sam i bez praska i takodje je iznad 90% uspešno.Jedino sto im dodajem su vitamini B
|
|
|
09-07-2007, 14:17
|
|
|
Marihuana Home Grower
Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema
|
Ja koliko znam (ispravite me ako grijesim) ali isto i na filmu (dokumentarcu, onaj lik u Amsterdamu sto uzgaja i prodaje vuvu i nasade. I govorio je upravo da Majku i klonove drzi na 24h, a sto se tice samih biljaka sto vegetiraju, i njih mozes isto staviti na 24h....
Biljkama svjetlo, kao i nama pare.... nikad dosta :)
A i ja sam takodje biljke vegetirao na 24h, i extra su bile.... - lično iskustvo
A dotični film sam skinuo sa torrent-a tacnije DVD sa 12 filmova. Izmedju ostalih i taj.
OT: Planiram da rippujem taj DVD i pretvorim u AVI i nadjem neki sajt gdje da ih uploadujem. Pa cu linkove za skidati staviti u temu "Vutra, Filmovi, Linkovi...."
Samo strpite se malo

Contact me at: koki [at] vutra [dot] org
Last edited by Bezze_Sa : 09-07-2007 at 14:20.
Reason: Dodatak....
|
|
|
10-05-2007, 17:36
|
|
Registrovan: Apr 2007
|
http://anonym.to/?
vidim da niko nije ostavio slikicu posle 10 dana, a meni je frka, jer se susi xtra. tj klonovi a majka je OK, iako sam je triput vec presadio  . danas je proslo jos 5 dana od slike i ovi donji listovi su 99% zuti, prilicno su se uvili listovi a na jednom klonu poceci listica na vrhu su postali ljubincasti. HELP . . . . . .
|
10-06-2007, 23:14
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Kakav je protok zraka u toj kanti ? Nekako mi sve to izgleda zgureno ...
Nego, ta 'majka' što je unutra, sa nje si rezao te klone ili ?
|
|
|
10-06-2007, 23:18
|
|
|
pristojan momak
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Klonovi izgledaju lose, valjda nisu stigli razviti korijenje, a i zemlja u kojima su izgleda previse 'mljackavo' tako da i ako imaju korijenje, mozda trunu u mulju jer nemaju kisika..
|
10-13-2007, 13:15
|
|
|
so far, so good
za sada je sve u redu i usporenoo, pa ima malo piljevine oko 20% i to u gornjem delu, kao da odrzava vlagu, pa zato i izgleda muljevito. btw ipak bih trebao smanjiti zalivanje. tnx.
pa vidi se ventilator 8, po sredini, kanta je od 50l visoka oko 50cm tako da ima lufta. lampa je kruzna '865' od 32W. a osmica je privezana tako da 'hladi' elektroniku sa CFLa i duva na dole, al ne neki topao vazduh. U pocetku mi je bila frka oko izdizanja saksija, al sad mi ce cak i cini da je bolje dole pa nek rastu. inace temp je oko 25-30C a i dobra je vlaga.
|
10-13-2007, 14:05
|
|
Simon Champion!
Pohvalio Puta:: 3
|
Koliko sam shvatio ventilator ti puše od gore u biljke.Rađe okreni ventilator da izbacuje zrak van a na dnu kante sa strane probuši malu rupu da stvoriš protok zraka jer ga dosad nisi imao...
|
05-21-2008, 22:03
|
|
Registrovan: Mar 2008
|
|
|
|
05-22-2008, 12:47
|
|
|
propela! ne ventilat0r:-)
Tournaments Won: 1
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 4
Pohvaljen 6 Puta u 6 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Universal Flow
Treba vam jedan grejac(AKVARIJUMSKI-ja ga stavim na 23 celzijusa),pumpa za kiseonik(AKVARIJUMSKA-stavim je na tajmer da se pali-gasi svaka 3 sata***moze i non-stop)
|
bolje je manja temperatura,iznad 15 ali ne preko 20
i bolje je pumpa non stop da radi
inače je slavol mama za biljke
što god da se radi
i hydro može ali sa dosta zamjena vode
|
|
|
05-22-2008, 16:12
|
|
Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 6
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema
|
@Universal Flow
Ovo ti je dobro jako dobro... :bravo:
05-22-2008, 20:58
|
|
|
upravu si Doktore da je malo vishe posla,ali toliko (malo vise) da je to zanemarivo...dobar si u zemlji(11-12 dana  )***meni su u zemlji za 14-17 dana kretali sa rastom(dok nisam provalio H2O)*** @ Balkan_smoke...thanks na informaciji...ma ovaj moj grejach krade 1 celzijus(u minus),a to mi recheno i u zoo-shopu...mada na koju temperaturu cesh podesiti grejach zavisi i od spoljasnje temperature vazduha,tako da nista prepustam slucaju i redovno sa termometrom proveravam temp.vode(koja je jedva 22 celzijusa i sve je bilo ok.do sada)***  (podesavam vodu na 19 celzij...pa cemo da vidimo rezultate-mada i ovako ide to korenje)***da da ..SLAVOL je mama za biljke,ZLATNO INJE-tata i ROYAL OFERTA-veliki brat(sto bi rekao jedan deda-sine samo organsko dj. da bi bio u harmoniji sa prirodom,i ja ga poslushao,zato shto je u pravu  )*** @ KaraJack-thanks,iskrenost uvek dobro dodje(samo se posluzi,ako je tako dobro)  Ko nije chuo za firmu ALTAMED i njihov ROYAL OFERT,evo link mozda i posluzi nekome...*** http://www.ekapija.com/website/sr/page/152179
|
|
|
05-23-2008, 19:13
|
|
|
Kralju,pa kako ne pise(lepo kaze:"Upotreba u proizvodnji sadnica i kalemova(vegetativne i generativne podloge, kalemovi voća, vinove loze i cveća)***Ali i da to zanemarimo sto pishe,ipak sastav SLAVOLA puno vishe govori o primeni(Tečnost koja sadrži bakterije i prirodne vitamine, enzime i stimulatore rasta. U Slavolu se nalaze asocijativne bakterije koje su izolovane sa površine korena. One pripadaju grupi mikroorganizama koji pospešuju rast biljaka i pomažu im u ishrani tako što organska i teško rastvorljiva jedinjena prevode u pristupačne oblike I direktno na korenovom sistemu predaju biljkama. Bakterije na korenovom sistemu produkuju stimulatore rasta, vitamine kojima pospešuju rast biljaka i pomažu u ishrani.Povećava aktivnost korena i ožiljavanje kalemova)Tacno znam sta te interesuje,pa da ne bi ja sad opleo prichu o auksinima,giberelinima,citokininima,vitaminima(mis lim da je i SLO-ERA negde spominjao ovu tematiku) drage volje ti dajem link preko koga cesh saznati dosta opshirnije*** http://www.pfos.hr/~vladimir/IB/ekofiziologija.pdf ***(ima mnogo zanimljivih stvari,ali ono sto tebe zanima,pocinje od 59.strane...) 
|
|
|
05-23-2008, 20:32
|
|
|
propela! ne ventilat0r:-)
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 4
Pohvaljen 6 Puta u 6 Tema
|
za sve valja slavol
|
|
|
05-25-2008, 15:55
|
|
|
evo mene opet sa nekim umotvorinama...ljudi ne bojte se experimentisati,samo tako cete znati vise...(teorija+praksa=  )evo ovako,opet procitam negde na forumu da ima biljaka koje se tesko okorenjuju(obicno to bude neka cistokrvna INDICA ili je klonova grana debela ko hrast),a niko nema alternativu za taj problem(koji se moze ispraviti)...Krecemo***znaci skinut je klon,visak listova podshishan,zarezen pod uglom od 45 stepeni...E SAD SE UZME ZILET I NASLONI POD PRAVIM UGLOM(da ga ne bi isekli na rezanca)...I LAGANIM(mikro)PRITISKOM NA KLON VUCES DOLE ZILET(znaci samo od gore na dole,a ne gore-dole)...I TO PONAVLJAS DOK SA KLONA NE POCNE DA SILAZI ZASTITNI OMOTAC(obicno to bude jedno 6-7 poteza od gore ka dole) TJ. SKIDAS DOK NE POCNE DA SE PERUTA KLON(peruta-vidis ko da nesto belicasto otpada sa njega)***TREBA OBRATITI PAZNJU DA SE UOPSTE NE PRITISKA ZILET I DA CIM VIDIS DA SE PERUTA KLONOVA GRANA ISTOG MOMENTA STANES SA GREBANJEM.I AKO SE VIDI NEKA VODICA NA IZGREBANOM MESTU,NIJE DOBRO URADENO(onda je ostecen klon iznutra i tek su onda sanse za uspesnosti male,veoma male,malecke)***nemoj da se neko uzivi i celu granu obradi ovom metodom,jer ce mu korenja biti po celoj duzini grane(kada sam prvi put ovo radio imao sam korenje tacno ispod prve internode i morao sam ocistiti taj deo(od korenja),sto stvara dodatni stres na klon,ali meni su preziveli tzv.shishanje)AKO NEKO OVO RADI ZA METODU U ZEMLJI(KLONIRANJE)BOLJE NEKA KORISTI KLON-GEL,A NE PRASAK(moje misljenje),AKO SE RADI O VODI MOZE BEZ IKAKVOG HORMONA ZA OKORENJIVANJE...MADA JA KADA ZAVRSIM SAV POSAO,UMOCIM GA U RASTVOR VODE I SLAVOLA PA.......NEMAM NEKU SLIKU DA DOKAZEM VERODOSTOJNOST METODE,ALI VERUJTE DA RADI...***AJDE SAD DA CUJEM DA NE MOZE DA SE KLONIRA NEKA TVRDOGLAVA BILJKA...Inace ova metoda se zove***SCARIFICATION METHOD*** 
|
|
|
05-25-2008, 16:15
|
|
|
elegant0r
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Universal Flow
MADA JA KADA ZAVRSIM SAV POSAO,UMOCIM GA U RASTVOR VODE I SLAVOLA PA.......NEMAM NEKU SLIKU DA DOKAZEM VERODOSTOJNOST METODE,ALI VERUJTE DA RADI...***
|
sorry al morao sam ovo citirat :)))
Inace upravo se spremam uzeti 3 klona sa jedne biljke.
Tu pise dosta toga o kloniranju, a mene zanima najjednostavnija metoda pa cu napravit ovo:
Zarezat klonove po 45 stupnjeva na dnu, napravit jos 2-3 sitna zareza na dnu klona, i onda ih umetnuti u zemlju u kojoj je prethodno sa cavlom napravljena rupa. Sve to zalit vodom.
Koliko sanse imam na ovaj nacin i sto jos mogu napravit da poboljsam sansu klonovima za uspjeh, a da ne ukljucuje odlazak u ducan?
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|