| Unutrašnje Uzgajanje Saveti, pitanja, iskustva i informacije vezane za unutrašnje uzgajanje. |
04-16-2007, 01:33
|
|
Registrovan: Jul 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Zanima me... kad bi u ranoj vegetaciji odrezao vrh biljke nakon drugog reda listova da li bi od njega mogao napraviti klon?
|
|
|
04-16-2007, 01:47
|
|
|
daje banove sakom i kapom
Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
odgovor je jako teško jer bi jerojatno bio premali .preporuča se da klon bude malo veći radi uspješnosti kloniranja a i mislim da bi previše stresao biljku u tako ranoj fazi vegetacije tako da moj savijet bi ti bio da ju ipak pustiš da joj možeš odrezat reznicu dužine neki 10 cm pozz
|
|
|
04-18-2007, 17:21
|
|
|
Marihuana Home Grower
Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema
|
Teško je fakat reći, mislim da ne bi uspio, a sto se tiče same biljke njoj neće ništa faliti, sve dok joj makar ostaviš mali "prteljak" da ostane (nakon što reče drugog sprata), a tad kad odjećeš vrh, ne vjerujem da ćeš imati šta posaditi u zemlju, jer nema odakle daa se razvije korjen (a o zarezivanju, da ne govorim, jer nemaš šta zarezati...al')

Contact me at: koki [at] vutra [dot] org
|
|
|
04-19-2007, 12:43
|
|
Registrovan: Jul 2006
|
Imao sam namjeru svima odrezati vrh... ali znači ništa od toga, klonirati ću puno kasnije tj. vrhove neću dirati.
|
|
|
04-19-2007, 14:50
|
|
|
Marihuana Home Grower
|
Mislis svim biljkama?? Jes' vec rezao? zasto ne rezati (naravno kasnije kad malo poraste) i onda mozes izabrati finu zdravu grancicu i et' klona.... samo kako s siguran ti da ti su ti zenke?

|
|
|
04-19-2007, 20:24
|
|
Registrovan: Jan 2006
|
Dajte ljudi pretjerujete!
Zašto se vrh nebi mogo klonirati?Pa ja sam 2 godine gajio(budala potrošijo brdo dobrog sjemena) prije nego što se odlučih da probam kloniranje.Upravo zbog "korisnih"informacija sa neta se nisam ni usuđivo da probam.Mislio sam:"jeba te luk pa treba mi sterilna labaratorija i dva sterilna naučnika biologa",a stvar prosta ko pasulj.
Prvo što sam kloniro je bio upravo glavni vrh,bez praška i ostalih pizdarija i ništa nije bilo sterilno.Više ne koristim sjeme već samo kloniram(bez braška,destilirane vode i sterilog alata) sa vjerovali ili ne(ne vjerujete-JEBE MI SE!) 100% uspješnosti.Samo treba čekati koji dan duže da se prime,što u principu nije nikakav problem.
Ko je ovde lud?
|
|
|
04-19-2007, 20:46
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Vanzemaljac
Zašto se vrh nebi mogo klonirati?Pa ja sam 2 godine gajio(budala potrošijo brdo dobrog sjemena) prije nego što se odlučih da probam kloniranje.Upravo zbog "korisnih"informacija sa neta se nisam ni usuđivo da probam.Mislio sam:"jeba te luk pa treba mi sterilna labaratorija i dva sterilna naučnika biologa",a stvar prosta ko pasulj.
Prvo što sam kloniro je bio upravo glavni vrh,bez praška i ostalih pizdarija i ništa nije bilo sterilno.Više ne koristim sjeme već samo kloniram(bez braška,destilirane vode i sterilog alata) sa vjerovali ili ne(ne vjerujete-JEBE MI SE!) 100% uspješnosti.Samo treba čekati koji dan duže da se prime,što u principu nije nikakav problem.
Ko je ovde lud?
|
Znači cjepneš, staviš u vodu da zakorjeni ... ili drito u zemlju/vunu ?
|
|
|
04-19-2007, 22:02
|
|
Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema
|
ma vjerojatno prvo u vodu pa onda u zemlju..
04-20-2007, 00:10
|
|
|
Prvi pokušaj je bio u vodi-uspješan uz malo zajebancije oko stajanja u vodi,jer se klon savija.
Drito u zemlju je puno jednostavnije-bitno je da je zemlja stalno vlažna.
Vunu nisam probo.
Prije nego što će se primiti klonovi se obično malo sjebu i požute tako da ne treba paničiti oko toga.Kad se prime vrlo brzo se oporave i piče ko blesavi.
Samo zašto bi nešto bilo jednostavno,kad može biti komplicirano?
p.s.Izvinite zbog psovki i arogancije u mojim porukicama...falila mi je frulica
Last edited by Vanzemaljac; 04-20-2007 at 00:14.
|
|
|
04-20-2007, 01:10
|
|
|
|
inače jiffy su jako hvaljeni za kloniranje . Isušena zemlja s malo hrane u sebi obavijena laganom končanom mrežicom kroz koju klica ili klon pušta korjen bez problema
evo i link već ima na forumu o tome http://forums.vutra.org/27290-post1.html
samo ih ovlažiš i dobe volumen kao stvoreno za kloniranje 
|
|
|
04-20-2007, 18:17
|
|
|
Marihuana Home Grower
|
Quote:
Originally Posted by Vanzemaljac
Zašto se vrh nebi mogo klonirati?Pa ja sam 2 godine gajio(budala potrošijo brdo dobrog sjemena) prije nego što se odlučih da probam kloniranje.
|
NE znam jesi li ikad "rezao" biljke, a covjek je pricao o vrhovima, aaa de mi reci sta stavis onda u zemlju, ako cjepnes vrh biljci (obicno bi trebao ostaviti mali prteljak, onda nije mi jasno sta ostane ti od vrha koji odrezes???? Sta onda stavis u zemlju da se primi????

|
|
|
04-20-2007, 21:29
|
|
|
Čuj...jesam rezo,"masakriro!" trgo ih za kragnu isjeko ih skroz!
|
|
|
04-21-2007, 02:05
|
|
|
Δ9-tetrahydrocannabinol
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Da ne kompliciramo ... znači može bez hormona, može drito u vodu
... a može i drito u zemlju, kaže vanzemaljac.
Svi sretni i zadovoljni. 
Last edited by bongash; 04-21-2007 at 02:07.
|
|
|
04-21-2007, 02:54
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Bezze_Sa
NE znam jesi li ikad "rezao" biljke, a covjek je pricao o vrhovima, aaa de mi reci sta stavis onda u zemlju, ako cjepnes vrh biljci (obicno bi trebao ostaviti mali prteljak, onda nije mi jasno sta ostane ti od vrha koji odrezes???? Sta onda stavis u zemlju da se primi????
|
Sad sam tek skonto šta si ustvari pito.Pa dovoljno je da vrh ima nekih 5cm,najmanje što sam klonirao je bila grančica od 3 cm.Vjerojatno da je bolje(brže se prime) kad su veći,al mogu i mali.
Torcida
Vodu bi trebalo povremeno mjenjati(mislim svaka 3-4 dana,a bolje je i češće ako ti se da, ili je barem dobro promućkati).
|
|
|
04-21-2007, 11:40
|
|
|
Marihuana Home Grower
|
Pa to i govorim citavo vrijeme :) hehehe, - nesporazum :), covjek pita "Rana vegetacija, sjece vrh biljke koja ima 2 internode, znaci taj vrh nema "donji" dio koji ide u vodu ili direkt u zemlju (nisam probao ni jednu metodu)... eee vidis, kazes ostane grancica, sto u ovom slucaju nema sanse da bude vrh, sa 3cm grancice (mislim kad je biljka u tako malom stadiju vegetacije...

|
|
|
04-24-2007, 00:03
|
|
|
|
ja bi samo dodao da bez određenih uvijeta poput hormona za kloniranje i staklenika sa ili rockwool ili jiffy-a te bez potrebnog osvjetljenja kloniranje je moguće no uspješnost će vjerovatno biti nikakva a da ne govorimo o tome da i klon treba da bude isto nekakve veličine kao ova slika od kolege Torcide Spalata , pa nemožeš napravit klona od 2 ili 3 koja onda koja svrha osim radi dobivanja još istih ženki kloniranje se koristi da ubrza sam proces uzgajanja marijuhane.
|
|
|
04-24-2007, 00:52
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Stoner
ja bi samo dodao da bez određenih uvijeta poput hormona za kloniranje i staklenika sa ili rockwool ili jiffy-a te bez potrebnog osvjetljenja kloniranje je moguće no uspješnost će vjerovatno biti nikakva a da ne govorimo o tome da i klon treba da bude isto nekakve veličine kao ova slika od kolege Torcide Spalata , pa nemožeš napravit klona od 2 ili 3 koja onda koja svrha osim radi dobivanja još istih ženki kloniranje se koristi da ubrza sam proces uzgajanja marijuhane.
|
Jesi probo ili onako,pročito?
Svrha je produženje vrste bez ispaljenog metka-(skupocjene sjemenke),a u radnjama baš i nemaju previše razumjevanja za moje vrtlarske ambicije. A od klona uvjek uzmeš klon i ne treba ti majka.
U uzgoju s dva boxa nema ni potrebe za žurbom jer je box za cvjetanje uvjek okupiran.
Obično je problem suprotno,tj prebrzo rastu i dođe im vreme za stavljanje na cvjetanje a box još okupiran biljkama u završnoj fazi cvjetanja(onih od kojih smo uzeli klonove).
|
|
|
04-24-2007, 02:25
|
|
|
|
sve stoji no ja stojim kod svoje da biljke od kojih uzimaš klonove moraju biti malo veće da možeš uzeti klona normalne veličine samo to.bilo bi poželjno ako su u pitanju dva box-a onda uzeti reznicu pred samo cvjetanje, pol se pokaže na biljkama u velikom box-u i odmah znamo koje klonove treba baciti i koje majke treba baciti odnosno muške biljke u velikom boxu tako da ostane mjesta viška u oba dva box-a mislim ja barem tako radim.
Što se tiče sjemena nije istina da je skupo ima tako dobrih strainova za 15 ili 20 eur-a .
|
|
|
04-24-2007, 11:59
|
|
|
Marihuana Home Grower
|
Istina, cak i sve vrste od 20€, su puuuuno puuno puta bolje nego ove sto nadjete u panjevima od dilera !!! Ipak te su sjemenke (99%) prezivjele outdoor, zato sa boljim sjemenom ne vjerovatno je kakva je razlzika izmedju ove i one vuve.... u svemu, pocev od uzgoja pa nadalje....

|
|
|
04-24-2007, 17:10
|
|
|
Ma slažem se ja da je bolje kad je sve po PS-u.
Samo mislim da je korisnije ljudima ponuditi alternativne metode,ukoliko ne mogu nabaviti sve navedene pizdarijice,nego ih ubijati u pojam s nečim bez čega se može,možda ne tako uspješno,ali može...Meni se u zadnjoj turi od tri klona stavljena drito u zemlju sva tri primila.
Da sam se ja informisao na netu kad sam kretao svoj prvi grow nebi nikad ni krenuo.Ubiju čovjeka u pojam kad vidiš šta ti je sve"neophodno",koji uvjeti,krenuvši od rasvjete pa nadalje.....Jednostavno po njihovom nemam uvjete-neizvodivo,dok ja dižem 50-ak gr. svakih 1,5-2 mj. i vazda napušen ko zmaj(možda bolje da nisam ni krenuo).
Pa ljudi su gajili uspješno i u 80-ima(kad nije bilo neta)i za puno tih,danas"neophodnih"stvari nisu ni čuli,al su gajili.
Što se tiče "skupocjene sjemenke" krivo se izrazih,mislio sam"dragocjene".Ne u smislu
novca,već zajebancije oko nabavke iste.
Mislim da kontate šta sam htio reći
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
| |