| Sport U zdravom telu zdrav duh |
04-22-2008, 14:46
|
|
Registrovan: Mar 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
padobranstvo
a gledam tu samo neke igre, kladionice i to... jel ima itko tu da je padobranac? ili bi to htio postati?
ja sam skocio 24 puta i to su 24 najbolje stvari u svjetu koje sam ucinio, uz uzgoj, skakanje mi je najjaca droga na svjetu... jebes sve ostalo, takav osjecaj slobode nigdje nisam dozivio... najveci high na svjetu
|
|
|
04-22-2008, 15:17
|
|
Registrovan: Jun 2006
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
pa volio bi postat, ali nigdje nisam vidio za prijavit se i sl.....
daj mali howto
|
|
04-22-2008, 15:23
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
To mi je uz bungee najveca zivotna zelja. Mogu mislit kako te adrenalin pere, mogu samo zamislit :?
|
|
|
04-22-2008, 15:24
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Pa normalno da je najveci high kad si uistinu visoko! :))
Iskreno sam mislio da bi mi bilo nemoguce skocit sa padobranom, ali prvi put kad sam se vozio u avionu, a nije bilo po noci shvatio sam da izmedju mene i zemlje ima barem 10ak km i zamislio kako imam na ledejima spakiran padobran+pomocni i u tom trenu sam shvatio da bi skocio bez beda..
Cini mi se da je veoma mala vjerovatnost da pogines na taj nacin.. tako da cu se definitivno otisnuti u atmosferu kad za to bude prilika.
|
|
|
04-22-2008, 15:36
|
|
Registrovan: Nov 2006
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
Voli bi to skocit nema sta, nemogu ni zamislit kak je dozivljaj... Pogledajte ovaj filmic, neznam jel lud il hrabar...
http://dnevnik.hr/scena/zanimljivost...padobrana.html
|
|
|
04-22-2008, 17:22
|
|
|
a sta da vam kazem, svakako mislim da je to jedna od stvari koja ti prosiri horizonte, pa makar to jednom napravio... skroz je dugacije nego sto mislite, gore je drugi svjet, najvise sam skakao sa 2700 m, tj, cca 35, 40 sec slobodnog pada. a u tih 40 sekundi se sami u zraku, nista vas ne drzi, potpuno si slobodan, jedino osjećaš zrak koji je skroz tvrd, imaš osjećaj da bi se mogao odgurnuti od njega i raditi sklekove... a pogled na zemlju... bolesno, kao kad sanjas da letis.
a ko oće skočiti ima dva izbora, tandem skok: dodjes na aerodrom, instruktor ti u 5 min objasni sto trebas raditi, platis, sjednes u avion i skocis... on sve radi a ti uzivas u voznji...
ili odes u skolu, naucis sve o tome, i skocis sam prvi put, najcešće na "gurtnu" iliti komad ajmo reć špage duge cca 2m koja ti nakon sto skocis otvori padobran... i onda lagano napredujes do slobodnog pada kako ucis...
možete skakati stvarno svugdje, u sloveniji imate niz aerodroma, ptuj, novo mesto, cerklje, u hr zagreb, rijeka, osijek, sinj, vrsar ponekad i vjerovatno jos negdje, google it.
|
|
|
04-22-2008, 20:06
|
|
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 1
|
a kolko kosta jedan skok? bas bi htio probat
|
|
|
04-22-2008, 20:23
|
|
|
Ja sam skakao s bungeeja ali sa 50 metara,znate one skalamerije sto na plaze postavljaju ne moze se vjerovatno pored sa tim velikim visinam.i ako imam frku od visine to je stvarno bio feeling sjajan.preporucujem
|
|
04-22-2008, 21:32
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
ja sam jednom skočio sa skakaone u more prvi put sa 3m 
a onda nakon pola sata s 5metara 
čini mi se da znam tko sam. ja sam promatrač
|
|
|
04-22-2008, 22:37
|
|
|
Quote:
Originally Posted by kanehbosem
ja sam jednom skočio sa skakaone u more prvi put sa 3m 
a onda nakon pola sata s 5metara 
|
o pa ti si profi 
|
|
04-22-2008, 23:51
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Quote:
Originally Posted by elephant0r
Iskreno sam mislio da bi mi bilo nemoguce skocit sa padobranom, ali prvi put kad sam se vozio u avionu, a nije bilo po noci shvatio sam da izmedju mene i zemlje ima barem 10ak km i zamislio kako imam na ledejima spakiran padobran+pomocni i u tom trenu sam shvatio da bi skocio bez beda..
|
Gore je -50 pa ti skaci :D
Inace, da, skocit padobranom i bungee su mi vrlo visoko na must-do listi, i kao Caspera zanima me cijena.
Inace od takvih ekstremnih stvari sto se visina tice, najdalje sto sam isao je skok u more sa 12 metara (sa natikacama koje su se raspale, bojao sam se da cu ozlijediti stopala bosonog) i mala infiltracija u toplanu u karlovcu i penjanje na dimnjak prije dvije godine, slike <- mogu rec da kolko god banalno zvucalo, ovo mi je bilo vrlo mind-expanding iskustvo, toliki strah nisam nikad osjetio (osim mozda tijekom paralize u snu), i sto vise ides gore, to vise imas osjecaj da sanjas i da se ovo zapravo ne dogadja. To sam najvise skuzio tek kad sam sisao natrag i doslovno se osjecao ko da sam se probudio iz sna. Imam blagi strah od visina ali mnogo vecu fascinaciju s istima, koja inace prevlada.
|
|
|
04-23-2008, 02:10
|
|
|
elegant0r
|
Znam.. al vozio sam se na motoru 299km/h na -10C pri 0km/h. Izracunaj koliko je to stupnjeva :D
|
|
|
04-23-2008, 02:12
|
|
|
@ROX: ma kad skočiš, ako ikad budes imao priliku, doživljaj nećeš moći opisati, imao sam priliku pričati sam sa par ljudi koji su prvi put skočili odmah neposredno poslje skoka i svi su zamuckivali, nisu znali što reć, tako je i meni bilo...
a cijene... e pa nije jeftin sport, nažalost, a najgore je sto cim skocis odmah bi opet... a lova samo odlazi... a kako sad nemam ni para, nisam skocio vec dugo... pa se uz vas prisjećam lijepih trenutaka. znači za tandem skok cca 135eu, + ako oćeš snimatelja oko 40 eu, a ako ides u skolu tečaj sam platio oko 250eu + svaki učenički skok oko 29 eu, kako di. kad dobijes dozvolu (50 skokova) skok sa 4000m 20 eu. pa ti računaj koliko ti treba do dozvole plus putovanja na aerodrome koji su često daleko ako je kod tebe oblačno a skače ti se.
|
|
|
04-23-2008, 02:19
|
|
|
elegant0r
|
LOOOL.. ma jebo ja to onda.. samo mlate pare na tebi :(
znam dobro dvojicu vojnih pilota, pa ce me valjda jedan pokupit chopperom i odbacit uvis par km :))
All my friends know the low rider
The low rider is a little higher
|
|
|
04-23-2008, 21:50
|
|
|
Grizem beton,zvacem armaturu
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Quote:
Originally Posted by ganjaPeople
a gledam tu samo neke igre, kladionice i to... jel ima itko tu da je padobranac? ili bi to htio postati?
ja sam skocio 24 puta i to su 24 najbolje stvari u svjetu koje sam ucinio, uz uzgoj, skakanje mi je najjaca droga na svjetu... jebes sve ostalo, takav osjecaj slobode nigdje nisam dozivio... najveci high na svjetu
|
Jes' da moze da prodje i kao porok ali meni vise lici na sport
i zato evo teme ovde :D
|
04-29-2008, 14:32
|
|
|
uuuuu preskup sport... mozda jednom ako dobijem na lotu :)
|
|
|
04-29-2008, 20:02
|
|
|
da daa, svima je skupo dok ne skoče... a kad jednom to naprave samo bi opet gore... i opet i opet i opet...
|
04-29-2008, 21:11
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
Quote:
Originally Posted by elephant0r
Znam.. al vozio sam se na motoru 299km/h na -10C pri 0km/h. Izracunaj koliko je to stupnjeva :D
|
HAHAHAHAHAA....
ma lako tako... mogu i ja dok spavam 1000 km/h pri 0 kelvina 
|
|
|
04-30-2008, 08:21
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Quote:
Originally Posted by ganjaPeople
da daa, svima je skupo dok ne skoče... a kad jednom to naprave samo bi opet gore... i opet i opet i opet...
|
Nemoj da ovo sanader vidi zabranit će padobranstvo i avione
04-30-2008, 09:21
|
|
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
|
| Opcije Teme |
|