| Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem... |
05-06-2008, 23:13
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
opet nagrudovljen filozofiram
Svjetovi, slojevi, rabbit hole
život? što je to život? sastavljen sam od milijuna živih bića - stanica, svaka funkcionira individualno a ipak kolektivno, kako svaka zna koji posao raditi? kao da ih je tu netko stavio kao da moraju biti tu i raditi svoj posao, možda je dnk njihov vođa? te sve stanice su u nekom svom filmu u matrixu, i nesvjesno rade svoj posao kako im diktira dnk - onaj koji kontrolira njihovu matricu. I tako postojimo mi, od tisuće drugih živih bića, ali ona se ne sastoje od dugih živih bića, stanice su najmanja jedinica svijesti, svaka od njih ima svijest jer ako se nešto miće znači da je pogonjeno sviješću. A virus? wtf is virus? ajde kužim bakterije, one su kao zločesta živa bića u njihovom staničnom svijetu, kao recimo kod nas iluminati i one neke vrste vanzemaljaca, ne... ali viruse ne kužim, njih je malo teže definirati, kao kod nas oni reptiloidi koji zapravo žive u astralu ali mogu doći na fizički nivo.
I sva ta individualna mala bića od kojih se sastojim ona su ujedinjena u jedan makrokozmos koji čini moje makro biće. Jesu li one svijesne čega su dio? Možda sam i ja dio nečega čega nisam svjestan jer je preveliko, ali i ogromne zvijezde dio su veće cjeline - galaksije - i služe galaksiji kao meni moje stanice. Galaksija je zapravo individua sama za sebe, jedno veliko živo? biće.
DNK je ključ, ono je program proizašao iz c++ a programirao ga sam bill gates. ono drži sve na okupu i u akciji. neka sila... (sad opet imam de ja vu, ali ono baš jako), ...čovjeće evo još jedan ali drugačiji i nepovezan s prvim :| jao... ali dobro šta sad, misterija nije ništa za čuditi se, život je misterija pa je normalno da su događaji u njemu misterija kad je on sam misterija.
hehehe... moje stanice. kužiš one se čak i regeneriraju, Ako se ja povredim na svojem makro svijetu, onda čitav jedan dio staničnog svijeta dolazi i kolonizira se na mjesto onih poginulih... vjerojatno opet naredba koja dolazi iz dnk... ali pazi dnk je program, a znamo da svaki program treba napajanje da bi odvijao svoj program... kao ovaj program na mom kompjutoru, njegova životna sila je struja... i da nema nje... ono nebi bilo ništa, nebi bio manifestiran... koji je oblik napajanja za moje makro biće? prana? ta životna energija, naguali kažu da dolazi ravno iz centra galaksije.
galaksija nas opskrbljuje sa životnom energijom koju zovemo prana ili či i ona prolazi ravno kroz program dnk i projektira se u moj nivo postojanja,
a naše stanice se opskrbljuju energijom... ma nekom kemijskom energijom, ali zahvaljujući našem makro biću koji uzimamo hranu isto iz trečeg izvora... pitaj boga kako galaksija transformiše onu energiju koju konzumira, u našu pranu?...
ali pazi... stanica se ne sastoji od drugih živih bića već samo od kemijskih spojeva, molekula, tj. elemenata. i sav taj kaos od elemenata pomiješan u neki red čini stanicu, i ona je živa, ti kemijski elementi se pomiću van kaosa, imaju svoj pravac i tendenciju. zašto se ja moram sastojati od milijari živih bića a ne samo od kemijskih elemenata kako sama stanica? ili su čak i kemijski elementi individue? neka logika u cijeloj ovoj priči govori da je tako. Kemijski elemenat? što je to? pa to je molekula, a molekuja je makro svijet sastavljen od atoma... znači i molekula i atom su živa bića, s tim da je iz percepcije jednog atoma molekula kao nama naš zvijezdani sustav recimo... i tako dalje... pitanje je samo kolko duboko želite ići u rabbit hole. možda možemo povuči paralelu i s denzitetima u ovoj priči, ili ne? no svejedno... zaključio sam da se svaki makro svijet sastoji o mikro svijetova, u jednom i u drugom pravcu kretanja, znači u + i u minus, i to beskonačno. mislim da je to drugačije nego denziteti, denziteti su zapravo slojevi nažeg svijeta, a makro i mikro filozofija je još veće od toga, ili samo u drugom pravcu?... uhhh
Ta životna energija - prana, ona je zapravo ključ, bez kojeg nebi bilo manifestacije potencijala.
i onda pored toga svega, mnogi ljudi smatraju da su bezvrijedni, da su nitko i ništa... kako jedan tako veličanstven makro svijet živih bića može smatrati sebe jadnim? i to može ići tako daleko da taj makro svijet milijarde bića odluči skončati svoju manifestaciju :| ono... suicid... zamislite vi kako to može daleko ić. Pa to je totalno besmisleno, kao da se sad jedna galaksija od milijuna i milijuna zvijezda prepunih planeta i živih bića... odluči da je bezvrijedna i šta ja znam... uništi se na neku foru :| pa to je apsurd. zar nitko ne vidi veličanstvenost svoje apstrakcije? pa gdje smo se izgubili? što su nam usadili u te umove?
|
|
|
|
05-06-2008, 23:50
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvalio Puta:: 6
Pohvaljen 5 Puta u 5 Tema
|
E ono fakat se nekad isto tako osjećam,.... 
05-06-2008, 23:58
|
|
Registrovan: Jun 2005
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
|
|
|
05-07-2008, 00:14
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
eeeeeeeeeeeeee e e e, pa to je to čovjeće, hmmm, i na kraju je zaključak da je sve samo prazni prostor?, pa je... e vidiš sad svakom tome mekro mikro svjetu dodaj njihov program, tj. svijet, razina neka djelovanja... i to nisu granice što je prikazano, vjerojatno ide još dublje od nukleusa, i dalje od grupa galaksija
|
|
|
|
05-07-2008, 04:15
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Ukratko.. koliki smo u usporedbi sa prosjecnom galaksijom zbilja je smijesno da si zagorcavamo zivot izmisljenim problemima :)
|
|
|
05-07-2008, 08:01
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
A kakd je veličina bitna...
Ko kaže da naša percepcija po pitanju veliko-malo, blizu-daleko itd nije totalno pogrešna?
Možda smo zapravo veći od prosječne gfalaktike?
Kako bilo da bilo,
Quote:
|
Originally Posted by Elefent0r
zbilja je smijesno da si zagorcavamo zivot izmisljenim problemima :)
|
|
|
|
05-07-2008, 12:37
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Kuzim tocno o cemu govoris.. U prvom razredu sredje na satu fizike sam reko profesoru:
"Kada pronadjes najmanji objekt u univerzumu pronasao si i najveci.."
A ovaj me gleda zamisljeno, smjeska se i nezna sta da odgovori :))
|
|
|
05-07-2008, 14:11
|
|
Registrovan: Dec 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
E vidis, taj mali virus koji ne razumijes, mozes shvatiti kao stanicnu ush, to ga hebeno razlikuje od bakterije i zato ga je tesko unistiti, a da ne ubijes stanicu i zato nam stvara probleme i totalno poremeti taj či ( poremecena tajchi :). Znaci za razliku od bakterije smijesta se u stanicu, a moze biti gradjen od samo jednog lanca rna i sto jednostavniji i manji to opakiji, znaci ipak se povremeno usecu kojekakva ziva bica u tvoju stanicu weed i naprave totalni kurslus i nema puno pomoci, znaci taj minijaturni virusich ( u usporedbi sa nama) je jeeebeno velik!!
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|