| Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem... |
04-21-2008, 01:30
|
|
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Don Miguel Ruiz
Evo coveka koji je 'ubo' sustinu pravo u centar i objasnio stvari tako da bi i budali leglo kao samar...
The Voice Of Knowledge- Don Miguel Ruiz
DOWNLOAD LINKS [AUDIO CD]:
> don Miguel Ruiz - The voice of knowledge
Code:
http://rapidshare.com/files/133915062/Miguel_Ruiz_-_The_Voice_of_Knowledge.zip
> don Miguel Ruiz - The Mastery of Love
Code:
http://rapidshare.com/files/134976343/Don_Miguel_Ruiz_-_The_Mastery_of_Love.rar
> don Miguel Ruiz - The Four Agreements

Code:
http://rapidshare.com/files/135219741/Don_Miguel_Ruiz_-_The_Four_Agreements.rar
DOWNLOAD LINKS [KNJIGE]:
> don Miguel Ruiz - Majstorstvo u ljubavi
Code:
http://rapidshare.com/files/136462803/Don_Miguel_Ruiz_-_Majstorstvo_u_Ljubavi.pdf
> don Miguel Ruiz - Četiri sporazuma sa samim sobom
Code:
http://rapidshare.com/files/139472742/Don_Miguel_Ruiz_-_Cetiti_sporazuma_sa_samim_sobom.pdf
Last edited by Weedran : 08-23-2008 at 14:01.
|
|
|
04-21-2008, 03:50
|
|
|
On je Toltec iz Mexico, deda mu je nagual, majka Curandera, i kako kaze nije video istinu i mada mu je bila tu od detinstva ali onda je doziveo saobracajnu nesrecu i imao Out of body iskustvo koje mu je promenilo zivot... Zatim se vraca kod dede i majke i trazi od njih da ga nauce da ponovi OBE...
Toliko direktno i jasno je objasnio stvari da svako ko cuje (na demonoidu ima torr. to je audio book) moze razumeti...
Izvrstan storyteller...
|
04-21-2008, 10:29
|
|
|
Usisivač postova
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 31 Puta u 8 Tema
|
eee meksikanci meksikanci znamo mi zasto se oni dobro tripuju
Eo tu se moze skinut:
http://w14.easy-share.com/1699696044.html
|
04-21-2008, 19:29
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
Ovo je nešto vrijedno vremena, ovo je jako močno, hvala. Mislim da bi svatko trebao poslušati Miguela
|
|
|
|
05-01-2008, 20:23
|
|
Registrovan: Apr 2008
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
prešlušao sam ovo i ostao bez teksta, odlična knjiga
da li su njegove knjige prevedene i ima li neko link gde se mogu downloadowati, prevedene ili na engleskom
|
|
|
05-01-2008, 20:41
|
|
Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 1
|
nakon što sam ga preslušo podiguo sam dvije njegove knjige
imaš prevedno na hrvatski
neznam za download
čini mi se da znam tko sam. ja sam promatrač
|
|
|
05-01-2008, 20:47
|
|
Registrovan: Jun 2006
|
evo skidam, pa da vidimo šta je to
|
|
05-04-2008, 00:26
|
|
|
Mislim da ako bi nešto trebalo biti sticky u ovoj sekciji foruma, onda je to svakako ovo.
|
|
|
|
05-04-2008, 23:57
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Upravo sam poslusao.. i doslovno osjecam da mi se zivot promjenio.. Ovo su spoznaje prema kojima sam isao od 5 razreda osnovne kada sam shvatio da se samnom nesto desava i da vise nisam sretan kao prije..
Mislim da je dugo trazeni odgovor upravo pronadjen.
Hvala dzibi, gospodinu Ruizu i svima ostalima ovako bezveze.. HVALA :)
|
|
|
05-05-2008, 08:49
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Eo skidam i ja da čujem zbog čega su se svi to preporodili
05-05-2008, 11:11
|
|
|
Quote:
Originally Posted by elephant0r
Upravo sam poslusao.. i doslovno osjecam da mi se zivot promjenio..
|
Da slon, i ja osjećam da je ovo moćno i veliko, ali ima jedna fora koju sam primjetio u životu... puno stvari me već okinulo kao što je icke, castaneda i ovaj ruiz, i uvjek osjetim ono u stilu: "da, to je to, ovo me promjenilo definitivno" i onda kako vrijeme prolazi moj um sve to zaboravi i opet se ponaša po starim obrascima, u skladu sa virtualnim svijetom sagrađenim u mom umu i lažljivcem koji blebeće i sudi. Zato smatram da te nemože ništa promjeniti što samo čuješ, makar shvatiš i složiš se taj momenat... možeš se promjeniti jedino praksom i primjenom onoga što ćuješ a to je sasvim druga stvar.
Ovako sam ja to shvatio:
Ljudi govore kako život nije fer jer očekuju da se život kreče po njihovim uvjerenjima. Ovaj život ne poznaje termine kao što su dobro/loše, pravda/nepravda. Te termine i sva ostala uvjerenja izmislio je čovjek vlastitim umom na bazi osjećaja zadovoljstva/neugode, i on *očekuje* od života da se ravna po njegovom uvjerenju i idealima... rezultat je potpuno neizbježan: razočaranje i frustracija. Nitko nemože prisiliti život da djeluje po njegovim očekivanjima, po nekim izmišljenim pravilima igre... put ispunjenja je samo jedan - prilagodba, tj. ne očekuj već slijedi tok, ne umove drugih ljudi već prirodi tok.
Bitno je razlikovati stvari koje su proizašle iz uma i one koje su proizašle iz autentičnosti vašeg bića.
Sva naša patnja i negativnosti rezultat su interpretacije života oko nas kroz um u kojemu leže uvjerenja. U našem umu čitav je kompleksan virtualan svijet, i mi očekujemo od vanjskog realnog svijeta da se ravna po našem virtualnom, izmišljenom svijetu. Ako se to ne dogodi, mi reagiramo s nezadovoljstvom, osuđujemo sve oko nas umjesto da prilagodimo unutarnji svijet vanjskom.
Kada prilagodite unutarnji svijet vanjskom, tada više nemate očekivanja, a kada ne očekujete tada nemožete ni patiti. Kada prihvatite univerzum takak kakav jest onda ste apsolutno slobodni. Svi ljudi pomisle da ako se odreknu očekivanja da će se tek onda osjećati prazno i jadno. To nije istina, to je laž, snažna i uvjerljiva laž proizašla ravno iz vašeg uma zato jer ne očekivati znači srušiti fiktivni unutarnji svijet uma, a vaš ego će napraviti sve da se to ne desi. Prava istina što se dogodi kada srušite fikciju u umu je potpuno suprotna. Sve što ćete tada proživljavati je zadovoljstvo i ljubav jer ono proizlazi iz autentičnosti vašeg bića, a ne iz uma.
|
|
|
|
05-05-2008, 11:34
|
|
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Weedran
Da slon, i ja osjećam da je ovo moćno i veliko, ali ima jedna fora koju sam primjetio u životu... puno stvari me već okinulo kao što je icke, castaneda i ovaj ruiz, i uvjek osjetim ono u stilu: "da, to je to, ovo me promjenilo definitivno" i onda kako vrijeme prolazi moj um sve to zaboravi i opet se ponaša po starim obrascima, u skladu sa virtualnim svijetom sagrađenim u mom umu i lažljivcem koji blebeće i sudi. Zato smatram da te nemože ništa promjeniti što samo čuješ, makar shvatiš i složiš se taj momenat... možeš se promjeniti jedino praksom i primjenom onoga što ćuješ a to je sasvim druga stvar.
Ovako sam ja to shvatio:
Ljudi govore kako život nije fer jer očekuju da se život kreče po njihovim uvjerenjima. Ovaj život ne poznaje termine kao što su dobro/loše, pravda/nepravda. Te termine i sva ostala uvjerenja izmislio je čovjek vlastitim umom na bazi osjećaja zadovoljstva/neugode, i on *očekuje* od života da se ravna po njegovom uvjerenju i idealima... rezultat je potpuno neizbježan: razočaranje i frustracija. Nitko nemože prisiliti život da djeluje po njegovim očekivanjima, po nekim izmišljenim pravilima igre... put ispunjenja je samo jedan - prilagodba, tj. ne očekuj već slijedi tok, ne umove drugih ljudi već prirodi tok.
Bitno je razlikovati stvari koje su proizašle iz uma i one koje su proizašle iz autentičnosti vašeg bića.
Sva naša patnja i negativnosti rezultat su interpretacije života oko nas kroz um u kojemu leže uvjerenja. U našem umu čitav je kompleksan virtualan svijet, i mi očekujemo od vanjskog realnog svijeta da se ravna po našem virtualnom, izmišljenom svijetu. Ako se to ne dogodi, mi reagiramo s nezadovoljstvom, osuđujemo sve oko nas umjesto da prilagodimo unutarnji svijet vanjskom.
Kada prilagodite unutarnji svijet vanjskom, tada više nemate očekivanja, a kada ne očekujete tada nemožete ni patiti. Kada prihvatite univerzum takak kakav jest onda ste apsolutno slobodni. Svi ljudi pomisle da ako se odreknu očekivanja da će se tek onda osjećati prazno i jadno. To nije istina, to je laž, snažna i uvjerljiva laž proizašla ravno iz vašeg uma zato jer ne očekivati znači srušiti fiktivni unutarnji svijet uma, a vaš ego će napraviti sve da se to ne desi. Prava istina što se dogodi kada srušite fikciju u umu je potpuno suprotna. Sve što ćete tada proživljavati je zadovoljstvo i ljubav jer ono proizlazi iz autentičnosti vašeg bića, a ne iz uma.
|
savrseno receno,tocno si opisao kako ja razmisljam o tome...od rijeci do rijeci(samo ti si to malo ljepse srocio :))
Strah i ljubav su jedini istinski osjecaji,iz njih deriviramo sve ostale...
nego htjeo bi nadodati...za zavrsetak tog tvog recenog
"There is a difference between knowing the path and walking the path."
-Morpheus
Peace
Last edited by Yami_Raziel : 05-05-2008 at 11:36.
|
|
|
05-05-2008, 12:10
|
|
|
elegant0r
|
Weedrane slusao sam i ja ickea i brojne druge i nikad u meni nista nije okinulo na nacin da sam reko to je to.. Dakako da sam na momente bio ponesen tim idejama, ali u svakom trenutku sam bio svjestan cinjenice da je to samo jos jedno tumacenje svega koje za mene gotovo da i nema prakticnu primjenu u zivotu.
Sto govori Ruiz su upotpunjeni odgovori na pitanja do kojih sam velikom vecinom vec dosao sam, vlastitim zivotnim iskustvima. Dakle on mi nije rekao skoro nista novo, vec samo pojasnio ono sto vec znam i jasno povukao granicu gdje prestaje ljubav a pocinju lazi.
Napominjem jos jednom.. nije me lako impresionirati.. ali u ovom slucaju osjecam da covjek govori istinu jer imam konkretne opipljive zivotne dokaze za to koje necu sada navodit.
Prince of lies je taj koji me sprijecio bezbroj puta da zgrabim i dohvatim srecu koja mi je nadohvat ruke.. ali vise mu ne vjerujem nista jer znam da samo serucka, nagadja i sije lazi, a osjecaj je oslobadjajuci i euforican.
NO MORE LIES :)
|
|
|
05-05-2008, 14:01
|
|
|
Da, u pravu si, ruiz je rekao konkretne stvari koje se mogu primjeniti na vlastiti život, a takvih ima malo, ostalo je većinom filozofija koju neznaš kako primjeniti na svoj život. Ali ponavljam, ako ne osvjestiš ono što je rekao i ne počneš odmah uočavati i primjenjivati njegove riječi u svojem životu, zaboravit ćeš sve što si čuo jer ego ima čvrste korijene koje nije lako počupati, i stari obrasci razmišljanja će se vratiti.
|
|
|
|
05-05-2008, 15:38
|
|
|
elegant0r
|
Slazem se.. Prvi korak je nasmijat se lazljivcu u facu svaki put kad pocne pilat.. 
|
|
|
05-08-2008, 16:52
|
|
Registrovan: Jan 2008
|
mene su isto impresionirale Ruizove riječi...al nije to lako primijeniti, ona 4 pravila...
nemaj pretpostavki/predrasuda, ne shvaćaj ništa osobno i uvijek daj sve od sebe - e to je fakat teško
|
|
|
05-08-2008, 17:26
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Teško, teško...sad; nije neško toliko, ali traži primjenu kroz neko neodređeno vrijeme (ovo "naše" linearno). A koliko će kome trebat, to opet ovisi o svakome osobno. Ipak je to "životna misija".
PS
Dobar je Ruiz. OK, ali sve je to več rečeno/napisano. Meni je Kastaneda bija okidač ko sad nekima tu. Ono, kad nešto čitaš i to su ko tvoje misli, samo nikako ih nisi moga izreč.
Meni osobno je u svemu tome najdraže to da ima sve više, i više i više ljudi koji "poučavaju", a i sve više onih koji su "voljni saslušat".

|
|
|
05-13-2008, 23:35
|
|
|
Promena dolazi u coveku kada se predje magicni prag, a to je kada veci deo coveka veruje u svoje magijsko poreklo, a manji ostane pod uticajem starog verovanja, odnosno ega. To ja zovem “inercija” ili kormilar. U meni postoji citav jedan univerzum isprepletenih verovanja koje treba promeniti, a to se nemoze desiti preko noci. U jednoj noci mogu promeniti jedno ili dva-tri… Svo to djubre sto sam naskupljao tokom godina sistematski treba menjati I tako menjam kurs, polako… Meni je trebalo pet godina da uvidim da je filozofija laz I da promena dolazi praksom, a ne pamecu. Toliko mi je trebalo da predjem 50+1 posto I zaokrenem svoj kurs. Tek poslednje tri godine sam posvecen praksi, a sve ovo dozivljavam kao igru koja daje boju I ton mom zivotu… Ja sam uzivao u prici Ruiza jer to je “moja” prica (nije slucajna u tom trenutku)… ako razumete…
|
|
|
05-17-2008, 19:24
|
|
Registrovan: Apr 2008
|
kanehbosem daj molim te naslov kako su preveli i izdavaca gdje si kupio
|