Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Rekreacija i relaksacija » Putovanje na mentalnim talasima

Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem...

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 04-12-2008, 19:34   #1
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
Default Meditacija, trans...

Jel se itko pokošao baviti/ bavi meditacijom. Zanima me kako vam ide kako ste počeli s time i sve ostalo.
Ja sam danas prvi puta ozbiljnije probavao očistiti um i mogu reći da sam zadovoljan jer osjećao sam "nešto", nekakav pomak i blagu težinu i utrnutost u tijelu(moguće je da je od nepomicanja) ali bezobzira planiram nastaviti s time i to u svrhu vježbanja astralne projekcije
Old 04-12-2008, 19:51   #2
KaraJack

KaraJack's Avatar

Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 6
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema

Pokušao i pao, htio sam putem meditacija da prekinem pušit cigare, evo starci su uspijeli ali ja nikako, probao sve moguće, jogu, fitness, brzo čitanje i etc. pizdarije i ništa. Šta je jako čudno od svega toga mi samo muzika ambient pomaže da se nekako oslobodim od posla i okoline..

Možda bi trebao probat povezat meditaciju sa ambient mjuzom...
Old 04-12-2008, 20:06   #3
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema

pa sa brzim čitanjem bi trebao sigurno prestati pušiti cigare
Weedran is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2008, 20:19   #4
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Navodno baš nije dobro rabiti glazbu uz meditaciju jer odvraća pažnju i zaokuplja misli a to ti nikako ne treba, jer ako meditiraš cilj će ti biti potpuno ignoriranje glazbe tak da mislim da nema nekog smisla
Old 04-12-2008, 20:35   #5
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

to je istina. Cilj meditacije je utišati kokodakanje uma, i ja radim trnutno na tome. Netrebaš sjediti u lotusu da bi meditirao, samo se treba udobno smjestiti negdje gdje imaš mira sa što manje zvukovnih ometanja... ali ležeći položaj nije pogodan jer je lako zaspati, pa ništ koristi od toga jer u snu um opet kokodaka i čak kreira cijele svjetove bez tvoje kontrole.

Last edited by Weedran; 04-12-2008 at 20:37.
Old 04-12-2008, 20:37   #6
KaraJack

KaraJack's Avatar

Hmm.. nekako me opusti ambient, vijeruj mi probao sam yogu sa starcima i nikako mi nije išlo. Ono starci su mi uspijeli i njima skidam kapu, rekoh starcima svaka vam čast meditacija i yoga vam ide bolje nego brak..
Old 04-12-2008, 20:42   #7
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

A da, dobro je opustiti se prije meditacije, za to je dobar ambiental (Steve Roach rula) ali sama meditacija se treba u tišini raditi.

http://www.box.net/shared/kzvvoslk40

http://www.box.net/shared/b1ecqevc40

Steve Roach - Early Man RS download link

Last edited by Weedran; 04-12-2008 at 21:02.
Old 04-12-2008, 20:49   #8
KaraJack

KaraJack's Avatar

mi no, to mi je jasno. Stara me najviše nagovara i prigovara oko wu pa sam rekao aj pudemo neki kompromis napravili ja i yoga ti i wu heheh šala sa strane. Morat ću više na tome proradit, kad recimo idem sa vučicom u šetnju po šumi, ono nema ni žive duše samo čuješ prirodu e tu se znam zavalit i zatvorim oči ono opuštanje sto na sat i šta mi se desi, ja ti zadremam ko krava.
Old 04-13-2008, 10:29   #9
Bugi

Bugi's Avatar

Registrovan: Nov 2006
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema

mi smo imali dane meditacije kad sam trenirao prije. radili bi ih kraj mora ili u klubu...
meditacija moze biti uz ambijent jer zapravo nikad nije potpuna tisina. priroda isto ima svoju muziku.
sve u svemu, nakon takvih polasatnih/satnih meditacija osjecao sam se negdje kao da sam se probudio nakon dugog lucidnog sna. naravno meditacija nije usporediva sa spavanjem.
smirivanje se svodi na usporavanje uzdisaja/izdisaja...naglo i agresivno usporavanje toga (ili cak zaustavljanje daha) mozee poremetit tvoj standardni proces disanja..zato treba pocet polako i strpljivo...
dobijete definitivno drugciji ritam zivota. samokontrola se primjetno povecava (u to spada kontrola svih osjetila).
koliko je to dobro i primamljivo neznam, nisam nastavio nakon sto sam prestao trenirati.
tada sam bio postao dosta smirenija osoba, dok je ljudima oko mene cilj sto manje biti takav, cilj je biti hiperaktivan, svugdje zurit i maksimalno "iskoristit" svoje vrijeme (jedva se cekam maknit od istog).

Ako se nekad osjetiš malen, zapostavljen i depresivan... Uvijek se sijeti da si nekad bio najbrži spermatozoid u svojoj grupi!
Bugi is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 08:58   #10
dziba

dziba's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Za astralne proj. najbolja varijanta je spavati nocu jedno 5 sati, a zatim poslepodne jos 2-3 i tada eksperimentisati sa hipnagogik stanjem. Najveca prepreka je download memorije, jer su svetovi skoro totalno razliciti...
Old 06-19-2008, 04:24   #11
LucidDream
Chavli i kreletke :S

LucidDream's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 1

Dajte malo texta o meditaciji...Kako kreces,na sta se fokusiras,ovo ono...probao bih...

Quote:
Originally Posted by marva View Post
leave the almighty marva alone
LucidDream is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 14:31   #12
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

Registrovan: Oct 2006

AMORC ima najbolju tehniku meditacije.
tu tehniku se sigurno može naći i na drugim mjestima, ili bar djelići te tehnike.
problem je jedino što moraš biti član, da bi saznao o tome i prakticirao.
a možda to i nije problem
čini mi se da znam tko sam. ja sam promatrač
kanehbosem is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 20:01   #13
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Pohvalio Puta:: 7

Dobar potpis Kane, odličan

Samo...nebi reka da se najbolja, jedina i "nemaj druge pored mene tehnika" može nać samo u AMORC-u. A i ečina "tajni" je i ovako i onako objavljivana...tako da odlučnom tragaocu na putu znanja sama praksa može donit svekoliki rezultat.

E sad, da je meditaciju bolje učit od iskusnog učitelja, jer je uvik bolje kad ti neko nešto pokaže i otkrije, ako ne ništa, da te "ubrza". Zato su sva ta društva dobra radi razmjene iskustava. Jedini je problem obečat, zaklet se nekome nešto, pa da ispadne prevara...nije zdravo za auru take Zavite polagat
E sad AMORC...Christian Rosenkreutz je zanimljiv...svo to znanje i priča nisu došli niotkud...I garant ljudi znaju šta rade, po pitanju duhovnih vježbi, ali garantirano nisu jedini koji to zanju i posjeduju "tajnu"
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 23:25   #14
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

Registrovan: Oct 2006

Quote:
Originally Posted by Hasan bin Sabah View Post
Samo...nebi reka da se najbolja, jedina i "nemaj druge pored mene tehnika" može nać samo u AMORC-u.
nisam to ni reko.
reko sam da ima najbolja tehnika (što god to značilo) meditacije
i da se ta tehnika može naći i drugdje
i da tu tenihku prakticira amorc

Quote:
E sad, da je meditaciju bolje učit od iskusnog učitelja, jer je uvik bolje kad ti neko nešto pokaže i otkrije, ako ne ništa, da te "ubrza". Zato su sva ta društva dobra radi razmjene iskustava.
da se mene pita.
ja bih dijelio bespovratne kredite za osobnog don juana svakom zainteresiranom.

Quote:
Jedini je problem obečat, zaklet se nekome nešto, pa da ispadne prevara...nije zdravo za auru take Zavite polagat
hm, da tu ima dosta polemike.
e sad pazi ovo
egzotični istok,ayyurvede i slično su tak super i dosad od nas sakrivena znanja, tako korisna čovjeku, bla bla bla...
ta ista znanja ayurvedski doktori ljubomorno čuvaju jer su se opekli kad su iskusili što se dešava kad znanje padne u pogrešne ruke
evo primjer zamisli što bi se desilo kad bi balcan smoke mogao da obrće stvari u krvotoku (bez uvrede:) ili da okom prebacuje energiju i sve te stvari koje se uče i višoj ezoteriji
mene uopće ne bi bilo strah s njim ići u muriju,
no mislim da bi podlegao svom slabom ja.
da se razumijemo ni meni baš ne bi bilo svejedno (zašto osjećam slike gospodara prstenova:)

Quote:
E sad AMORC...Christian Rosenkreutz je zanimljiv...svo to znanje i priča nisu došli niotkud...I garant ljudi znaju šta rade, po pitanju duhovnih vježbi, ali garantirano nisu jedini koji to zanju i posjeduju "tajnu"
mislim da to ni oni ne tvrde.

ja sam pre pre pre pre pre pre pre zadovoljan svojim članstvom u tom redu unazad par mjeseci.
kolikoj tami i smeću smo kao ljudi izloženi nisam ni kužio, a mislim da ni sad još nisam osjetio sav smrad
čini mi se da znam tko sam. ja sam promatrač
kanehbosem is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 23:42   #15
Džidžadžojac

Džidžadžojac's Avatar

Registrovan: Oct 2007
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Ček, jel se vi zajebavate sa tim brzim čitanjem ?
Džidžadžojac is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2008, 00:41   #16
Bugi

Bugi's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Quote:
Originally Posted by Džidžadžojac View Post
Ček, jel se vi zajebavate sa tim brzim čitanjem ?
nije ti to neka filozofija...par tjedana treninga i to je to...
ali bome kasnije se nikome nesvida, jer zele uzivat u tekstu kojeg citaju...

Ako se nekad osjetiš malen, zapostavljen i depresivan... Uvijek se sijeti da si nekad bio najbrži spermatozoid u svojoj grupi!
Bugi is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2008, 13:19   #17
LucidDream

LucidDream's Avatar

Dajte ba,jel moze neki text u vezi meditacije...Kako se meditira,na sta da usmeravam misli,u kom polozaju da meditiram...Sta se uopste radi tokom meditacije...Ne mogu se oslanjati na ono sto sam iz filmova naucio....

Quote:
Old 06-20-2008, 15:34   #18
Stoned

Stoned's Avatar

Registrovan: Jun 2008
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

http://nccam.nih.gov/health/reiki/
mozda je malo offtopic ali evo sa cim sam se ja upoznao prije 2-3 godine...Svako od nas ima energiju u sebi i samo mora nauciti kako da tu energiju iskoristi. Normalno je da je nekima ta energija jaca a nekome slabija...
Imao sam jedan reiki tretman i jednostavno vam to ne mogu opisati. Bas osjetite neku vrucinu kako prelazi sa osobe na osobu. Reiki je cudo po meni...
Old 06-20-2008, 19:32   #19
dziba

dziba's Avatar

Registrovan: Jan 2007

Quote:
Originally Posted by LucidDream View Post
Dajte ba,jel moze neki text u vezi meditacije...Kako se meditira,na sta da usmeravam misli,u kom polozaju da meditiram...Sta se uopste radi tokom meditacije...Ne mogu se oslanjati na ono sto sam iz filmova naucio....
U sustini svodi se na to da srusis barijere "ove" budne percepcije i "konektujes" se sa suptilnim svetom, to jest da usmeris percepciju na "suptilan" svet. Za pocetak nema potrebe da posebno obracas paznju na poziciju, bitno je da budes u polozaju koji ce ti dozvoliti da se opustis maksimalno, a da nezaspis. Dakle, moze i lezeci ali problem je sto ces verovatno zaspati. Kada se smestis udobno mozes razmisljati o bilo cemu neko vreme dok se telo ne opusti ali pazi da ta razmisljanja nebude emocije u tebi, znaci nesto apstraktno. Kada osetis da si se opustio dovoljno (telo opusteno, puls nizak, misli usporene) vreme je da krenes sa nekom tehnikom kontrole misli. Pocni da razmisljas o mislima koje ti prolaze kroz pamet i pokusaj da se zadrzavas sto vise na istim mislima (sto manje saranja), zatim psihicki pokusaj da usporis misli na sasvim dubok, spor nivo sa kojeg bi polako trebao da ih iskljucujes. To je najtezi deo jer se interni dijalog NEDA zaustaviti tako lako. Kada misao krene da navire ponavljaj samo nju dok ne iscezne. Cilj je da zaustavis tok misli, a da ostanes budan i osetis rusenje barijere i direktan protok energije... Verovatno ces osetiti vibracije, koje mogu varirati po jacini ali brzo ce preci u drugi plan i tada je sve na tebi i iskustvu...
Baza sa koje se polazi je stanje svesti. Iz kog stanja svesti polazis, odnosno koje je tvoje stanje svesti u zivotu, takvo iskustvo mozes i da ocekujes. Potrebno je paralelno raditi na sebi i u budnom stanju... Tek kada steknes dovoljno iskustva sa baratanjem u 'transu" tada mozes preci na usmeravanje paznje i projektovanje percepcije kuda zelis.
Old 06-20-2008, 20:03   #20
LucidDream

LucidDream's Avatar

Hvala puno brate...To je ono sto sam trazio...

Quote: