Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Rekreacija i relaksacija » Putovanje na mentalnim talasima

Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 03-23-2008, 15:59   #21
Yami_Raziel

Yami_Raziel's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

Quote:
Originally Posted by Weedran View Post
Po ovome sam introvertni tip, ali neću si dopustiti da me nešto određuje, pa tako ni ove jungove podjele. U životu me nezanima (više) nikakvo određivanje tipa; ja sam taj i taj, pripadam tome i tome... ne, ja sam ja. Mene više ne dira ponašanje drugih ljudi, niti me frustrira zašto nisam takav i takav, i zašto nešto nije takvo i takvo.
Ljudi su vrlo skloni svom određivanju, gdje pripadaju, tko su, u kakvoj su grupi, kulturi, načinima... zato jer se bez toga osjećaju izgubljenima. Određivanje nam daje neku, kao sigurnost, snagu i smisao. Ali ja sam prestao to raditi skroz, i osjećam se dobro :)

self authority
bless...tocno to covjece...

Bilokakav nacin klasificiranja,separacije bilokakav sistem odredjivanja je los i jadan...mi smo ljudi i nemozemo se tako podjeljivat...

To je sve zbog naseg Ega...nemozemo se vidjeti kakvima jesmo vec se klasificiramo......

Anyway...Respect Weedran tocno to :)
Old 03-24-2008, 06:40   #22
dziba

dziba's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Sve je to jaaaako relativno! Zavisi sta uzimamo kao osnovu za poredjenje. Dali je covek srecniji u zivotu, ili svesniji? Ili dali je imao vise zivotnog iskustva? Moze biti da je sve to pomoglo vecem broju ljudi nego sto je odmoglo, ako gledamo na drustvenu korist, ili suprotno. Ja Junga postujem jer je covek radio prvenstveno na svom iskustu (bavio se "snovima" projekcijama), i uz to je ostavio mnogo dobrog materijala iza sebe...
A svi smo mi slobodni od tih klasifikacija, "makar" u snovima pa opet se vracamo u nas "lepi" ego... A nebih rekao da smo primorani, mislim da mi to zelimo.

Last edited by dziba : 03-24-2008 at 06:43.
dziba is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules