Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Rekreacija i relaksacija » Putovanje na mentalnim talasima

Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem...

Rezultati ankete: Kako je nastao svemir?
big bang 14 26.92%
bog/viša egzistencija ga je stvorio/la 10 19.23%
naši umovi ga stvaraju/manifestiraju 16 30.77%
nekako drugačije... 12 23.08%
Glasači: 52. You may not vote on this poll

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 04-27-2008, 15:46   #121
elephant0r
elegant0r

elephant0r's Avatar

Tournaments Won: 1

Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema

Ja vjerujem u sve sto me novca ne kosta.
elephant0r is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2008, 15:56   #122
High Times

Registrovan: Dec 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema

novac kvari ljude,pogotovo malo novca
High Times is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2008, 20:24   #123
onaj koji jesam

Registrovan: Apr 2008
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

problem je u tome sta ljudi ne vide istinu pred njima,sto kompliciraju nesto tako jednostavno..bog je univerzum,univerzum je bog,koji se siri razmisljanjem...u pocetku bijase um nabijen beskonacnim mogucnostima,tj.pocetak nije bio za njega,samo stupnjevi njegove kreacije beskonacnosti u stvaranju,razmisljanju..tocno da su univerzumi svtvoreni eksplozijom..tj. stapanjem dvaju razlicitih vremesnko prostornih kontinuuma.ja sam jedna od tih mogucnosti koja je zapravo uvijek i bila..relativnost vremena,i nepostojanje takvog kao nama shvacenog jer je tako vrijeme rasporedeno u nasoj sferi,uzrok reakcija,izmedu kojeg je neki vremenski rok,ne da nam da shvatimo da nije bio pocetak i da nema kraja...jer kad bi bio pocetak,onda bi vrijedilo pravilo vrijeme je za boga kao i za nas protjece jednom linearnom crtom.kao sta sam rekao on je univerzum,koji ima u sebi u istom trenutku mene od prije sat vremena i mene za sat vremena...sto daje drugacije shvacanje vremena,naravno tesko je razumijeti nesto ako se kod nas odvija drugacije.ako je za njega proslost i buducnost u istom trenutku shvacanja,kako za tako nesto onda postoji start...zivimo tako da se prisjecamo proslih saznanja vaznih za sadasnje lekcije,no neki se vec duze vrte u krug..sad shvacam zasto se jos nalazim ovdje,tek sad sam skupio dovoljno saznanja za drugi korak..ne postoje slucajnosti,to je tako jer si ti tako zelio,kao sta kaze teorija holograma univ.
onaj koji jesam is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2008, 08:38   #124
dziba

dziba's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

onaj koji jesam- ovo je sve ok. To sto si napisao. Mene zanima odakle potice to tvoje znanje? Kako si ga stekao? Ako nije problem... Pozz...
dziba is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2008, 13:48   #125
Vutragenjo
Usisivač postova

Vutragenjo's Avatar

Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 31 Puta u 8 Tema

Koji svemir? Samo ovaj nas ili i sve druge univerzume. Svijet realnog ili nerealnog? Univerzum je koliko i realan toliko i cista imaginacija tako ko ce ti ga vise znati koje sta izmisljao i izmastarijo.
Old 04-28-2008, 16:08   #126
onaj koji jesam

dziba...zakon privlacnosti.ako zelis znati znati ces....kao sta kaze weedran koliko duboko u rabbit hole zelis ici.
Old 04-28-2008, 16:23   #127
elephant0r
elegant0r

elephant0r's Avatar

Tournaments Won: 1

Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema

Neznam koliko duboko u rabbit hole zelim ici, ali zato zec ide jako duboko u moj human hole..
udje na usta, a izadje u drugoj dimenziji gdje ga crna rupa prebaci u drukciji oblik materije koji se u nasem realitetu moze okarakterizirati kao izmet.

Jel se moze tog zeca nazvati astronautom, ili barem "vjestim skakacem kroz flux polje stelarnih plinovitih maglica?".

Mene vjesto iskoristava kao alat u svom podlom naumu da zavlada sveopcim postojanjem unutar multidimenzionalnih realiteta.
elephant0r is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2008, 19:34   #128
dziba

dziba's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Dakle ako ljudi pocnu da se sprdaju sa tvojim stavovima i da te vredjaju, pa onda ti njih i tako u krug... To si zapravo ti sam sebi privukao.

Ja mislim da svi mi pricamo o istoj stvari ovde, problem je samo u komunikaciji... i percepciji.

Za mene je "BOG" izvor sile koja pokrece nase zivote. Sila koja stoji iza postojanja. Znaci to je "Izvor". Kada smo umorni legnemo da spavamo i "napunimo" se energijom. Ta energja je za mene izvor (potice iz izvora). Nije to nista personalno, sa tim se nemoze komunicirati niti se moze razmisljati o tome sa ljudske perspektive. To nije bog koji "sve vidi i sve zna" na personalnom nivou vec sila koja stoji iza svega i koja utice na sve.

Evo, ti si privukao moje pitanje: "kako je zakon privlacnosti doveo tebe do tog znanja?"

Stvarno bih voleo da cujem objasnjenje, nepokusavam da te provociram niti sam sarkastican...
dziba is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2008, 23:54   #129
onaj koji jesam

"kako je zakon privlacnosti doveo tebe do tog znanja?" ..valjda jer sam to zelio i iz svakih situacija stvorio svoje subjektivno univerzalno razmisljanje sa kojeg uvijek gledam i svakim trenutkom sve vise privlacim to znanje jer ga zelim,i trazim,i zato mi dolazi..
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules