| Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem... |
08-12-2006, 21:19
|
|
Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
E,sad i ja imam jendan dreditj [jedan ali vredan] :wink: i imam i crveno zhute zelene repitje na njemu,hehe... :proud: :) :) :)
|
|
|
08-13-2006, 02:53
|
|
Registrovan: Jul 2006
|
sreca tvoja
|
08-18-2006, 02:26
|
|
Registrovan: Feb 2006
|
Quote:
|
Originally Posted by Hepi_žirafa
...ali bojim se da bi me druge žirafe odbacile jer bih bio drugačiji.
|
hev no fir, vir hir :wink:
|
09-14-2006, 02:08
|
|
Registrovan: Aug 2006
|
i kosa im je kao u lava....ispretpletana....
pa nadice, kada imash plave dredove, i licish na strankinju...
dakle, kada bi rastafarijanci sa prostora sadasnje srbije i jugoslavije preispitali iz kojih to razloga oni nose dredove...naime setimo se rasta koji zive kako zive, veruju u selasija, ne jedu ribu duzu od 25/30 cm (ne secam se koliko tacno) jedu integralne stvari ,ne piju gazirano (a to je samo deo fizickog aspekta rastafarijanizma) a gde je duhovni deo svega toga?
da li ste spremni da se ponovo rodite (duhovno) kao rastafarijanac? ukoliko su dredovi pak samo estetski deo vas, tj vasha frizura onda se nemojte osetjati pogodjenim kad vam svima kazem da ste fenseri, ili pozeri ili zelite paznju...sta da vm kazem istina je nazalost...
mislim chemu to? kao sad i ja duvam ko nenormalan ali sam svestan ko sam i sta sam (a odrastao sam sa crncima) i ma koliko se osecao kao deo svega toga i dalje mislim da treba reci koliko mrzim kada neko tripuje da je "nesto" sa dredovima....
nemojte ismevati veruu ako ne verujete...budite raste ako ste sposobni i fizicki i duhovno...znam jednog jedinog rastu u srbiji i on zivi u crnoj travi...sam na brdu , gaji povrce voce , krava mu se otelila... ne jede to meso, jer ne moze da pojede prijatelja s kim je podelio toliko vreme....zapitajte se malo vi sa dredovima....ko ste i sta ste...
|
|
09-14-2006, 13:48
|
|
|
( .)(. )
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Imaš i ljude koji slušaju HC i imaju dredove, i ne tripuju se ništa. Isto tako imaš ljude koji slušaju reggae i imaju dredove, i ne tripuju se da su raste. Kraj priče.
|
|
|
09-14-2006, 13:51
|
|
|
to ti kazem , dredovi su ono sto predstavljaju...rasta religiju kraj priche.
|
|
09-14-2006, 13:58
|
|
|
( .)(. )
|
Pa nije baš tako, ali ajde nećemo sad da se raspravljamo... nego da zapalimo nešto :P
|
|
|
09-14-2006, 14:33
|
|
|
mr. gljiva
Registrovan: Sep 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Hey, Avrame gledao sam malo slike sa dredy stranice što si stavio pa me zanima jesi ti onaj lik kojem lega radi drede?Onaj sa bradom.. :)
Nije uopće važno,ali ono baš jebački izgleda friško napravljeno..nekako gangsta! 8) 8) 8)
Ja se šišao prije par mjeseci,a čupa mi se frčkala prirodno pa morao skratit..razmišljao o dredima,ali nebi podnio mučenje sa takvom kosurinom..ionako sam je puštao dvje godine...)morao na kraju rajf nosit( :D
Tek kad sam došao kod frizerke skužio sam da je 30ak cm narasla... :P
Tek kad je prvi rez napravila počeo sam u duši plakati...ali moralo se..makar se curama itekako sviđalo! 8) 8) :D

|
|
|
09-14-2006, 17:28
|
|
|
( .)(. )
|
that's me :lol:
|
|
|
09-14-2006, 18:04
|
|
Registrovan: Nov 2005
|
Kol'ko ono stranica beše na blagopočivšem IriePeople forumu o tome da li dredove nose samo raste ili ne?
Podosta, čini mi se.
A tu smo nabrojali dosta naroda koji nemaju nikakve veze s Rastafarijanizmom a imaju iste. Ne računajući narode iz Afrike, Nove Gvineje i Indije koji i dan danas imaju dredove, od evropskih naroda je zabeleženo da su ih nosili Kelti, stari Germani i stari Sloveni. Prva istorijski zabeležena ličnost koja je imala dredove je bio sv. Jovan Krstitelj. A prilično sam siguran da su i pećinski ljudi, praktično svi, imali dredove. Treba pustiti (tj. zapustiti) kosu da se sama umrsi od sebe i kasnije su potrebne samo male korkcije (ako i toliko). Meni je na taj način trebalo oko 1,5 god. da se sve odradi, pri osnovnoj dužini kose oko 30-35cm.
S druge strane, čak ni sve Raste ne slušaju reggae. Oni koji su se stvarno izdvojili od sveta i žive gore u Highland-u, preziru bilo kakvu vrstu muzike koja imalo ima komercijalniji prizvuk, bez obzira na najčistije pobude samih muzičara. Za njih je jedina muzika ritam koji dolazi sa njihovih bubnjeva i udaraljki. Ako ste gledali Sunsplash Reggae Special 2 iz 1979., setite se ona tri lika koja sede negde na litici iznad mora i prave ritam. To je to.
Meni ne smeta kad me neko nazove "rasta", ali uglavnom, kažem ljudima da ja nemam veze s tim, ja sam od toga kilometrima udaljen, prvenstveno zbog mog načina života. Voleo bih da budem malo više "rasta" i najčešće se rukovodim onim što reče Petre Toshevski - "Rasta means righteousnes", pa se nekako trudim da u ophođenju s ljudima ponašam makar malo "pravednički". A ostalo ... tu me je Babylon uzeo pod svoje.
|
09-15-2006, 02:34
|
|
|
da ok kool , mLKICE SAM ISTRIPOVO ali jbg sha se radi...sad je druga ganja, druga pricha mada....if u argue over shit over the net its like competing in the special olympics, even if you win you're still retarded ! 8-)
|
|
09-15-2006, 17:29
|
|
|
kolko bi mi kosa trebala biti duga da bih napravio dredove...i kolko to košta otprilike
Misliš da je meni lako iz Rijeke do Zagreba. Ni meni se baš neda, ali jebiga meni trava nije samo trava, i ne pušim ja to samo da bi bio rado viđen ili zbog ekipe. Meni trava predstavlja kulturu življenja i nikako mi nije teško otići zbog toga u zg. A i ako svi budu tako razmišljali vjeruj mi ništa od legalizacije i slobode narodu....b0ddah
|
|
|
09-15-2006, 19:33
|
|
Registrovan: Jan 2006
|
na crno oko 200..300Kn--u frizerskom oko 700,800Kn
Kosa ti treba biti najmanje do ramena.
|
|
|
09-15-2006, 20:12
|
|
|
( .)(. )
|
Ja platio 40 €
Nemoj da radiš u frizerskom salonu
|
|
|
09-17-2006, 21:55
|
|
|
a ok ...al ja neznam ljude koji mi to mogu za te pare napravit jel neko zna nekog u zagrebu ko to radi...al meni kosa treba prvo narast do ramena..
Misliš da je meni lako iz Rijeke do Zagreba. Ni meni se baš neda, ali jebiga meni trava nije samo trava, i ne pušim ja to samo da bi bio rado viđen ili zbog ekipe. Meni trava predstavlja kulturu življenja i nikako mi nije teško otići zbog toga u zg. A i ako svi budu tako razmišljali vjeruj mi ništa od legalizacije i slobode narodu....b0ddah
|
|
|
09-18-2006, 19:47
|
|
|
mr. gljiva
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Right-o!
Hear dem say...ah ah ah!
Dreadlocks can't live in a...tenement
Dreadlocks can't live in a tenement yard
Dreadlocks can't live in a tenement yard
Too much su-su su-su su-su, too much watchie watchie you
Too much su-su su-su su-su, too much watchie what you are
Dreadlocks can't live in privacy
Anything him do, old nigga see
Too much watchie watchie watchie, too much su-su su-su su
Dreadlocks can't smoke him pipe in peace
Too much informers and too much fears
Prestrašno dobra pjesma... :D

|
|
|
09-27-2006, 07:03
|
|
|
Trip Long And Prosper
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
hehe
ja kasno palim...ali eto naisla na ovu temu o dredovima pa da i ja kazem nesto...
imam drede vec 4 godine, napravila ih sama sebi jedne dosadne godine dok sam studirala. Moram reci da sam ih napravila samo zato jer sam jedna ljena zena kad je u pitanju pranje kose, a posto sam inace radila drede ljudima po Puli za pare odlucila napraviti ih i sebi. imala sam kosu samo do brade i to vrlo tanku i ne kvalitetnu. eto sad sam ponosni vlasnik ljepih i tankih derdova koji cak dolaze do pola leda :D farbam ih zarko crvenu vec goinama i ne furam nikakva trip..jednostavno je, lako se odrzavaju i nema da mislim kako da si namjestim frizuru.
ato se tice likova koji ih stavljaju radi neke spike, ja se ne brinem. od 10 ljudi sto sam ja radila drede samo 2 ih ima jos dan danas, sto znaci da u biti svima je to kao spika ali nakon par mjeseci izpizde pa se osisaju. zato se ja glasno smijem i uzivam kad vidim da je netko dao 400-800 kn na njih pa ih osisao :wink:
jest da me poljeti turisti pitaj da im nabavim nesto za pusit a ja kazem da neznam od koga(mislim znam ali ne pusim ja) pa se oni ljute jer kao lazem pa kazu : pa pogledaj si kosu?
koliko retardiran moras bit, raditi kategorije? ja osobno ne pusim vec godinama, meni slabo od tog sranja za popizdit..jebi ga nije da nisam probala to istjerati na kraj :lol:
uzivajte
|
|
10-10-2006, 04:25
|
|
|
:D poslao bi ti moju sliku samo mi posalji sajt pa da vidis moje dredove!!!!LOL poz od Full-EX-a!!!!!
|
10-10-2006, 09:34
|
|
|
pred ban
Registrovan: Oct 2005
|
Brate, pa pokaži nam svima. Volio bi ih vidjet :D
"Dok ste sebe doživljavali božanskim, nije bilo potrebe za potragom i ponovnim stjecanjem Božjeg blagoslova. Kad je došlo do odvajanja, počeli ste sebe tražiti u predmetima i događajima. Izgubili ste sposobnost da sebe vidite kao izvor svega što postoji. "
Merlin
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|