| Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem... |
06-13-2008, 14:19
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Ola stoned.. zanimljivo.. san 5 mi je jako poznat jer se i meni desio.. i to sam sanjo i sutra ujutro vidio osobu koju nisam vidio 2 godine prije toga..
|
|
|
06-13-2008, 16:26
|
|
Registrovan: Sep 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
he he to se i meni desava, sanjam neku osobu, narocito koga ne vidim dugo i sledeci dan je sretnem! ono, pravo cudno, ajde da se desilo jednom mozda dva puta, ali desava se s vremena na vrijeme...
|
06-14-2008, 08:46
|
|
|
Chavli i kreletke :S
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema
|
Extra snovi Stoned...Veoma upecatljivi...Jesi li ikad vezbao tu kontrolu sna ili tek tako umes?
San #5 je i meni poznat...Izuzetno dobra stvar...
|
|
|
|
06-14-2008, 12:43
|
|
Registrovan: Jun 2008
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
nisam vjezba nikakve tehnike i slucajno sam otvorio ovu temu i pronasao se... nisam ni znao da su moji snovi lucidni...al eto sad uzivam svaki put i idem gdje pozelim... jos sam pronasao neke tehnike...
|
06-14-2008, 17:58
|
|
|
|
Mozes to 'ladno nazvati darom...Neki ceo zivot vezbaju pa ne ostavre tako nesto,a ti imas na poklon... 
|
|
|
|
06-16-2008, 11:54
|
|
Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 3
|
jel ovo stoji?
slike na javi pobuduju osjecaje, a u snu osjecaji pobuduju slike...
ja mislim da se lucidni snovi povezuju sa svjesno emocijalnim ljudima, otvorenim prema sebi.
|
06-16-2008, 13:23
|
|
Registrovan: Jan 2007
|
Quote:
Originally Posted by Bugi
jel ovo stoji?
slike na javi pobuduju osjecaje, a u snu osjecaji pobuduju slike...
ja mislim da se lucidni snovi povezuju sa svjesno emocijalnim ljudima, otvorenim prema sebi.
|
U pravu si...
"Astralno" telo koje je "zaduzeno" za sanjanje je emocijalno telo coveka, tako da se impulsi tumace kao emocije... A u javi se mesaju fizicko, emocijalno i mentalno+ memorija, tako da zavisi kako pristupis "tumacenju" onoga sto ti se dogadja. Kazem to jer ako u snovima "iskljucis" taj emocijalni receptor koji najcesce proizvodi fantaziju preci ces u mentalni "svet"... Dakle svodi se na percepciju... Tako bar ja to vidim.
Primetio si sigurno kako u snovima nepostoji prostorna udaljenost vec si povezan sa okolinom kao da je deo tebe i mozes da se kreces brzinom misli iz jedne tacke u drugu... To je zato sto nam se mesa navika da sve tumacimo culom vida i onome sto dozivljavamo dajemo okvir fizicke realnosti iako prostor nepostoji u snovima. Tako da je istina to sto kazes da "osecaji pobudjuju slike" jer nam je culo vida iz nekog razloga primarno culo, a zasto? To bi bilo lepo znati... Mozda zato sto je to tacka koja nas sve spaja, to je nasa zajednicka kreacija oko koje se vrtimo?
|
06-16-2008, 14:37
|
|
|
zasto moji postovi ne idu kako treba vec se ubace u sredinu diskusije???ne kontam....
|
06-19-2008, 01:04
|
|
|
|
Pre tri dana sam imao lucidan san...
Hodam po nekom betonu u nekoj garazi secanja...Veoma je prazna...Samo moji trenuci tuge su u njoj...Svaki od njih mi govori ponesto...Svaki zvuk je tako intenzivan,i neverovatno prija mom culu sluha,mojim usima...Razgledajuci razne shvatim da sanjam i kazem sebi : Uh,jos malo ovog sna pa moram prekinuti,za 15 min se budim idem u skolu".Tako sam i uradio,kretao sam se po garazi sve dok nisam odlucio da se probudim.Budjenje...Desilo se nesto veoma cudno...U snu sam rekao da je ostalo jos 15 min do budjenja za u skolu...U skolu idem u 7 ujutru...Kada se san zavrsio pogledah u sat ...Bilo je 06:45...Interesantno...Veoma sam bio opusten tog dana...
|
|
|
|
06-23-2008, 17:06
|
|
|
imala sam lucidne snove ali kratko, u trenutku kada bi shvatila da sanjam pala bi na pod i probudila se...vjerovatno zbog ushićenja..adrenalin ili neš sl.. trebala bi se kontrolirati ali malo je teže dok spavaš
razmišljala sam o tome da ih zapisujem..ali zaboravim jbg..
|
|
|
07-14-2008, 14:41
|
|
Registrovan: Jan 2008
|
nedavno mi se dogodilo nesto cudno...posto neznam kontrolirati svoje snove kada ocu, to mi dodje samo...ovako jel neko zna sta bi znacilo ovo...sanjam: stvorim se negdje(neznam gdje, nije ni bitno) pricam sa mamom nesto o necemu, i znam da sam bio jako uplasen makar nije bilo nikakvog razloga za to...odjednom pitam nju: "jel tako da je ovo samo san" ona je normalno odgovorila da, ali zbog mog straha ponovo sam ju pitao dali je to san, i drugi put nije mi odgovorila, nego je jednostavno promjenila oblik u "nesto" strasno i sjecam se nekog prestrasnog zvuka..to me je stvarno dobro streslo...
e i sad jedno pitanje...neko ko je iskusan vjerovatno ce znat odgovorit...ovako: sanjam, i neznam da sanjam, ali mogu kontrolirati svoje tjelo tako da letim, nesto slicno kao što je neko prije u ovoj temi objasnjavao...znaci,odskocim i poletim, tesko mi se vratiti na zemlju,...kontroliram pokrete kao da sam u vodi, znaci sa rukama...to mi se jako svidjelo...sada pitanje: jeli to neki pocetak lucidnog sanjanja, i dali je moguce da mislim da sanjam taj san cesce ali da sam ga u biti samo jednom sanjao u vise seansi...jer se meni cini kao da ga sanjam recimo svaku 3. vecer
oprostite na dugom postu, ali vidim da se dosta razumijete u ovo pa me zanima...
hvala unaprjed
|
07-14-2008, 14:58
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
A meni se čini da zadnju godinu živin u lucidnom snu. I to finom...pa mi je buđenje pleska, a taj san je samo...nočna mora 
Nekako mi je sad ova Lucidna stvarnost daleko zanimljivija 
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita
Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
|
|
|
07-25-2008, 18:53
|
|
Registrovan: Mar 2008
|
Sve ovo oko lucidnog sna sto ste rekli je super i zvuci lepo ali 100 % sam siguran da i ako se to nekad usavrsi nije preporucljivo koristiti ga stalno.
San je vrlo korisna stvar.U snu se gasi svesni deo naseg uma i na snagu stupa nesvesni deo.Taj deo mi uopste ne kontrolisemo,a on ima veliki uticaj na nas svesni deo,tj.na nase ponasanje,generalno nas nas kao celinu.Od njega zavise mnoge stvari.E sad,posto u snu on radi,uopste nebi bilo pametno prekidati ga jer u tom slucaju on ce raditi u neko drugo vreme,sto mi nikako ne zelimo.Moze da se manifestuje kroz nase ponasanje ili postupke i to veoma lose.A ukoliko u sred sna postajemo svesni da sanjamo kao sto lucidni san kaze,onda to vise nije nesvesna akcija.Tako da pametno sa tim .Ponekad je ok,ali nikako nevalja preterivati.
PEACE
|
|
|
07-25-2008, 19:11
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Hm a neznam kažu da nakon lucidnih snova se bude izrazito odmoran
imaš li potkrijepiti nečim ovo što si napisao
07-25-2008, 19:35
|
|
|
d-_-b
Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
Ne slažem se ZonoM, makar tvoje stajalište zvuči pomalo logično, međutim to nije istina. Zapravo mislim da je osvjestiti se u snu i naučiti ga što bolje kntrolirati vrlo bitna stvar za osobni rast. Toltečkim nagualima je to i najosnovnija stvar. Mislim da od normalanog sna nema praktične koristi za tebe, on je zbir nasumičnih događaja i tvojih reakcija na njih kao što bi bile i u budnom snu... i mislim da ono što možeš postiči svjestan u snu može biti od ogromne koristi za tebe.
|
|
|
07-25-2008, 19:42
|
|
|
Bas tako. Stvar je u tome zameniti nekontrolisano lutanje kroz fantazijske snove odredjenom dozom svesti i prekinuti taj niz obicnog psihickog praznjenja. Snovi imaju svoje faze i nemozes nikako prevariti svoje bice, zna ono sta radi i odradice sve sto treba...
|
|
|
07-25-2008, 20:07
|
|
|
Ljudi znam sta pricam.Nije da sam to ja zakljucio vec mi je jedan vrlo ucen psiholog bas to objasnjavao.A to da nemozes prevariti svoje bice je totalno netacno.Kao sto sam rekao nesvesni deo uma nemozes kontrolisati ali na njego mozes itekako uticati preko svog svesnog dela.E ako se u tom procesu u nesvesni deo uma usade pogresna uverenja i stavovi mozes imati ozbiljnih problema.To vam govorim iz sopstvenog iskustva.
Jos malo o lucidnom sanjanju.U nesvesnom delu uma nam se nalaze najbanalnije informacije.Tamo se skladisti sve sto promakne nasem svesnom delu.Iako mislim da smo nesto zaboravili ili se necega nesecamo velika je verovatnoca da je ta informacija ostala u nesvesnom delu vrlo dobro zapamcena.Bas te vrste informacija mi osvezavamo dok sanjamo.Verovatno vam se desavalo da sanjate raznorazne budalastine,tipa neke situacije koje su vam u realnom zivotu bile totalno ne povezane,dok u snu se one stope u jedan dogadjaj.Primer: sanjamo da smo na moru,kad odjednom evo nas u nasoj sobi pijemo pice sa drugarom.
To je primer kako nas nesvesni deo samo izbacuje informacije na povrsinu.I taj proces je veoma bitan za covekovu psihicku stabilnost.
Kao sto vec rekoh ukoliko postanemo svesni tokom sna,to znaci da se pali nas svesni deo,i automatski gasi nesvesni.Tako da proces koji sam naveo gore nije moguce ostvariti.
Samo zbog toga kazem da nije bas toliko zdravo.Ipak priroda nas je napravila takve kakvi smo sa razlogom i nista nije slucajno.
|
|
|
07-25-2008, 20:13
|
|
|
Ljudi znam sta pricam.Nije da sam to ja zakljucio vec mi je jedan vrlo ucen psiholog bas to objasnjavao.A to da nemozes prevariti svoje bice je totalno netacno.Kao sto sam rekao nesvesni deo uma nemozes kontrolisati ali na njego mozes itekako uticati preko svog svesnog dela.E ako se u tom procesu u nesvesni deo uma usade pogresna uverenja i stavovi mozes imati ozbiljnih problema.To vam govorim iz sopstvenog iskustva.
Jos malo o lucidnom sanjanju.U nesvesnom delu uma nam se nalaze najbanalnije informacije.Tamo se skladisti sve sto promakne nasem svesnom delu.Iako mislim da smo nesto zaboravili ili se necega nesecamo velika je verovatnoca da je ta informacija ostala u nesvesnom delu vrlo dobro zapamcena.Bas te vrste informacija mi osvezavamo dok sanjamo.Verovatno vam se desavalo da sanjate raznorazne budalastine,tipa neke situacije koje su vam u realnom zivotu bile totalno ne povezane,dok u snu se one stope u jedan dogadjaj.Primer: sanjamo da smo na moru,kad odjednom evo nas u nasoj sobi pijemo pice sa drugarom.
To je primer kako nas nesvesni deo samo izbacuje informacije na povrsinu.I taj proces je veoma bitan za covekovu psihicku stabilnost.
Kao sto vec rekoh ukoliko postanemo svesni tokom sna,to znaci da se pali nas svesni deo,i automatski gasi nesvesni.Tako da proces koji sam naveo gore nije moguce ostvariti.
Samo zbog toga kazem da nije bas toliko zdravo.Ipak priroda nas je napravila takve kakvi smo sa razlogom i nista nije slucajno.
Quote:
Originally Posted by dziba
Bas tako. Stvar je u tome zameniti nekontrolisano lutanje kroz fantazijske snove odredjenom dozom svesti i prekinuti taj niz obicnog psihickog praznjenja. Snovi imaju svoje faze i nemozes nikako prevariti svoje bice, zna ono sta radi i odradice sve sto treba...
|
Bas to ti pricam ,nama se cini da je to nekontrolisano lutanje,ali nije.To je skup dogadjaja koji su nas nas ostavili bar mali utisak ili stvari o kojima smo rzmisljali bar na milisekund i koje su ostale duboko urezane u nasu podsvest.
PEACE
P.S Izvinite zbog ova dva posta.
|
|
|
07-25-2008, 20:35
|
|
|
Pod "svoje bice" nisam mislio na um vec na sveukupno bice zbir uma, fizickog tela, osecajnog tela, mentalnog tela i tako dalje...
To bice nemozes da prevaris, ono zna...
Mada, jasno mi je odakle dolaze takvi stavovi, posto ti govoris o odrzanju psihicke stabilnosti. Ta psihicka stabilnost je ono sto se ovde dovodi u pitanje i njeni produkti kao sto su ti talozi neresenih konflikata koje mora nesvesni deo da resava u snovima.
A svest je neka druga tema i samo ti mozes da izaberes dali zelis da budes prepusten "nesvesti" ili da se boris za sirenje svesti. U jednom trenutku neminovno je da ono predje i u snove... I sta ces tada? Da ides kod lekara da ti prepise lekove ili da se suocis sa sobom?
|
|
|
07-25-2008, 20:46
|
|
|
Ne suocavas se ti sam sa sobom ako svesno sanjas,bar po meni.Moja poenta je da svest nemoze da procesuira sve neophodne informacije kao sto to moze kako je ti nazivas,,nesvet''.Nemozemo se ja i ti nikako sloziti u ovoj temi,ali to je normalno.
P.S. i kako mislis neminovno je da ono predje i u snove?
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules