Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Rekreacija i relaksacija » Putovanje na mentalnim talasima

Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 06-18-2007, 14:16   #1
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
Default matrix

nisam dugo razmišljao o ovoj temi.
meni je ovo interesantno, nadam se i vama??
http://www.reiki-hara.hr/joomla/inde...d=69&Itemid=52
čini mi se da znam tko sam. ja sam promatrač
kanehbosem is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2007, 17:06   #2
Weedran

Weedran's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema

Čitajući ovaj tekst potekle su mi suze i preplavili trnici, osjećaj kao da sam izgubljeno malo dijete koje je nakon dugog lutanja mrakom konačno pronašlo svoju majku. Onaj tekst je napisan kao da sam ga ja pisao, svaka riječ. Veseli me da još jedna osoba gleda na život kao ja i obraća pažnju, razmišlja i analizira stvari u životu kao ja. To mi daje snagu, to je moja energetska bomba, moj red bull.

The Matrix je vrlo moćan film, nešto mnogo više od jednog akcijsko-znanstveno-fantastičnog filma. Njegova prava suština nije baš najjednostavnija za shvatiti ali je jako bitna.
Njegova priča ima 3 nivoa značenja. Prvi nivo je onaj filmski, znanstveno fantastični, da nas strojevi drže priključenima u matricu. Po meni vrlo dobra priča ali to zapravo nije bitno nego govori u prenesenom značenju o dva druga nivoa pravog značenja.

Glavno značenje:
2. Strojevi koji kontroliraju ljude i drže ih u matrici odnosi se na kontrolu svijetskih organizacija, politike, močnika koji nas drže u iluziji, zbog kojih mislimo da smo slobodni, da odlučujemo vlastitim umom a zapravo nam oni određuju koje informacije ćemo znati a koje ne. Za potpuno shvaćanje ovog nivoa značenja filma pročitajte knjigu Davida Ickea - "Children of the Matrix" i druge njegove knjige, zatim povežite sa filmom. U onom tekstu ima par dobrih citata iz knjige. Spoznaja nakon toga je vrlo zabrinjavajuća i neoptimistična.

Duhovno značenje:
3. Matrica je kolektivna svijest vas i svih oko vas, sva "živa bića" koje percipirate, ja, ti, oni. Strojevi u filmu koji nas drže u toj matrici zapravo su fizikalni zakoni tj. podsvjesno-nesvjesna kolektiva kreacija temeljnih pravila trenutne naše egzistencije.
Mi, sami sudionici matrice zapravo kreiramo nju samu i sve u njoj. NE postoji nešto realnije, ono izvan matrice, izvan naše matrice postoje samo druge matrice, druga pravila, drugi nivoi svijesti.

Ne postoji nešto kao realnost, samo defaultna razina svijesti naše matrice, ovo stanje u kojem sad ovo čitate. Ono stanje npr. u kojem je bio DirtyDeeds nakon konzumacije dature :) nije nešto "nerealno" već samo nije default naše matrice, međutim može biti opasno jer je u sukobu s kolektivnom kreacijom pravila matrice, čije zidove nije tako lako srušiti i sasvim zamijeniti drugim pravilima.
Defaultna razina mora postojati isto kao što mora postojati vaš desktop na kompu. Mjesto od kuda svi krečemo, mjesto gdje se prvo nalazimo i snalazimo. A onda u skladu sa vlastitim razvojem otvaramo internet browser i istražujemo internet, iliti ulazimo dublje u svoj um i istražujemo univerzum prepun mogućnosti.

Ovo je moja teorija, tj. nije moja već ona koju prihvačam, ona za koju mislim da je istinita. Ako se ne slažete s tim naravno da je to sasvim u redu. Ali opasno je kada se jedana filozofija nadmeće a drugo i treće mišljnje potiskuju što se događalo tokom srednjeg vijeka i još se uvjek događa, možda čak i intenzivnije samo nismo svijesni.

Weedran is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2007, 20:06   #3
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

uff...nisam jedini.fala bogu.
prateći maya kalendar nešto čudno se zbiva sa mnom.
djeluje kao vremenski usklađivač koji mi omogućava da živim izvan matrice.zato jer matrica u kojoj živimo ima instaliran gregorijanski kalendar (od 15??) i nameće neki brzi rima života koji me strašno iscrpljuje, ali mayin kalendar je puno usklađeniji sa vibracijama u svemiru koje osjećam kao što gledam ove tipke...
sviđa mi se tvoj komentar weedrane.

ima nas dosta koji živimo izvan matrice
postoji toliko tehnika i praksi pomoću kojih se matrica može probiti a um osloboditi i rasti da je to prestrašno..većinom se te tehnike nalaze u drevnim civilizacijama...
čini mi se da znam tko sam. ja sam promatrač

Last edited by kanehbosem : 06-19-2007 at 00:25.
kanehbosem is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules