Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Rekreacija i relaksacija » Putovanje na mentalnim talasima

Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem...

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 02-14-2007, 21:46   #1
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
Default Materijalistička ovca

1. bijela ovca, 2. bijela ovca, 3. bijela ovca, 4. bijela ovca, 5. bijela ovca, 6. bijela ovca ... ... 5483. bijela ovca ...
Svi isti, svi isti, nitko različit, nogu pred nogu, mobitel u ruci, lažni robotski osmjesi.
Gledam kroz oči, svoje crne oči, svojeg crnog tijela. Glegam, i gledam, i za razliku od ostalih pomalo razmišljam. Mislim, mislim, pitam se, pa opet mislim. Pitam se zašto, kako, od kada, zar zaista, pitam se, a onda smislim odgovor koji je isto pitanje – zar je bitno? I shvatim konačan odgovor – nije bitno. Odgovor koji me oslobodio okova, okova strahopoštovanja, okova ovog materijalističkog društva u kojem se sreća, ljubav i osjećaji mjere na metalnoj vagi sa utegom. U ovoj materijalističkoj iluziji iz koje se teško izlazi, jedno sredstvo – novac, mjerilo mjerila.
Ovo materijalističko društvo, uči me od malena kako treba živjeti, uči me što je dobro a što zlo. Pa šta oni misle tko su? Oni da me uče moralu? Oni da me uče religiji, u šta moram vjerovati? Tko su oni? Nitko. Ovo materijalističko društvo, podjelilo je cijeli svijet na crno i bijelo, na ljubav i zlo, na drbro i loše, na 1 ili 0. Ali ne računaju na jednu stvar, na nešto što srećom još uvijek nemogu kontrolirati, na moju VLASTITU svijest. Tko su oni? Njihova filozofija je tako jadna; Radi za novac, potroši cijeli svoj život radeči za novac, od kojeg dio ide meni (državi), a dio tebi, i sa njime možeš kupiti što god poželiš. – ali ne, samo jebenu materiju, jebenu iluziju, i proživi cijeli svoj život radeči za mene (moju iluziju) i za sebe (svoju jebenu iluziju). To je tvoja zadaća, ti si državljanin ove države i to je tvoj zadatak. Fuck You!. Da imam milijardu dolara, mogao bi si kupiti mnogo kuća, mnogo automobila, imao bi vlastitu jahtu, i sve to pozlačeno sa pravim zlatom, čak bi imamo i pozlačenu zahodsku školjku, kupio bi si sve i svašta, i onda bi se hvalio okolo šta ja imam. Šta bi ja imao? Ništa, samo komilu jebene materije, gomilu jebene "skupocijene" iluzije. Šta će mi ta materija? Šta će ljudima ta materija? Dali su oni sretni zbog toga? Dali su oni jebeno ponosni što imaju toliko materije koja je "njihovo vlasništvo"? Šta će im to sve? I onda mi stoji tu kao primjer, i onda mi govore; "vidiš moraš marljivo raditi i moći češ si priuštiti takve stvari." Kao da je to sveopći cilj života, kao da je to nešto bitno.
Hvala ali ne hvala, imam već sve što mi treba, imao sam već od početka svog života, i ono je oduvjek moje i uvijek će ostati moje, to je moja svijest, moje misli. Ne hvala, sve je to bezvrijedno,sve je to samo iluzija, samo materija, jedino što je stvarno već posjedujem, moje misli. Ja razmišljam, ja mislim, znači postojim. Sve što želim i očekujem od svoje date mi svijesti (iliti života) je njeno usavršavanje i proširivanje. Pošto živimo u materijalističkom svijetu, to je malo teže, a i moja slatka jebena državica se pobrinula da ću to malo teže izvesti, ZABRANIVŠI mi (zar ne zvuči to smiješno?) substance kao što je naša vutra, i ne pruživši mi potrebno znanje o istima, sve u svrhu kontrole, držanja na ovoj materijalističkoj razini, u svrhu iskorištavanja, glavno da ja radim i njima donosim prihod. Ali opet srećom u nesreči, sposoban sam da sam krenem u potragu za znanjem koje mi je potrebno.
Strah, najmočnije oružje a ipak štitu znanja nije ni blizu da ga probije. Koliko je snažan vaš štit? Vjerujte mi, ili još bolje, razmislite pa shvatite NEMATE SE ČEGA BOJATI. Vi ste bog, vi ste savršeni (i sada kada sam ovo rekao svi se zaprepaste iz usađenog strahopoštovanja prema religijskom «Bogu»), tj. vaša svijest je potencijalno savršena, samo je pitanje koliko ste straha tj. bolesti, iluzije, dopustili da uđe u vaš um. E onda SMO ovo što jesmo. Vjerujte mi, ili još bolje, razmislite pa shvatite, moral se ne uči, vi oduvijek znate što valja a što ne, oduvijek, vi točno znate što je istina a što laž, što prihvatiti i uzeti u obzir, a što odbiti, ali uvijek SVE ANALIZIRATI. Zakon svake države, onaj na papiru, već je vama u glavi, samo za razliku od onog na papiru, vaš u glavi je savršen. Ali opet, pitanje je koliko tog zakona u vašoj glavi možete razabrati prekrivenog strahom i usađenim predrasudama. Ljudi se boje razmišljati, ali mislim ono, istinski razmišljati, boje se da bi mogli poludijeti, da bi mogli dobiti slom živaca, a zapravo što više razmišljamo to više postojimo.
Zar samo zato jer nemožemo prvom pomisli shvatiti beskonačnost vremena, prostor i sl. moramo prihvačati tumačenja neke religije da smo slabi, da smo samo "mali" ljudi koji moraju živjeti po tom i tom pravilu da bi nas možda poslije smrti neki "bog" prigrlio u svoj "raj"? Zar nije to materijalizam a ne duhovnost? Zar nije to materijalistiki duhovnizam? Zar nije to zapravo komedija? Zar nije to bogohulje i NEPOŠTIVANJE OVOG DATOG NAM TRENUTKA? Ne postoji ni prošlost ni bodučnost, to je SAMO vrijeme, postoji jedino sada i ovdje, pa zašto ga onda ne iskoristiti u punom sjaju? ...a ne razmišljati na način; ah sutra ću razmišljati. Sjetite se, sutra ne postoji, postoji jedino danas.
Ali ipak, preduboko smo da nebi bili bar malo materijalisti, neki dokaz je i to što čitate ovaj tekst, znači trebali ste kupiti nešto (kupiti = materijalistički pojam) da biste si to omogučili. Predaleko smo otišli od prirode da bismo samo tako prestali biti materijalisti. Ali ništa nije nemoguće! NIŠTA! ...ili bolje rečeno sve je moguće. Ali mi želimo ovaj kompjutor, mi želimo svoj topli stan i želimo biti udobno smješteni u svom stolcu, želimo imati TV i želimo kupovati ukusnu hranu. Misim da to nisu loši zahtjevi, ali nikako da me prestane ljutiti ta ironija...

sretno u razvoju vaše svijesti

Pogledajte film: What the bleep do we know?

Last edited by Weedran; 02-14-2007 at 22:59.
Weedran is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2007, 03:12   #2
Inq

Inq's Avatar

Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Quote:
Zar nije to zapravo komedija?
Dante Aligieri - Bozanska komedija :)

Quote:
Ali mi želimo ovaj kompjutor, mi želimo svoj topli stan i želimo biti udobno smješteni u svom stolcu, želimo imati TV i želimo kupovati ukusnu hranu. Misim da to nisu loši zahtjevi, ali nikako da me prestane ljutiti ta ironija...
Treba kupovati tacno onoliko koliko ti treba. I treba kupovati tacno ono sto ti treba i tim materijalnim stvarima zadovoljiti svoj duh. Npr: kupovina knjige, slike... Na tv-u gledati national geogrphic, dyscovery, animal planet a ne gluposti... kompjuter koristiti kreativno i posecivati vutra.org :)

Inace ja se osecam kao zelena ovca!

- proklete 3 tacke...
LST tutorial
Vodic za bolesne biljke i nedostatke u prihrani
Vutra.org pravilnik

Pre nego sto pitate u vezi zutih fleka ili odumiranja i susenja biljke prvo procitajte ovo:
http://forums.vutra.org/unutrasnje-u...p-upitnik.html
Inq is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2007, 02:16   #3
JaSamZa

JaSamZa's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

promjene se ne događaju brzo. jedan si od onih koji shvaćaju bit problema. sam oko toga možeš ludit i šizit. ili se jednostavno ostavit na milost ili nemilost vlastitih razmišljanja. budi svjestan da nisi jedini kojeg to nervira, i da postoje i drugi koji se bore za promjene. no promjene su rezultat duge borbe i dosta truda od strane grupa ili pojedinca. budi spreman, uključi se. piši i pridonosi, jer konkretnim podacima, razmišljanjima možeš pomoći u postizanju konkretnih i vrijednih rezultata.

ljutnja te neće nigdje odvest osim u možda još veću ljutnju. preusmjeri je na produktivnost, i počmi realizirati misli korak po korak. i prije nego se okreneš stvari će se promijeniti, i bit ćeš sretan jer ćeš znati da si pridonio tome. napokon ćeš moći sjesti sretan, u svijetu oslobođenom materijalnog, svijetu duhovnog i veličanstvenog čovjeka.

Last edited by JaSamZa; 02-17-2007 at 02:27.
JaSamZa is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2007, 21:55   #4
UserName

UserName's Avatar

Registrovan: Oct 2006

"Covjek je otet u studio zvan Zemlja, zarobljen vlastitim zudnjama i uzicima, izbacen iz svemirskog broda."

Kvaka je u tome sto je svijet stroj za izmisljanje uzitaka zanimljivijih od nas samih.
Pripadnici Decadent Actiona (anarhisticke gerilske organizacije koja kapitalizam namjerava unistiti pretjeranim pristajanjem na nj - luksuznim zivotom i pretjeranom potrosnjom) kazu, "ako zanemaris i ignoriras kapitalizam, nece on zbog toga nestati, ali pretjerano ga sopaj dovoljno dugo i na kraju ce se raspuknuti".

Pa eto, mene je to na neki morbidni nacin utjesilo, nadam se da ce i tebe! ;)
Old 02-19-2007, 00:39   #5
JaSamZa

JaSamZa's Avatar

jel to misle napravit kao ono kada zamrziš nešto što voliš, ako se toga prejedeš jednom dosta pa te zaboli želudac tako da više ne možeš to okusiti? :)
tako je meni bilo s baklavama :P
Old 02-20-2007, 12:56   #6
UserName

UserName's Avatar

Registrovan: Oct 2006

Upravo to...
Sopanje s baklavama ----> Produhovljenost :D :D

Ne treba se opirati nekom fundamentalizmu, nego ih izmisliti jos bar desetak...
Old 02-22-2007, 23:33   #7
sinsemila_smajl

sinsemila_smajl's Avatar

Registrovan: Feb 2006

Through all the arbitrary
rationale concerning liberty,
freedom, I must say,
exists within unconditioned minds!

dead can dance
Old 02-22-2007, 23:54   #8
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

e čuo sam par pjesama od dead can dance i sviđa mi se jer imaš možda linkove di se da skinut albuma njihovih
Šaman Šandor is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2007, 20:50   #9
JaSamZa

JaSamZa's Avatar

Quote:
Originally Posted by UserName View Post
Ne treba se opirati nekom fundamentalizmu, nego ih izmisliti jos bar desetak...
ili još bolje je dobro shvatit ovaj postojeći. ima smisla, čudnog, ali ima jer ljudi su čudni...
Old 02-25-2007, 13:18   #10
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

Quote:
Originally Posted by Šaman Šandor View Post
e čuo sam par pjesama od dead can dance i sviđa mi se jer imaš možda linkove di se da skinut albuma njihovih
opali na torrente jedan search ili stavi soulseek pa skidaj..imaju brdo albuma...preporucujem Spiritchaser za pocetak....

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules