Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Rekreacija i relaksacija » Putovanje na mentalnim talasima

Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem...

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 01-13-2007, 17:35   #21
imported_kanehbosem

imported_kanehbosem's Avatar

Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

ovo je isto dobra stvar,po pitanju jultura civilizacija i sukoba
mislim hungtington još nije reflektiran do kraja....http://www.zarez.hr/121/zariste3.htm
imported_kanehbosem is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 21:07   #22
JaSamZa

JaSamZa's Avatar

Registrovan: Dec 2006

kanne, puno toga je napisano o puno toga :D.. ne da mi se čitat toliko tekstova jer se odmah u startu ne slažem s njima. ok, pročitat ću ih, ali to ne znači da će to iti malo utjecati na moje mišljenje.

jedina moja poanta je da naiđem na razumijevanje na to moje mišljenje, što je ipak malo teža stvar, ali opet lakša od čitanja brdo tekstova na netu ;) (ne kažem da ih neću pročitat, ali ne odmah).

Kažeš najvažniji ljudi koji su imali utjecaja na anarhiju.
Takav podatak me ne zanima, jer anarhija nije nešto na što se može utjecat, to se ili dogodi ili ne dogodi. Tako nešto mislim (razmišljam)...
Old 01-14-2007, 23:25   #23
imported_kanehbosem

imported_kanehbosem's Avatar

o anarhizmu ima na www.attack.hr
imported_kanehbosem is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2007, 19:20   #24
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

http://www.zamirnet.hr/stocitas/anarhizam%20tekst.htm

http://hr.wikipedia.org/wiki/Anarhija
čini mi se da znam tko sam. ja sam promatrač
kanehbosem is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2007, 01:23   #25
Un1v4C

Registrovan: Feb 2007

Lepo je sto se ovde pominje anarhizam, evo imate sad jos jednog anarhistu na forumu ;) Da pojasnimo malo sta, pre svega anarhizam, predstavlja .... Za pochetak jedan citat Kropotkina:

Quote:
Na osnovu istorijskih, političkih i ekonomskih činjenica, kao i na osnovu lekcija najnovije istorije, anarhisti i anarhistkinje su formirali/e svoje shvatanje o društvu, potpuno različito od svih političkih partija koje teže da državnu vlast uzmu u svoje ruke.

Mi društvo zamišljamo kao organizam, u kome odnose između njegovih članova ne određuju zakoni (nasleđe istorijskog ugnjetavanja i minulog varvarstva), niti vladaoci (izabrani ili po nasledstvu), već slobodna saglasnost, kao i navike i običaji, takođe slobodno prihvaćeni. Međutim, ti običaji ne bi morali da se pod uticajem zakona i sujeverja okamenjuju i pretvaraju u nešto nepokretno. Oni treba da se neprekidno razvijaju i primenjuju na nove zahteve života, na progres nauke i pronalazaštva i na razvoj sve razumnijeg i uzvišenijeg drušvenog ideala.

Onda nema vlasti koje bi drugima nametale svoju volju. Nema vladavine čoveka nad čovekom. Nema nepokretnosti u životu, već umesto toga - postoji stalno kretanje napred, čas brže čas sporije, kao što je u životu prirode. Takav je ideal anarhije.
Petar Kropotkin je (bio) ruski teoretichar anarhizma. Sa sajta ASI mogu se preuzeti odlomci iz njegovog dela "Anarhija" koju je CLS shtampao (papirnato izdanje se moze naci u vecim knjizarama) :

Sindikalizam i anarhizam ( .PDF - 113KB )
Anarhija (jos uvek nije dostupno, bice uskoro)

I josh CLS izdanja:
EMIL PUŽE: "DIREKTNA AKCIJA"
ARTUR DŽ. MILER: KAKO OMOGUĆITI ANARHISTIČKU REVOLUCIJU?

Anarho-feministicki manifest - Nema anarhizma bez feminizma.. Nadam se da znate pravo znacenje feminizma.

Silvija Dzunja - Anarho-sindikalistkinje (tekst objavljen i u casopisu Zene na delu)

Veoma zanimljiv clanak o Tolstoju

Takodje jos jedno delo moze biti zanimljivo: Mihail Bakunjin - Autoritet, Bog i Drzava (sa drenik-ovog foruma).

NE znachi da se ja ili bilo koji drugi anarhista slazemo sa svim ovim sto su pisali pisci iznad. Po meni svako je iod njih imao po nesto sto mi se nije svidelo. Kod anarhista su uvek postojale dosta razlicite ideologije (npr. anarho-komunisticka i anarho-individualisticka) koje su cinile jednu ...

Toliko od mene za sad.
Un1v4C is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2007, 22:59   #26
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

mnogo dobri linkovi
konačno znam svoje politčko opredjeljenje,
Old 02-28-2007, 04:11   #27
didjilidoo

didjilidoo's Avatar

Registrovan: May 2005

Imamo supermena!
napokon

usput:
www.crimethinc.com
www.kontra-punkt.info
didjilidoo is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 23:35   #28
Torpedo

Torpedo's Avatar

Registrovan: Mar 2007

Anarhija je moj san-zato me nemojte buditi!Pozz drugovi.
Torpedo is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2007, 04:29   #29
aryah

Quote:
Znači prema tome sama globalizacija je korak bliže sprovođenju anarhije
:idea:
Mozda i jest - vidi 'Empire' od Antonia Negrija i Michael Hardta iz 2001 (jednog od kljucnih licnosti talijanskih autonomista, namjestenim procesom proganjan u italiji, pobjegao u francusku, kasnije se predao, Foucault za njega kaze "Isn't he in jail simply for being an intellectual?" ) - imas link na pdf na infoshop.org pod 'libertarijanski marksizam' (sto nije posve tocan opis, likovi su poststrukturalisti, postmarksisti) - http://infoshop.org/texts/empire.pdf . Neko mi je reko da je izasao i u prijevodu. Imaju i novu, kazu citkiju knjigu 'Multitude' iz 2004, mislim da nije prevedena niti dostupna na netu (hocu reci legalno - izuzev p2p, irc...), zasad..

Bilo je mnogo inspirativnih lijevokomunistickih dogadjanja ovog i kraja proslog stoljeca i nakon stvarno izuzetnog klasicnog i spanjolskog anarhizma , i sto vise citam cijelo to podrucje identifikacije s ovima ili onima mi se vise cine ko sektaska natezanja nego ikakve supstancijalne razlike - u ranijem periodu kao sto su luksemburgizam, komunizam savjeta u njemackoj, situacionisti, a aktualno, autonomisti i naravno zapatiste te amorfna masa 'altglobalista'. Od suvremenih ideja koje je labelaju anarhistickim, Bookchinova socijalna ekologija je vrlo zanimljiva, kao i djela Hakima beya, no primitivisticka struja medju ekoanarhizmom mi je vrlo neuvjerljiva, a 'anarho'kapitalisticka mi okrece zeludac...

Takodjer, gotovo svi poststrukturalisti (npr Foucault, Deleuze, spomenuti Negri, prije koji dan umrli Baudrillard...),naginju u ovom smjeru, i baziraju se na cini mi se mnogo dosljednijoj i temeljnoj kritici fundamentalnih mitova i struktura ove civilizacije modernzma (logocentrizam, hiperstvarnost, kraj povjesti, binarne opozicije, mitologija otkrivanja skrivene Istine, Znacenja, Utopije, progres, psihickih bolesti, edukacije, medicinskih ustanova, drustva discipline etc).

Takodjer fascinantno je vidjeti prisutnost droga kao katalizatora takvih profound promjena - tako Foucault predaje u Berkeleyu i tamo uzima Orange Sunshine (neko rece u referenci na Orange Sunshine '2 great things came from Berkeley, LSD and BSD, and we dont think thats a coincidence' :) ), Deleuze&Guttieri u 'A Thousand Plateaus' spominju peyotle iskustva..

Bas sam se nedavno fascinirao primjecujuci kako su politicki pokreti fermentirali obicno crosslinked kako su 'blizu' npr vec navedenom sirem kompleksu i antipsihijatri i beatovci etc...

Last edited by aryah; 03-11-2007 at 04:39.
aryah is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2007, 01:19   #30
krepelica

krepelica's Avatar

Lokacija: ..somewhere near Barstow, at the edge of the desert..

heh drago mi je da se i na ovakvim stranicama raspravalja o ovakavim temama, da da, a na balkanu najveci opseg radnja i djelovanja ima kontrapunkt, i jako lijepo i jednostavno za shvacanje imaju objasnjeno anarhisticko pitanje, i odgovor na njega..

Anarhisticko pitanje i odgovor
zato sto pusite,
a zasto pusite?

doktore sakoman, moje dijete je narkoman!!
krepelica is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2007, 21:37   #31
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

kako vam se čine pisanja čomskog?
evo što sam čito od njega http://www.zamirzine.net/IMG/pdf/moc_i_teror.pdf.
oduševilo me.
Old 05-04-2007, 23:12   #32
Clarence

Clarence's Avatar

Registrovan: Dec 2005

punqrac textova onlajn...
http://www.zamirnet.hr/stocitas/online%20tekstovi.htm
Clarence is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2007, 19:13   #33
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

eto novina iz ove teme
http://www.zamirzine.net/spip.php?article4703
Old 06-05-2007, 00:07   #34
hah

Registrovan: Feb 2007

Joj bas se nado da cu ja otvorit takvu temu...

Bravo univac
ipak mi je favorit Bakunin medu anarhistima

mogli ste biti na anarhistickom sajmu odrzavao se u beogradu i zagrebu bila su prilicno zanimljiva predavanja...
drago mi da je tolko ljudi otvoreno takvoj politickoj ideji, jel inace ljudi su puni predrasuda prema anarhizmu...
hah is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007, 16:16   #35
kanehbosem

kanehbosem's Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=seHtGA9U3pw
malo za razmišljanje a?
Reply