| Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem... |
12-07-2006, 00:08
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
unnamed
Vozimo se u autobusu bez vozača. Autobus ide prema provaliji, neki spavaju, a ostali koji su svjesni problema drže oči čvrsto zatvorene i nadaju se da će nešto skrenuti bus na pravi put.
Dali vjerujete da ćemo preživjeti? think
Ako imate odgovor, obrazložite ga...
nadam se da shvačate da je sve u prenesenom značenju i da je to sadašnja, realna situacija.
|
|
|
|
12-07-2006, 00:29
|
|
Registrovan: Jan 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Nevjerujem da ćemo preživjeti?
Nadam se da ćemo preživjeti,ako misliš samo negativno u početku si pao u tu provaliku,ako imaš malu iskru nade u sebi,nešto će se dogoditi,sam ćeš skočiti i skrenuti bus,nešto će biti.
Bitno je imati nadu,biti siguran u sam sebe i misliti da nije gotovo do zadnje sekunde.
|
|
|
12-07-2006, 00:47
|
|
|
I Pero Perić je u tom busu, ali on drži oči otvorene, svjestan problema prilazi volanu da skrene bus sa svima nama u pravi smjer, ali volan je zaglavljen, nemože ga sam pomaknuti, razočaran sjeda natrag na svoje mjesto i plače od jada, treba mu više ljudi da mogu okrenuti volan...
Dali mislite da će se stići prije kraja još netko probuditi da mu pomogne okrenuti volan? Dali će na vrijeme nestati benzina? Dali će neko vozilo vanjskim utjecajem skrenuti naš bus?
|
|
|
|
12-07-2006, 00:54
|
|
Registrovan: Feb 2006
|
prepoznavanje problema i odgovornost suočavanja s njim...
darovani mi uvid u uzročno-posljedičnu bit problema, uvid u postavke okolnosti u kojima se nalazimo - Spoznaja Trenut(a)ka mi govori da smo (ipak) mi vozači :wink:
|
12-07-2006, 01:06
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by sinsemila_smajl
Spoznaja Trenut(a)ka mi govori da smo (ipak) mi vozači
|
Tko mi? Ti misliš da vozimo u dobrom smjeru?
Zemlja, CO2, atmosfera, temperatura, visina vode, voda, prohibicija, nafta, zagađenje, stopa rasta, nasilje, kriminal, hrana, životni prostor, broj ljudi, stopa rasta...
NEMOGU ŽMIRITI like others, I can't, IMAM OČI DA GLEDAM, I see, but what I can?, I am weak
|
|
|
|
12-07-2006, 01:44
|
|
|
buditi ili ne pitanje je sad? :D
evo nisam ti vidijo Peru dok pisah prethodni post, pa eto sam odgovaraš - bit je da nema apsolutnog odgovora, stalno se nameću i dolaze nova pitanja, te u datom Trenutku i novi odgovori kojima se prilagođavamo trenutnoj situaciji bez obzira što većina spava ili poteže na drugu stranu...
u konačnici smo svi sto posto i Jedno
naravno da je Put težak, ali ako ti je dato da nisi uspavan(il si se pak izborio za to) imaš i odgovornost da djeluješ sukladno Trenutku i Osjećaju...
što se tiče pravog i krivog Puta nije uvijek lijepi krivi...
nismo nemoćni, služeći se tvojim analogijama - može ovih deset posto u trenutku guranja volana odjednom pustit volan tako da ovih devedeset posto najednom zakrene autobusom malo više od namjeravanog i tako bus odvede novim putanjama...
ne možemo znati kojim će smjerom i putem, kad i kako bus krenuti, i kuda će sve okretati, ali možemo Osjećati naš Put, znati kojim Putem trebamo krenuti, i u datim Trenucima djelovati i činiti jer MOŽEMO uticati i primjerom pokazati...
netko će preći na našu stranu, možda ćemo nekoga i izgubiti, ali ćemo u ključnom momentu Jedno biti...
a nek je provalija čak i neizbježna, tko zna kakve li tek ona slatke tajne krije :D
|
12-07-2006, 01:56
|
|
|
Kada se dovoljno približimo provaliji , onda će se svi uzbuditi, proradit će želja za preživljavanjem. Samo se nadam da će bus na vrijeme skrenuti. Naravno mi neznamo što će se dogoditi na putu do provalije, ali sam put prema njoj nije ohrabrujuć, pogotovo kad znam da samo treba prihvatiti ono što vidimo.
|
|
|
|
12-07-2006, 02:03
|
|
|
e heb ga sad dok sam pisao ovaj ti si totalno!!! izmjenio svoj, ali nema veze :D
nisi weak, and you can!
ovakav svijet hoće propasti, i ne možeš ga promijeniti, on mora propasti, ali možeš promijeniti i uzdignuti sebe, pomoći i drugima da vide, da uspiju uzdignuti Duh nad ruševinama materijala...
Ljubav, brate, pobjeđuje i prihvaća :D
drž se
|
12-07-2006, 02:06
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
kanehbosem je na http://www.vutra.org/forum/viewtopic.php?t=1678 rekao:
"btw mislim da kanabis aktivizam ide u paketu sa ostalim antiglobalizacijskim idejama"
Quote:
|
Originally Posted by Weed-ran
Zemlja, CO2, atmosfera, temperatura, visina vode, voda, prohibicija, nafta, zagađenje, stopa rasta, nasilje, kriminal, hrana, životni prostor, broj ljudi, stopa rasta...
NEMOGU ŽMIRITI like others, I can't, IMAM OČI DA GLEDAM, I see, but what I can?, I am weak
|
ovo tu što si nabrojo su problemi sa kojima se antiglobalizacijska struja suočava i suprotstavlja...
@weedran
postpitanje ti je odlično, i ostali superkontaju tu spiku
|
|
|
12-07-2006, 02:11
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by sinsemila_smajl
ali možeš promijeniti i uzdignuti sebe, pomoći i drugima da vide, da uspiju uzdignuti Duh nad ruševinama materijala...
Ljubav, brate, pobjeđuje i prihvaća :D
drž se
|
I hoću, za to ću živjeti, this is nothing, but to je sve što mogu.
|
|
|
|
12-07-2006, 02:12
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
Re: unnamed
Quote:
|
Vozimo se u autobusu bez vozača. Autobus ide prema provaliji, neki spavaju, a ostali koji su svjesni problema drže oči čvrsto zatvorene i nadaju se da će nešto skrenuti bus na pravi put.
Dali vjerujete da ćemo preživjeti? think
Ako imate odgovor, obrazložite ga...
nadam se da shvačate da je sve u prenesenom značenju i da je to sadašnja, realna situacija.
|
NEMOŽE NAM NIKO NIŠTA JAČI SMO OD SUDBINE
mislim da ćemo preživjeti zato jer i ako umremo živjećemo, zato jer mi (koji stojim na istini stojimo) na istini
eto to je moj odgovor, a prohibicija se temelji na laži
pogle na
http://www.vutra.org/forum/viewtopic.php?t=1593
|
|
|
12-07-2006, 02:22
|
|
|
oh izgleda da smo upali u neku od nestabilnosti vremenske linije naše realnosti, malo su nam faze pomaknute :D
ali sam put prema njoj nije ohrabrujuć, pogotovo kad znam da samo treba prihvatiti ono što vidimo.
to i je to!, kad to osjetiš i u potpunosti prihvatiš, znat ćeš da su u Tebi krila koja ti omogućuju nova i beskrajna sladostrasna Putovanja, i da nema kraja Tvome i našem Razvijanju i Postojanju, letenju zrakama Ljubavi Svemira :D
|
12-07-2006, 09:32
|
|
Registrovan: Jan 2006
|
Quote:
|
I Pero Perić je u tom busu, ali on drži oči otvorene, svjestan problema prilazi volanu da skrene bus sa svima nama u pravi smjer, ali volan je zaglavljen, nemože ga sam pomaknuti, razočaran sjeda natrag na svoje mjesto i plače od jada, treba mu više ljudi da mogu okrenuti volan...
Dali mislite da će se stići prije kraja još netko probuditi da mu pomogne okrenuti volan? Dali će na vrijeme nestati benzina? Dali će neko vozilo vanjskim utjecajem skrenuti naš bus?
|
Pero perić sjeda na mjesto,uzima veliki bong iz svoje torbice sa 12 cijevčica,zapali 50g cannabisa te napuši cijeli bus,svi su toliko napušeni da kada je bus pao u provaliju oni su je preletjeli i sretno došli na drugu stranu te srolari malo skunk da se dignu :lol: :D :D
|
|
|
12-07-2006, 12:46
|
|
|
Kao što možemo zaključiti, mogući su brojni scenariji koji naš bus mogu skrenuti s puta prema provaliji. Ali samo je jedan jedini koji nas uistinu može spasiti -> moramo otvoriti oči, moramo se probuditi, nesmijemo se više ponašati kao da nismo svi u istom busu tj. Zemlji, i moramo sami uhvatiti volan.
I da nas nešto nekim čudom skrene vanjskim utjecajem, činjenica je da se vozimo po kanjonu koji ima brojne provalije, prije ili kasnije ćemo završiti u provaliji ako ne otvorimo oči i ne sjednemo za volan našeg busa. Jedino ako otvorimo oči možemo imati nadzor nad svojim životima. Ali sada, sada, previše ljudi žmiri.
|
|
|
|
12-07-2006, 18:26
|
|
|
a ti lagano radi na odžmirivanju i nemoj se toliko brinuti :wink:
nikome od nas(otvorenookih) nije lako, no kako postajemo svjesniji sve jačih negativnih snaga i principa koji nas okružuju, tako i naša snaga jubavi i svetla raste, a jubav je nepobjediva :D
uživaj u Trenutcima :D
|
12-07-2006, 23:10
|
|
Registrovan: May 2005
|
:( nitko nece prezivit... neki ce bit tesko ranjeni, i umrit nakon nekoliko sati, ostali ce na mjestu...
a prije pada u provaliju...ja tamo u na dnu busa, pokusavam smotat svoju zadnju trubu i popusit je...
i jebiga... sad ne vidim jesam li uspila....ili mozda nisam...
*jednom cu nastavit ovaj post... sad neznam kraj :( :cry: ....(da i ovo je u prenesenom znacenju....) ufff...
mislim da vam jednom moram ispricat SVOJU pricu...bas me zanimaju vasi komentari...kad budem imala vremena i zivaca napisat cu to!
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|