| Putovanje na mentalnim talasima Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem... |
11-08-2006, 23:10
|
|
|
d-_-b
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
EVOLUCIJA
Rečem ja u jednom razgovoru u obiteljskom okruženju "na putu sam na kojem nema povratka", stari odmah asocira i pita me dali sam ovisnik, ja odgovaram DA, svi se zakamene i zgražaju misleči kvragu, nisam valjda narkoman, ja nastavim, da ovisan sam, o puno gorim stvarima nego je heroin ili kokain, zastanem na trenutak, svi su još bolje zgroženi, nastavim, ovisan sam o hrani, vodi i zraku, to me ljuti, I'm not free. Ovi pomisle, ah jadan mladić, još nezna što je život, što ga čeka.
Gledam oko sebe, žalostan sam, vidim kako se sve vrti oko novca, sve ljude određuje novac, nikog nije briga za poštenje, bitno im je samo da je njima što bolje, samo gledaju kako bi što lakše nabavili novac. MRZIM NOVAC, ovisan sam o njemu u širem smislu, on određuje kvalitetu života svakog pojedinca. U svjetu nikad neće biti mira sve dok novac određuje kvalitetu života. ŽIVIM ZA DAN kada će zavladati ANARHIJA na cijelom svijetu, kada neće biti zakona i ljudi koji će ograničavati slobodu svakog bića u ovoj ljudskoj percepciji stvarnost. Znam, svjestan sam, u ovo vrijeme, sada, anarhija znači samouništenje, ali ja čekam, vjerujem svim srcem, doći će vrijeme kada će ljudi shvatiti što oni zapravo jesu, zašto su ovdje u ovoj percepciji, zavladat će besprijekorna ljubav prema svakoj stvari, prema svakom entitetu, sve će biti ravnopravno, latica cvijeta bit će ravnopravna sa predsjednikom zemlje/univerzuma. Doći će vrijeme kad će ljudi početi shvaćati da nisu odvojeni od svog neprijatelja, da su oni zapravo sve i sve je zapravo oni. Shvatit će da uništavajući drugog uništavaju sebe.
Osjećam nešto duboko u sebi, u nama, osjećam revoluciju evolucije, osjećam da se nešto budi u nama. Počinjem shvaćati da nešto nije uredu. svi smo oduvijek znali da nešto nije uredu s našom stvarnošću, ali nikad nismo ulazili dublje u to, to nas je pomalo plašilo, rađe smo slijepo živjeli svoj život, i praktički nesvjesno samo čekali njegov svršetak, ali više nije tako, osjećam nešto u sebi, oko sebe, nešto se događa, i bit će veliko.
Pohlepa, želja za vlašću, želja za titulom, natjecanje, želja za dokazivanjem. ZAŠTO?, ČEMU? Ne volim sportove upravo zbog natjecanja, svaki sportaš želi biti bolji od onog drugog, u neku ruku neprijatelja. Ja ne želim biti bolji ni od koga jer shvačam da je to zapravo želja da budem bolji od samog sebe. Svaki oblik natjecanja je nažalost izvor mržnje, nogomet je najbolji primjer za to, poslušajte samo one urlike na terbinama pune mržnje prema suparniku. "Pičkice, pičkice!" "Ubi cigana!", hr nogometni klub dinamo viče hajduku "ubi tovara!", a ovi njima "Ubi purgera". ne, nemogu to prihvatiti.
Ljudi neznaju, nisu svjesni da njima manipuliraju drugi "močnici", organizacije koje zarađuju milijune kontrolom ljudi, javnosti. Kako netko može imati pravo da mi brani (da brani bilo kome) bilo što- što ne šteti dugima već meni koristi? Tko je bilo tko da postavlja zakon drugome što smije a što nesmije? A sve nas ovdje ljuti najviše jedna stvar koju nikako nemožemo pobjediti, kontrolu vlasti "močnika", LAŽ o marihuani. Uspijeli su uvjeriti javnost da je je marihuana zlo, nemogu vjerovati. Industrija alkohola, duhana, papira, FARMACEUTSKA industrija, spremni su sve napraviti da marihuanu nadziru iza rešetaka. Glavni krivac nisu ljudi sami, već NOVAC. Novac je vjerojatno najveće zlo. Razmišljam, intenzivo, kako se osloboditi te ovisnosti o novcu, a da mi standard i kavaliteta života bude ista bez novca kao i s njime. Opet je jedini odgovor intelektualna evolucija, NITKO, NITKO!!! nemože promijeniti svijet!!! Evolucija radi svoj naum u tišini, ššššššš, čujete li ju duboko u sebi? DA! to je ona, i dalje napreduje kao i što je na početku svih početaka. Nema straha ljudi, sve je pod nadzorom jedne sile koju nitko nemože kontrolirati, koja ne griješi i ima samo jedan smjer i naum -> NAPREDOVANJE
Što je evolucija? ZAŠTO? Zašto jedna stanica ima želju da se razvije u kompleksnije biče?, što je ta motivacija, ona nikad ne prestaje, svako živo biće, svaki entitet uvijek ima želju da napreduje prema naprijed, prema sve višem. ZAŠTO? Zašto su plinovi dobili želju da se razviju u nešto kompleksno kao što je ribonukleinska kiselina? Što je poticalo ili tjeralo ribonukleinsku kiselinu da se razvije u primitivnu stanicu i napreduje dalje u beskonačnu evoluciju ka savršenstvu? Koje su to sile? ZAŠTO?
Da, netko bi si sad mislio, gle jadnog čovjeka, tu se brine s nebitnim stvarima. Misli si - što će ti to u životu, samo se zamaraš s time. Dali bi bilo pametnije da samo zarađujem novac, da budem još jedan radnik, da kupujem za taj novac hranu i vodu i da se fiksam njima, da plačam porez državi koja isti trpa u đepove vlasti, da budem ROB ŽIVOTA, a ne sam život? Da budem tiho i samo radim što se od mene traži, da odradim svoje i potrošim uzalud ovaj dati mi život? NE, NE!, NE!!! odbijam poslušnost!
Nije li sam bit evolucije napredovanje? Nije li ljudska vrsta postigla ovo što je postigla RAZMIŠLJANJEM i FILOZOFIRANJEM, a ne sa stavom - ah, koga briga što je Zemlja okrugla, koga briga ako tisuće ubijenih žena nisu bile vještice...?
Znam da mi nećete vjerovati, znam da će zvučiti kao još jedno glupo religiozno uvjerenje, ali; I FIND A WAY!! došao sam do jednog dijeliča znanja sasvim slučajno, znanja koje potjeće iz indije i bilo je tisučama godina strogo tajno, sve bitno stane u par rečenica, nebi vjerovali, ali, postoji nešto što vidite svaki dan, svako biće ga je svjesno ali ne obrača previše pažnje na to, ono je sam izvor života, upravo to vas može učiniti savršenim, ispuniti neuvjetnom ljubavi prema svemu, izlječiti od svake vrste bolesti i dati vam neograničene sposobnosti koje se sada smatraju nadnaravnim. U tih par rečenica, oko stotinu slova, je sam temelj znanja koje vas može osloboditi, nije komplicirano. recimo da je to 10na56 (samo opisan broj) ubrzana intelektualna evolucija, evolucija svjesti. To znanje je sada u javnosti, najlakše dostupno na internetu, ali skoro nitko ga ne prakticira jer zvuči kao bajka, po nekim podacima samo oko 30000 ljudi na svijetu to prakticira. To znanje je pod nadzorom isto kao što je i marihuana, samo što su ovdje u pitanju gotovo sve profitne organizacije, koje bi se ugasile da ljudi to znanje shvate ozbiljno, upravo s tim znanjem novac će izgubiti ulogu u životu. Neću reći, previše je kontroverzno, ruši sve temelje normalog shvačanja. Ja sam sada na tom putu, nemogu sada odustati, neću biti miran cijeli život ako ne vidim dali je istinit, nije opasan, treba par godina da se ovlada time, nije teško. Već ćete saznati što je to, ili možda i naslučujete.
Zaključak:
EVOLUCIJA, jedina bitna stvar u ovoj percepciji koju nitko i ništa nemože nadzirati koja je potpuno slobodna i koja ima samo jedan cilj -> usavršavanje ...
|
|
|
11-08-2006, 23:28
|
|
Registrovan: May 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
cak sam to procitala....
:bravo:
|
11-09-2006, 14:28
|
|
Registrovan: Jun 2006
Lokacija: 0 Lokacija: 1 Lokacija: 2 Lokacija: 3 Lokacija: 4 Lokacija: 5
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Daj reci koje je to znanje???
I ja cu prakticirati to!!
|
|
|
11-09-2006, 15:22
|
|
|
d-_-b
|
Reči ću svima kada saznam dali je istinito, ne želim davati lažnu nadu, ionako je ima previše u svijetu u vidu raznih religija. Po mojim shvačanjima stvarnosti ovo mora biti istina, ali vidjet ću...
|
|
|
11-09-2006, 15:49
|
|
Registrovan: Jun 2006
Lokacija: 0 Lokacija: 1 Lokacija: 2 Lokacija: 3 Lokacija: 4 Lokacija: 5
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Arghhhhhhh, sad me bash zanima :D :D
|
|
|
11-09-2006, 19:40
|
|
|
Grizem beton,zvacem armaturu
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Vidi,ovako...ima dosta istine u ovome sto si pisao,ali cini mi se da nisi bas dobro razlozio sta je uzrok svem ovom sranju koje se stalno desava.Nije kriv NOVAC kao sto kazes.Novac je samo jedno nuzno zlo.I bez njega,nazalost,ne mozemo da zivimo.Jer kao sto si i sam rekao novac na neki nacin (i najcesce) odredjuje kvalitet nasih zivota.Ali novac sam po sebi nije problem.Ne postoji zapravo nijedan problem koji nije resiv.U zivotu je izvesna samo smrt i nista drugo.
Jedini,pravi i najveci problem je sam covek i njegova svest.Njegovo shvatanje stvarnosti.Shvatanje zelja,potreba,mogucnosti...shvatanje samog smisla zivota.
Za coveka se smatra da je jedino razumno zivo bice na planeti.Kad gledamo sa strane tehnoloskog napretka i stvari vezanih za isti zaista je covek najvisi oblik inteligencije za koji znamo.Ali...(e ***** ti zivot uvek ima neko ALI :) )...kao sto rekoh ALI...pogledaj sa druge strane i mozes videti da je covek najgluplji moguci stvor na planeti.Pored svih privilegija koje uzivamo i pored saznanja da smo najinteligentiji na planeti seti se samo koliko gladnih ljudi na svetu ima,koliko bolesnih kojima se moze pomoci ali nema ko,koliko se ratova vodilo,koliko ih se trenutno vodi i koliko ce ih tek biti,koliko ljudi gine svaki dan iz totalno suludih razloga?!Primera ima koliko hoces to znas i sam.Medjutim ja ti tvrdim da novac nije problem.On je samo povod,a pravi razlozi leze duboko u ljudskom umu,na onoj mracnoj strani.
Zahvaljujuci novcu je pronadjeno mnogo lekova za teske bolesti,tehnoloska revolucija je takodje uspesna zahvaljujuci novcu...jer novac ne mora nuzno da bude negativan motiv,ali svakako je motiv.Kada bi covek zaista bio covek novac mu ne bi predstavljao cilj nego sredstvo.Nazalost isti taj novac,koji je u sustini mogao da nam bude pomocno sredstvo za normalan zivot,ce doci glave celoj planeti.Zelja za profitom (sto dalje povlaci popularnost,vlast,moc) je uglavnom toliko velika da ne postuje nista.Ni prirodu,ni ljude...ama nista zivo.A to je po meni tezak psihicki poremecaj.Bar sad tako mislim,ko zna da imam gomiletinu para mozda bih imao druge argumente,mada cisto sumnjam (jednostavno nisam taj tip i ne ocekujem da ikad raspolazem tolikom lovom ;) ).Covek je spreman da slaze,da ukrade,da ubije zbog vlastite koristi.I nije problem sto krade onaj ko nema da jede pa obije prodavnicu,ali kad to sve rade ovi gadovi koji vec imaju i vise nego sto im treba...e onda je to vec ozbiljan problem sa kojim se suocavamo svakodnevno.
Sustina problema lezi u tome sto je vecina nas (da ne kazem bas svi) lako podlozna navikavanju na lagodnosti i luksuz.I tesko smo u stanju da kontrolisemo nagon koji nas tera da uzimamo sve vise i vise,iako nam nije neophodno.A ako si cuo za kletvu "Da Bog da im'o pa nem'o" trebalo bi da ti bude jasno da covek sto se vise navikava na lagodnosti sve ih vise zeli,i ne bira sredstva kako da to sebi omoguci.Po cenu bilo cega.Spreman je na sve samo da ne dodje u tu situaciju.
Jeste da nisam bas bio kratak ali mislim da sam bio dovoljno jasan tj. da si razumeo sta sam hteo da kazem kad je u pitanju novac.
I samo lagani osvrt na "put" koji si nasao.To je,kao uostalom i sve drugo subjektivna stvar,i ono sto ti smatras pravim putem za nekog je totalna glupost.Ali isto kao i sa novcem,nije problem u "putu",nego u coveku samom.Evo na primer vecina ljudi koji posecuju ovaj forum su hriscani(pretpostavljam) a sta mislis koliko nas postuje 10 Bozjih zapovesti.Koje su,moras priznati,sasvim korektne stvari (mada ja sto sam stariji sve manje verujem u Boga,ali mislim da su tih 10 zapovesti lepa ideja).I kada bi ih se pridrzavali bilo bi nam super svima.naravno i druge religije verovatno imaju nesto tog tipa,neke zapovesti,postulate,ideje koje na papiru i u prici super zvuce.i kada bi se postovale na kugli zemaljskoj bi vladala opsta harmonija.Ali koliko ljudi postuje te principe i ta nacela?!Jako malo.Zaista malo.
Znaci ne treba meni,ni bilo kome,da trazi neki poseban put,da istrazuje religiju i slicne stvari.Ne treba mi Isus,Muhamed,Buda ili bilo ko.Po logici stvari,ako smo mi najinteligentniji na planeti,mi bi sami trebalo da shvatimo sta je dobro a sta je zlo,sta nam treba a sta ne,i kojim putem valja ici...
Uh...dosta je zasad...ala sam se raspisao...i ovako je dugacko,a ako nastavim nikom nece pasti na pamet da cita
:wink:
|
11-09-2006, 21:01
|
|
|
d-_-b
|
Zamisli svijet bez novca, zamisli ga, uzmi si malo vremena. E, sada zamisli da je svaki čovjek ispunjen apsolutnom ljubavi prema svakome. Vidiš li savršenost?
Apslutno se slažem da tebi može biti glupost što je meni zakon i obratno, to je istina. Ali krivo si me shvatio o"putu", i ja sam se donekle krivo izrazio. To nije religiozne prirode, zapravo je čista znanost. Nema tu hijerarhije, nema nekog nadređenog, kao recimo boga, ne govorim o nečem religioznom, govorim o svjesti, ne govorim o ničem drugo osim o SVJESTI! Put o kojem sam govorio ubrzana je evolucija svjesti, ostvarenje svih potencijala koji su u čovjeku uspavani, a te moći su neograničene, zato jer je sama svjest neograničena. Ljudi su robovi jednog malog neznatnog dijela percepcije za kojeg misle da je sve i ne vide izvan toga, ovo je buđenje...
|
|
|
11-09-2006, 21:15
|
|
|
Grizem beton,zvacem armaturu
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Ponavljam ti i stojim iza te tvrdnje nije problem novac,problem su ljudi.Komunizam je,na primer,super ideja.Tu nema novca,nema religije,svi su jednaki...ali je isto tako i utopija.A utopija je iz razloga sto su ljudi takvi kakvi jesu.Ne bi bilo ni kompjutera,ni bolnica,ni automobila,ni telefona...verovatno ne bi bilo vecine stvari koje sad imamo na raspolaganju da nema novca (pre novca je to islo robnom razmenom,tzv. trampom).Koji bi bio motiv da to sve neko proizvodi.Ziveli bi maltene u najprimitivnijem okruzenju.Ne znam da li bi to bilo lose ili ne ali bilo bi tako.
A eto kao sto i sam spominjes svest...na to sam i mislio.Kontam ja da ti ne pricas o religiji,ja sam to spomenuo posto moze da udje u kontekst.Jer i to su neka nacela,neka filozofija,neki principi,nazovi ih kako hoces,koje bi trebalo da sledis.Hteo sam samo da kazem da ne treba ni religija,ni Indija,ni nista...samo ako bi ljudi mogli da budu ljudi.Da imaju svest i savest,zdrav razum.
|
11-09-2006, 21:31
|
|
|
d-_-b
|
Kad bi ljudi bili ljudi, novac nebi bio potreban. Nemogu se izraziti, nemogu ti (vam) predočiti što je u mojoj glavi, ali napredujem, osjećam to. Sa znanjem o kojem govorim ti nečeš trebati kompjutor, nečeš trebati novac, nečeš trebati ništa, praktički možeš goli stajati usred šume i imati SVE, nemogu vam to predočiti.Jednostavno nemogu, kao i što sam prije rekao "NITKO NEMOŽE PROMJENITI SVJET", evolucija ga mijenja. Ali možete promjeniti jednu stvar, i imati potpunu kontrolu nad time, SEBE. JA sam na putu kojim mjenjam sebe...
|
|
|
11-09-2006, 23:07
|
|
|
Grize zube
Registrovan: Oct 2005
|
Drži se brate Weed-ran... Put Sebe jest teškim i nepredvidljivim. Susretanje sa vlastitim samoubojstvom i ponovnim rađanjem, jest nešto što nikad prije nisi doživio. Možda dođeš i do "uništenja" svog ega i dolaska u stanje ne-ja ilitiga Apsoluta Postojanja... možda spoznaš Vječnost Trenutka ili se oslobodiš iluzije želje. Tko zna? u tome i jest Ljepotom... :wink: :D
Doživljavaš Evoluciju Misaonog Protoka i znanja... Naša Evolucija Apstraktne strane dualistički komplementarne medalje. Ako izdržiš i nastaviš ići do ponora Puta Sebe, vidjet ćeš stvari koje nikad prije nisi doživio, otkrit ćeš potpuno novo blago riznice Postojanja... Ja ti mogu čak i otkrit tajnu koju ćeš otkriti na kraju jednog od svojih Puteva...pošto te Puteve, svi prolazimo (naravno, ako dospijemo do njih): tajna ti je da ćeš shvatiti da je besmisleno gubiti Život tražeći objašnjenje u logici, metafizici, matematičkoj numerici, razumu. Zašto imamo 5 prstiju? 2 ruke, 2 oka, 3 njegove boje? Osjećaj...na njemu valja radit i njime se valja oplemenjivat. Shvatit ćeš (ili već jesi, nemoj me držati za kontekst :) ) kako sve što si ikad imao kao predodžbu o svijetu, opis njega...jest bila samo blokada, nemogućnost nesmetanog Protoka Energije... Dok mi razmišljamo o svijetu, on je tu, i prolazi nam neprimjećeno u Beskonačnosti Trenutka. Istinska Realnost ne leži u materijalnom Svijetu... moramo se osloboditi njegovih okova isključivosti i poletjeti našim anđeoskim krilima u Visine Veličanstvenosti Sebe...
Ovo što si sad spoznao da si na Putu kasnije ćeš doživljavati neprestano...jer mi i jesmo na nesprestanom Putu ostvaraju Sebe... Budi jakim, odlučim i spremnim u nakani i namjeri koju Osjećaš kao nit vodilju... Budi Rijekom, Tokom, Kozmičkim Vodopadom međuprožetosti Energije Ljubavi... Mi jesmo spoznajne lađe u Moru Postojanja...pusti da te Struja ponese...dalje no što si ikad sanjao :D
Kao što mi je San Pedro de Peyote svojevremeno na spoznaju podario, "Svatko od nas kreće iz Labirinta... dalje..."
Srdačan pozdrav brate :D
|
11-09-2006, 23:23
|
|
|
d-_-b
|
Sasvim, baš sasvim te razumijem. Svjestan sam svega što si rekao, i to je relativno novo kod mene. Osjećam da smo na sličnoj razini svjesti, sličnoj "valnoj duljini". Nemam straha, idem dalje, napredujem, hvala...
|
|
|
11-09-2006, 23:36
|
|
|
Grize zube
Registrovan: Oct 2005
|
Ne samo da smo na istoj valnoj duljini, nego smo i tim Valom uzburkanog Mora Kozmosa...
Ne prolaziš ništa novo brate mili... proživljavaš, presuđenu li nam sudbinu sa strane Igre Slučaja. Sad kad si spoznao Evoluciju Sebe, možeš i dobit uvid Srži i zrcalne refleksije svoga Bića... sve pogreške možeš isčitat i sve ih možeš promijenit... Spoznaj i dosege Potencijalnosti :wink:
|
11-19-2006, 09:14
|
|
Registrovan: Oct 2006
|
ko što bi reko sokrat: sine, spoznaj sam sebe!
iliti kak bi ja reko: zapali đox da vidiš ko's;)
a oćeš li ti brate prijavit na ovaj forum o čem se to radi il nas samo pališ? (...mislim da ne čitam bezveze)
ili ja nisam vidio a ti već linkovo
|
|
|
11-21-2006, 09:25
|
|
Registrovan: Jan 2006
|
cilj savršenstva nije biti savršen nego dati 100% sebe da se postigne savršenstvo.Tek se onda shvati da zapravo nitko nije savršen ali da ako se daje sve od sebe da si jako blizu toga.
:wink:
p.s.
nije me dugo bilo na forumu ljudi i ljudovice pa ovom prilikom pozdravljam sve članove :)
ono sranje moje se sredilo ljepo,pa eto mene u nove pobijede :wink:
pozz svima :)
|
|
|
11-27-2006, 12:36
|
|
|
d-_-b
|
Filozofija by self
U početku bijaše mama :) .
Rođenje - Tek smo ušli u život, u percepciju ove naše stvarnosti. Još neznamo šta se događa oko nas, naš um je na razini životinjskog i nama upravljaju samo nagoni.
1-4 godine - Naša mama nam je sve, pruža nam svu pažnju koja nam je potrebna, ona je naš zaštitnik i na nju se uvijek možemo osloniti. Bez nje mi smo praktički izgubljeni. Ona je u pravom smislu naš Bog.
4-7 godina - Polako uočavamo svijet oko svoje majke i počinju se gomilati ona osnovna pitanja. Počinjemo shvačati da naša majka nije sve što postoji. Uočavamo druge vršnjake i njihove majke. And now počinjemo promatrati život.
8-18 godina - Uči ćemo u najteže razdoblje našeg života - pubertet. Transformacije našeg tijela i uma su ogromne, jedva da to možemo podnijeti. U ovom dijelu života više samo ne promatramo život već ga počinjemo živjeti. Počinjemo stjecati iskustvo. Do oko 18. godine mi moramo steći osnovno životno iskustvo, moramo naučiti preživjeti i živjeti, moramo se osamostaliti. Majka/roditelji sve manje su nam primarna stvar.
20 godina na dalje > - Počinjemo se pritati ona najteža, vječna čovjekova pitanja. Tko sam ja? Koji je razlog mog života? Što je bilo na početku? Uglavnom dolaze nam pitanja koja pod hitno trebaju odgovore. Neki ljudi vide odgovore u nekoj od brojnih religija, a neki jednostavno nemogu prihvatiti samo puko vjerovanje i nastavljaju tražiti dalje, traže dokaze, trebaju dobar razlog da vjeruju u nešto. Neki ljudi se ne žele opterečivati takvim teškim pitanjima i jednostavno žive svoj materijalni i hedonistički život, i to im je dovoljno.
__________ _ _
Ja sam jedan od onih koji nemogu samo prihvatiti ovaj materijalni i hedonistički život, ono što vidim i ono što čujem. Ne "vidim" smisao da samo proživim svoj život, bez ijednog odgovora, bez ikakvog smisla. Makar mi je društvo nametalo krščansku religiju i njihove odgovore na "teška" pitanja od 1. razreda osnovne, ja to nisam mogao prihvatiti, jednostavno nemogu. Što je najbitnija stvar; Religijski odgovori su jednostavno u sukobu sa samim sobom, nemogu se složiti u cijelinu tako da su svi odgovori međusobno logično povezani i da ja nemam niti jedno dodatno pitanje. Na svaki religijski odgovor ja imam dodatnih 10 pitanja pa i mnogo više, što ih više pokušavam prihvatiti to više mi dolaze nova pitanja, i umjesto da napredujem ja nazadujem i to veoma brzo... jedan korak naprijed - 10 iza, jedan korak naprijed - 20 iza...
Sve je bilo ispremješano u mojoj glavi i shvatio sam da to nema nikakvog smisla i napravio sam jednu stvar , pošto sam bio daleko u minusu u odnosu pitanja - odgovori, odlučio sam sve odbaciti i krenuti od NULE.
Očistio sam se od svih predrasuda i krenuo opet od nule, kao da sam tek rođen. Odlučio sam opet prvo samo promatrati život, čitao sam o misticizmu, znanosti, novoj znanosti koja je zapravo "na rubu znanosti" i dogodilo se nešto revolucionarno u mom životu, 10 koraka naprijed - 2 iza, 15 koraka naprijed - dva iza... Moji odgovori ovaj puta su počeli dobivati logičan smisao, za razliku od prije, svi su pasali u cijelinu. Ja sam sada jednostavno oduševljen s napredkom koji sam napravio. I gle sad, kao da je jednostavno moralo tako biti, kao da nije slučajno, ja samo došao do jednog znanja koje mi omogućuje da PROVJERIM svoju vjeru I UVJERIM SE DALI JE ISTINITA. Ono mi omogućuje da teoriju pretvorim u praksu. Sve što sada trebam je VRIJEME. Moja vrlina je objektivizam, ako se pokaže da moja vjerovanja nisu u pravu, makar su sva lijepo posložena u mojoj glavi, ja neću zaglibiti, nego ću ih lijepo sve opet odbaciti i krenuti opet od nule.
Na neka pitanja, ona najteža, nitko vam na njih nemože odgovoriti pa da ih i zna, niti jedna knjiga vam ih nemože predočiti makar ona bila istina. Jedino si vi sami možete odgovoriti na svoja pitanja, jedino vi morate doči do odgovora, NEMOŽETE IH ČUTI ILI VIDJETI, kao što svi misle, MORATE IH OSJETITI.
peace
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|