Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Uzgajanje » Problemi tokom uzgoja

Problemi tokom uzgoja Bolesti biljki,stetocine,nedostaci i nejasnoce u ishrani,cudne pojave...

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 11-28-2007, 16:44   #21
dataa

dataa's Avatar

Registrovan: Oct 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Thumbs down

Jel moze itko odg na koje pitanje iz mog posta? jednostavna su... kako da sredim vlagu... i ovo u vezi mraka... hvala Daj ono pocetnik sam i stvarno bi mi dobro dosla pomoc
dataa is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2007, 17:24   #22
b r a i n c h i p
pristojan momak

b r a i n c h i p's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema

Izmjeri ako ti je u kuci veca vlaga nego u boksu, ako je, pojacaj ventilaciju, stavi veci ventilator, ili dodaj jos manjih. Ako je obrnuto, smanji ventilaciju (sumnjam da je taj slucaj). I ne brini previse oko toga, kad biljke porastu, stvarati ce vecu vlagu same od sebe, samo pobrini da su dovoljno (ne previse) zalivene. Ako je slucaj i dalje sa ekstremno niskom vlagom mozes dodati posudicu sa vodom na kuciste leflektora, oprezno sa ovim jer ako prolijes po lampi ona puca, i napravi to ako baš moraš... Ponavljam, mislim da nema potrebe.
U vezi ventilatora i svjetla, mogao si sam doci do tog rjesenja jednostavnom upotrebom mogza
Evo ti moja solucija:
Ja bi priljepio na ventilator jednu posudicu sa odrezanim dnom, i preko nje malo vecu, ucrstio jednostavno komadom plastike i moment ljepilom ili nekim vijkom... Neka posude budu crne, da se svjetlost ne odbija i unutar boksa ti je garantiran 100% mrak. Ta konstrukcija moze stajati unutar ili izvan boksa, svejedno i jednaka je fora za usis i ispuh...

Respect the PRAVILNIK
b r a i n c h i p is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2007, 17:30   #23
dataa

dataa's Avatar

fala brainchip... sta se tice mraka u boksu napravio sam nesto slicno ali tvoja ideja je daleko naprednija... Evo drugi dan cvijetanja , samo da mi nebudu sve modonje... poludit cu
Old 12-04-2007, 14:56   #24
dataa

dataa's Avatar

grrr... zasad 3 od 4 muske... za ovu zadnju nisam siguran jeli zenska ili jos nije pokazala spol... stavit cu sliku sutra ...
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules