| Problemi tokom uzgoja Bolesti biljki,stetocine,nedostaci i nejasnoce u ishrani,cudne pojave... |
10-07-2007, 15:34
|
|
Registrovan: Sep 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
devet meseci stara biljka i jos nije gotova
Ovo nije normalno! Tek posle devet meseci pocela da cveta! Napominjem da je imala iste uslove kao i njena koleginica, koja je otkad "sprzena". jedina razlika je u tome sto ova devetomesecna ima malo vise peska u zemlji.......
|
10-07-2007, 22:53
|
|
Registrovan: Nov 2005
|
Čekaj, uslovi isti, O.K., a kad su stavljene na režim za cvetanje? Da li su ista sorta i uopšte, ista vrsta? Ako su iste po tim kategorijama, da li je u pitanju isti fenotip, tj. da li je jedna povukla na indiku, a druga na sativu (pod uslovom da je u pitanju neko nestabilizovano seme u nekoj F3, F4 ili nekoj daljoj generaciji)?
Ajde malo više informacija pa da vidimo šta bi moglo da bude razlog, baš me zaintrigiralo.
|
10-09-2007, 18:18
|
|
Registrovan: Sep 2006
|
objasnjenje
Obe semenke poticu iz iste kese skunka. Ova brza biljka koju sam vec sprzio, je rasla veoma u visinu 1.20M, imala izrazit miris jos od "malih nogu" veliko crvenkasto lisce i buzz, high "rad". Ova manja je narasla do 50cm, ima extra malo lisce tamno zelene boje, dosta je gusta i ima izrazito neprijatan kiseo miris, stond "rad". kada je velika prerasla kapacitet mog skromnog boxa za licnu upotrebu, visina:140cm; sirina 100 cm; dubina 80cm, izbacio sam je nepolje da procveta na letnjim danima. napominjem da je leto tek pocelo. U isto vreme sam izbacio i malu, reko ajd da procveta i ona. medjutim velika je procvetala a mala tek sad pocinje, te sam je vratio unutra. Neverovatno cvelo prolece bila na 24:0, leto na prirodnih 12:12 a tek sad pocinje da cveta.
|
10-09-2007, 23:49
|
|
Registrovan: Nov 2005
|
Još čudnije, ova koja je finiširala ima očigledno sativa feno, a ova druga indika feno. Nije mi toliko čudno za nju što nije procvetala jer je ona zapravo dobila produženi veg. period, pošto u leto nije 12/12, to ti je bilo tek sad sa jesenjom ravnodnevnicom.
A ova sativasta što je procvetala posle 24/0 u boxu, ona po svojim sativa genima sigurno nije mogla da se okine na cvetanje početkom leta napolju jer je tad bilo 16/8. Moguće je da ima neke ruderalis gene. Znaš, danas ti je skoro nemoguće naći pravi Skunk#1, sve ti je to danas manje ili više modifikacija originala. Tako pojedini breederi ubacuju ruderalis u sorte u nekoj generaciji (prilikom povratnog ukrštanja) da bi što više ubrzali cvetanje i ako sorta nije stabilizovana do kraja (kakav je ovde očigledno slučaj), desi se da ti geni isplivaju kod pojedinih biljaka iako se po spoljnom izgledu i ne može videti da ih ima.
|
03-22-2008, 18:36
|
|
Registrovan: Feb 2008
Pohvalio Puta:: 3
|
imam biljku blubery u sedmom tjednu bez imalo masti a sve kao ydravo zeleno
|
|
|
03-22-2008, 19:51
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
U sedmom tjednu cega? Vegetacije? Cvjetanja? Kakve masti zelis na biljci? Pa nemoze bit u isto vrijeme masno i zdravo zeleno 
|
|
|
03-23-2008, 17:25
|
|
Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema
|
daj neke kesli
03-23-2008, 19:38
|
|
|
kapetan od belu lađu
Tournaments Won: 1
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 4
Pohvaljen 6 Puta u 6 Tema
|
stavi na 12/12 
|
|
|
03-23-2008, 21:16
|
|
Registrovan: Feb 2008
Pohvalio Puta:: 3
|
na 12 12 je vec 7 tjedana vrhovi debeli a suvi ko barut a imam i belu udovicu koja je isto toliki period na cvanju a nema vrhova pa kako to *****u seme
|
|
|
03-24-2008, 23:23
|
|
|
daje banove sakom i kapom
Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
ha sve je moguce cije je sjeme od neke banke ili ovako iz nekog kupljenog paketa "skunk-a" ? . Napominjem po neznam koji put genetika je u principu najbitnija jer ako je genetika ok dat ce i u "mizernim" uvijetima nešto a ako je loša genetika odnosno genetika X to je uvijek lutrija od 3 mj. za koju nitko od nas nema ni vremena ni novaca ...
|
|
|
03-25-2008, 00:57
|
|
Registrovan: Sep 2007
|
pa mozda je drugom vrstu...tko zna....
|