Quote:
Originally Posted by Weedran
Da, ali to je pod velikim upitnikom, vjerojatno ostane spreman na onaj uzročnik bolesti za koje je napravljeno cjepivo, ali pitanje je koliko napravi štete u globalu na cjeli imunološki sustav.
|
Hmm, ima smisla. Ali opet, necu skakat na taj vlak bez nekih dokaza. Necu tvrdit da je bezopasno, al je sigurno bolje od bolesti od kojih stiti. E sad naravno da se neces cjepit za sve vec za ono za sto imas realnu opasnost da pokupis ili cemu si izlozen (putovanja, rad u bolnici, rad sa zivotinjama...). Ja se recimo nisam htio cjepit protiv tuberkuloze.
E sad sto se zive kao konzervansa tice, malo sam prorostao jucer i potpuno sam razuvjeren u ikakvu realnu opasnost od toga sto se autizma tice. Ne zelim igrat đavoljeg odvjetnika ovdje, pisem samo sto sam procitao.
Uglavnom ziva je maknuta iz vecine americkih i europskih cjepiva. Postoji cvrsti konsenzus znanstvenih udruga vladinih i ne vladinih da tiomersal nema nikakve uloge u autizmu i napravljeno je OSAM velikih istrazivanja koja to potvrdjuju.
Bez konzervansa mozes dobit gadne gadne stvari sa cjepivom, a alternative zivi su phenoxyethanol o kojem ne pise mnogo, i formaldehid koji je mozda nekima i poznat posto je otrovan u p*cku materinu.
Eto tolko.