| Priroda Priroda je najbolji lekar - cuvajmo je |
12-28-2007, 20:02
|
|
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
> G M O <

|
|
|
12-28-2007, 22:05
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Štajaznam nisam sad ovo lito i tako ali meni se to genetsko modificiranje stvari čini da bi moglo biti vrlo korisno kad bi ga svladali kako treba mislim zamislite paradajze koje rastu u pustinji i zdravi su i štajaznam sad ne znam jel takvo nešto moguće ali sigurno se svašta da napraviti genetskim modificiranjem stvari
12-28-2007, 22:11
|
|
|
Teorija i nije tako loša da nemaju loši ljudi prste u tome, tako sam i ja mislio kao ti, sve dok nisam vidio kako stvari stoje u realnosti... zato treba prvo pogledati i onda komentirati...

|
|
|
01-05-2008, 18:57
|
|
Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
GMO je budućnost o tome nema rasprave.
Jest će ga sirotinja, a bogati će jesti eko hranu jer će si to moći priuštiti ...
joj joj... čovjek je došao do te granice da više ne želi razmišljati o budućnosti, bit će sranja
i to teških, nažalost.
Ali sunce je tu i dokle ono živi, bit će i života na Zemlji (boljeg nadam se) ;-)

|
01-20-2008, 22:44
|
|
Registrovan: Apr 2007
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Meni je dobro dok imam zemlje oko kuce kad nebude para bice sadnica :D
|
|
01-21-2008, 13:54
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 17
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Lako je za zemlju oko kuce.. problem je sta covjek NEMOZE vise nabavit sjeme koje nije GMO.. iz razloga sta je sjeme staro tisucama godina patentirano i posadis li ga mogu te tuziti.. dakle jedina opcija je da kupis i sadis njihovo GMO sjeme, ili ides na sud sa ovim momcima http://www.monsanto.com/
ZLO DRUSTVA.
|
|
|
01-21-2008, 19:50
|
|
|
propela! ne ventilat0r:-)
Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 4
Pohvaljen 6 Puta u 6 Tema
|
oni i gsk najveći trovači
|
|
|
01-21-2008, 22:43
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
GM hrana nije buducnost!
Ideja o tome da se preoblikuju neka svojstva je odlicna, ali metoda kojom geneticari to rade je sve samo ne odlicna...
Imaju opremu koja upucava zeljeni genetski materijal u biljkin DNK i skupa s njim ide ARM-gen (Antibiotic Resistant Marker=gen-marker otporan na antibiotike). I tako se uradi s par uzoraka, posto nije sigurno da ce se upucani materijal smjestiti...
Tada se taj smixani DNK podvrgava antibioticima i svi uzorci ce pocrkat osim onih u koje se ugnjezdio novododani slijed gena. I sve je to super, ali ARM-gen ostaje u biljci i postoji mogucnost da strani DNK materijal prijedje u tijelo, a istrazivanje napravljeno 2002. pokazalo je kako je strani DNK presao u tanko crijevo u troje od sedam ispitanika. A to moze dovesti do nepredvidjenih alergijskih reakcija koje mogu rezultirati i smrcu.
Proizvodjaci GMO sjemena tvrde da se to ne moze dogoditi ;)
Ovo je samo dio uzasne price o GM hrani, jer svi misle da je to nesto high tech, ali koriste se tako primitivne i opasne stvari da se ubaci i kasnije stabilizira DNK u biljci da je to za ne povjerovati...
Procitajte knjigu Sjeme unistenja, prepuna je ovakvih informacija i svakako je vrijedi procitati!
Ono sto necete naci u njoj je postotak povrsina zasijanih GM sjemenom u SADu:
-soja 91 %
-kukuruz 73 %
-pamuk 87 %
a sve vise se siri i po EU... 
|
|
|
01-21-2008, 22:48
|
|
|
elegant0r
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 17
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Odlican post Nishiken i dobrodosao na forum!
|
|
|
01-22-2008, 01:12
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
fala za dobrodoslicu i pohvalu :)
tesko mi pada kad vidim da ljudi pasivno pocinju prihvacati GMO, u danasnje vrijeme je dovoljno kupiti medije i narediti im da pisu samo jednu stranu price i etogac, za par godina javno mijenje okrenuto u korist GMOa! Nadam se da u RH nece Monsanto pustiti svoje pipke u politiku pa da nas dovedu do te situacije kroz par godina...
Situacija je kod nas jos i dobra, a cuo sam nekidan price o uzgoju GMO soje u Vojvodini unazad dvije godine...uzas! 
|
|
|
01-22-2008, 12:27
|
|
|
Većina ljudi su masa koja je slijepa i koja se ponaša kao leminzi, masa ne pita, ne istražuje i ne buni se, oni samo sljede... priče službenih ljudi, televizije i novina.
Ljudima je rečeno da je gmo budućnost a zapravo je sjeme uništenja i kontrole. Zato ja uvijek govorim da je došlo vrijeme da ljudi počnu objektivno razmišljat i uzimat u obzir alternativu službenoj priči jer ako to uskoro ne učine gotovo je.
I na kraju kada budemo u EU već duboko, a možda i prije bit će onako kako EU kaže jer ona određuje ekonomiju svojih država, ako oni kažu da moramo prihvatiti gmo tako će biti jer nam inaće mogu nabit sankcije i sjbat ekonomiju... GMO je samo još jedan oblik kontrole NWO-a

|
|
|
01-22-2008, 15:20
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
hm sve to stoji, ali sigurno se na druge načine da napraviti nešto genetski modificirano a da nije štetno. Sad što se to danas radi tako retardirano bez obraćanja pažnje na štetnost to je druga stvar, ali sigurno bi se dalo to fino iskorostit
01-22-2008, 15:42
|
|
|
Pa teoretski možda bi, ali ovo danas što je u praksi je jedna sasvim druga priča, sasvim drugačije prirode i karaktera.

|
|
|
01-23-2008, 16:04
|
|
Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
kao što bi don huan rekao o castanedi kad su se tek upoznali
'ovaj vjeruje riječima'
problem je u tome što monsanto ima lijepe, ohrabrujuće, spasonosne, riječi
no namjere su mu kobne, zle, ubilačke i opake
svaki farmer koji ima posla s njima će to potvrditi
Naša redakcija je svjesna da čovječanstvo prolazi kroz veliku preobrazbu pa je zajednički cilj naših magazina, knjiga i ovoga portala zainteresiranima pružiti što više informacija koje se ne mogu pronaći u medijima glavne struje gdje ih se cenzurira, iskrivljuje ili jednostavno zaobilazi.
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|