05-06-2005, 20:24
|
|
|
Siroma čovek
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Porodica Bistrog Potoka u opasnosti!
Quote:
|
Originally Posted by iriedread
Dragi prijatelji, pozivam vas da odreagujete ili da ovu poruku prosledite ljudima za koje znate da bi mogli na neki prigodan i produktivan nacin odreagovati. mozda vam je poznato da je 'Porodica bistrih potoka', najstarija otvorena ekoloska kuca na ovim prostorima, mozda u svojim poslednjim danima postojanja.
culi ste mozda za put koji treba da prodje 20 metara pored same kuce.i zvesni Asamer, biznismen iz Austrije je resio da napravi put koji ce direktno ugroziti 'Porodicu'. ceo proces je jako mracan, i poprilicno korumpiran i vanzakonski. trenutno stanje je skoro nemoguce opisati, jer je jako malo toga vidiljivo. za sada je najociglednije da ce seljaci poseci ogroman deo sume, gde treba da prodje put. i to su mnogi vec uradili. polako se priprema izgradnja puta, a niko nema dozvolu za tako nesto. trenutno se samo troje ljudi direktno bori za opstanak ove kuce. potrebni su ljudi, ideje, i na kraju mozda i fizicka odbrana kada budu krenuli bageri. uopste nemam ideju sta bi se moglo uciniti ali ako znate neke eko-aktiviste, neke aktivne organizacije, ili makar pojedince spremne da brzo delaju, molim vas javite se, pomoc je vise nego dobrodosla.
Vuksa 063 896 16 71 [Vuksa skuplja potpise za skupstinsko razmatranje
problema, do sada je skupio 2000 a treba mu 10000, pa mu i tako mozete
pomoci] ili Jelena jelenas@b92.net, 011 - 488 59 49
|
ja sam im poslao mejl podrske i evo njihovog odgovora:
Quote:
|
Originally Posted by Jelena
hvala ti sto se raspitujes prijatelju i to nam vec nesto znaci!
mozes,ako hoces da mi posaljes ime i prezime,kao i broj licne karte pa cemo se mi potpisati umesto tebe,ne znam kad cemo opet skupljati potpise na ulici.. mozes naravno da posaljes i podatke od tvojih prijatelja,pa i njih da upisemo..to bi bilo lepo od vas. ako bude bilo nekih okupljanja- protesta- naravno poslacu ti mejl, pa mozete i brojcano da nam pomognete!! za sada su potpisi najbitniji. Ako hocete,dodjite do nas da se upoznamo,druzimo malo.. mi smo na 100 km na Ibarskoj magistralli ( od Beograda) ima nasa tabla, sa leve strane, pise Porodica bistrih potoka, odatle 15 min kroz sumu i tu ste.
Eto, toliko od mene,
prijateljski pozdrav,
Porodica bistrih potoka
|
ja sam vec poslao ime, prezime i broj licne karte (i jmbg) pa ono... uradite to i vi... a vidite da cu (cemo) biti pozvani kad bude skupljanje potpisa a i pozvani smo da odemo tamo da se druzimo ;)
p.s. note to myself: unstick-ovati kasnije
|
|
|