| Oprema za Unutrasnji uzgoj Grow box,sijalice,cool tube i ostalo... |
11-29-2006, 22:52
|
|
Registrovan: Oct 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Jeste li siguran za taj bauštelski perlit da je to uredu stavljat ima tog perlita koji je tretiran s nekom kemijom , jer to na bauštelama koriste za pravit lagane betone , podove(izravnavajući sloj) , žbuke , ima onaj u velikim crvenim kesama i na njima piše šta sve sadrži i kako se mješa za koje potrebe(građevinske).Ima i link ali ne bih da reklamiram , pravila su pravila .
Znam da ga stavljaju u zemlju kao radi boljeg prozračivanja zemlje , ali ja bi radije stavio onaj vermiculit to je profi stvar za cvijeće , a vidio sam i perlit da stavljaju Holanđani na DVD-u o uzgoju ganje i šta sve mješaju ostalo ali mislim da oni koriste čist perlit tj. koji nije tretiran s kojekakvim kemijama za poboljšavanje osobina betona(kao što je ovaj kakav koriste za bauštelu).
Mislim , neznam kolko bi to bilo zdravo za dimit .
Ja bi ipak radije koristio ili vermiculit ili ništa , moje mišljenje , a opet kako ko voli nek izvoli njegova su pluća i mozak .
|
|
|
11-29-2006, 23:14
|
|
|
...
Evo našao sam o kakvoj kemiji u tom perlitu se radi(u ovome iz crvenih vreća , a vjerojatno i drugi prizvođači ga stavljaju ako se radi o perlitu za bauštelu).Da li negdje ima uzet perlit za poljoprivrednu namjenu ne znam .
Riječ je o nekakvom E.I.A aditivu (koji mu je kemijski sastav nemam još pojma , ali uglavnom koristi se da bi perlit tj.granule stiropora(ekspandiranog polistirena)u smjesi sa vodom i cementom bile jednoliko(homogeno) raspoređene, da ne isplivavaju na površinu smjese, a vjerojatno taj E.I.A. aditiv ima neke veze i sa statičkim elektricitetom(samo pretpostavljam) , ali ne bih mu ja vjerovao ,jebeš sintetiku.
prepravka : A evo nađoh i preko wiki pedie da perlite ima i neke prednosti nad vermiculitom ali na toj stranici se radi o ukrasnim biljkama a ne o cvjeću za pušenje .
Daj neko pametan da nađe što je stvari ovaj E.I.A.(EIA) aditiv meni ove tražilice samo glavu razbiše .
|
|
|
11-29-2006, 23:21
|
|
Registrovan: Sep 2006
|
Ja koristim Agroperl
|
11-29-2006, 23:46
|
|
|
...
evo jebo ja svoje znanje(a i avatar) neću prepravljat ovo gore što sam napisao , ali uvijek sam mislio da je perlite i EPS expanded polystyrene ista stvar ,i odem još malo po wikipediji njuškat kad tamo :oops: nigdje veze perlite i ovaj EPS stiropor , skroz drugi kemijski sastav .Ali isto izgledaju mamu im njihovu .
Ali ovo da u grđevinski perlit stavljaju ovaj aditiv, to sam siguran .
BTW koliko košta taj agroperl
|
|
|
11-30-2006, 01:19
|
|
|
10L oko 3.5 eura
|
11-30-2006, 21:29
|
|
|
...
Džaba , nisam ni mislio da je nešto skupo ,samo nadam se da ne pakuju onog građevinca u kao poljoprivrednka ,znaš kako je u nas ima raznih majmuna ,imaju pare otvore nešto i onda guraju narodu šta im padne pod ruke , samo da zarade, ali ako je čist bijel taj perlit trebao bi biti u uredu , ovaj za bauštelu ima lagano narančastu nijansu u stvari ovisi koliko su aditiva u njega gurnuli , ne bude svak vreća jednaka , a znam o tome sigurno jer radio sam s tim stvarima na baušteli.
Kad mješaš stvari s tim perlitom onda treba smanjiti udio vode u malteru , jer ako staviš vode kao normalno što ide bez aditiva ispane teško sranje, tako je inače sa svim(raznim koje znam aditivima za betone,voda se stavlja u manjem udjelu).I kad imaš perlit koji više baca na narančasto u njemu je aditiva još više ,to znači smanji vodu još više nego inače ako je skoro bijel onda možeš stavit skoro normalno, podrazumjeva se da je agregat(pijesak) jedake vlage .A ako imaš i pjesak koji je raznolike vlage onda si najebo jarane . Ali jebo to što se vutre tiče bitno je da nije nimalo narančast jer oda nema tog E.I.A. aditiva .
Rock je mandolina rock je saxofon mešalica meša meša se beton . :lol:
|
|
|
11-30-2006, 22:38
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by GloSS_ZelenKy
ovoga....netko iz zg-a zna gdje kupiti pH mjerače...otprilike? :?
Da baš ne lutam ko pas...nemam vremena ovih dana..(a i da me ljudi čudno ne gledaju)! :lol:
|
Vjerovao ti ili ne.... CHIPOTEKA!
Odi na zadnji kat, i desno imas razne mjerne uredjaje, one voltmetre i pizdarije, i medju njima se skriva i pH metar, digitalni.
Mislim da sam vidio cijenu od cca 700 kuna.
|
|
|
11-30-2006, 23:28
|
|
|
.
Eto ga imamo sad ovdje sve potrebno za uzgoj samo još da nam je **** ko u Bezze-sa lika . Svi bi uzgajali , a evo meni nefali **** , ali ne mogu ubit starog i staru pa da radim u kući u sebe , starci su jednostavno preplašeni do smrti zbog murje i zakona u ovom jebenom eksperimentu od države , jednom kad sam imao par biljaka na balkonu nisu smjeli povirit na balkon i strepili su od straha 5 mjeseci ko da držim nuklearnu glavu na balkonu , a negdje drugo da nađem prostor nemoguće .
A za vanjski uzgoj nemam goriva da idem na skrovita mjesta a ionako tamo mogu da uzgojim da mi bude dosta mjesec dana i šta onda , velik rizik za malo vutre ne isplati se .Svaka veća plantaža prođe halikopter iznad i jebi je već je na vijestima , mamu im vampirsku dezinformatorsku .
|
|
|
12-18-2006, 18:33
|
|
|
rasta mosquito
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Stvarno sam više izgubio svaku nadu...pitao sam valjda 10 prodavača u, ajmo ih nazvati "specijaliziranim" trgovinama...tipa rasvjeta i željezarije i nitko nije znao reći....alufolija,ona neravna, ne kuhinjska! :cry:
Di to nabavit,zg?
Glupi ljudi..."A mislite možda na običnu kuhinjsku alufoliju u kojoj ja dobijem ćevape iz rubelja?!?"
Neznalice jedne...
neznalice,bez uvrede tebi! :wink:
PEACE...
|
|
|
12-19-2006, 02:36
|
|
Registrovan: Dec 2006
|
Izolacija koja ide na krov ispod crepa a iznad stiropora - u prodavnicama termoizolacionog materijala. Plasticna dvoslojna sa mehuricima vazduha i jednom metaliziranom stranom. Cjena sitnica oko 1e/m2.
|
|
|
12-19-2006, 23:06
|
|
|
daje banove sakom i kapom
|
Folija za laminate
malo sam išao u kupovinu za box i naišao na super stvar a to je folija za laminate koja je sa jedne strane alu i pritom još i neravna. Cijena prava sitnica oko 20 kn po metru a evo i slike
http://img359.imageshack.us/img359/3995/img006zl1.jpg
PS: čak jedan rub kad skineš zaštitnu foliju se ljepi i otporan je na toplinu jer sam ga upravo isprobao .
Folija stoji na 1cm od reflektora 400 W za jače neznam no ni približno nije nekoj neželjenoj situaciji poput topljenja i savijanja i neznam već šta
Ciao 8)
|
|
|
12-19-2006, 23:25
|
|
|
|
Box za par minuta :)
nisam ovo mogao da ne slikam jer po meni uz sitne prepravke ovo bi mogao biti idealni box za jednu eventualno dve indice. sastavi se u 5 min samo iznutra treba staviti foliju i okačiti reflektor no ima tu jo stvari koje treba napraviti ali neku bazu imas i jos se može rastaviti i sastaviti brzo a evo i slike :
http://img290.imageshack.us/img290/3462/boxvh1.jpg
|
|
|
12-27-2006, 16:27
|
|
|
Grizem beton,zvacem armaturu
Registrovan: Oct 2004
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema
|
Quote:
|
Originally Posted by doomer
ono do 500kn.... ?
i jos jedno pitanje dali je tekucina za smanjivat PH koja se koristi za akvarije dobra i za growing ?
|
|
12-27-2006, 19:04
|
|
|
pred ban
|
evo kad se spominje akvarij....sta mislite o ovome, ovo je jedan proizvod koji koristim u akvariju kad mijenjam vodu
substances in tap water that are dangerous to fish are removed, chlorine is elimenated, and heavy metals such as copper, zink and iron are neutralised completely
essential elements that are present in natural enviroments are added:
lodine to increase vitality, magnesium to increse growth and condition, and vitamin B to reduce stress
the new BioExtract formula supports the development of beneficial bacteria, for healthier and clearer water
the new BioExtract formula contains natural biopolymers wich support the development of important filter bacteria for healty and clear water, it creates water that is ideal for keeping fish and plants in
|
|
|
12-27-2006, 19:42
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by BossGrow
substances in tap water that are dangerous to fish are removed, chlorine is elimenated, and heavy metals such as copper, zink and iron are neutralised completely
|
Ja trazim djubrivo koje ima cink bakar i gvozdje a ti hoces da ih neutralises.
|
|
|
01-01-2007, 20:36
|
|
Registrovan: Aug 2005
|
Re: Box za par minuta :)
Quote:
|
Originally Posted by Stoner
nisam ovo mogao da ne slikam jer po meni uz sitne prepravke ovo bi mogao biti idealni box za jednu eventualno dve indice. sastavi se u 5 min samo iznutra treba staviti foliju i okačiti reflektor no ima tu jo stvari koje treba napraviti ali neku bazu imas i jos se može rastaviti i sastaviti brzo a evo i slike :
http://img290.imageshack.us/img290/3462/boxvh1.jpg
|
ajd sad bez namjere reklamiranja, Pevec ?? :wink:
|
|
|
01-03-2007, 06:43
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by GloSS_ZelenKy
Stvarno sam više izgubio svaku nadu...pitao sam valjda 10 prodavača u, ajmo ih nazvati "specijaliziranim" trgovinama...tipa rasvjeta i željezarije i nitko nije znao reći....alufolija,ona neravna, ne kuhinjska! :cry:
Di to nabavit,zg?
Glupi ljudi..."A mislite možda na običnu kuhinjsku alufoliju u kojoj ja dobijem ćevape iz rubelja?!?"
Neznalice jedne...
neznalice,bez uvrede tebi! :wink:
PEACE...
|
ravna , neravna nije bitno ,u stvari uopće nemam pojma čime se zamaraš , bitno je kad uzmeš Al-foliju kao reflektor da ne okereneš onu sjajniju stranu biljkama,nego zidu , tj. dull side to lamps/plants što bi reko englez,švabo,rus ili amerikanac ,jer kad okreneš onu sjajnu stranu prema lampama u prostoriji se stvaraju tzv. hot-spots tj. fokusi nekakvi i onda to prži po određenom mjestu gdje se stvori(taj fokus)i biljka pati(prži je jebiga mnogo svjetla po vrlo maloj površini a negdje drugo fali) . Zato uzmeš Al-foliju i okreneš je na onu mutnu stranu koja se ne sjaji tj.(manje sjaji) i to ti je to.
Glupi ljudi ? Nisu glupi samo okreneš foliju na pravu stranu , nema posebne alu-folije za uzgoj to zaboravi , nego samo ti nju okreni on the dull side i nema problema .
Nije iz mog iskustva ali pročitao sam toga toliko da mi glava puca od tih grow room pizdarija .
|
|
|
01-16-2007, 02:22
|
|
Registrovan: Jan 2006
|
Narode, jel ima neko informacije koliko se krece(E) onaj merac temperature i vlaznosti. fora 2in1 tako nesto....
anyone?
|
|
|
01-16-2007, 11:25
|
|
|
|
U ZG u chipoteci ti je 800 kn digitalni a analogni 400 za dalje neznam no mislim da sam vidio i elkoteci na trešnjevačkom placu za otprilike istu cijenu
malo skupo :shock:
|
|
|
01-25-2007, 01:48
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by hsrt
Narode, jel ima neko informacije koliko se krece(E) onaj merac temperature i vlaznosti. fora 2in1 tako nesto....
anyone?
|
evo išao sam si pogledat za onu finu vagicu na 0.1 u chipoteci i našao dosta povoljno termometar hidrometar no od vagice ništa tek sljedeći mjesec
na slici piše sve
pozdrav
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules